Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,więc piszę o niej to co wiem... :oops: :roll: :-(:-(:-(

Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... Zestarzała się i stała się niepotrzebna. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Owczarki niemieckie to psy, które kochają pracować - pilnować lub brać udział w różnych zawodach, po prostu potrzebują zajęcia. Nie są to psy dla osób, które nie lubią ruchu. Z braku zajęć i tęsknoty Wilczyca biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie...
Boi się ludzi - jak pracownik wchodzi do kojca, to wycofuje się.
Natomiast zza krat wydaje się być "bojowa" - obszczekuje wszystich, pilnuje swojego terenu. Dobrze byłoby, aby trafiła do domu z ogrodem, aby miała czego pilnować - w ten sposób zapracuje na swoją miskę i dach nad głową w nowym - miejmy nadzieję - lepszym domu...

Wilczyca jest starsza, ma jednak sprężyste chody, jest energiczna i ZDROWA - mimo to ma zostać uśpiona, bo zajmuje sama duży kojec,
z którego można zrobić dwa mniejsze.
W schronisku jest przepełnienie, a ona jest już stara i nikt jej nie chce... więc po co trzymać takiego psa? Najlepiej i najłatwiej uśpić... - problem z głowy...

Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom,
możliwy jest dowóz dziewczynki na miejsce.
W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki Kasi (Dea) tel. kom. 603-244-518.

POMÓŻCIE !!!

link na wątek dziewczynki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441

Posted

Zgryzik to ten nowy co Ci mówiłam że siedział w biurze, pan mu umarł, a ma taką mordkę że adopcja będzie trudna a mnie rozczulił od razu :( taka bida wystraszona :( teraz już siedzi w jakimś boksie :( trzeba to sprawdzić :(

Posted

Dziś zabrałam Kropka do siebie. Może być u mnie niedługo. Mieszka niestety w pralni ponieważ moje pieski okazały się być bardzo zazdrosne i jeśli tylko do mnie się zbliżał to go obwarkiwały (a ja chcę żeby nabrał większej ufności do człowieka co przy tych ciągłych warkach wzięło by w łeb).
MAM DO WAS WIELKĄ PROŚBĘ O NAGŁAŚNIANIE JEGO ADOPCJI, ZAMIESZCZANIE OGŁOSZEŃ GDZIE TYLKO SIĘ DA. U MNIE NIE MOŻE BYĆ ZBYT DŁUGO, A NIE WYOBRAŻAM SOBIE, ŻEBYM MIAŁA GO SPOWROTEM ODWIEŹĆ DO SCHRONU.

Pytanie do HUND i BUBU czy ewentualnie mogłybyście się zająć transportem gdyby jakiś domek sie wyklarował i jakie są dla Was rozsądne granice w obrębie których transport byłby możliwy?

Posted

Malutki Kropek potrzebuje domu!!

Kropek trafił do schroniska ponad miesiąc temu straszliwie wychudzony. To była sama skóra i kości. Do tego był słaby , odwodniony.
Formę już odzyskał, ale w schronisku w którym przebywał z braku innych możliwości został umieszczony w drewnianym kojcu na zewnątrz. Ma króciutką sierść i ani grama tłuszczu - temperatury są bardzo niskie więc z pewnością było mu przeraźliwie zimno :-( a to zmniejszało jego szanse na przeżycie..
Dodatkowo w kojcu wraz z nim przebywały jeszcze inne psiaki a on jako najmniejszy i najsłabszy był zastraszony i dużo czasu spędzał schowany w budzie. To przesądziło o mojej decyzji wzięcia go na "tymczas" do siebie. Domek docelowy jest mu bardzo pilnie potrzebny gdyż moje pieski są o niego bardzo zazdrosne i Kropek musiał zamieszkać w pralni gdzie nie słyszy powarkiwań ale też bardzo tęskni za kontaktem z człowiekiem.
Kropek był badany przez lekarza weterynarii - jest całkowicie zdrowy. Został odrobaczony, odpchlony i wykastrowany. Jeszcze w schronisku 3.12.2007 został zaszczepiony na choroby zakaźne, wściekliznę i wszczepiono mu chip. Ma książeczkę zdrowia. Jego wiek określono na mniej niż 2 lata.
Kropek bardzo ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu, ma bardzo dobry kontakt z dziećmi i innymi psami. Nie wykazuje agresji - pozwalał na ruszanie mu miską i dotykanie pyszczka przy jedzeniu, na odwracanie do góry łapkami i wnikliwe badanie u weterynarza. Pozostawiony sam trochę skomli, ale potem się uspokaja. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekim, dopomina się o głaskanie i lubi być brany na ręce.
Jest mały (33 cm w kłębie), delikatnej budowy (waży ok 6 kg) z bardzo krótką sierścią bez podszerstku ( nie będzie potrzebował specjalnych zabiegów przy pielęgnacji sierści).
To wspaniały, niekłopotliwy piesek zasługujący na kochający dom.
Więcej informacji pod numerem telefonu 605-665-952 lub
[email protected]
a na dogo Agnieszka Co.

Posted

teraz leży na moich kolanach, bo jest po kąpieli - jeszcze bardziej biało - czarny i zdecydowanie przyjemniej pachnący.
Jest trochę niespokojny, praktycznie dziś nie zmrużył oka, od czasu do czasu popiskuje.