Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszło godzine temu:

Dzień dobry, zastanawiam się nad przygarnięciem Szyszki ale najpierw chciałam zapytać o jej powód w izolatce..czy to tylko jakiś koci katar czy coś poważniejszego i czy ktoś już próbował ją adoptować, czy od dawna jest w schronisku? Nie mam innych kotów ani pieska..ani też małych dzieci więc może ten nieśmiały kotek by u nas doszedł do siebie. Pozdrawiam Justka

Długo Szyszka jest w schronisku?
Odpisałam ładnie i poprosiłam o kontakt z Ewą.

Posted

najprosciej zadzwonic tutaj-to Ewa,zajmuje sie kotami w schronie.
601 230 591 ,niesamowita osoba.
a ja jutro powiem Ewie,ze jest ktos zaintersowany wirtualna opieka nad Szyszka,ucieszy sie.Zwlaszcza,ze ma teraz 2 schroniskowce ,bardzo ciezko chore, u siebie i dobre wiesci Jej sie przydadza.

• 2 weeks later...
Posted

GoWa napisał(a):
Chyba że ma FIV albo coś podobnego, albo ktoś ma małego kota w domu... Miała robione testy?

Z testami na FeLV i na FIV jest jeszcze jedna komplikacja (oprocz oczywiscie kosmicznej ilosci kotow w schronie i braku kasy na testy) - mianowicie po jednym tescie one nie sa calkiem miarodajne, i zeby moc z czystym sumieniem stwierdzic ze kot nie jest nosicielem wirusa trzeba je powtorzyc po 3 miesiacach, izolujac go w tym czasie od innych (potencjalnych nawet) nosicieli. To jest w schronie nie do przeskoczenia raczej.

Posted

No,nie obcy.Moze kiedys Nelonik uchyli rabka tajemnicy.

A Szyszka? Dalej w izolatce,dalej smarka i nie oszukujmy sie- w schronie juz nie wyzdrowieje ,a i w domu moze cierpiec na chroniczny katar.
Do bani.