Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Russellka napisał(a):
Dobre i to :evil_lol: Ale one nie chcą się uczyć czy raczej pańcia nie chce ich uczyc? :diabloti::lol:

Powiem tak.... Psotka swego czasu umiała sporo rzeczy. "Siad", "leżeć", "daj łapę" jedną i drugą, "daj głos" (które kiedyś uratowało jej życie), trochę liznęła też sportu agility, i slalomy, hopki czy tunele nie sprawiały jej problemu. Teraz Psotce leci 17-ty roczek, więc dużo mniej słyszy i widzi, no i marudna jakaś się zrobiła (choć nie wygląda na swój wiek).

Vega ma 12 lat, i umie "siad", "leż", "daj łapę" i "daj głos". Ale ze względu na swoje 12,5 lat również robi bo robi, ale już nie tak jak kiedyś.

Esik... jak na chowa jest i tak bardzo "dokształcony" umie "siad", "daj łapę", "daj głos", "noga", "do mnie" - obejść do lewej nogi z siad, "zostań". Biega bez smyczy - co nie jest powszechnie spotykane u chowów, więc na swój sposób jestem dumna ze swoich psów :evil_lol:
Ale pamiętam...... "daj łapę" uczyłam go przez pół roku, jak już saskoczył, to już było dobrze :evil_lol:

Się rozpisałam :oops:

Pozdrawiam
Iwa

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo fajny filmik ;).
Ja się zastanawiam jak pokazać swojemu kudłaczowi, że tylne łapy również wypadałoby wsadzić do pudełka, bo z przednimi problemu większego nie ma. Możesz opisać jak to było z Kodą? ;)

Posted

Iwa-R napisał(a):
Powiem tak.... Psotka swego czasu umiała sporo rzeczy. "Siad", "leżeć", "daj łapę" jedną i drugą, "daj głos" (które kiedyś uratowało jej życie), trochę liznęła też sportu agility, i slalomy, hopki czy tunele nie sprawiały jej problemu. Teraz Psotce leci 17-ty roczek, więc dużo mniej słyszy i widzi, no i marudna jakaś się zrobiła (choć nie wygląda na swój wiek).

Vega ma 12 lat, i umie "siad", "leż", "daj łapę" i "daj głos". Ale ze względu na swoje 12,5 lat również robi bo robi, ale już nie tak jak kiedyś.

Esik... jak na chowa jest i tak bardzo "dokształcony" umie "siad", "daj łapę", "daj głos", "noga", "do mnie" - obejść do lewej nogi z siad, "zostań". Biega bez smyczy - co nie jest powszechnie spotykane u chowów, więc na swój sposób jestem dumna ze swoich psów :evil_lol:
Ale pamiętam...... "daj łapę" uczyłam go przez pół roku, jak już saskoczył, to już było dobrze :evil_lol:

Się rozpisałam :oops:

Pozdrawiam
Iwa

No to gratuleję osiągnięć :loveu: I faktycznie, żeś się rozpisała :evil_lol:

jamnicze napisał(a):
Jestem pod wrażeniem umiejętności Kody :loveu:

Jak Ty ją nauczyłaś wchodzić do tej miski? :crazyeye:

RCookie napisał(a):
Bardzo fajny filmik ;).
Ja się zastanawiam jak pokazać swojemu kudłaczowi, że tylne łapy również wypadałoby wsadzić do pudełka, bo z przednimi problemu większego nie ma. Możesz opisać jak to było z Kodą? ;)

Otóż to było tak :lol:
Najpierw ćwiczyłyśmy na dużej misce, takiej co by sie bez problemu zmieściła z 4 łapkami, ale musiała tylne troche "wychylić" do przodu. Później na mniejszej misce, na garnku, mniejszym garnku, metalowym pojemniku i na końcu dopiero po opakowaniu na płyty :loveu: i włala :evil_lol::loveu::eviltong:
oczywiście wszystko z klikerem jak słychać :loveu:

infers1995 napisał(a):
Moje prosie i coś takie jest "unsupported":evil_lol:

nooo nie doceniasz Leny, a miednica? :diabloti:

Pieseczkowo napisał(a):
Koda artystką.Tylko tyle mozna powiedzieć:evil_lol::lol:

Ooo wy u nas chyba pierwszy raz :loveu: Witamy! :multi::multi::loveu: i zarazem bardzo dziękujemy :cool::loveu:

Posted

Russellka napisał(a):
No to gratuleję osiągnięć :loveu: I faktycznie, żeś się rozpisała :evil_lol:

Ok, to ja już nie będę :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Iwa-R napisał(a):
Ok, to ja już nie będę :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa

Niiieee! Jak najbardziej się rozpisuj nam jest bardzo miło :loveu::loveu::loveu:

Pieseczkowo napisał(a):
A pierwszy raz i cieszę,się,że wpadłam.Ty możesz odwiedzic i moje,jedna w banerze,a druga w galeriach setera.:lol:

A już odwidziłam uroczego Kleksika :loveu: W terrierach najlepsze są wielkie kinole i ta szczotkowata sierść u większości :loveu::loveu::diabloti: Nie licząc cudownego charakterku :loveu:

Posted

Russellka napisał(a):
Niiieee! Jak najbardziej się rozpisuj nam jest bardzo miło :loveu::loveu::loveu:

Skoro tak ładnie prosisz.... to ja w takim razie poproszę jeszcze jakiś filmik. To co robi Koda jes naprawdę niesamowite:loveu:
Dzis próbowałam namówić moją najstarszą psicę do przypomnienia komendy "poproś".... ale ta dooopka już taka ciężka.... :roll:

Pozdrawiam
Iwa

Posted

[quote name='Iwa-R']Skoro tak ładnie prosisz.... to ja w takim razie poproszę jeszcze jakiś filmik. To co robi Koda jes naprawdę niesamowite:loveu:
Dzis próbowałam namówić moją najstarszą psicę do przypomnienia komendy "poproś".... ale ta dooopka już taka ciężka.... :roll:

Pozdrawiam
Iwa
A może spróbuj wchodzenie 4 łapek do pojemnika? :cool3: Niestety filmików nie mam, ale są fotencje :razz:

[quote name='Tinka:)']Prawie jakbym szczurka widziała :evil_lol: te przymierzanie się do daj głos :loveu:
Ten cudowny bezgłos na początku... :loveu::diabloti:

Zdjęcia z wcześniejszych dni :loveu::

I z dzisiaj :loveu::diabloti:

Lizus jeden :evil_lol:

Posted

Russellka napisał(a):
A może spróbuj wchodzenie 4 łapek do pojemnika? :cool3: Niestety filmików nie mam, ale są fotencje :razz:

Ach... nie sądzę, żebym była w stanie jeszcze jej czegoś nauczyć. Ona z wiekiem straaasznie obrażalska się zrobiła, i spróbuj jej tylko uwagę zwrócić, to obraza majestatu na całego :lol:

Śnieżek......
http://img181.imageshack.us/img181/1825/79411624ef7.png
Esio by takiemu nie przepuścił. Nawet Kasia z którą jechałam do Trencina się śmiała, kiedy na postoju Esio znalazł 50 cm2 śniegu i go "użył" do wytarzania się :evil_lol:

Pozdrawiam
Iwa