darunia-puma Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 on bedzie uczony aby nic od nikogo nie brac zreszta tak jak shilla ja po prostu nie pozwalam na dawanie czegokolwiek moim psom nikomu sama je karmie wiem ile jedza i co jedza... zreszta ludzie raczej w wiekszoci sie ich boją i nie podchodza a jak juz ktos podejdzie to bardzo uwaznie obserwuje ta osobe bez wzgledu na to kim ona jest wole dmuchac na zimne niz pozniej znowu plakac za kolejnym zwierzakiem Quote
sacred PIRANHA Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 poopowiadaj jak bedzie uczony nie jedzenia wogole np z ziemi:) moze my sie czegos nowego dowiemy? nie jestem fanka zaciskowych lancuszkow, ale cos...specjalistka tez nie jestem:) Quote
darunia-puma Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 trzaska go ta prawa z ktorej pies chce wziac smakołyk a pozniej na oczach psa tak zeby to widzial przeklada sie do reki lewej i daje Quote
darunia-puma Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 aha a co do nie brania z ziemi to jest takie specjalne urzadzenie pod niskim natezeniem pradu takie jak dotkniecie o drucik zapalniczki wiec nic strasznego nie linczujcie ani mnie ani jego kładzie sie na ziemi kawałek kiełbasy a w nim szpilkę pod napieciem i jak pies chce wziac to przepuszcza sie prad i takich prob wystarczy zrobic tylko okolo 5 i pies juz nigdy nic nie wezmie z ziemi zawsze bedzie pamietał ze było to nieprzyjemne .... jak on mi to powiedzial to ja o malo zawału nie dostałam ale uspokoił mnie ze nie jest to drastyczne ale bardzo skuteczne ja sie nie znam i skoro chce aby pies tego nie robił zeby sie przypadkiem czyms nie zatruł to musze mu zaufac choc jak trzaskał go po pyszczku to ja nie moglam patrzec i odwracałam wzrok to chyba mnie bardziej bolało Quote
sacred PIRANHA Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 brzmi drastycznie.... swoja droga obcy facet trzaskal go po pycholu a on nic? moj by zezarl:( Quote
pusia2405 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 O tym urządzeniu z niskim natężeniem prądu czytałam. Jakoś nie miałam odwagi zastosować. No ale jeżeli masz takich "wspaniałach" sąsiadów, i ten sposób oduczania zadziała, to jednak jak najbardziej:razz:. Życzę jak najlepszych wyników w nauce! Quote
diabelkowa Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 logan tez by sie dal obcemu po pysku szczelac Quote
darunia-puma Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 seth pokazuje zeby jak on mu po pyszczu daje ale nie ugryzł a artur sie go nie boi choc seth to kawał chlopa a co do tej dziwnego nauczenia aby nie brał z ziemi to raczej juz nie przejdzie trzeba by sprzet załatwic dzis było swietnie facet ma reke to psow ja jestem bardzo zadowolona a seth tez nie narzeka dzis artur powiedzial ze jest z niego bardzo dumny i szybko sie wyszkoli stalismy i pracowalismy w deszczu ale sie oplacalo duzo zrobilismy niki-lidka ja nie moge na to patrzec choc on mu krzywdy nie robi bo nie robi tego agresywnie ani z jakas sila wczoraj musiał powtarzac 2x po 5 razy a dzis tylko jeden raz mu dał z prawej i go chlastnął i juz nie wział kojarzy prawą rekę z czymś złym więc jest inteligentny Quote
diabelkowa Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 hej co tam u was ??? u mnie troche fotek z imprezy diabel zaszalal ;) Quote
darunia-puma Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 no to juz lece na wasza stronke sobie poogladac natomiast jak masz chwilke wstap na ten watek lolitki no szlak moze człowieka trafic kolejna miłośniczka zwierząt http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104330 a u nas pomału do przodu mam nadzieje że seth pozytywnie przejdzie całe szkolenie i bedzie już ułożonym psiakiem i nie bedzie sprawiał tyle problemów na spacerach co teraz a ja juz odliczam dni do wyjazdu do szklarskiej moze uda mi sie podpiac do jakiegos zaprzegu psiaki jak ktos bedzie sobie trenował tak przynajmniej było w zeszłym roku ze pytali sie ludzi kto chcialby sprobowac ze swoim psiakiem i moze teraz tez tak bedzie bo od października zrobie wszystko by z nimi juz trenowac Quote
darunia-puma Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 a my zapraszamy do jaroszówki do agroturystyki "dwa brzegi" a to kilka fotek stamtąd ... Quote
darunia-puma Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 A tu nasze miejsce na ziemi w polanicy zdrój w pensjonacie "pod świerkami" i labrador który jest wielką miłością mojej shilli Quote
diabelkowa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 http://i31.tinypic.com/242z7dv.jpg a co to za ladna pani? Quote
darunia-puma Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 kasieńko ta panienka to ja jak miałam jeszcze blond włoski ateraz wyglądam tak... Quote
diabelkowa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 a pokaz twarz w blond wlosach ;] ja nie pytam co robilas przed tym zdjeciem bo masz na nim mine taka wymeczona:evil_lol: Quote
Hala Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Darunia, opowiedz mi o tych miejscach gdzie byliscie. Bo wiesz ze szukam czegoś na wiosenny wypad. :razz: Quote
darunia-puma Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 to ja i mój Tz A teraz odpowiem Hali a wiec: jaroszówka jest slicznym miejscem ogromny teren zapraszają z psami czynne cały rok nie wiem co chcesz konkretnie wiedzieć na temat tego miejsca ale pytaj chetnie odpowiem przesyłam jeszcze link to ich stronki http://www.agro.idara.pl/dwabrzegi/ Quote
diabelkowa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 bardzo ladnie Ci bylo w jasniejszych wlosach a TZ no no niezle ciacho:loveu: hehe ;-) pozdrow a co u szkolonego setha? logan dzis aniolek na spacerach az sie zdziwilam ze on taki byc potrafi ;) Quote
darunia-puma Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 no my sie dalej szkolimy i zawsze to kolejny krok do przodu a co do włosów to moze masz jakis pomysl jak je odfarbowac? moje naturalne to blond a teraz mam ciemny blond i juz ich nie chce Quote
darunia-puma Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 aha zapomniałam opisać polanicy ona sama w sobie jest piękna i wyjątkowa a pensjonat to pełen luksus kominek w sali jadalnej do tego kuchnia z najnowszym sprzetem do dyspozycji kilka pokoi salon z ogromnym tv + skóra na kanapach do tego piekny ogród zamknięty wiec psy mogą swobodnie biegać bez strachu do tego siłownia sauna pani która to prowadzi to anioł sama ma labka tego ze zdjęć wcześniej almos jest taki jak pani krąglutki i bardzo ciepły psiak warunki mimo tego luksusu sa bardzo bardzo domowe i cena za dobe w takich warunkach po prostu smieszna bo tylko 100zł za pokój psy bardzo mile widziane wiec moze sie wybierzemy razem ja moje 2 siurki pani almos + twoja sonia ...hhhhhhhhhhhmmmmmmmm?co ty na to jak sie zrobi ciepło moze weekend majowy? ale u niej trzeba zamawiac duzo wczesniej bo jest tylko 6 pokoi a ciagle zajete...tutaj daje link spójrz http://www.podswierkami.maxmedia.pl/ aha kasia dzwonilam do jednej fryzjerki i powiedziala ze moze mi o kilka tonów ściągnąć ten ciemny kolorek z włosów i albo zostawie taki jaki wyjdzie albo zafarbuje na jasna mleczna czekolade miałam juz ten kolor jest sliczny i powiedz szczerze w jakim było mi lepiej w tym co mam teraz czy w tej czekoladce? Quote
diabelkowa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 darunia-puma napisał(a):no my sie dalej szkolimy i zawsze to kolejny krok do przodu a co do włosów to moze masz jakis pomysl jak je odfarbowac? moje naturalne to blond a teraz mam ciemny blond i juz ich nie chce zgolic na lyso ;P jak ci sie podoba ta czekolada to farbuj na czekolade :) mi mowia ze nie mam gustu to chyba prawda ;) po prostu zrob cos z wlosami zeby nie byly takie ciemne mojej kolezanki fryzjerka rozjasnila jej wlosy z czarnych na taki ladny sredni braz ona cuda zrobila nawet dredy rozczesywala ;p ja nie wiem jak ona tak umiala jak my z TZtem kawalki 3 dredow kupe czasu rozczesywalismy ... zastanawiam sie co jest bardziej szkodliwe dla wlosow to rozjasnienie tonow czy farbowanie ;p wiesz zrob tak zeby za 10 lat nie byc lysa ;) Quote
Recommended Posts