Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Suki wylądowały dzisiaj w wannie po popołudniowym spacerze. Spotkałyśmy nasze sąsiedzkie 2 bordery - Leszko ma rok, a Taj 4 mies. :loveu: Chłopaki są cuuudne :loveu: Przez godzinę szaleli w czwórkę oczywiście ganiając po największym błocku i kałużach. Ale jakie szczęście psie :loveu: Moje spodnie i kurtka do pralki, kaloszki całe szczęście się dobrze myją ;)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ty masz szczęście że jeszcze psiarzy na spacerze spotykasz... Ja pamiętam kilka lat temu o której bym nie poszła na pola ,to zawsze kogoś znajomego spotkałam. Teraz mogę chodzić parę godzin i żywej duszy.... Ewentualnie briard Tacio lub goldenek Max...

Posted

[quote name='Kashdog']A zdjęcia jakieś z tego spacerosa są :cool3:?[/QUOTE]

Zdjęć niet :cool1:

[quote name='eria']Ty masz szczęście że jeszcze psiarzy na spacerze spotykasz... Ja pamiętam kilka lat temu o której bym nie poszła na pola ,to zawsze kogoś znajomego spotkałam. Teraz mogę chodzić parę godzin i żywej duszy.... Ewentualnie briard Tacio lub goldenek Max...[/QUOTE]

W taką pogodę jak teraz jest pewien plus - otóż na łąkach są tylko najtwardsi (najbardziej szurnięci) psiarze :evil_lol: czyli głównie bordery, młody husky Winter i my - jakoś inni wymiękają w takie błocko i syfozę. Przynajmniej jest spokój bo nie ma dzieciaków, spacerowiczów co im psy przeszkadzają i psy mogą swobodnie biegać.

Wczoraj przeczytałam że na jedynym w Krakowie wybiegu dla psów, na który czasem jeździłyśmy został wprowadzony regulamin i psy mają być w kagańcach :crazyeye::angryy: więc cały sens tego miejsca szlag trafił. Poniewaz jest spore oburzenie bo wybieg kosztował 400 tys. zł i został zrobiony właśnie po to żeby psy mogły biegać swobodnie, to mam nadzieję że wkrótce jacyś mądrzy radni co to wprowadzili się opamiętają :shake: Za chwilę wprowadzą zakaz posiadania psów w ogóle bo już nigdzie nie można iść żeby psa spuścić bez kagańca.

Posted

To jest niestety wina nieodpowiedzialnych psiarzy. Zaczęli tam przychodzić z agresywnymi psami, były bójki, psy się pogryzły i oczywiście ludzie umyli ręce i nie czuli się odpowiedzialni. No to ktoś doniósł i teraz cierpią ci co mają grzeczne psy.

Posted

No właśnie, u nas na bulwarku nie czepiają się psiarzy, którzy chodzą z rottkami lub sztańskopodobnymi (Vectropodobnymi psami:diabloti:) bez smyczy, bez kagańca, tylko tych maluchów, co chodzą i nikogo nie zaczepiają (bo są też czepliwe maluchy)i takim wlepia się mandaciki.
Ja co prawda się wybroniłam już kilka razy od mandaciku za psy bez kagańca i bez smyczy:diabloti:, ale kiedyś mnie spisywało 3 gliniarzy za brak kagańca i psy bez smyczy(ćwiczyłam z psimi do wystawy), a obok szła babka z rottkiem bez smyczy i kagańca i jak im zwróciłam uwagę, że tam idzie pies należący do ras agresywnych to mi odpowiedzieli, że teraz ze mną rozmawiają i nawet tej pani uwagi nie zwrócili:angryy:a przecież jeden mógł odejść od nas:razz:

Posted

[quote name='Doginka'] przecież jeden mógł odejść od nas:razz:[/QUOTE]
No co Ty, a jakby Twoje małe potforki zaatakowały Panów i ty byś jeszcze uciekła?? Dwóch do pilnowania psów, jeden Ciebie :eviltong:

Posted

[quote name='zerduszko']No co Ty, a jakby Twoje małe potforki zaatakowały Panów i ty byś jeszcze uciekła?? Dwóch do pilnowania psów, jeden Ciebie :eviltong:[/QUOTE]
Nie pomyślałam o tym:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

niestety, miasto pod tym kątem robi się nieznośne.. u nas też mundurowi się zakradają za drzewami i mandaty wlepiają .
nie w zatłoczonych miejscach ale pustym parku o 7 rano na przykład!!!!!
paranoja...

Weszko, zrób tym zaprzyjaźnionym borderkom fotki kiedyś :cool3:

Posted

Niestety jest jakaś ogólna nagonka na psy i niestety częściowo winni są sami durni psiarze, którzy zrobili taki czarny PR porządnym psiarzom :angryy:

Taniu - zrobię borderkom foty ale cyrk wyszedł jak się okazało kto one są :evil_lol: psi świat jest tyci tyci

Siedzę w pracy gdzie dziś spokój i cisza, a za oknem pierwsze od wielu dni słońce! Jaka strata czasu :mad: zamiast śmigać z sukami :placz:

Posted

Kurcze ja Wam powiem, że Gasska śmiga bez smyczy w różnych miejscach i nikt się nigdy do nas nie przyczepil:shake:
Do tego to czarne i wredna robi coś co mi się bardzo nie podoba:angryy:jak jesteśmy np.w lesie lub na łąkach przez dłuższy czas samiutkie to ona uważa, że to wszystko co nas otacza jest jej i jak jakiś lud pojawi się w okolicy(zauważony najpierw przez nią a nie mnie)to leci jak wściekła,stawia futro, zatrzymuje się przed człekiem i drze jape:oops:Jak nagada co myśli to się odwołuje, no ale mi zawsze jest strasznie głupio:oops:a juz jak widzę że ludzie zamierają ze strachu:oops:cały czas próbuje ją tego oduczyć, ale łatwo nie jest. Ale NIGDY min nikt nie zwrócił uwagi:crazyeye:

Posted

[B]ariss[/B] no to dość typowe sznaucerze zachowanie ;) Ja właśnie w taki sposób zakochałam się w sznaucerach. Jeden olbrzym wydarł na mnie japę na środku ulicy i zakochałam się na zabój :loveu:
Ale że nikt cie nie opierdzielił jeszcze to dziwne :evil_lol:

Posted

[quote name='weszka']
[B]ariss[/B] no to dość typowe sznaucerze zachowanie ;)

my to wiemy, ale innie pewnie nie bardzo:shake:

Ale że nikt cie nie opierdzielił jeszcze to dziwne :evil_lol:[/QUOTE]

któraś z nas musi miec wielki urok osobisty:evil_lol:;)

Posted

[QUOTE]Taniu - zrobię borderkom foty ale cyrk wyszedł jak się okazało kto one są :evil_lol: psi świat jest tyci tyci[/QUOTE]
doskonała sprawa :evil_lol: śmieję się ciągle w duchu.
wezmą mnie za kompletnego blondynkowego głąba :diabloti:

rób zdjęcia rób!! :p

Posted

[quote name='ariss']Kurcze ja Wam powiem, że Gasska śmiga bez smyczy w różnych miejscach i nikt się nigdy do nas nie przyczepil:shake:
Do tego to czarne i wredna robi coś co mi się bardzo nie podoba:angryy:jak jesteśmy np.w lesie lub na łąkach przez dłuższy czas samiutkie to ona uważa, że to wszystko co nas otacza jest jej i jak jakiś lud pojawi się w okolicy(zauważony najpierw przez nią a nie mnie)to leci jak wściekła,stawia futro, zatrzymuje się przed człekiem i drze jape:oops:Jak nagada co myśli to się odwołuje, no ale mi zawsze jest strasznie głupio:oops:a juz jak widzę że ludzie zamierają ze strachu:oops:cały czas próbuje ją tego oduczyć, ale łatwo nie jest. Ale NIGDY min nikt nie zwrócił uwagi:crazyeye:[/QUOTE]
DOKŁADNIE w ten sam sposób zachowuje się nasza znajoma olbrzymka Figa , ale identycznie-jakbyś o niej pisała ;) Z tym,że Figa to prawie 50kg psa...
Kreoś w życiu tak nie zrobił:loveu: .Raz tylko wieczorem pamiętam,jak był na smyczy, nawarczał na jakiegoś gościa,który o godzinę mnie pytał. Widać ,coś z nim było nie tak ,skoro pies tak opanowany jak Kreon, zareagował.

p.s. słońce wyszło ! też dziś lecę focić! :D

Posted

[quote name='Od-Nowa']sama mam psy ale jakby mnie dopadł w środku lasu obcy pies z jazgotem to umarłabym ze strachu.
a po słodkiej Pańciuszce nei zostałoby nawet mokrej plamy :diabloti:[/QUOTE]

świnia:grins::roflt:

[quote name='eria']DOKŁADNIE w ten sam sposób zachowuje się nasza znajoma olbrzymka Figa , ale identycznie-jakbyś o niej pisała ;) Z tym,że Figa to prawie 50kg psa...
Kreoś w życiu tak nie zrobił:loveu: .Raz tylko wieczorem pamiętam,jak był na smyczy, nawarczał na jakiegoś gościa,który o godzinę mnie pytał. Widać ,coś z nim było nie tak ,skoro pies tak opanowany jak Kreon, zareagował.

p.s. słońce wyszło ! też dziś lecę focić! :D[/QUOTE]

widać, obie mają silny instynkt stróżujący;)z jednej strony dobrze z drugiej kłopotliwe.Ja nie narzekam:p

Czekam na Wasze foteczki:cool3:

Posted

od czasu jak nas napadła w lesie suka w typie owczarka środkowoazjatyckiego, która wypadła na pole prosto z lasu i od razu przystąpiła do gryzienia nie potrafię inaczej na to się zapatrywać.
TZ gotowy był zaszlachtować jak i psinkę jak i jej właścicieli, którzy szli sobie spacerowym kroczkiem przez las :diabloti:

Posted

[quote name='Od-Nowa']od czasu jak nas napadła w lesie suka w typie owczarka środkowoazjatyckiego, która wypadła na pole prosto z lasu i od razu przystąpiła do gryzienia nie potrafię inaczej na to się zapatrywać.
TZ gotowy był zaszlachtować jak i psinkę jak i jej właścicieli, którzy szli sobie spacerowym kroczkiem przez las :diabloti:[/QUOTE]

jak się ma jakiś wielki, skundlony, gryzący azjat do mojej kochanej szczekającej kruszynki:loveu::diabloti:do której jakbyś ukocneła i coś miłego powiedziała to pewnie by Cię zalizała:evil_lol:

Posted

[quote name='weszka']Niestety jest jakaś ogólna [B]nagonka na psy[/B] i niestety częściowo winni są sami durni psiarze, którzy zrobili taki czarny PR porządnym psiarzom :angryy: [/QUOTE]
To zależy na jakie psy :loveu: Moja, ujadaczko-podgryzaczkapiet, jak mijał nas kiedyś jakiś człowiek musiała na "zostań" siedzieć. I nie raz dostałam opierdziel, ze ją męczę, bo to ejst pies i ona się musi wybiegać oraz wyszczekać :lying: Za kaganeic, tez mi się oberwało.

Male jest piękne, znaczy wredne :diabloti:

Posted

[QUOTE]jak się ma jakiś[/QUOTE]
co też mi przyszło do głowy :evil_lol:

spamnę sobie u Weszki :cool3:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13337820[/url]
[B]koszulka ze zdjęciem,portret, sesja zdjęciowa - TWOJEGO PSA :smile: na Psy z KIELC!![/B]

Posted

Wczoraj jak dojechałam do domu to już ani nie było słońca ani ochoty na focenie więc fot niet :eviltong: Za to była znów kąpiel - tym razem tylko Dirki bo znalazła bardzo ładne goowno w którym się była uprzejma przepięknie wytarzać :angryy::mad:
A dzisiaj kolejny ponury dzień z mgłą że świata nie widać. Poranne wstawanie staje się z każdym dniem większym koszmarem :placz::angryy:

[B]Taniu[/B] spamuj sobie, nie krępuj się :)