alekso Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Goldenka 02 napisał(a):Ale fajna fotorelacja :] lepiej bym tego nie ujęła :) i szczurek.... :loveu: Quote
MTJL Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Szkoda, że pani weterynarz ze schroniska nie może zobaczyć tych zdjęć... Lisa jest po prostu piękna!! Quote
mala002 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Szczurek ma na imie Michael, kocha wszystkie zywe "pluszaki":loveu:, tuli sie do Homera i Poesa (to :kociak:), niestety Lisa (jak kazda, no moze prawie kazda kobieta) brzydzi sie gryzoniem:evil_lol:. Jesli Michael jest zbyt blisko zrywa sie do ucieczki:evil_lol:. Mam nadzieje, ze to nie ostatnie zdjecia Lisy :placz::placz:ona nie chce suchej karmy!!!:placz::placz: umrze z glodu przy pelnej misce:placz::help1:. Probowalam polewac jej gotowanym miesem z warzywami, ale ona tylko mieso wylizuje:mad:, jak rozgryzie przypadkiem suche to sie krzywi jak przy tabletkach i pluje na prawo i lewo, dla niej suche to nie jedzenie:shock: Ona ma uczulenie pokarmowe, wetka mowila zeby nie dawac jej teraz mieska, moze jesc tylko ryby, albo np. kroliczka (ale ja jej kroliczkow nie bede gotowac:-() Mozna powiedziec, ze Lisa juz sie zadomowila na dobre:lol:, jak ktos dzwoni do drzwi, albo ktos chodzi po klatce schodowej, to ujada jak prawdziwy stroz:razz: (teraz tez:mad::evil_lol:) Quote
MTJL Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Może to głupie co napiszę, ale ja ostatnio kupowałam dla mojej babci słoiczki z jedzonkiem dla niemowlaków. Są właśnie takie słoiczki z królikiem (Gerbera) i pamiętam, jak jeszcze karmiliśmy nasze dzieciaki tymi słoiczkami, że ten z królikiem był naprawdę smaczny!! Może to by było jakieś urozmaicenie?? Quote
Dea Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Ale to dziwne z tą alergią pokarmową, przecież ona w schronie jadła gotowane... jadła kaszę i zawsze coś tam było wrzucone jakiś kawałek mięsa czy kiełbasy, no i żadne rarytasy to nie były:shake: Może to jednak nie alergia pokarmowa, wet jest pewien? Może mogłaby jeść gotowane? No bo jak schroniskowa karma jej nie uczuliła, to dlaczego dobre jedzenie domowe? Poza tym pies ma instynkt samozachowawczy - moja potrafi głodować parę dni w ramach protestu jak jej zmieniam z gotowanego na suche, a jak jej już kiszki marsza grają to się przełamuje i je, chociaż krzywi się niemiłosierne:evil_lol: Quote
tylko psy Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Uśmiechu, radości i słońca, wiosennego ciepła bez końca, zajączka wielkanocnego w prezenty bogatego i abyś znalazł w świątecznym koszyku tyle szczęścia, ile liter w tym wierszyku! Quote
mala002 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Jakie ladne zyczenia:lol:, dziekujemy wraz z naszym zoo:cool3:. Te swieta beda smutne bo niestety jeszcze nie w Polsce:-(. Lisa jakis cza temu dostaka tabletki po ktorych wyraznie bylo lepiej, te tabletki podobno daja zeby sprawdzic czy ma alergie pokarmowa (nasz kot dostal kiedys te same). Dea czy sunia ziala w schronisku? Czy zima tez? Ona zieje nawet na spacerkach, a u nas teraz bardzo zimno, wieje i pada grad z deszczem! Dzis ziajanie sie zmniejszylo bardzo widocznie, nawet w domu prawie caly czas siedzi z zamknietym pyskiem (lapy tez rzadziej gryzie). Czy zianie moze byc na tle alergicznym ( w srode dostala zastrzyk)? Jeszcze wczoraj gdy spala oddechy byly krotkie i czeste, dzis jest lepiej:lol:. Quote
Dea Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 mala002 napisał(a):Jakie ladne zyczenia:lol:, dziekujemy wraz z naszym zoo:cool3:. Te swieta beda smutne bo niestety jeszcze nie w Polsce:-(. Lisa jakis cza temu dostaka tabletki po ktorych wyraznie bylo lepiej, te tabletki podobno daja zeby sprawdzic czy ma alergie pokarmowa (nasz kot dostal kiedys te same). Dea czy sunia ziala w schronisku? Czy zima tez? Ona zieje nawet na spacerkach, a u nas teraz bardzo zimno, wieje i pada grad z deszczem! Dzis ziajanie sie zmniejszylo bardzo widocznie, nawet w domu prawie caly czas siedzi z zamknietym pyskiem (lapy tez rzadziej gryzie). Czy zianie moze byc na tle alergicznym ( w srode dostala zastrzyk)? Jeszcze wczoraj gdy spala oddechy byly krotkie i czeste, dzis jest lepiej:lol:. Nie ziała, hmmmm, może ona ma astmę alergiczną? Ale w tym wypadku powinna się czuć lepiej gdy chłodniej i powietrze jest bardziej nawilżone. Quote
Izis Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Może któraś z cioteczek co kibicuje Wilce/Lisie ma jeszcze miejsce w podpisie i mogłaby wstawić tam Kiera? Dla niego czas płynie podwójnie szybko. Może i jego wypatrzy jakiś cudowny domek. To łagodny kochany psiak z Zabrza A LISIE, jej Państwu i wszystkim ciotkom na wątku życzę Wesołych Świąt i owocnego strojenia choinki w pisanki ;-) Ci co mają śnieg za oknem na pewno wiedzą co mam na myśli ;-) Quote
Dea Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 no ja się właśnie dzisiaj zastanawiałam co kupować baranka czy choinkę:evil_lol: Quote
mala002 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wyglada na to, ze choinke:cool3:, wlasnie wrocilismy z psiej szkoly, uczymy naszego gupola:evil_lol: ( Homera), zimno jak diabli, nawet palce u nog mi zmarzly:cool3:. Quote
Dea Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 mala002 napisał(a):Wyglada na to, ze choinke:cool3:, wlasnie wrocilismy z psiej szkoly, uczymy naszego gupola:evil_lol: ( Homera), zimno jak diabli, nawet palce u nog mi zmarzly:cool3:. to co ja mam powiedzieć... ja prawie w górach mieszkam:placz: A Wilka już się do szkoły nie nadaje:evil_lol: Ja tam się "gupol" spisuje w szkole??? Quote
mala002 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Eh, Homer to prawdziwy glupol:mad:. Dzis padalo wiec trawa mokra,a nasz psiaczek co prawada chetnie siadal, ale warowaniu to moglismy zapomniec:razz:. Na rozkaz waruj siadal na tyleczku, a przednie lapy tylko uginal:evil_lol:(robil taki mostek:cool3:), stwierdzil ze na mokrym to on lezec nie bedzie:diabloti:. Lisa juz siada na rozkaz, ale jak mam smakolyk, za darmo to jeszcze nie chce:evil_lol: (drugi glupol?:lol:) A teraz spadam na:popcorn:, nie chce mi sie(starosc nie radosc:cool3:), ale obiecalam wiec musze. Quote
Dea Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 starość to rano odczujesz, jak zacznie suszyć:evil_lol: Quote
Goldenka 02 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 WESOŁYCH ŚWIAT!!! Jajka pysznego, dyngusa mokrego Zająca w koszyku, prezentów bez liku Baranka białego, kurczaczka radosnego rzeżuchy zielonej, wędliny wędzonej przepięknych pisanek, i czystych firanek:evil_lol: Quote
mala002 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Dwa kurczaki w koszyku siedza, i rzezuche sobie jedza, baran w szopie ziolo pali, pewnie zaraz sie przewali. Ksiadz za stolem juz sie buja WESOLEGO ALLELUJA! :evil_lol: RADOSNYCH SWIAT WIELKANOCNYCH I MOKREGO DYNGUSA!!! DLA WSZYSTKICH PRZYJACIOL LISY - WILKI Quote
Dea Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 piękne życzenia, a ja nawet nie zdązyłam nic ładnego tutaj wstawić przez świąteczne zawirowania. Ale dziękujemy!!! A ja życzę wam wszystkim aby jak najdłużej utrzymała się z Wami świąteczna atmosfera i pozytywna energia:p Quote
Madzik93 Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 No też mi sie wydaje ze Mala nas oszukuje. Podmieniła psa jak nic. Quote
Recommended Posts