weszka Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Niestety okazało się, że piękna pogoda była tylko w Balicach pod Krakowem gdzie pracuję. W Krakowie jak wracałam było ponuro, lekko mgliście i zimniej. Niecałe 20 km odległości, a takie są różnice w pogodzie. Więc spacer nie był tak malowniczy jak planowałam. [B]eria[/B] masz rację najgorszy jest okres jak rano ciemno i po pracy też ciemno. Ale jak spadnie śnieg to jest jaśniej i nawet można odważyć się wejść w łąki ;) wiem wiem wg Ciebie jak jest śnieg to jest do d**y ;) Quote
wilczy zew Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Ja jestem przeciwna wprowadzeniu obowiązkowego snu zimowego :nonono2: Quote
zerduszko Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='weszka']wiem wiem wg Ciebie jak jest śnieg to jest do d**y ;)[/QUOTE] Białe g**no jest do d**y ;) Quote
marako Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Mimo wszystko jednak ma swoje zalety to białe coś, bo teraz po pracy, to po ciemku trzeba z psami chodzić, a przy nim jakoś całkiem robi się widno. My tu na wsi tylko światło gwiazd i księżyca mamy nocą (na własne życzenie - zapieraliśmy sie, jak gmina proponowała, że nam postawi latarnię). Przy pochmurnej nocy nie widać nawet na metr. Więc jak już ma być zimno i ponuro, to marzymy o śniegu i temperaturze tak około -3. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [CENTER][CENTER][B]No to pozwolę sobie zaprosić na bazarek dla Alfy ;-)[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/217161-Sznupki-dla-sznupka-r%C4%99cznie-robione-zak%C5%82adki-do-11.11.11-OTWARTE?p=17929578#post17929578[/URL] a tam m.in [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-PBxTBmoCE_Y/TrHNr6WsK6I/AAAAAAAAG20/EJZlQjHJWh4/s640/P1420887.JPG[/IMG][/CENTER] [/CENTER] Quote
weszka Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 [B]Marako[/B] też tak mam, że śnieg umożliwia spacery nawet jak jest ciemno, poza tym psy są czyste i przyjemniej się chodzi niż tonąc w błocie jak jest deszczowo. Ale jak ktoś nie lubi zimy to nie przekonamy ;) [B]Rudzia[/B] - wielkie dzięki za te cudeńka!!! Quote
Saththa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 ja wcoraj w mój dół z tazzem poszłam... była 16.50... jeszcze jasno ale jaka mgła :o ehhh na piłki milismy iśc ale nawet ich nie wyciagnełam bo w tej mgle czułam sie jak w jakims horrorze ;/ i nawet nie zdawałam sobie sprawy ze ejszcze jakis facet tam chodził... zorientowałam sie 15 metrów przed nim jak tazzman już dobiegł do niego ehhh nie było fajnie Quote
Doginka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Ja w taką mgłę przynajmniej nie gubię psów, bo maja obroże świecące;-) Quote
Tekla64 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 moje nie maja a tyz ich nie gubie raczej trace z oczu hihihi Quote
weszka Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Hahah Tekla dobre :D to tak ja Dirki ;) Ale faktycznie w takiej mgle to można czasem natknąć się na niespodziankę. Moje też mają migające obroże i chyba już nadchodzi czas, że zaczniemy ich używać (niestety). Quote
Fides79 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ooo ja dostałam w prezencie taką migająca, ale na rzep i sie martwie ze ta moja mała menda zgubi, ostatnio notorycznie gubi adresowniki :roll: i w ramach eksperymentu zamówiłam gamoniowi migające szelki hih ihi i czekam :p Quote
Saththa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Fides79']ooo ja dostałam w prezencie taką migająca, ale na rzep i sie martwie ze ta moja mała menda zgubi, ostatnio notorycznie gubi adresowniki :roll: i w ramach eksperymentu zamówiłam gamoniowi migające szelki hih ihi i czekam :p[/QUOTE] Tazzman ma na rzep też nie migająca i nigdy nie zgubił;) heheh :razz: Quote
Fides79 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ale F wieczorami szaleje czesto w towarzystwie bardzo zakochanych w nim 2 labków i labki i to co czasem odwalaja to po prostu szok, wiec obawiam sie ze w ramach gonitw miedzy krzakami szybko bysmy tego prezentu nie mieli :roll: Quote
Saththa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Fides79']ale F wieczorami szaleje czesto w towarzystwie bardzo zakochanych w nim 2 labków i labki i to co czasem odwalaja to po prostu szok, wiec obawiam sie ze w ramach gonitw miedzy krzakami szybko bysmy tego prezentu nie mieli :roll:[/QUOTE] Nagraj nagraj :evil_lol::) Quote
weszka Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Moje mają migające opaski na gumce, zakładane jak dodatkowa obroża. Fajnie się sprawdza tylko czasem przez to są mylone z rowerem ;) Quote
strasznika Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='weszka']Niestety okazało się, że piękna pogoda była tylko w Balicach pod Krakowem gdzie pracuję.[/QUOTE] To Ty kawałek masz do pracy, nie to co ja - 4 minuty jazdy :) A mgły to się boję, na szczęście TZ wyprowadza piesa w takich warunkach :evil_lol: Quote
strasznika Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='weszka']Ja to już nie wiem jak jest mieć jednego psa ;) bo od lat mam więcej. Teraz mam nieco ekstremalną ilość ale dwójka na stałe w moich warunkach jest idealna. A i psy szczęśliwsze jak mają kogoś ze swojego gatunku do towarzystwa.[/QUOTE] Ja nigdy nie miałam dwóch, jak już, to duet pies+kot. Chciałabym kiedyś dwa, powoli urabiam TZ, ale to jeszcze nie czas :sad: Quote
wilczy zew Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='weszka']Moje mają migające opaski na gumce, zakładane jak dodatkowa obroża. Fajnie się sprawdza tylko czasem przez to są mylone z rowerem ;)[/QUOTE] skąd takie cosik masz Quote
jambi Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 małę aleski są piękne :) zdjęcia obejrzałam i jesienne i pieskowe ;) co do Waszej... dyskusji.... wszystko przeczytałam, kilka wypowiedzi mnie poruszyło, szczególnie jedna ja mam swoje zdanie na każdy temat tu poruszony, jednak szanuję niechęć do kontunuowania dyskusji i nie chcę zaśmiecać weszkowej galerii, zapewne nie omieszkam poruszyć tego tematu, u siebie Quote
Fides79 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Saththa']Nagraj nagraj :evil_lol::)[/QUOTE] :splat: sama sobie nagraj po ciemku :eviltong: Quote
Saththa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Fides79']:splat: sama sobie nagraj po ciemku :eviltong:[/QUOTE] Oooo siut zapomniałam ze już wieczorem ciemno:( Quote
Fides79 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Saththa']Oooo siut zapomniałam ze już wieczorem ciemno:([/QUOTE] ha ha ha dobre :turn-l: Quote
Saththa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Fides79']ha ha ha dobre :turn-l:[/QUOTE] Ale u zerduszka jest wiosna teraz to wieczorem ejst jasno :evil_lol::) Nagraj prosze :lol: Quote
Fides79 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Saththa']Ale u zerduszka jest wiosna teraz to wieczorem ejst jasno :evil_lol::) Nagraj prosze :lol:[/QUOTE] to ze u Zerduszka wiosna, to nie znaczy ze i u mnie, u mnie jesien, wieczory cimne i zimne :diabloti: a tak w ogóle to nie róbmy tu śmietnika, bo nas Weszka pogoni :roll: Quote
Saththa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Fides79']to ze u Zerduszka wiosna, to nie znaczy ze i u mnie, u mnie jesien, wieczory cimne i zimne :diabloti: a tak w ogóle to nie róbmy tu śmietnika, bo nas Weszka pogoni :roll:[/QUOTE] Oooo kurcze rzeczywiscie ja nie zwóciłam uwagi u kogo piszę. Weszko przepraszam;) Quote
Recommended Posts