Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rufusowa napisał(a):
Słuchajcie....ja sie co prawda na allegro nie znam na tyle zeby wystawiać :oops: ale może któraś z Was mogłaby zrobić aukcję cegiełkową?

Na wątku Norda możecie zobaczyć, ze z takeij aukcji niezłe pieniązki uzyskały dziewczyny na leczenie i kastrację.
Koszt jednej cegiełki to ok. 5 zl o ile się nie mylę i każdorazowo po zakończeniu sumy były ok. 800-1000 zl :multi: wiec to nie mało....i tak sobie myślę, ze jeśli ktoś tylko ma czas i umiejętności, to może zechciałby pomóc w ten sposób? :cool3:

Tak, właśnie suma jaką zebrały też mnie zmotywowała. Tylko one robiły to na prywatne konto, my mamy zarejestrowane stowarzyszenie i chcemy to zrobić na stowarzyszenie, nie jako osoby prywatne, a otrzymanie od Allegro statusu konta charytatywnego troszkę trwa.
Plusem otrzymania statusu charytatywnego jest to, że można podać numer konta w aukcji i w jej tytule można użyć słowa "charytatywny"-czego nie mogły zrobić dziewczyny jako osoby prywatne. Najpierw muszę założyć konto na Allegro, dokonać jego aktywacji, a później wysłać papiery z KRS do nich, zrobić stronę "o mnie" i dopiero wtedy rozpatrzą sprawę.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uuuu...to może troche potrwać, prawda?:placz:

Słuchaj...a gdyby tak osoba nie związana z Waszym stowarzyszeniem zebrała pieniążki (chociażby za pomocą aukcji cegiełkowej) i przesłała Wam na konto, to coś będzie nie tak?

Obawiam się, ze nie orientuję się na jakich zasadach i w jakich ramach działają fundacje czy inne stowarzyszenia :shake: Wybacz jesli popełniam gafę :oops:

Posted

rufusowa napisał(a):
uuuu...to może troche potrwać, prawda?:placz:

Słuchaj...a gdyby tak osoba nie związana z Waszym stowarzyszeniem zebrała pieniążki (chociażby za pomocą aukcji cegiełkowej) i przesłała Wam na konto, to coś będzie nie tak?

Obawiam się, ze nie orientuję się na jakich zasadach i w jakich ramach działają fundacje czy inne stowarzyszenia :shake: Wybacz jesli popełniam gafę :oops:

Wszelka pomoc w kwestii finansowej mile widziana, bo czytając wątek mogłaś się przekonać ile Fąfelek kosztuje :(

Posted

To proponuję, żebyście (dopóki nie będą załatwione formalności z Allegro) wystawiły aukcję cegiełkową na prywatne konto. Nawet jeśli się nie uzbiera tyle, co u Norda to i tak jakaś kasa wpłynie, a to przecież ważne! :)

Posted

:)
Ale z przykrością muszę stwierdzić, że tym razem nie podejmę się wystawiania Allegro :(. Nie dam po prostu rady tego ogarnąć. Mam sporo na głowie, a jeszcze dziś przyjeżdża do mnie na tymczas szczenior, a piątek następny (ten tylko na 4 dni na szczęście)...

Posted

Ojej....a kto mógłby się podjąć? szkoda ze nie dasz rady maciaszek - dobrze Ci szło :oops:
Potrzebny ktoś obeznany z allegro! :)

Fąfelek bardzo dużo kosztuje...czytałam wszystko :-(

Posted

Kto na przykład? WY! Na pewno dacie sobie radę :). W razie czego służę pomocą doradczą. Potrzebny tylko łzawy tekst, mocny tytuł, kilka fotek i zainteresowanie problemem sharpolubnych :).

Posted

Chcę skonkretyzować powody, dla których ta osoba zrezygnowała z adopcji Fąfla:

- ma już jednego chorowitego sharpa i obawia się, że nie podoła finansowo obsłudze wet. obu
- problemem jest okres adaptacji Fąfla w nowym domu i zaakceptowania przez niego kolegi - pomimo, że Fąfelek zachowywał się grzecznie, ta pani nie chciała psów zastawiać na początku samych, a nie ma możliwości ciagłej ich kontroli, ponieważ pracuje

Posted

OD 13 MARCA 2008 ROKU STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT POSIADA STATUS
ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO.
:multi::multi::multi::multi::multi:
Oprócz licznych obowiązków, JEDNYM Z JEGO PRZYWILEJÓW JEST PRAWO OTRZYMYWANIA
1% PODATKU.
MOŻEMY GO ZBIERAĆ OD PRZYSZŁEGO ROKU.
W rozliczeniu PIT wystarczy podać naszą nazwę
i nr KRS: 0000292939.

Posted

[quote name='Potter']osoba zrezygnowała z adopcji Fąfla:
- ma już jednego chorowitego sharpa i obawia się, że nie podoła finansowo obsłudze wet. obu
- problemem jest okres adaptacji Fąfla w nowym domu i zaakceptowania przez niego kolegi - pomimo, że Fąfelek zachowywał się grzecznie, ta pani nie chciała psów zastawiać na początku samych, a nie ma możliwości ciagłej ich kontroli, ponieważ pracuje
I to mi sie podoba ;) Widać osoba odpowiedzialna i konkretna. Nie jest problemem mieć dużo zwierzaków, ale problemem jest odpowiednia opieka nad nimi.
Rozumiem ja i dlatego ja tez mam tylko jednego psiaka:lol:

Bardzo się cieszę,że Stowarzyszenie Obrona Zwierząt otrzymało status OPP i gratuluje:multi::multi::multi:

Posted

maciaszek napisał(a):
Kto na przykład? WY! Na pewno dacie sobie radę :). W razie czego służę pomocą doradczą. Potrzebny tylko łzawy tekst, mocny tytuł, kilka fotek i zainteresowanie problemem sharpolubnych :).

masz racje maciaszek człowiek powinien w koncu sie przełamać i spróbować z allegro, tylko wydaje mi się że nie dam rady kontrolowac aukcji ze względu na brak czasu (z internetu korzystam w pracy) i po prostu boję się podjąć odpowiedzialności :oops: dlatego liczyłam, ze lepiej pojdzie komus kto ma wprawe :diabloti:'

Powiedz jak to bylo u Ciebie? czy po prostu wystawiałaś aukcję i konczyla sie i tyle? czy musialas zaglądać, pilnowac?

Posted

[quote name='Potter']

OD 13 MARCA 2008 ROKU STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT POSIADA STATUS

ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO.
:multi::multi::multi::multi::multi:
Oprócz licznych obowiązków, JEDNYM Z JEGO PRZYWILEJÓW JEST PRAWO OTRZYMYWANIA
1% PODATKU.
MOŻEMY GO ZBIERAĆ OD PRZYSZŁEGO ROKU.
W rozliczeniu PIT wystarczy podać naszą nazwę

i nr KRS: 0000292939.

gratulejszyn!!! :) :multi:

Posted

rufusowa napisał(a):
Powiedz jak to bylo u Ciebie? czy po prostu wystawiałaś aukcję i konczyla sie i tyle? czy musialas zaglądać, pilnowac?
Ja zaglądałam tam od czasu do czasu, ale to nie jest konieczne. Bardziej na bieżąco monitorowałam wpłaty i odhaczałam, kto wpłacił :). Ale można wszystko spokojnie zrobić po zakończeniu aukcji.