Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='junoo']Rosemary, ależ oczywiście. Sam wybór rasy to przebrnięcie przez tony książek, stron internetowych i porad od hodowców.
Potem okres szczenięcy, i znowu nos w książki... Ale właśnie chodzi o to, że dobrze wybrać się, w którymś momencie na szkolenie.
Pozwolić się ocenić komuś z zewnątrz. Wysłuchać rad.
I z takim bagażem dalej czytasz książki, ale może już z większym rozsądkiem i ślepo nie ufasz w każde napisane słowo.[/QUOTE]
dokladnie i bez zbędnego gadania :)
gdybym przed porodem przeczytała kilka książek o porodach to do tej pory ród ludzki byłby uboższy o 2 istoty ;) A tak poszłam na żywioł, zaufałam wiedzy wcześniej polecanych lekarzy i było super :) A to co potem czytałam o porodach to przyprawiło mnie o mdłości.

[quote name='masza44']Jakby ktoś miał książkę O. Leona Knabita " Czy zwierzęta mają duszę" to ja chętnie nabędę- jest nie do dostania, nawet w samym Tyńcu...[/QUOTE]
kiedyś miałam chyba tę książkę, była super! ale jej już nie mam (to przez nią na wiele lat przestałam jeść mięso...)
a popatrz tu
[url]http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy-ab&q=czy+zwierzęta+mają+duszę+knabit&oq=czy+zwierzęta+mają+du&gs_l=hp.1.2.0l2j0i30l2.0.0.1.5116.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c.VyDh6eingTM&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=a4fc456f283f7346&biw=1033&bih=449[/url]

Posted

Poszukuję
[B]Bear Grylls
"Pokonać Everest"
[IMG]http://www.arttravel.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_b59fd1b96e8de4ec808b69699158d9bd.jpg[/IMG]
[/B]Jak najtaniej ;)

Posted

[quote name='masza44']Jakby ktoś miał książkę O. Leona Knabita " Czy zwierzęta mają duszę" to ja chętnie nabędę- jest nie do dostania, nawet w samym Tyńcu...[/QUOTE]

Jak najbardziej jest do dostania- na Allegro za 18 zł z przesyłką [url]http://allegro.pl/czy-zwierzeta-maja-dusze-leon-knabit-osb-i2573282527.html[/url] ;)

Posted

Metheora
[url]http://allegro.pl/poradnik-hodowcow-psow-willis-hodowla-psach-pies-i2517305759.html[/url]
[URL]http://allegro.pl/zasady-chowu-i-hodowli-psow-rasowych-szymankiewicz-i2562402237.html[/URL]

Guest papillonek
Posted (edited)

Sprzedane :)

Edited by papillonek
Posted

Poszukuję I tomu Encyklopedii ( czy też Kalendarza ) Myśliwskiej Sabaniejewa . Tom II udało mi się kupić wiele lat temu , wydanie w języku rosyjskim.

Posted

Chętnie kupię:
- Stanley Coren - Tajemnice Psiego Umysłu
- Stanley Coren - Jak rozmawiać z psem
- Mnisi z New Skate - Jak byc najlepszym przyjacielem psa
- Patricia McConell - Drugi Koniec Smyczy
- Patricia McConell - Z miłości do psa
- Jacek Gałuszka - Aria, do mnie!
- Jacek Gałuszka - Aria, równaj!

Posted

[COLOR=#ff0000][B]Sprzedam:[/B][/COLOR][B] Książkę Ilona Kondrat ,,Psim okiem'' -102 str. raz przeczytana ,stan b.dobry -2zł.[/B]

[B]Gazety Nr.archiwalne stan bardzo dobry:
[COLOR=#ff0000]Przyjaciel Pies[/COLOR]; 01/ 2004r. : Rasy:Samojed, Dog Argentyński;[/B] porównanie ras: [B]Cavalier king charles spaniel i King charles spaniel[/B], temat miesiąca:[B]Dogoterapia[/B]; poza tym: zawód saper, n jak nękanie,psie trendy, Europejski ekspres kynologiczny:Portugalia.(Gazecie brak plakatu) - 2 zł
[B]Przyjaciel Pies: 02/ 2004r. Rasy: Gryfoniki,Terier szkocki,Porównanie ras: chow-chow i eurasier, temat miesiąca:Sporty zimowe[/B]; Poza tym:psy pracujące - na ratunek zakopanym,zwyrodnienie stawów,co to jest rodowód, o jak odpowiedzialność,szkolenie lekcja pierwsza.Europejski ekspres kynologiczny:Belgia.(Gazecie brak plakatu) - 2 zł.
[B]Przyjaciel Pies: 03/2004r. Rasy; Coton de Tulear,Golden Retriever, Porównanie ras: Buldog francuski i Boston terrier, temat miesiąca:Pies w wielkim mieście-jak przetrwać,[/B] Poza tym: hodowla w pokrewieństwie,p jak porozumiewanie się, bezpieczne odkrywanie świata,szkolenie lekcja druga i trzecia,
ekspres kynologiczny: Austria. (Gazecie brak plakatu)- 2 zł.
[B]Przyjaciel Pies- 03/ 2007r. Rasy:Labrador, Bouvier des Flandres, Kontrasty:Beagle i sznaucer miniatura, temat miesiąca:Z psem do pracy,[/B]Szkolenie :zabawy psiaka i przedszkolaka, Psie sporty:agility, Reportaż:w obronie wilków, Polemika:ile wilka w psie? Ostry dyżur:guz śledziony, Żywienie:niezbędna energia.(Gazecie brak plakatu)-2zł.
[B]Przyjaciel Pies: 06/ 2009r. Rasy: Owczarek szkocki Collie, Hiszpański pies wodny, Różnice:Welsh terrier i lakeland terrier, Charaktery:Buldog francuski rozbraja spojrzeniem, Temat mies:ciepły nos,czarne podniebienie, jedzenie kości i inne obiegowe mądrości;[/B] Modne tatuaże-o pupilach,które mocno zalazły za skórę. Poza tym: wolność pod obstrzałem,domowe przedszkole, testy;zabawki do aportowania, kurs na wege, rehabilitacja laseroterapia i ultradźwięki,żołądkowe problemy olbrzymów (Gazecie brak plakatu i jest w stanie dobrym- 1zł)
[U]Wysyłka [/U]listem poleconym:4 zł; zwykłym 2,5zł;przy więcej niż 2 egzemplarze proszę doliczyć złotówkę więcej do trzeciego i więcej egzemplarzy za wysyłkę.

Posted

Chętnie wystawię na fincie - platformie do wymian - archiwalne numery PP i MP, jak w linku poniżej:
[url]http://www.finta.pl/ref/misha/ksiazka.przyjaciel-pies-marzez-2007[/url]

Magazyny można pobrać za liczbę punktów widocznych w ogłoszeniu, bez ponoszenia żadnych dodatkowych kosztów. (chętnym mogę wytłumaczyć, jak działa finta.)
Przykładowo, z Przyjaciela psa posiadam:

[B]2000:
- październik

[B]2001:
- maj

[B]2002:
- styczeń
- wrzesień
- październik
- grudzień

[B]2003:
- marzec
- grudzień

[B]2004:
- styczeń
- maj

[B]2005:
- styczeń
- luty
- marzec

[B]2006:
- styczeń
- luty
- maj
- czerwiec
- lipiec
- sierpień
- wrzesień
- październik
- listopad
- grudzień

[B]2007:
CAŁY

[B]2008:
CAŁY bez grudnia

[B]2009:
- styczeń
- luty
- marzec
- kwiecień
- maj
- czerwiec
- lipiec
- grudzień

[B]2010:
- luty[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]

Posted

mam ogroma prośbę do osób majacych książke [B]drugi koniec smyczy patrici McConnell, [/B]
[B]kupilam tą książke [/B]w empiku jednak jak sie okazalo[B] nie ma wydrukowanych pojedynczych stron.[/B]
chciałabym prosic o [B]zeskanowanie[/B] kilku stron. jeżeli ktoś mógł by mi pomóc bardzo proszę o kontakt

Posted

[quote name='Kirinna']mam ogroma prośbę do osób majacych książke [B]drugi koniec smyczy patrici McConnell, [/B]
[B]kupilam tą książke [/B]w empiku jednak jak sie okazalo[B] nie ma wydrukowanych pojedynczych stron.[/B]
chciałabym prosic o [B]zeskanowanie[/B] kilku stron. jeżeli ktoś mógł by mi pomóc bardzo proszę o kontakt[/QUOTE]
Ja mam tą książkę i mogłabym Ci zeskanować parę tych stron ;) Tylko nie wiem czy będzie dobrze widać :roll:

Posted

[quote name='Stevie Rae']Kirinna, jeśli kupiłaś książkę w empiku i brakuje kilku stron, a masz paragon to zanieś książkę do reklamacji. Ja miałam podobną sytuację i zawsze przyjmują.[/QUOTE]

Niestety nie mam rachunku a wymienić nie mogą bo nakład się wyczerpał.

[quote name='maryg22']Ja mam tą książkę i mogłabym Ci zeskanować parę tych stron ;) Tylko nie wiem czy będzie dobrze widać :roll:[/QUOTE]

bardzo proszę

Posted

[quote name='Kirinna'][COLOR=#000000]Niestety nie mam rachunku a wymienić nie mogą bo nakład się wyczerpał.[/COLOR][/QUOTE]

A, to szkoda. Jeśli miałabyś paragon to takie coś jak najbardziej nadaje się do zwrotu gotówki/wymiany towaru na nowy.

Posted

Kupię czasopismo "Mój Pies" z lutego 2011 r. To to wydanie w którym jest artykuł o owczarkach szetlandzkich sheltie. Może ktoś ową gazetke posiada :)

Posted (edited)

Poszukuje Książek
* ''101 psich sztuczek''- Kyra Sundance
* ''Tresura psa''- Gwen Bailey
* ''Trening psów dla bystrzaków'' Jack Volhard Wendy Volhar
Jeżeli ktoś sprzedawałby którąś z tych książek prosze o kontakt.
[B]nieaktualne[/B] kupiłam wszystkie 3 na aukcji za 60 zł super okazja była

Edited by zahirka11
Posted

Witam
Mam do sprzedania książke "Pies i Człowiek"Jak zgodnie życ pod jednym dachem. Jean Donaldson .Jeśli ktoś był by chętny to zapraszam [URL]http://allegro.pl/pies-i-czlowiek-jean-donaldson-i2628016470.html[/URL][h=1][/h]