Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Typowe, dobrzy ludzie umieraja, bezbronne zwierzeta padaja ofiarami złych ludzi, ten kto chce pomóc potknie sie o kłody rzucone przez "życzliwych". Dlaczego już mnie to nie zaskakuje?
nie zaskakuje mnie to, ALE NIE DAJę NA TO PRZYZWOLENIA
MOWIę DEFINITYWNIE:

NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE

kropka.

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TO JEST OKRUTNE ,ALE TAKIE MAMY PRAWO:shake: NAJPROSCIEJ BY BYłO GDYBY WPłATY NIE PRZECHODZIłY PRZEZ KONTO P. EDYTKI WTEDY NIE BEDZIE DOWODU PRZEPłYWU KASY .CHETNIE BYM SIE SPOTKAłA Z TOM PRAWą OSOBOM

Posted

Ja dopiero teraz "dochodzę" do siebie! Mnie to nie tyle wk..ło,co bardzo zabolało!:-( Świadomość,że w kręgu psiarzy może być taki ktoś!!:placz:
Dlaczego? Czy ten kto to zrobił zdaje sobie sprawę ile potrzeba kasy na utrzymanie psów Edytki? Przecież to same psy po przejściach,schorowane!
Ja myślę,że powinnyśmy wybrać jakąś organizację-tam będziemy wpłacać,a oni będą przelewać na konto Edytki-co miesiąc! Na psy!
Chyba,że sprawa się wyjaśni i będziemy mogli nadal robić jak robimy!

Posted

ja również jestem w szoku. Ten kto to zrobił będzie smażyć się kiedyś w piekle :angryy::angryy::angryy:
Faktycznie przydałby się jakiś prawnik, bo darowizny swoją drogą a zbiórka to chyba jeszcze coś innego.
Niestety muszę z przykrością to stwierdzić, ale ostatnimi czasy z Dogomanii robi się niezłe bagno i coraz więcej tu różnych szumowin :(
Pani Edyto jesteśmy z Panią i nie pozwolimy skrzywdzić.
Wierzę, że ta przykra sprawa zostanie rozstrzygnięta na Pani korzyść. A policja wzięłaby się za prawdziwych przestępców ( no ale tych to się oni akurat boją ;-) )

Guest Elżbieta481
Posted

Jak mi żal p.Edyty.Za takie serce taka krzywda.I za co?Dlaczego?
Kiedy p.Edyta ma się stawić na wezwanie?
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Ale szybko..
Dlaczego policja,a nie np.skarbówka?
Chodzi o podatek od darowizn?Kto ew.powinien taki podatek zapłacić-ten kto dostaje czy ten kto daje?
Ech..:shake:
Elżbieta

Posted

to jest chore..polacy sa beznadziejnymi, zawistnymi ludzmi!
patrza tylko jak tu komu dowalic, szkodza i z calego serca nienawidza ludzi, ktorzy chca pomagac!
dramatem jest to, ze taka szumowina jest gdzies posrod nas..

Posted

kako80 napisał(a):
patrza tylko jak tu komu dowalic, szkodza i z calego serca nienawidza ludzi, ktorzy chca pomagac!
dramatem jest to, ze taka szumowina jest gdzies posrod nas..

Ale sa jeszcze przeglągający, tez wszystko widza, nie musza sie logowac nawet:shake:

Guest Elżbieta481
Posted

Zawiść nie jest cechą tylko Polaków-jest cechą ogólnoludzką..
Elżbieta

Posted

Policja, bo jest podejrzenie o przestępstwo, a kiedy się to potwierdzi, sprawa zostanie skierowana do prokuratury. Jeśli udowodnią, że Edyta podlega pod ten nieszczęsny paragraf - sprawdzą w skarbówce, czy odprowadzała podatek od tych pieniędzy...Jeśli nie - prokurator swoje, a skarbówka swoje wyciśnie.

Guest Elżbieta481
Posted

Ustawa mówi:

[LEFT]Jest to ustawa, którą Sejm uchwalił 16 listopada bieżącego roku. Nowe regulacje zaczną obowiązywać od 1 stycznia 2007 roku. Ustawa zwalnia z podatku spadki i darowizny od najbliższej rodziny. Zwolnienie nie obowiązuje jednak spadków i darowizn pochodzących od teściów.

Ustawa zakłada, że pieniądze przekazywane będą za pośrednictwem banków, spółdzielczej kasy oszczędnościowej lub poczty. Fakt ten będzie trzeba obowiązkowo zgłosić urzędowi podatkowemu. Gdy w ciągu 5 lat suma darowizn i spadków nie przekroczy 9 637 złotych, to powyższe obowiązki nie mają zastosowania.

Zwolnione z podatku od czynności cywilnoprawnych będą także pożyczki od osób spoza najbliższej rodziny. Dotyczy to pożyczek do 5 tysięcy złotych od jednej osoby i do 25 tysięcy złotych od kilku osób w okresie do 3 kolejnych lat.

Ustawa przewiduje także sankcje dla osób, które nie zgłosiły darowizny i spadku. Jeśli osoba będzie powoływać się przed kontrolą skarbową na niezgłoszoną darowiznę lub spadek od najbliższej rodziny, to zapłaci 20-procentową karę.[/LEFT]
----------------
Czyli musiałoby się wiedzieć jaka kwota,czy na dowodach wpłaty widnieje słowo,,darowizna,,
Elżbieta

Posted

kako80 napisał(a):

Kako80 nie obrażaj proszę Polaków z powodu jakiegoś małodusznego "prawego obywatela" co zamiast serca ma paragraf i pierwszy rzuca kamieniem jakby bez winy był/a...

Posted

:angryy: :angryy: :angryy: qerwa...
jestem zdruzgotana... jak z tego wybrnąć... to my się do tego przyczyniliśmy, niestety...
potrzebny prawnik... pieniądze mogą wpływać, ale jednak nie na konto prywatne... albo przez AFN, albo konto jakiejś fundacji... może jeśli Edytka przeleje kasę na konto fundacyjne i będzie podpierać wydatki rachunkami, to się nie będzie do czego przyczepić... :roll:
LUDZIE LUDZIOM...
EDYTKO, naprawdę nie tego chcieli ci, którzy w odruchu serca za Władka i Twoje wspaniałe serca ofiarowali pomoc... :placz:

Posted

Ok... nic nie mówiłam ale teraz powiem.
Po pierwsze kto idzie ze mną i Panią Edytą jutro? Nie może tam iść sama i nikt nie będzie teraz jeszcze bardziej Jej prześladował za to że ktoś chciał Jej pomóc. Ten kraj to dno, bo to sytuacja w kraju zmusza ludzi do takich czynów. Niektórzy zamiast z tym walczyć daja sie porwać w ten wir i liczą że przez to ich sytuacja się odmieni...
Po drugie fundacje musimy założyć my... Wiem że jest pełno fundacji ale chodzi o taką jedną konkretną DOGOMANIACKĄ! Chyba że znane OwP ogłosimy fundacją i przez nią będą szły przelewy dla wszystkich potrzebujących z odpowiednim dopiskiem.
Po trzecie w dniu dzisiejszym jeśli ktoś nazwie mnie człowiekiem poczuje się urażona. Oficjalnie wykluczam się z członkowstwa w klubie tej barbarzyńskiej rasy i wcale nie jest mi z tym źle!

Guest Elżbieta481
Posted

Przepraszam,że tyle gadam,ale mnie to co się stało bardzo gnębi:
może wszyscy,którzy przekazali jakieś datki przygotowaliby jakieś oświadczenia,że były dobrowolne?
Może wszystkie rachunki by p.Edyta wzięła?Kurczę..
E

Posted

Bardzo nie lubię używać inwektyw i robię to niezmiernie rzadko,ale na inny rodzaj wypowiedzi donosiciel nie zasługuje.Napisałam to już na owczarku i zacytuję tutaj,coby menda dokładnie poczytała!

Przez moment myślałam,ze to Prima Aprilis...ale nie przecież już był dawno...A potem poczułam się prawie jak na "Procesie" Kafki...

RANY !!!!! CO ZA MENDA???? TOTALNY DEBIL!!!
Nikt przy zdrowych zmysłach tego nie zrobił.To jakiś psychopatyczny kretyn.Tu chyba jakaś menda już insynuuowała arcykomfortową sytuację StadkaB......Toto albo trzeba leczyć, albo łeb u....ć - tertium non datur!

A ja uroczyście oświadczam,że całe życie pomagałam,pomagam i będę pomagać dopóki sił i świadomości mi starczy!I możesz mnie mendo pocałować przez papierek tam, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę!

Edytko kochana,pluń na głupców!Dla nich nie ma nadziei.
Wszyscy jesteśmy z Tobą,wszyscy Cię kochamy.A ponieważ wszyscy się znamy i przyjażnimy to ....całujta wójta!

Posted

Kogoś mocno musiała zaboleć kwota...
Jutro mam nadzieję, wszystko się wyjaśni. A jak nie, to zasypiemy tamtejszy komisariat oświadczeniami dogomaniaków o dobrowolnej i nie przymuszonej, ani nawet zachęconej pomocy indywidualnej. Jakoś wybrniemy z tego problemu. Innej opcji nie ma.
I Edytko, nie miej oporów przed podaniem nam kto to zrobił. Musimy unikać takich ludzi dla naszego wspólnego dobra.

Posted

Cioteczki spokojnie! Z nerwów nie doczytałyście dokładnie-wklejam:

"Pozwolenie nie jest potrzebne w następujących sytuacjach:

1. zbieranie ofiar na cele religijne, kościelną działalność charytatywno-opiekuńczą, naukową, oświatową, wychowawczą oraz utrzymanie duchownych i członków zakonów, jeżeli odbywa się w obrębie terenów kościelnych, kaplic oraz w miejscach i okolicznościach zwyczajowo przyjętych w danej okolicy i w sposób tradycyjnie ustalony;
  2. zbiórki wśród młodzieży szkolnej w lokalach szkolnych, odbywające się na podstawie pozwolenia władz szkolnych;
  3. zbiórki przeprowadzane poprzez loterię pieniężną lub fantową, jeżeli zbiórki te nie są przeprowadzane w miejscach publicznych;
  4. zbiórki przeprowadzane w lokalach prywatnych wśród osób znanych osobiście przeprowadzającemu zbiórkę;
  5. zbiórki koleżeńskie w lokalach urzędów publicznych na cele godne poparcia. Zbiórki te odbywają się na podstawie pozwolenia przełożonego urzędu."
Myślę, że podpadamy pod punkt 4 - bo "Owczarek" to nasz lokal prywatny (prawda Adminie?), znamy się dobrze, można powiedzieć osobiście.
No chyba, że jakaś .... latała po ulicy z puszką, transparentem i zdjęciem Brajla - przyznać się tu zaraz, kto?
Mam nadzieję, że Edyta poda stronę Owczarka jako dowód - więc na użytek stróżów prawa, oświadczam co następuje:
"Tak, przyznaję się do winy, pomagałam, pomagam i co więcej pomagać będę! Kiedy tylko będzie mnie stać, zawsze podeślę parę groszy na jakąś psią biedę!!! Jestem w tym względzie recydywistką i proszę o najsurowszy wymiar kary!!!"
A może Wy też napiszecie takie oświadczenia?

Punkt 4 jest najbardziej odpowiedni-bo tak było!!
A poza tym Edytka da sobie radę,dowiedziałam się:lol:
Jeśli ten punkt 4 obrazuje to co robimy,bo przecież znamy się osobiście!!- to spokojnie będziemy robić to nadal:lol:
Na pohybel temu dupkowi,co to prawa nie zna,ale chce dokuczyć!:angryy:

Posted

Ależ się porobiło przez kilka dni mojej nieobecności... :-o Dobrze, że chociaż Brajl wydobrzał :-)
Chodzi mi po głowie taki jeden post, którego trudno będzie znaleźć bo to już dawno było, ale może ktoś z Was sobie przypomni... Była taka osoba, która zalogowała się tylko po to, żeby napisać jeden krytyczny i zjadliwy post pod adresem Edyty. Wydaje mi się, że "wyrzucała" tu, że nie jeden Brajl jest, że dlaczego wszyscy na nim się skupiamy i jemu pomagamy... Chyba tam było też coś o czerpaniu korzyści... Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to ta żmija przyczyniła się do obecnych problemów Edyty. Ktokolwiek jest tym donosicielem życzę mu żeby los potraktowł go tak jak na to zasługuje.:mad:
Będę jutro trzymać kcikuki za Edytkę :kciuki: