Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie mówię, że biało-czarne jest nieładne!
Kropciu jest sliczny i zgrabnie zbudowany. Może tego dobrze na zdjęciach nie widać, ale on ma dużo bardzo drobnych czarnych plamek dodających mu uroku.
Muszę zrobić mu zdjęcie jak leży zwinięty w kłębek - przesłodko wygląda :loveu:

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olivia to jest link do wątku Cyganka:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8893831#post8893831
gdyby Twój dziadek zechciał ofiarować swoje serce i ciepły kąt jakiemus psiakowi, to myślę, że spośród naszych piesków Cyganek byłby chyba najlepszy. To już stateczny psiak, w sytuacji podobnej do tej, w jakiej się znalazl Twój dziadek (jeśli można tak to określić) - Cyganek kilka miesięcy temu stracił swojego pana i trafił do schroniska. Bardzo to przeżył, stał się smutny i osowiały, bardzo schudł, nie potrafił się odnaleźć w smutnej rzeczywistości.... być może pomogliby sobie nawzajem. Zresztą poczytaj na wątku Cyganka o jego losach - zapraszam.

Posted

Kropcio nadal szuka domku docelowego. Pytam po sąsiadach, rozwiesiłam trochę ogłoszeń, ma allegro i inne ogłoszenia w internecie i nadal cisza.
A czas działa na jego niekorzyść, bo psiak się przywiązuje coraz bardziej, a u nas w żadnym wypadku nie może zostać na dłużej.
Pytajcie proszę wśród swoich znajomych.

Posted

Mam "para" jamnika - Maksa. Ma trzy lata i jest super, tzn. rozpieszczony do granic możliwości. Niestety mieszkamy w blokach i na dzień dzisiejszy mój TZ na drugiego psa się nie godzi. (zresztą gdyby się godził, byłoby ich już kilka).
Z dziećmi namawiamy go chociaż na kota i tu prawie jest już zgoda.

Posted

Maxowi głaskana nie brakuje. Jest oczkiem w głowie moim i moich dzieci.;)
U mnie w rodzinie ze strony ojca zawsze były zwierzęta. Małe gospodarstwo w centrum miasta: konie, krówka, barany, psy, koty, gołębie.
Kilka lat temu to wszystko się niestety skończyło. Nowa era niestety. I tych koni mi żal...

Wracając do Kropka to musi się udać;)

Posted

Już jest duzo lepiej, choć jedzą w osobnych pomieszczeniach. Mój Dyzio jest troszkę mniejszy od Kropka i zaczeli się razem bawić gdy są na polu.

W ogóle to Kropek przez ten tydzień niesamowicie się zmienił.
W schronisku był zastraszony, niepewny, smutny.
U mnie objawiła sie jego jeszcze szczenięca dusza, goni za piłką, bawi się z nami zaczepia łapką. To jest bardzo radosny i pocieszny piesek.

Dziś poszedł ze mną na strych i zobaczył konia na biegunach :crazyeye:, troszkę na niego poszczekał, ale nie odważył się podejść. Może następnym razem...