Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Pocieszeniem jest to że miała długie i szczęśliwe 14-letnie sucze życie... Miała wszystko i dawała wszystko. Zawsze na 10000% była sobą, całą...
Strasznie się czuję. Pusto. Boli.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TRZYMAJ sie Weszko!!! Az brak mi slow :-( :-( :-(.

Pamietaj, ze Bunia miala cudowne zycie i to dzieki Tobie!!!!!!!!!!!! Dala Ci cala siebie i pamietaj ja wspaniala, silna, pelna energii ['] ...

Gratulacje za klub!
Probowalam Was znalezc, ale nie moglam. Zauwazylam jak bylyscie na ringu i jak sedzia wybieral BOB, a po zrobieniu zdjec Asi i jej pieprzaczce nie moglam juz Was namierzyc :placz:.

Posted

odeszła jednak....
Weszko ...Weszko...
w sercu noś i na spacerach odwiedzaj wspólne ulubione miejsce. Ona tam będzie.w każdym patyku i rozlanej wodzie....
bardzo bardzo mi przykro...
{*}

Posted

Olgo, naprawdę strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Ta pustka jest okropna.:-(
Bunia
[*] już przynajmniej nie cierpi, bawi się z Forsa i innymi przyjaciółmi, a człowiekowi tak trudno się z takim odejściem pogodzić. Pamietaj Ją zdrową, szczęśliwą i pełną werwy, bo Ona znowu tam taka jest

Posted

szczerze mówiąc nie spodziewałam się takiej sytuacji myslałam że jeszcze dojdzie do siebie, ryczę jak bóbr:placz::placz::placz:. Trzymaj się Olgo:-( wiem jakie to cięzkie przezycie i wiem co czujesz. Jestem z Wami, z Toba i z Dirki i pamiętaj że masz jeszcze ją a ona Cię potrzebuje. Bunia pewnie spotkała Forsunie i teraz obie biegają razem, nie jest sama ma psich przyjaciół.
DLA CIEBIE BUNIECZKO:-((*)(*)(*):-(.

Posted

Weszko kochana :calus:, właśnie zobaczyłam Twój opis na GG :-(
bardzo mi przykro , bardzo Ci współczuję :placz:
Bunia dożyła u Ciebie pięknego wieku , żyła godnie i szczęśliwie i to jest najważniejsze !
no cóż , na wszystkich przychodzi pora .....
Ale przecież Ona będzie wciąż żywa w Twojej pamięci !
Bunia
[*]
[*]
[*]

Posted

[B][SIZE=3]Bardzo Wam wszystkim dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie :loveu: To dużo dla mnie znaczy wiedzieć że tyle osób ciepło myśli i tak samo myśli i czuje kiedy odchodzi psi przyjaciel...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B]
:placz:

Posted

to samo czułam 4 miesiące temu, myślałam że już nigdy nie będę się śmiać, kiedyś mi pisałaś "czas leczy rany", wszystko jest inne, ale jest ciągle coś nowego :), kochajmy, bo czas szybko mija i wszystko się zmienia.
Co gdzieś jest, nie wiem, wierzę!

Posted

[quote name='weszka'][B][SIZE=3]Bardzo Wam wszystkim dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie :loveu: To dużo dla mnie znaczy wiedzieć że tyle osób ciepło myśli i tak samo myśli i czuje kiedy odchodzi psi przyjaciel...[/SIZE][/B]

:placz:[/quote]
Weszko nie mogłabym postapic inaczej pamiętasz moje łzy po stracie Fionki? Ty mnie wtedy rozumiałaś i wierz mi ja rozumiem teraz Ciebie. Ból jest ogromny ja to wiem bo mnie boli do tej pory ale wiem też a raczej wierzę że kiedyś je spotkamy szczęśliwe i radosne i ta myśl dodaje otuchy.:glaszcze:

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2][B][I][COLOR=#333399][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]PSIA DUSZA[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]A ja ci powiem[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Że pies to czasem więcej jest niż człowiek[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]On nie ma duszy, mówisz...[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Popatrz jeszcze raz[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Psia dusza większa jest od psa[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]My mamy dusze kieszonkowe[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Maleńka dusza, wielki człowiek[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Psia dusza się nie mieści w psie[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]I kiedy się uśmiechasz do niej[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Ona się huśta na ogonie[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]A kiedy się pożegnać trzeba[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]I psu czas iść do psiego nieba[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]To niedaleko pies wyrusza[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Przecież przy tobie jest psie niebo[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Z tobą zostaje jego dusza...[/SIZE][/FONT][/I][/B]

[B][I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=#333399]/Barbara Borzymowska/[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/SIZE][/FONT]

Posted

Czuję się kiepsko. Strasznie mi smutno, pusto ale mam też chwile takich lepszych myśli... no nie mogę pisać bo zaczynają mi się szklić oczy, a w pracy jestem... :(
Dirki też jest osowiała. Bunia była z nią od zawsze i była dla niej wzorem. Za nią się szło na spacer, za nią jadło, chodziło się po mieszkaniu, zaczepiało, liznęło, przeskoczyło, pozabawiało, razem się leżało... a teraz nie bardzo wiadomo co ze sobą zrobić. Najlepiej spać. Na spacer nawet nie bardzo się chce chodzić.

Posted

tu , na Dogo znalazłam kiedyś taki piękny wiersz , niestety nie znam autora

Zapłacz
kiedy odejdzie,
jeśli cię serce zaboli,
że to o wiele za wcześnie
choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
bo dla płaczących
niebo bywa łaskawsze
lecz niech uwierzą wierzący
że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
kiedy odejdzie,
uroń łzę jedną i drugą,
i-przestań
nim słonce wzejdzie ,
bo on nie odszedł na długo.

Potem
rozglądnij się wkoło
ale nie patrz w górę ,
patrz nisko
i-może wystarczy zawołać
on może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę :
on wróci !
choć może i w innym futerku...

Posted

a ja znów nie wiem co napisać,bo wszystko jest zbyt banalne:-(

[COLOR=black][FONT=Trebuchet MS] Bunia opuściła twoje życie, ale nigdy nie opuściła twego serca więc uśmiechaj się bo cały czas jesteście razem,tylko ona już nie męczy się starością...[/FONT]
[/COLOR]

Posted

W chodzę, a tu takie wieści straszne:placz::placz::placz:
Nie wiem, co mam napisać, bo żadne słowa tak nie ukoją bólu po stracie przyjaciela jak czas, który tylko może ulżyć:-(

[']['][']:-(

Posted

Piękne oba te wiersze, tylko strasznie wyciskające łzy.
Pewnie każda z nas ma tam gdzies na wspaniałych łąkach jakis ogonek, który radośnie machał chustając swoją wielką psią duszę. I dlatego każda z nas wie co teraz Olgo czujesz:-(
I wiemy, że słowa pocieszenia to tak niewiele. Że tylko mocniej się gardło ściska i obficiej płyną łzy. I możemy tylko mówić [B][SIZE=4][COLOR=darkorange]Trzymaj się Olgo :loveu:[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Bardzo miło że odwiedzacie nas z dobrym słowem. Cieplej na serduchu się robi...

Wiecie jak pusty może być dom z jednym psem??? Ja nie miałam pojęcia. Od wielu lat zawsze było co najmniej 8 łap koło mnie. Dirki jest tak spokojna i cicha jakby jej wcale nie było. Bunia robiła dużo zamieszania wokół siebie, a teraz ta cisza i spokój aż dźwięczy w uszach... :( Choć przyznam że często do tego tęskniłam to jednak chciałabym żeby spokój był wynikiem czegoś innego...