Nika_2007 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 mnie też a co inni na to? Już zazdroszczę nowemu właścicielowi tych buziaków zaoszczędzi chyba na wodzie bo będzie co dzień miał wylizaną twarz:evil_lol: Quote
Talcott Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Nie siedź nie siedź bo Meluni będzie smutno że nie chcesz buziaków:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Nika_2007 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Melcia śpi na boczku głośno pochrapując, od czasu do czasu słychać wypuszczane bąki ale o dziwo ich teraz nie czuć:evil_lol: Quote
Nika_2007 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Co do jedzonka dostała troszkę kurczaczka z ryżem by tak nagle i ostro nie przestawiać na inną karmę. Bącury puszczała już od wyjścia ze schronu. Teraz dostała płucka wołowe suszone do gryzienia matko jak to śmierdzi:roll: A jak chciałam jej po wyjściu ze schronu dać dropsa czekoladowego to wybrzydzała. Pokażemy cioteczką brzuszek: Quote
Talcott Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Nika_2007']Co do jedzonka dostała troszkę kurczaczka z ryżem by tak nagle i ostro nie przestawiać na inną karmę. Bącury puszczała już od wyjścia ze schronu. Teraz dostała płucka wołowe suszone do gryzienia matko jak to śmierdzi:roll: A jak chciałam jej po wyjściu ze schronu dać dropsa czekoladowego to wybrzydzała. Pokażemy cioteczką brzuszek: http://images27.fotosik.pl/254/63b777f4c0fc93fa.jpg Rewela!!!!cuna fota!!!!! Quote
Nika_2007 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Noc minęła spokojnie. Mela na początku oczywiście za zgodą wtryniła się na łóżko, za co zostałam wylizana następnie weszła pod kołderkę w nogi jednak szybko zmieniła zdania i o wiele lepiej było jej pod kołderką obok głowy by mogła co jakiś czas panią liznąć a tym samym obudzić. Pobudkę mieliśmy o 8 rano. Mela usłyszała że ktoś się krząta po kuchni więc zaszczekała ostrzegawczo. Jestem z niej bardzo dumna ponieważ przez całą noc nie zrobiła ani sii ani koopki ale pomrukiwała więc poszłyśmy na dwór i tam załatwiła potrzeby, ale powiem wam że jeszcze nigdy nie widziałam by tak mały pies zrobił taką duużą koopę. Mam też jedno pytanie bo ja się na tym zupełnie nie znam:oops: jak wygląda mleko produkowane przez psy też jest białe bo troszkę dziś obmacałam Mele i z sutków nie wszystkich wypływa jej przeźroczysty płyn? Nie śmiejcie się ale nigdy nie widziałam suczek karmiących więc nie wiem jaki kolor ma mleko mi się wydaje że białe ale wolę spytać. Do weta jedziemy koło 14 Quote
Talcott Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Fajnie że wszystko OK. Przemiła relacja:loveu::loveu::loveu:Co do koopy - to pewnie Cioteczka pysznie karmi!!! Mleko jest białe, ale ona jeszcze szczeniąt nie ma także to normalne. Może być taka przezroczysta. Czekam niecierpliwie na relację po wizycie!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Nika_2007 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Za godzinke wyruszamy do weta ciekawa jestem co wykaże usg. Teraz Melcia podjada sobie bierze po 3 kawałeczki odchodzi od miski zjada i z radością biegnie po kolejne:lol: Dzisiaj zrobimy kilka zdjęć na dworze Quote
Talcott Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Oj czekam,:loveu::loveu::loveu: czekam!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Nika_2007 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 No i już wróciliśmy Był dr Szymański którego bardzo lubię. Zrobił Meli USG i na pewno nie jest w ciąży, dodatkowo obejrzał jej nerki i powiedział że jedna nerka ma za cienką czy słaba korę(nie znam się na tym) ale to w niczym nie przeszkadza i wszystko poza tym jest ok jednak lepiej zrobić badanie krwi przed sterylką co wydaje mi się że zrobimy w poniedziałek razem z RTG. I co najlepsze znów nie wzieli od nas ani grosza i usg mieliśmy zrobione darmowo. Niestety nie mam przez to jak potwierdzić że rzeczywiście dziś i wczoraj byliśmy tam dlatego jeśli ktoś ma wątpliwości to może zadzwonić do lecznicy i się zapytać. Mela była bardzo dzielna nawet jak musiała leżeć przez chwilę na grzbiecie teraz szaleje z moją suczką po domu. Zachowują się jak dwa radosne szczeniaki. Aha bo nie dodałam tego wczoraj że Mela bardzo ładnie znosi podróż samochodem kładzie się w nogal i leży. No i przy okazji zważyliśmy się więc mam dla was zagadkę ile Mela waży? Quote
Talcott Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Dzięki!!!! Jesteś kochana!!! Czyli co - te sutki? Powiedział coś??? Quote
Nika_2007 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Mówiłam o tych sutkach ale nic nie powiedział, natomiast powiedział że ciąże w badaniu usg można wykryć dopiero bodajże w 25 dni(nie wiem czemu ale zrozumiałam w 25 tyg:oops:) więc teraz na pewno w ciąży nie jest bo na to nie wskazuje usg. Aha powiedział także że widać po niej że musiała już rodzić i to nie raz Quote
Talcott Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Ło matko!! biedula!!! Niuniaj Ciotko kochana, niuniaj i czekamy na relacje!!!!:Rose::Rose::Rose: Quote
Nika_2007 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 A wy ciotki zgadujcie ile Mela waży. Kto będzie najbliżej odpowiedzi dostanie niespodziankę:evil_lol: Quote
maciaszek Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Ja obstawiam 11 kg ;). No i stało się, to co przewidywałyśmy - zbanowali Roksanę. I pewnie banować będą ją już dozgonnie :(. Napiszę zaraz do moda z prośbą o odbanowanie i Was proszę o to samo - może jak kilka osób napisze, to się zlitują... Szkoda, że modzi nie chcą dać Roksanie szansy na zrehabilitowanie się... Quote
Talcott Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Ale jak to zrobić??? Wyjaśnij step by step????? Quote
maciaszek Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Tu masz listę modów, opiekunów tego wątku: Szamanka, LALUNA, Maupa4, Pianka, Estera, _ChiQuiTa_, Czarodziejka Kliknij na nick, wyświetli Ci się profil użytkownika. Tam będzie coś takiego jak "wyślij prywatną wiadomość do użytkownika". Kliknij na ten napis i możesz pisać :). A Mela waży 11 kg i 40 dag. WYGRAŁAM !!! Quote
maciaszek Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Nika_2007 napisał(a):No i już wróciliśmy Był dr Szymański którego bardzo lubię.O tak, doktor Szymański to dobry wet. Wiem, bo od kilku lat chodzę do niego z Bazylem :). Quote
Recommended Posts