weszka Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Suki wylądowały dzisiaj w wannie po popołudniowym spacerze. Spotkałyśmy nasze sąsiedzkie 2 bordery - Leszko ma rok, a Taj 4 mies. :loveu: Chłopaki są cuuudne :loveu: Przez godzinę szaleli w czwórkę oczywiście ganiając po największym błocku i kałużach. Ale jakie szczęście psie :loveu: Moje spodnie i kurtka do pralki, kaloszki całe szczęście się dobrze myją ;) Quote
Kashdog Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 A zdjęcia jakieś z tego spacerosa są :cool3:? Quote
eria Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Ty masz szczęście że jeszcze psiarzy na spacerze spotykasz... Ja pamiętam kilka lat temu o której bym nie poszła na pola ,to zawsze kogoś znajomego spotkałam. Teraz mogę chodzić parę godzin i żywej duszy.... Ewentualnie briard Tacio lub goldenek Max... Quote
weszka Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 [quote name='Kashdog']A zdjęcia jakieś z tego spacerosa są :cool3:?[/QUOTE] Zdjęć niet :cool1: [quote name='eria']Ty masz szczęście że jeszcze psiarzy na spacerze spotykasz... Ja pamiętam kilka lat temu o której bym nie poszła na pola ,to zawsze kogoś znajomego spotkałam. Teraz mogę chodzić parę godzin i żywej duszy.... Ewentualnie briard Tacio lub goldenek Max...[/QUOTE] W taką pogodę jak teraz jest pewien plus - otóż na łąkach są tylko najtwardsi (najbardziej szurnięci) psiarze :evil_lol: czyli głównie bordery, młody husky Winter i my - jakoś inni wymiękają w takie błocko i syfozę. Przynajmniej jest spokój bo nie ma dzieciaków, spacerowiczów co im psy przeszkadzają i psy mogą swobodnie biegać. Wczoraj przeczytałam że na jedynym w Krakowie wybiegu dla psów, na który czasem jeździłyśmy został wprowadzony regulamin i psy mają być w kagańcach :crazyeye::angryy: więc cały sens tego miejsca szlag trafił. Poniewaz jest spore oburzenie bo wybieg kosztował 400 tys. zł i został zrobiony właśnie po to żeby psy mogły biegać swobodnie, to mam nadzieję że wkrótce jacyś mądrzy radni co to wprowadzili się opamiętają :shake: Za chwilę wprowadzą zakaz posiadania psów w ogóle bo już nigdzie nie można iść żeby psa spuścić bez kagańca. Quote
Doginka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 No właśnie. Może trzebaby takim radnym założyć kagańce na twarz i niechby pochodzili w nich trochę:angryy: Quote
malawaszka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 paranoja :shock: nic tylko uciekać za miasto:cool3: Quote
weszka Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 To jest niestety wina nieodpowiedzialnych psiarzy. Zaczęli tam przychodzić z agresywnymi psami, były bójki, psy się pogryzły i oczywiście ludzie umyli ręce i nie czuli się odpowiedzialni. No to ktoś doniósł i teraz cierpią ci co mają grzeczne psy. Quote
Doginka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 No właśnie, u nas na bulwarku nie czepiają się psiarzy, którzy chodzą z rottkami lub sztańskopodobnymi (Vectropodobnymi psami:diabloti:) bez smyczy, bez kagańca, tylko tych maluchów, co chodzą i nikogo nie zaczepiają (bo są też czepliwe maluchy)i takim wlepia się mandaciki. Ja co prawda się wybroniłam już kilka razy od mandaciku za psy bez kagańca i bez smyczy:diabloti:, ale kiedyś mnie spisywało 3 gliniarzy za brak kagańca i psy bez smyczy(ćwiczyłam z psimi do wystawy), a obok szła babka z rottkiem bez smyczy i kagańca i jak im zwróciłam uwagę, że tam idzie pies należący do ras agresywnych to mi odpowiedzieli, że teraz ze mną rozmawiają i nawet tej pani uwagi nie zwrócili:angryy:a przecież jeden mógł odejść od nas:razz: Quote
zerduszko Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='Doginka'] przecież jeden mógł odejść od nas:razz:[/QUOTE] No co Ty, a jakby Twoje małe potforki zaatakowały Panów i ty byś jeszcze uciekła?? Dwóch do pilnowania psów, jeden Ciebie :eviltong: Quote
Doginka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='zerduszko']No co Ty, a jakby Twoje małe potforki zaatakowały Panów i ty byś jeszcze uciekła?? Dwóch do pilnowania psów, jeden Ciebie :eviltong:[/QUOTE] Nie pomyślałam o tym:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 niestety, miasto pod tym kątem robi się nieznośne.. u nas też mundurowi się zakradają za drzewami i mandaty wlepiają . nie w zatłoczonych miejscach ale pustym parku o 7 rano na przykład!!!!! paranoja... Weszko, zrób tym zaprzyjaźnionym borderkom fotki kiedyś :cool3: Quote
weszka Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Niestety jest jakaś ogólna nagonka na psy i niestety częściowo winni są sami durni psiarze, którzy zrobili taki czarny PR porządnym psiarzom :angryy: Taniu - zrobię borderkom foty ale cyrk wyszedł jak się okazało kto one są :evil_lol: psi świat jest tyci tyci Siedzę w pracy gdzie dziś spokój i cisza, a za oknem pierwsze od wielu dni słońce! Jaka strata czasu :mad: zamiast śmigać z sukami :placz: Quote
ariss Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Kurcze ja Wam powiem, że Gasska śmiga bez smyczy w różnych miejscach i nikt się nigdy do nas nie przyczepil:shake: Do tego to czarne i wredna robi coś co mi się bardzo nie podoba:angryy:jak jesteśmy np.w lesie lub na łąkach przez dłuższy czas samiutkie to ona uważa, że to wszystko co nas otacza jest jej i jak jakiś lud pojawi się w okolicy(zauważony najpierw przez nią a nie mnie)to leci jak wściekła,stawia futro, zatrzymuje się przed człekiem i drze jape:oops:Jak nagada co myśli to się odwołuje, no ale mi zawsze jest strasznie głupio:oops:a juz jak widzę że ludzie zamierają ze strachu:oops:cały czas próbuje ją tego oduczyć, ale łatwo nie jest. Ale NIGDY min nikt nie zwrócił uwagi:crazyeye: Quote
weszka Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 [B]ariss[/B] no to dość typowe sznaucerze zachowanie ;) Ja właśnie w taki sposób zakochałam się w sznaucerach. Jeden olbrzym wydarł na mnie japę na środku ulicy i zakochałam się na zabój :loveu: Ale że nikt cie nie opierdzielił jeszcze to dziwne :evil_lol: Quote
ariss Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='weszka'] [B]ariss[/B] no to dość typowe sznaucerze zachowanie ;) my to wiemy, ale innie pewnie nie bardzo:shake: Ale że nikt cie nie opierdzielił jeszcze to dziwne :evil_lol:[/QUOTE] któraś z nas musi miec wielki urok osobisty:evil_lol:;) Quote
weszka Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Zapewne działa ów urok w zdublowanej sile :) PS.No nie! Muszę zwiać z pracy, wziąć nikosia i coś pofocić dzisiaj :) Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 sama mam psy ale jakby mnie dopadł w środku lasu obcy pies z jazgotem to umarłabym ze strachu. a po słodkiej Pańciuszce nei zostałoby nawet mokrej plamy :diabloti: Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [QUOTE]Taniu - zrobię borderkom foty ale cyrk wyszedł jak się okazało kto one są :evil_lol: psi świat jest tyci tyci[/QUOTE] doskonała sprawa :evil_lol: śmieję się ciągle w duchu. wezmą mnie za kompletnego blondynkowego głąba :diabloti: rób zdjęcia rób!! :p Quote
eria Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='ariss']Kurcze ja Wam powiem, że Gasska śmiga bez smyczy w różnych miejscach i nikt się nigdy do nas nie przyczepil:shake: Do tego to czarne i wredna robi coś co mi się bardzo nie podoba:angryy:jak jesteśmy np.w lesie lub na łąkach przez dłuższy czas samiutkie to ona uważa, że to wszystko co nas otacza jest jej i jak jakiś lud pojawi się w okolicy(zauważony najpierw przez nią a nie mnie)to leci jak wściekła,stawia futro, zatrzymuje się przed człekiem i drze jape:oops:Jak nagada co myśli to się odwołuje, no ale mi zawsze jest strasznie głupio:oops:a juz jak widzę że ludzie zamierają ze strachu:oops:cały czas próbuje ją tego oduczyć, ale łatwo nie jest. Ale NIGDY min nikt nie zwrócił uwagi:crazyeye:[/QUOTE] DOKŁADNIE w ten sam sposób zachowuje się nasza znajoma olbrzymka Figa , ale identycznie-jakbyś o niej pisała ;) Z tym,że Figa to prawie 50kg psa... Kreoś w życiu tak nie zrobił:loveu: .Raz tylko wieczorem pamiętam,jak był na smyczy, nawarczał na jakiegoś gościa,który o godzinę mnie pytał. Widać ,coś z nim było nie tak ,skoro pies tak opanowany jak Kreon, zareagował. p.s. słońce wyszło ! też dziś lecę focić! :D Quote
ariss Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='Od-Nowa']sama mam psy ale jakby mnie dopadł w środku lasu obcy pies z jazgotem to umarłabym ze strachu. a po słodkiej Pańciuszce nei zostałoby nawet mokrej plamy :diabloti:[/QUOTE] świnia:grins::roflt: [quote name='eria']DOKŁADNIE w ten sam sposób zachowuje się nasza znajoma olbrzymka Figa , ale identycznie-jakbyś o niej pisała ;) Z tym,że Figa to prawie 50kg psa... Kreoś w życiu tak nie zrobił:loveu: .Raz tylko wieczorem pamiętam,jak był na smyczy, nawarczał na jakiegoś gościa,który o godzinę mnie pytał. Widać ,coś z nim było nie tak ,skoro pies tak opanowany jak Kreon, zareagował. p.s. słońce wyszło ! też dziś lecę focić! :D[/QUOTE] widać, obie mają silny instynkt stróżujący;)z jednej strony dobrze z drugiej kłopotliwe.Ja nie narzekam:p Czekam na Wasze foteczki:cool3: Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 od czasu jak nas napadła w lesie suka w typie owczarka środkowoazjatyckiego, która wypadła na pole prosto z lasu i od razu przystąpiła do gryzienia nie potrafię inaczej na to się zapatrywać. TZ gotowy był zaszlachtować jak i psinkę jak i jej właścicieli, którzy szli sobie spacerowym kroczkiem przez las :diabloti: Quote
ariss Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='Od-Nowa']od czasu jak nas napadła w lesie suka w typie owczarka środkowoazjatyckiego, która wypadła na pole prosto z lasu i od razu przystąpiła do gryzienia nie potrafię inaczej na to się zapatrywać. TZ gotowy był zaszlachtować jak i psinkę jak i jej właścicieli, którzy szli sobie spacerowym kroczkiem przez las :diabloti:[/QUOTE] jak się ma jakiś wielki, skundlony, gryzący azjat do mojej kochanej szczekającej kruszynki:loveu::diabloti:do której jakbyś ukocneła i coś miłego powiedziała to pewnie by Cię zalizała:evil_lol: Quote
zerduszko Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='weszka']Niestety jest jakaś ogólna [B]nagonka na psy[/B] i niestety częściowo winni są sami durni psiarze, którzy zrobili taki czarny PR porządnym psiarzom :angryy: [/QUOTE] To zależy na jakie psy :loveu: Moja, ujadaczko-podgryzaczkapiet, jak mijał nas kiedyś jakiś człowiek musiała na "zostań" siedzieć. I nie raz dostałam opierdziel, ze ją męczę, bo to ejst pies i ona się musi wybiegać oraz wyszczekać :lying: Za kaganeic, tez mi się oberwało. Male jest piękne, znaczy wredne :diabloti: Quote
Od-Nowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [QUOTE]jak się ma jakiś[/QUOTE] co też mi przyszło do głowy :evil_lol: spamnę sobie u Weszki :cool3: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13337820[/url] [B]koszulka ze zdjęciem,portret, sesja zdjęciowa - TWOJEGO PSA :smile: na Psy z KIELC!![/B] Quote
weszka Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Wczoraj jak dojechałam do domu to już ani nie było słońca ani ochoty na focenie więc fot niet :eviltong: Za to była znów kąpiel - tym razem tylko Dirki bo znalazła bardzo ładne goowno w którym się była uprzejma przepięknie wytarzać :angryy::mad: A dzisiaj kolejny ponury dzień z mgłą że świata nie widać. Poranne wstawanie staje się z każdym dniem większym koszmarem :placz::angryy: [B]Taniu[/B] spamuj sobie, nie krępuj się :) Quote
Recommended Posts