Azir Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Słuchajcie, jest taka sprawa : Niedawno okazało się nagle, że moja przyjaciółka Ela, znana wszystkim jako Rotti, jest chora na raka. Czeka ją długotrwała walka o życie wymagająca nie tylko jej woli życia, dużej wytrzymałości organizmu ale i niestety pieniędzy. Jakieś 10 dni temu Ela nie wiedziała, że ma nowotwór. Jak spotykała się z Margo na wystawie w Katowicach, to kiepsko się czuła, ale nikt nie przypuszczał, że jest tak źle . Nikt nie jest przygotowany na taką chorobę. W poniedziałek dowiedziała się, że musi mieć natychmiast operację, nie chcieli jej puścić do domu, ale ona musiała coś zrobić ze swoimi psami. Jak we wtorek szła do szpitala, wszyscy mieliśmy nadzieję, że nowotwór będzie miał łagodniejszą postać. W tej chwili jest po operacji i dzisiaj przeniosła się na onkologię. Będzie dziś poddana pierwszej chemioterapii. Musimy trzymać za nią kciuki i musi wiedzieć, że tyle osób jest z nią. Każda nawet najmniejsza kwota jest ważna! Niech wie, że chociaż w ten sposób możemy jej pomóc! nr konta: Elżbieta Domańska PKO BP 1710204027 0000 170201513951 Ela wiele dobrego robiła na rzecz zwierząt. Organizowała zbiórki dla schronisk, ostatnio uczestniczyła w akcji na rzecz Wielunia. Bezinteresownie pomagałą w adopcjach psów. Nieraz wiozła je wiele kilometrów do nowych właścicieli. Teraz sama potrzebuje pomocy :( ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAIDA Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Wiem o sytuacji Rotti od Bei juz wysyłam pieniądze:( Trzymamy za nia kciuki wiem że będzie zdrowa jeżeli bedzie cos potrzebne no niewiem cokolwiek dajcie znac :cry: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weron_ciau Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Matko kochana!!!! Miejmy nadzieje ze szybko i zdrowo z tego wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAIDA Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Podnosimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NO KOCHANI GDZIE WY JESTESCIE POMAGAC POMAGAC SZYBCIUTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAIDA Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Podnosimy:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Rozmawialam o tym z kilkoma osobami juz od poniedzialku - swietnie, ze cos sie udalo. Moi Kochani, stan Rotti jest naprawde bardzo powazny. Ona wierzy w chemioterapie, jak w cos, co da jej nowe zycie. A tak nie musi byc... Jak zwykle, udaje twardzielke i twierdzi, ze nic ja nie boli, ze jest ok - a tak naprawde okropnie cierpi. Teraz otrzyma - jak wiadomo - tylko 80% swojej pensji, co ledwo wystarczy na oplaty, a gdzie leki? :( Wplaccie choc zlotowke, naprawde sie przyda. Azir, skontaktuje sie z Toba na PW - chyba, ze podasz mi jakis nr tel do siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAIDA Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Może MODERATOR by wytłuscił jakos ten post zeby był bardzo widoczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUSILLE Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 To straszne,ale teraz trzeba brać się w garść i do roboty !!! Trzeba pomóc !!! Na razie wspierałam Rotti duchowo i korespondencyjnie,ale postaram się również finansowo !!! Świadomość,że wszyscy ją kochamy i trzymamy za nią kciuki napewno jej pomoże !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miga Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 ROTTI Jesteśmy z Tobą. Trzymaj się cieplutko Napewno wszystko będzie dobrze :) Cała Dogomania trzyma z Tobą !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruffikuss Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Saidi topic jest już przyklejony. Ja dowiedziałem się wczoraj i kurcze miejsca sobie znaleź nie mogę.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAIDA Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Super Ruffi dzieki za szybciutka rekacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruffikuss Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 To Margo. Właśnie rozmawiałem z Elą. Kazała wszystkich pozdrowić i uściskać i podziekowac za pamięć. No i oczywiście postawić fiolecik co niniejszym czynię :drinking: Rotti to twarda babka. Będzie dobrze, zobaczycie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miga Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Podziekujcie Eli za fiolecik. Ja wprawdzie Rotti nie znam tak dobrze, ale wpsieram z moim pieskiem cały serduchem :) Będzie dobrze :thumbs: :kciuki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anetta Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Jezusiu :o :cry: nie moge uwiezyc... Rotti, kochana, trzymamy za Ciebie bardzo mocno kciuki, az nam krew nie bedze doplywac do palcow. Chociaz jest to bardzo trudne dla mnie w tej chwili(choroba Kaji) to wplace pieniazki. Trzymaj sie i sie nie daj! JESTESMY WSZYSCY Z TOBA :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myszka.xww Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Musi być dobrze :evil: Nie ma wyjścia - cała dogo stoi murem i trzyma łapki 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUSILLE Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Jasne,że będzie dobrze !!!! Nie ma innej opcji !!!!!! :D :D :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azir Posted April 8, 2004 Author Share Posted April 8, 2004 Byle do czerwca!!!! :drinking: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Mam propozycje - skoro Rotti tak bardzo angazuje i fascynuje sie obedience, to moze by na zawodach tez przeprowadzic zbiorke? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Rotti: trzymaj się :calus: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Ela, wracaj szybko, bo "cherbatka" :kaffee_2: czeka :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciapa Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 NO KOCHANI GDZIE WY JESTESCIE POMAGAC POMAGAC SZYBCIUTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz jestem :-? Ostatnio nie jestem na dogomanii zbyt czesto i dowiedzialam sie o Rotti :( z maila od Małgośki. Po pracy biorę sie za pomaganie...... Rottti trzymaj się!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amster Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 mówiąc szczerze nie wiem co mam powiedzieć. Na pewno życzę Rotti jak najszybszego powrotu do zdrowia i do swoich psów. wiem, że są dla niej całym jej światem. I oby tak bylo dłuugo jeszcze. Tomasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Za swoimi chlopcami teskni okropnie, ale zobaczy sie z nimi juz za jakies trzy dni - juz widze ta radosc i szalenstwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bea100 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Idę natychmiast na pocztę zrobić dla niej przelew. Wspaniała Przyjaciółko z Poznania...SERCEM przy Tobie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MałGośka Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Rotti, kochanie... Trzymaj sie dzielnie - wszystkie wieluńskie schroniskowe psiaki zgodnie machają do Ciebie ogonkami, a Ewa, mój Blink i ja trzymamy kciuki! Będzie dobrze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts