regman Posted July 23, 2006 Share Posted July 23, 2006 Od 11 miesięcy jestem niezmiernie szczęśliwą posiadaczką suczki sznaucerki, ale jej włos przyrasta odwrotnie proporcjonalnie do posiadanych dochodów:placz: . Poniewaz jestem polonistką, ale również niegdysiejszą absolwentką technikum weterynaryjnego, być może zamiłowanie do czytania w połączeniu z omszałą nieco wiedzą weterynaryjną pozwoliłoby rozwiazać nasz "zarośnięty problem". Pomocna byłaby jakaś konkretna i czytelna podpowiedź - książka (na drogie kursy mnie nie stać). Myślę, że będziemy ze sobą (z moją suczką) jeszcze wiele lat, dlatego ze względu na tę perspektywę, wybaczyłaby mi fazę kilku - pewnie nieudanych eksperymentów. Ale wszak "nauka czyni mistrza", tylko na czymś trzeba sie oprzeć. Proszę o pomoc.:loveu: w domu mam tylko instrukcje obsługi ...kosiarki:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluerat Posted July 23, 2006 Share Posted July 23, 2006 hm..wątek trochę w złym miejscu -bardziej w dziale pielęgnacja, to po pierwsze po drugie w języku polskim nie ma zbytnio takowych pozycji po trzecie sznaucera powinno się trymowac nie strzyc po czwarte - trochę przydatnych adresów internetowych jak to robić znajdziesz tutaj : [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22849&page=3[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszko&Aras Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 [B]Poszukuję książek dot. wychowania i ogólnej "psiej" tematyki w wersjach elektronicznych[/B]. [B]Gdyby ktoś mógł się ze mną podzielić[/B] (mogą dotyczyć również bokserów, bo takiej rasy jestem właścicielem) [B]to będę wdzięczny za przesłanie na [/B][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#800080][B][email protected][/B][/COLOR][/EMAIL] Motyw mojej prośby: [I][COLOR=green]Każdy pies jest inny - podobnie jak i każdy człowiek jest niepowtarzalny, więc trzeba dopasować odpowiednie metody wychowawcze. Dlatego dobrze jest poznać różne teorie i doświadczenia, by pogłębiać nasze zrozumienie i relacje z naszymi czworonożnymi przyjaciółmi.[/COLOR][/I] Z góry dziękuję za każdą przesłaną książkę! Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boksiedwa Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 2 wysłałam, do innych podałam stronkę gdzie są :) Mam też o bokserach, zaraz podeślę następny e-mail bo przegapiłam, że masz boksa :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimiś Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 zapomniany język psów jest na bazarku na dogo!:lol: o sorry, nie doczytałam ze wersja elektr.:oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atena Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 Tak wogóle to jest już taki wątek. Po za tym [URL="http://www.naszepsy.pl"]www.naszepsy.pl[/URL] - czytelnia ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszko&Aras Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 [B]Atena [/B]i [B]Boksiedwa[/B] (a propos: też mam dwa boksie, parkę - dwa odmienne charakterki) DZIĘKI Wam za pomoc! :multi: Poza tym... [quote name='Atena']Tak wogóle to jest już taki wątek[/quote] to musiałem przeoczyć, bo wertowałem całą noc i nie zauważyłem tego :oops: No i czekam na kolejne tytuły (w wersji elektr.)...;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atena Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 Dziwne, dziwne bo był wątek gdzie wysyłaliśmy sobie różne książki. Po za tym [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28164&highlight=e-booki[/URL] Ja mam "Okiem psa " John Fisher i "Sygnały Uspokajające" Turid Rugaas no i pewnie jakieś w skrzynce meilowej co mi sie nie otwierają gdyż nie mam pewnego programu. Co do "Zapomniany język psów" to są dwie odmienne wersje i ogónie trzy częsci ale ta trzeca ma chyba inna nazwe. Po za tym - jesli ktos potrafi po angielsku czytać - [URL="http://books.google.com/books?vid=ISBN0618517529&id=R9wCs9yQtocC&pg=PA156&lpg=PA156&ots=qvXO8B44Wf&dq=Bernese+mountain+dogs&sig=g8AMAshDve__u70N0UEkovnWX3U"]http://books.google.com[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atena Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 Przejrzałam co mam i oprócz wymienionych juz posiadam właśnie "...w praktyce" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkacka Posted February 20, 2007 Share Posted February 20, 2007 ...hmmm...czy ja tez moglabym sie usmiechnac o ksiazki w tej formie?:oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natula Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Mozna by poprosić jakies ksiązki,obojętnie jakie na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? Prosze. Cokolwiek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gasnik Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 [B]Atena[/B] mogłabyś mi podesłać "Okiem psa"?? Adres mailowy jest w moim profilu chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atena Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 Nie zawsze widze, ze są tutaj prosby o przesłanie e-booków wiec prosze pisac na PW :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atena Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 [quote name='tkacka']...hmmm...czy ja tez moglabym sie usmiechnac o ksiazki w tej formie?:oops:[/quote] Które? Okiem psa Sygnały uspokajające czy Zapomniany język psów w praktyce - bodajże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EveL_ Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 [URL]http://www.naszepsy.pl/lektury.asp?ch=download[/URL] Tu jest pare książek do ściągnięcia ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puli Posted March 4, 2007 Share Posted March 4, 2007 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36552[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alcazar Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 mam małe zapytanko stosowaliście się do zasad podanych w książkach a. janowskiego, j. fisher i j. fennel przyniosło to jakiś skutek, rzeczywiście są one godne przeczytania i polecenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lothia Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Atena a masz elektroniczna wersję "Poradnik dla hodowców psów Genetyka w praktyce"?moge prosić o przesłanie , jeżeli masz oczywiście; [email][email protected][/email] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polna Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 [quote name='Alcazar']mam małe zapytanko stosowaliście się do zasad podanych w książkach a. janowskiego, j. fisher i j. fennel przyniosło to jakiś skutek, rzeczywiście są one godne przeczytania i polecenia?[/QUOTE] Radze poszukać jeszcze jakiejs literatury :evil_lol: Fisher wycofał sie przed śmiercią ze swoich teorii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berek Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 Pozwolę sobie zacytować siebie z tamtego wątku: "Co do książek (a tu już ciężej wierzyć że ludziska nie wiedzą, że kradną, skanując tekst i rozsyłając osobom trzecim) - to było już kilka przypadkow w ktorych konkretne wydawnictwo odkrywało ten proceder i wtedy okazywało się, że wcale nie panuje aż taki marazm i że nikt nie walczy z piractwem. :cool1: Paru rozbójnikow Ondraszków mocno podkuliło ogony po rozmowie z radcą prawnym tego czy innego wydawcy. W końcu to tylko zupełnym naiwniakom wydaje się że Net jest anonimowy - a akurat kradzież książek przynosi całkiem wymierne straty i w zwiazku z tym znajduje sięabsolutnie w kręgu zainteresowań policji chociażby." :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszko&Aras Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 [quote name='Berek']ludziska nie wiedzą, że kradną, skanując tekst[/quote] Prosty wniosek: [COLOR=darkred][B]ZAMKNĄĆ WSZYSTKICH WŁAŚCICIELI KSEROKOPIAREK!!! [/B][/COLOR][COLOR=black](nie uwierzę, że kserują tylko swoje "dzieła" i w dodatku na tym zarabiają...)[/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinee Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Czy ja też prosze [email][email protected][/email] prosze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszko&Aras Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 [quote name='Berek']zupełnym naiwniakom wydaje się że Net jest anonimowy - w zwiazku z tym znajduje sięabsolutnie w kręgu zainteresowań policji chociażby."[/quote] Dzięki, Berek, dobrze wiedzieć jaką rolę tu w rzeczywistości spełniasz... choć w poprzedniej epoce (socjal/komun) dorobiłbyś się na tym większego majątku niż dzisiaj ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrrond Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 słuchajcie jak to dokładnie było z wycofaniem sie Fishera z jego poglądów przed śmiercia? czyli 'okiem psa' i 'dlaczego moj pies' to zle ksiazki? bo juz sie zagubilam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berek Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Zwłaszcza dla Ateny: [FONT='Times New Roman'][FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36552[/URL][/SIZE][/FONT][/FONT] P.S. Staszku, sądząc z Twojego "zapienienia się" w tamtej dyskusji, masz powazny problem z najzwyczajniejszym uznaniem że prawo jest takie, jakie jest. Cóż... z tym nic się nie da zrobić. A histeryzowaniem albo próbami obrażenia dyskutantów równie niewiele uzyskasz. :shake: :cool1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts