_bubu_ Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 szkielecik Kropek potrzebuje pomocy!! Kropek trafił do schroniska tydzień temu straszliwie wychudzony. Na zdjęciach wygląda na grubszego niż jest w rzeczywistości. To sama skóra i kości. Do tego jest słaby , odwodniony. Ma króciutką sierść i ani grama tłuszczu - temperatury są bardzo niskie więc z pewnością jest mu przeraźliwie zimno :( a to zmniejsza jego szanse na przeżycie.. Kropek ma apetyt i garnie się do ludzi. Sam wskakuje pracownikom na ręce. Prosi o głaski. Jest mały i lekki jak piórko :( Pilnie potrzebuje ciepłego domu i opieki! pomóżcie! Nie ma żadnych problemów w dogadywaniu się z innymi psami. Kropek ma tylko 2 lata! ------------------------------------------------------------------ Kropek ma się zdecydowanie lepiej, żeberek już nie widać, przebywa w domu tymczasowym u Agnieszki Co. jednak nie może tam długo zostać. Jest po kastracji. Prosimy o pomoc w oglaszaniu Kropka! kontakt w sprawie adopcji: na dogo _bubu_ lub : Hund tel 515-242-723 lub 604-950-574 [email protected] Quote
Patia Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Czy on jest wielkości ratlerka , czy większy ? Zrobię mu ogłoszenia :p Quote
xxxx52 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 SOS dla tego biedaczka,kosciki pieska w te zimne, zimowe noce nie ogrzeja:placz:taka slicznosc zasluguje do cieplego domu ,na kanapke! Quote
_bubu_ Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Patia napisał(a):Czy on jest wielkości ratlerka , czy większy ? Zrobię mu ogłoszenia :p raczej większy bo ma chude długie nóżki. wygląda jak na szczudłach.. Ale jest drobniutki i nawet jak przytyje to myśle że ciężki nie będzie. Siega poniżej kolana. Quote
basia bonnie Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 jezu:crazyeye: sam szkielet! biedaczek:-( Quote
Hund Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Jest maŁy i drobny sięga do Łydki , i naprawdę pilnie potrzebuje ratunku!!!! Quote
ewu Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 kolejny szkielecik trafia do schronu w ciągu zaledwie tygodnia...:-(:-(:-( w podobnym stanie jak nasze szczeniaczki, w zabrzańskim schronisku...płakać się chce:-( Quote
Agnieszka Co. Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Patia napisał(a):Czy on jest wielkości ratlerka , czy większy ? Zrobię mu ogłoszenia :p Patia, on jest śliczny, nieduży max 35 cm w kłębie. Jest proporcjonalnie zbudowany. Początkowo był względem mnie nieufny, ale po kilku smakołykach wtulał łepek w moje kolana pozwalając się głaskać za uszkami. Ale sama skóra i kości, trząsł się z zimna i chciał z nami do domu :-(. W dodatku bardzo odwodniony - skóra na grzbiecie po uciśnięciu długo pozostawała uformowana w wałeczek. Straszne biedactwo. Dołączam zdjęcia zrobione 5 stycznia juz o mnie w DT, aby były widoczne na pierwszej stronie. DOMEK STAŁY NADAL PILNIE POTRZEBNY!!! __________________ Quote
Agnieszka Co. Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 bubu Kropek przypomina mi wychudzonego szczeniaczka, który był wiosną w schronie. Niestety jedne z pierwszych zdjęć (a ten szczeniaczek chyba był na początku) w wątku naszych szczeniaczków nie chcą się otwierać. Czy mogłabys sprawdzić w Swoim "archiwum". ------------------------------------------------------------------ wklejam tu zdjęcia zrobione w DT u mnie 14 stycznia 2008, żeby były na początku wątku. Piesek nadal szuka domku docelowego. Quote
_bubu_ Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 wiem , chodzi o Plamkę, ale to była suczka. Zamieszkała w Kobiernicach. Planujemy się tam wybrać na wizytę. Poszukam zdjęcia ale to inny piesek bo płeć się nie zgadza ;) Quote
Agnieszka Co. Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Dzięki, juz się wystraszyłam, że to może to biedactwo z powrotem. Choć w sumie mało pocieszające jest to, że to inne biedactwo. Quote
Edi100 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Matko, jaki szkielecik:placz: Tymi suchymi chrupkami to on się nie spasie:(:placz: Boję się że mozie się naziębić i ..... DT na cito! Quote
_bubu_ Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 No właśnie najgorsze jest to że Kropek nie ma jak się ogrzać.. sierść króciutka, same kości i do tego nieocieplona buda :( Quote
Edi100 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Może zwolniło się komus miejsce w Dt? Te kosteczki, strach i chłód:shake: Quote
Agnieszka Co. Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Czy ma ktoś jakąś propozycję? Niestety trzeba działać szybko, on jest coraz słabszy :shake:. Quote
Agnieszka Co. Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Czy ktoś zrobił szkielecikowi allegro, czy mam sie tym zająć. Quote
xxxx52 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 czy piesek byl odrobaczony? a moze pomyslec o DT to nabralby cialka! Quote
Agnieszka Co. Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 W schronisku był podobno odrobaczany. Na pewno konieczne będą badania i dalsze leczenie. Quote
Agnieszka Co. Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 A co taka cisza u szkielecika? Robię mu allegro. Quote
Agnieszka Co. Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Allegro Szkielecika: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=279082520 A może on już nie żyje i dlatego nikt tu nic nie pisze?:-( Quote
Patia Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Agnieszka , dobrze , ze zrobilas allegro , ja wrzuce na Zwierzaki w Krakowie . Nie mów takich rzeczy , ja wierzę , że on zyje i liczy na nas ! Quote
Agnieszka Co. Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Może ktoś chciałby nas wspomóc banerkiem - chłopakowi trzeba reklamy. Quote
Recommended Posts