Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki, nie wiem jak z mamalutami, ale chyba sobie darujemy. Młody dość drobny a ewentualne wystawianie miało być dla przyjemności a nie zwycięstw. Może kiedyś:lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie powiedzcie mi kto to : KUCZYŃSKA- STANDEŁŁO DOROTA

Okazało się że nie Pan Szutkiewicz, a dana Pani nas sędziuje:angryy:

Posted

[quote name='olaglowka']Dobra pytanie pielne chodzi o pania Aleksandre Świsulską?? Wie ktoś coś o tej pani??[/quote]

sedzia miedzynarodowy IX grupy , czyli ozdobek
teraz zrobila poszerzenie na II grupe
a co wystawiasz ?
na ozdobkach to ona sie moze zna , ale molosow nie czuje / sama sie do tego przyznala /.
zreszta widac to po jej sedziowaniu

Posted

Ja wystawiam rottki , i niestety nie wiem na co ona w ozdobkach zwraca uwage .
Na ringu spotkalam sie z nia raz , ale to co oznajmila po skonczeniu sedziowania , po prostu zwalilo mnie z nog.
I stad wiem ze II grupy nie czuje , i nie wiadomo na co zwraca uwage , bo chyba sama za bardzo nie wie na co ma zwracac.

Posted

[quote name='olaglowka']Chodzi mi o IX grupe ja wystawiam pudla i może wiesz na co zwraca uwagi??Co jej sie najbardziej podoba itd. ?? Plis pomóz:Help_2:[/quote]

a na jakiej wystawie ona sędziuje?

Posted

[quote name='Tomex']ja też słyszałem podobne opinie (moim zdaniem bardzo krzywdzące) - jednak rzeczywistość pokazała co innego. Bardzo miła, kulturalna, starsza Pani !!![/QUOTE]
Ja też słyszałam , bardzo sie bałam kiedy miała nas oceniać, a okazała sie bardzo miła. Wprawdzie mieliśmy 2 miejsce, ale całkowicie sie zgadzam z jej oceną:p

Posted

W ostatnim "Przyjacielu Psie"jest kolejna część "Przewodnika wystawcy".Ja bym ulotki z tym artykułem rozdawała wystawiającym przed wejściem na każda wystawę.
P.Redlicki pisze:Nierzdko żal patrzeć,kiedy bardzo dobry pies nie dostaje od swojego właściciela najmniejszej szansy,żeby pokazać swą urodę."

Ze mnie żaden zawodowiec,ale sędziów,to mi czasem żal....

Posted

Witam wszystkich,
ja wystawiam Yorka i w Płocku będzie sędziować Pani Viva Maria Soleckyj Szpunar, czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tej Pani? na co zwraca uwagę itp...
Pozdrawiam,
Monika

Posted

[QUOTE]Witam wszystkich,
ja wystawiam Yorka i w Płocku będzie sędziować Pani Viva Maria Soleckyj Szpunar, czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tej Pani? na co zwraca uwagę itp...
Pozdrawiam,
Monika[/QUOTE]
moze popytaj tych ludzi co wystawiali w tym roku Yorki w Opolu i Rzeszowie bo tam ta Pani tez sedziowała...powodzonka na wystawie;)

Posted

Mnie ta pani miala przyjemnosc sedziowac w Raciborzu z sealyham terrierka. Pisze bardo dluga ocene u mnie to juz karty oceny zaczynalo brakowac malo co i by sekretarz musial pisac z tylu :).W tedy dostalam BOBa Uwage zwraca hmm u mnie na ruch no i ogolnie wszystko :)ale jak w yorkach to nie wiem :(

Posted

[quote name='jo-jo']Słuchajcie powiedzcie mi kto to : KUCZYŃSKA- STANDEŁŁO DOROTA

Okazało się że nie Pan Szutkiewicz, a dana Pani nas sędziuje:angryy:[/quote]

Sędziowała nas niedawno i powiem szczerze że mam mieszane uczucia. Opis byle jaki. Sędziowanie opóźnione !!!
Sposób oceny był "po łebkach", zero ruchu - dosłownie pół okrążenia. Pani była bardziej zainteresowana dziećmi biegającymi po ringu niż oceną psów. No i ze względu na pogodę bardzo absorbowała ją czapka.
Nie sprawdzała jajek i ustawienie psa trwało kilka sekund. Niespecjalnie była zainteresowania sędziowaniem.
Więcej do tej pani nie pojadę...

Posted

z tego co piszesz to nie wesoło :shake:
ja i tak jak karzą biegać jedno kółko to biegam dwa/trzy :evil_lol:

A z prezencją, to rozumiem że stało sią pare sekund a ona już była po opisie?

U nas jest taka sytuacja, stoimy z psem który ma ledwo minimum doga a mianowicie 80 cm, przyczym Jojek ma prawie 90.. Pies ma coś z łapami z przodu, głowe tak jakby dzieliło ją na pół, i ogólnie jest taki nijaki( ale żeby nie bylo ma fajneumaszczenie i nie złe kontowanie tylnych łapek...)...

Posted

jo-jo, ja miałam wrażenie, że ta pani na siłę doszukuje się wad u psa. Nie chodziło jej o wypisanie zalet, ale upierdliwe wlasnie szukanie wad. Wmyśliła jakieś śródstopie i inne cyrki.
Tak, ustawienie psa kilka sek. i opis.
Aha... bardzo ważne - obsesją tej pani są ogony. Jeśli pies nie daj boze podniesie ogon, ma w opisie notkę że zbyt wysoko noszony ogon !!!

Życze wam powodzenia, niemniej jednak uprzedzam żeby nie było niespodzianek.

Posted

[quote name='Julka']
Aha... bardzo ważne - obsesją tej pani są ogony. Jeśli pies nie daj boze podniesie ogon, ma w opisie notkę że zbyt wysoko noszony ogon !!!
.[/quote]
Potwierdzam! Rodezjan kolegi dosal u niej taki opis, a ogon jego psa jest dobrze osadzony, tylko w ringu akurat zaszpanowal przed innymi samcami.
Mysle, ze najwieksza wage przywiazuje do efektu - stad bardzo krotkie, pobiezne sedziowanie.

Posted

[quote name='Julka']jo-jo, ja miałam wrażenie, że ta pani na siłę doszukuje się wad u psa. Nie chodziło jej o wypisanie zalet, ale upierdliwe wlasnie szukanie wad. Wmyśliła jakieś śródstopie i inne cyrki.
Tak, ustawienie psa kilka sek. i opis.

Życze wam powodzenia, niemniej jednak uprzedzam żeby nie było niespodzianek.[/quote]

Nie Dziękuje za powodzeni :)

U nas nie podtrzymuje się ogonów i jedynie jest ważne żeby pies nie nosil ogona powyżej linii grzbietu A Jojek tego nigy nie robił :)

A tego jak rozmawiałam z Panią ze Związku to Pani Dorota jest podobno "Baaardzo" Sympatyczna i w 2 grupie to nie ma uprawnień jedynie do sędziowania Rottków i bokserów...

A czy ktoś jeszcze miał doświadczenie z tą Panią??

Posted

[quote name='Dinusia']Ja bede wystawiac cockera... zna ktos moze Anete Sobkowska-Dopierale? jaki typ preferuje?[/quote]
Podpisuje sie pod tym, tylko że w dziedzinie "ast'ów". Oraz prosze o typie psów u p.[B][SIZE=1][COLOR=#005633]Abrakimov Shamil (RUS)[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='talut']a p.Lilianna Bachurzewska? :) chodzi o gończaki, dokładniej beagle ;)[/quote]

a to nie przypadkiem zona Pana Bachurzewskiego ??:diabloti:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...