Becia66 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Dziewczyny nie panikujcie, tu mowa jest o 3 kobietach a pracowników wszystkich wg zapowiedzi ma byc ośmiu więc po mojemu proporcje super. Kobiety muszą być, niech każda spojrzy u siebie w domu w ilu rzeczach ci nasi TZ-owie niekumaci...:eviltong:...tak juz mają i już !!! :evil_lol::evil_lol: Ja osobiscie bardzo sie cieszę że kobitki będą.... Quote
Neczka Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 czyli wreszcie nie będzie jednoosobowych zmian:multi::roll: Quote
Wet-siostra Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Jeśli będzie 8 osób na pewno jakoś podzielą obowiązki.Z tego,co czytam obsada ma być mieszana,więc pewnie mężczyźni będą wykonywać cięższe fizycznie prace,a kobitki-jak to kobitki-gotowanko,sprzątanko,zmywanko...Choć jak pracowałam kilka ładnych lat temu w schronisku nie było dla mnie taryfy ulgowej...Dźwigałam taczki,sprzątałam,zostawałam SAMA na noc...Ale teraz może się to zmieni.A czy wiadomo,co z opieką wet???Czy jest już jakiś wet zatrudniony??? Quote
żaba88 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Wygląda na to że nowe pracowniczki się rozkręcą o ile po jakimś czasie nie będą miały dość. Nalewaliśmy wodę i przy okazji ogólne zapoznanie się z każdym boksem i psami. Schronisko dzisiaj było pełne pracowników, ale niestety dwóch poszło do zwolnienia... A są to: Pan z wadą wymowy i Pan czysta koszula! Reszta na razie zostaje! Z przyjazdami też nie będzie problemu, ale oczywiście nie chce tego pewien Szobie Pan. Quote
gagata Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Zabko, czy to znaczy,że dziś inaugurujesz wraz z miastem PIERWSZY DZIEN? Quote
żaba88 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Byłem tylko na parę godzin. Wygląda na to że wreszcie wszystko będzie normalne... Quote
gagata Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Dostałam dzis taka odpowiedż z Zarżądu Głownego TOZ: "Pani Iga Dz była naszym Inspektorem, pracującym w strukturze Krajowego Inspektoratu TOZ do roku 2003. Działa obecnie jako niezależny wolontariusz w sprawie pomocy dla Schroniska w Orzechowcach oraz innych spraw związanych z ochroną zwierząt. Piotr Jaworski Krajowy Inspektorat TOZ" Nazwisko celowo skóciłam. No ta mam pytanie: Czy znacie taką wolontariuszkę?> I to od 2003 roku?:Bo rozumiem,że skoro działa, to winniście ją znać...Mało tego, wskazać, w czym pomogła, co zrobiła itd... Odpowiedzcie,proszę... Quote
Neczka Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Czyli stara kadra zostaje, oprócz tych 2 ? :roll: Quote
Becia66 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='gagata']Dostałam dzis taka odpowiedż z Zarżądu Głownego TOZ: "Pani Iga Dz była naszym Inspektorem, pracującym w strukturze Krajowego Inspektoratu TOZ do roku 2003. Działa obecnie jako niezależny wolontariusz w sprawie pomocy dla Schroniska w Orzechowcach oraz innych spraw związanych z ochroną zwierząt. Piotr Jaworski Krajowy Inspektorat TOZ" Nazwisko celowo skóciłam. No ta mam pytanie: Czy znacie taką wolontariuszkę?> I to od 2003 roku?:Bo rozumiem,że skoro działa, to winniście ją znać.....[/quote] Jeżdżę do schroniska regularnie od 2 lat i pierwszy raz o kims takim słyszę...:roll: Quote
weronika1 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Może dobrze że będa obsady mieszane. Nic nie wiemy co z p. Januszem. Jak wczesniej pytałam to mówiono że nie ma mowy ale widocznie nikogo lepszego nie znaleziono. Trzeba trochę czasu aby nowi zapoznali się z pracą ale jesli zechcą to nic trudnego. Powiem szczerze trochę miałam obawy po rozmowach z nowym kierownikiem.Jestem przekonana , ze napewno nie będzie tak jak było do tej pory. Quote
Becia66 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='weronika1'] Powiem szczerze trochę miałam obawy po rozmowach z nowym kierownikiem.Jestem przekonana , ze napewno nie będzie tak jak było do tej pory.[/quote] I dobrze bo my wcale nia chcemy żeby było jak do tej pory. Potrzeba zmian i to dużych i szczerze przyznam mam nadzieję że nowy kierownik je wprowadzi. Że zadba o pełne miski, zdrowie i stworzy lepszy komfort życia - jesli wogóle można mówić o komforcie w schronisku.:roll: Quote
żaba88 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Już są zmiany. Schron załadowany nowymi drewnianymi boksami (wszystko w częściach), zmiany teraz są co 12 godzin a nie jak wcześniej co 24. Kierownik jest otwarty na współpracę ze złymi kobietami z Rzeszowa :) Quote
Neczka Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='żaba88']Kierownik jest otwarty na współpracę ze złymi kobietami z Rzeszowa :)[/quote] :multi::evil_lol: Żabek, a dalej jest po 1 osobie na zmianie, czy teraz są po 2 ?:roll: Quote
Becia66 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='żaba88'] Kierownik jest otwarty na współpracę ze złymi kobietami z Rzeszowa :)[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
żaba88 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Teraz jest po 2 na zmianę, potem pewnie więcej jeśli będą nowi pracownicy. [quote name='becia66']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote] No przecież tak o Was we wsi mówią :evil_lol: Quote
Wet-siostra Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Dziś w Życiu Podkarpackim pisze o nowych porządkach w schronisku...Artek to bardzo porządny człowiek,znam go bardzo dobrze,oddany psom,nie da im krzywdy zrobić , otwarty na współpracę i wolontariuszy. Może faktycznie w końcu będzie normalnie... Quote
żaba88 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 W "ŻP" to dzieci chyba artykuły piszą... Pewnie że Artek nie da zrobić im krzywdy! Teraz będzie tam można odpocząć pracując... A nie jak wcześniej... Quote
Panca Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 no to ja Wam polecam pewna strone [URL]http://www.koalicja.org.pl/[/URL] walka o prawa zwierzat rozpoczeta... Quote
halcia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Uwierzyć nie moge! Wyjazd tam bez adrenaliny?Żaba,jesteś wielki i wiesz dlaczego!Jak Twój grafik?Będziesz tam w sobote?Tak bardzo sie ciesze ,że p.Artur!!!! Quote
weronika1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Uprzejmie informuję,że Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "[SIZE=3]Nadzieja[/SIZE]" 24.06.2007 oficjalnie rozpoczęło swoja działalność. Dane dotyczące stowarzyszenia: Regon [SIZE=3]180338162[/SIZE] NIP [SIZE=3]795 244 6741[/SIZE] tel [SIZE=3]016 678 94 50[/SIZE] [SIZE=5][SIZE=3][COLOR=black]NR KONTA : [/COLOR][COLOR=red]Bank Zachodni WBK SA oddz Przemyśl 03109027500000000109476057[/COLOR][/SIZE] [/SIZE] Quote
gagata Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 No to wszystkim orzeszkom i wolontariuszkom: wszystkiego najlepszego na nowej drodze!!! Wolontariuszom też, to jasne... Quote
Frolik Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Cieszę sie, że sprawy posuwają się powoli do przodu. Dobrze byłoby aby wszystkie psiaki zimę spędziły juz w porządnych budach. Niby do zimy jeszcze czas, ale zleci szybciej niż myślimy.... Niebawem chyba będzie nowy bazarek z różnymi drobnymi gadzetami dla orzechowskich psiaków, takze juz zawczasu zapraszam do licytacji :lol: Quote
basia0607 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Cieszę sie z Wami i zawsze mówię, że psom nie potrzebne są miski ze zlota ale kochający wlaściciel ! Quote
Recommended Posts