Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem tu z bólem serca, który nie mija i czas jakoś nie leczy tej rany...["]...
...ale ja nie o tym...
Kochani, PROŚBA czy ktos od nas się wybiera zapalić Rottince znicz?
Jesli tak, i nie byłoby to kłopotem,prosze o nr konta na pw to przeleje wpłatę i poprosze o zakupienie i zapalenie znicza od bea100...sama jechac na grób Eli nie mogę a tak bardzo bym chciała by i ode mnie się paliło na jej grobie szafirowe światełko, pomóżcie kochani Poznaniacy...!!!

Posted

[quote name='bea100']Jestem tu z bólem serca, który nie mija i czas jakoś nie leczy tej rany...["]...
...ale ja nie o tym...
Kochani, PROŚBA czy ktos od nas się wybiera zapalić Rottince znicz?
Jesli tak, i nie byłoby to kłopotem,prosze o nr konta na pw to przeleje wpłatę i poprosze o zakupienie i zapalenie znicza od bea100...sama jechac na grób Eli nie mogę a tak bardzo bym chciała by i ode mnie się paliło na jej grobie szafirowe światełko, pomóżcie kochani Poznaniacy...!!![/quote]
A MOŻE DAŁOBY SIĘ JAKOŚ ZEBRAĆ WIĘKSZA PACZKĄ JAK BĘDZIEMY W POZNANIU I TAM ZERKNĄĆ I ZAPALIĆ DOGOMANIACKI ZNICZ???
POTRZEBNY BYŁBY PRZEWODNIK!!!

Posted

[SIZE=1][COLOR=#000080]Tam daleko w mętnej fali,
Tam gdzie potok drży w oddali,
Tam się moja gwiazdka pali,
A tą gwiazdką jesteś ty!
Ja ci więcej nic nie powiem,
Niech ci powie wiatr lub rzeka,
Że ktoś kocha, tęskni, czeka...[/COLOR][/SIZE]

Posted

Tyle bym jej chciała powiedzieć...i to, że miot B-ROTTI pokończył MŁCH i zbiera CWCty na CH i że Błoga-ROTTi i że Bogdanka-ROTTI są sukami hodowlanymi i że Bajan-ROTTI jest reproduktorem i tyle jeszcze...tyle do opowiedzenia a mam jej słoneczko na gg i tak bardzo bym je chciała kliknąc jak robiłam to codziennie przez lata...tylko, że to słoneczko jest cały czas czerwone...a do pąjaków i fiolecików trzeba dorzucić ulubiony toast Rotti-,,Darz Bór"... bardzo za naszą Elą tęsknię...

Posted

[quote name='samograj']A MOŻE DAŁOBY SIĘ JAKOŚ ZEBRAĆ WIĘKSZA PACZKĄ JAK BĘDZIEMY W POZNANIU I TAM ZERKNĄĆ I ZAPALIĆ DOGOMANIACKI ZNICZ???
POTRZEBNY BYŁBY PRZEWODNIK!!![/quote]

Samograj: ja uważam, że to doskonały pomysł, bardzo wielu dogomaniaków wybiera się na Światówkę a hale są w Centrum Poznania i na Cmentarz stamtąd (o ile pamiętam) nie jest daleko (? Poznaniacy?).
Gdyby jeszcze mozna było tam podejść na grób z psami...może Charciarze by coś pomysleli? No i ogary tez były bliskie sercu Rotti...i wszystkie psy były w jej sercu...grób Eli jest stosunkowo blisko wejścia głównego (niedaleko od kaplicy)...w Warszawie na starych Powązkach jest grób gdzie swojego Śp Pana odwiedza jego duży pies i nikt nie protestuje że jest przyprowadzany na Cmentarz...hmmm...w końcu to sytuacja wyjątkowa...no tak...
Ci z nas co nie mogą (tak jak ja :shake: ) byc z Wami przesłaliby kasę na znicze od nich...nie powinno byc problemu, tam sklepiki ze zniczami są przy wejściu więc nie trzeba by wozić ze sobą tylko kupic na miejscu...my też przed pogrzebem kupowałysmy z Szantiną i Piką wiele światełek od wielu dogomaniaków i zostały one zapalone...
pomysł jest, co Wy na to kochani?

Posted

[quote name='Saint']DoGoManiacy - jak dojsc do Eli???

mam ten opis: "wchodzisz bocznym wejściem od ul.Cmentarnej. Idziesz do pierwszej szerokiej alejki, na narożnikach "krzyżówki", na kwadratowych niskich kamieniach pisze "AZm" (to jest aleja zmarłych przed aleją prowadzącą do Kaplicy, równoległa do niej). Na tej krzyżówce skręcasz w prawo. Idziesz kawałek do następnej krzyżówki i znowu skręcasz w prawo. I zaraz po skosie po lewej stronie rzuca Ci się w oczy śmietnik :oops: (przepraszam). A przy nim jest alejka - nie asfaltowa tylko wysypana grysikiem (przy wejściu na kamieniach napisy: "pole 30", "pole 31"). Wchodzisz w alejkę, po prawej stronie mijasz dwie wysokie tuje, za nimi jeszcze drugie dwie wysokie tuje i stajesz przy jakimś wysokim "iglaku". Pod tym drzewem są dwa groby na nazwisko: Hirsch i Czajka, a zaraz za nimi ten, którego szukasz, pojedynczy z szarego lastriko. Muszą być na nim jakieś niebieskie znicze, zawsze są."

ale nie wiem czy z niego trafie. :oops:

Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz :roll:

Elka - ['][/quote]
Kiedyś próbowałam tam trafic i nie udalo mi sie:roll:

A od tragów jest to jakies 15min drogi tranwajem,a samochodem oczywiscie mniej.A jakbyscie szly to chetnie z Wami bym sie przeszla.

Posted

Może ktoś z POZNANIAKÓW zadzwoni do Kierownika cmentarza- każdy cmentarz ma swój plan i ponumerowane rzędy i kwatery, lub [B]zdobędzie taki plan np. w dniu Wszystkich Świetych, oznaczy miejsce pochówku , zrobi skan i wklei tu , do postu!!![/B]
[COLOR=red][B]Wtedy kazdy trafi bez problemu!!![/B][/COLOR]

Posted

JESTEM NA 121str I ZNALAZŁAM TO:
Obiecane zdjecia:
[IMG]http://img190.echo.cx/img190/6035/mojezdjecia0060pt.jpg[/IMG]
[IMG]http://img200.echo.cx/img200/8580/mojezdjecia0149ps.jpg[/IMG]

Posted

NA 130 to:
Ela juz ma płyte:
[IMG]http://img104.imageshack.us/img104/1184/poznan0425lm.jpg[/IMG]
[IMG]http://img245.imageshack.us/img245/191/poznan0434qk.jpg[/IMG]
[IMG]http://img258.imageshack.us/img258/5026/poznan0442hh.jpg[/IMG]
[IMG]http://img304.imageshack.us/img304/3866/poznan0455gb.jpg[/IMG]

Posted

POZA OPISEM WKLEJONYM WYŻEJ NIE ZNALAZŁAM PLANU:shake: :-(

[CENTER]***
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]DZISIAJ, GDY CIEBIE NIE MA[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]PIEŚŃ TĘ WZNOSIMY DO NIEBA:[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]"TRWAJ TAM I CZUWAJ NAD NAMI[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]W DZIEŃ ,W NOC USŁANĄ GWIAZDAMI !!!"[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]

Posted

Jak zaczynała się moja przygoda z dogomania to Rotti zaczynała walkę o życie...Niestety nie duało się jej wygrać. Teraz opiekuje się naszymi psiakami...Spoczywaj w pokoju Elu! (')

Posted

[quote name='Linka']Saint ja byłam kilka razy i myśle że dałabym rade trafić sama - także jakby coś to sms i idziemy razem, tym bardziej że też się wybieram:roll:[/quote]

A zaprowadzisz innych dogomaniaków, w terminie wystaw???
Czy cmentarz jest daleko od Hal Wystawowych i jak można tam dotrzeć???

Posted

a propo planu to faktycznie.. joannap wstawiała kiedyś jeśli dobrze pamiętam:roll:
Ale oki oki.. możemy zorganizować jakąś dogomaniacką wyprawę do Rotti. Chętnie pomogę;) Cmentarz jest jakieś 15-20 minut (a może trochę mniej? przyznam szczerze ze nie jeżdżę zbyt często w tamte okolic..) tramwajem od MTP

Posted

ZNALAZŁAM TO:

[URL="http://mapapoznania.wlkp.com.pl/index.php/action/1207/war/glo?PHPSESSID=6a094af74f00f8466281594f0c83cd02"]http://mapapoznania.wlkp.com.pl/inde...81594f0c83cd02[/URL]
to plan Poznania, Cmentarz jest dokładnie po przeciwnej stronie miasta (patrząc od wjazdu ze strony Gniezna)
Ogólnie i w skrócie - po wjeździe do Poznania na krzyżówce ze światłami skręcisz w prawo i cały czas prosto, miniesz MAKRO po prawej stronie i aż się skończy dwupasmówka (ul.Serbska) . Tam zjedziesz w lewo na ul.Niestachowską - też dwupasmówka, przebiega pod Serbską UWAGA - na niektórych planach jest to ul.Wincentego Witosa. . Pojedziesz aż do ronda (skrzyżowanie ul.Przybyszewskiego i Grunwaldzkiej - po prawej będzie szpital z czerwonej cegły). Na rondzie w prawo, w ul.Grunwaldzką i wzdłuż tramwaju, cały czas prosto, dojedziesz do cmentarza - po prawej stronie. Najpierw miniesz pierwszą pętlę tramwajową, ZA cmentarzem jest druga pętla tramwajowa. Musisz skręcić PRZED cmentarzem w prawo - ul.Cmentarna - i pojechać pod boczne wejście - jest tam parking i kioski z kwiatami. Na wprost tego wejścia jest kaplica. Masz do przejechania całe miasto, ale wydaje mi się, że podałam najłatwiejszy dojazd.

[B]To dojazd od strony Gniezna!!!
[/B]

Posted

Plan Poznania każdy chyba ma.. a jak nie ma to łatwo można wykombinować i zobaczyć którędy dojechać (od każdej strony), tym bardziej że cmentarz na Junikowie do najmniejszych nie należy ;) Głównie chodzi o to żeby wejść od ul. Cmentarnej i nie zgubić się już w środku...