Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weszka napisał(a):
Ewa dzięki za wskazówki. Ja mam jakiś taki zapomniany i od dawna nie używany trymer MARS 99 M 328 - wygląda podobnie do 326 to może spróbuję nim. Ale jak robisz? Tak jakbyś czesała czy skubiesz?

nie wolno nim skubać:shake:przynajmniej ja tak twierdzę:evil_lol:Klade go równiutko na sierście i wyczesuje.Pomiętaj tylko,że Gass i Rapcio mają troche inny typ włosa niż Dirki,ale mam nadzieję,że to nic nie zmienia;)

ja też się zastanawiam nad Kielcami,gdyby to była międzynarodówka to bym już dawno była zapisana a tak nie wiem:roll:

Posted

Ewka, ja też tym trymerem tak właśnie robię. Dlatego dopytywałam czy nie jestem jakiś debilek ;) Trochę się pobawiłam i będzie dobrze. W tygodniu się muszę zabrać porządniej.

Amiga to się nie wstydź tylko bierz za robotę ;)

Posted

weszka napisał(a):
Ewka, ja też tym trymerem tak właśnie robię. Dlatego dopytywałam czy nie jestem jakiś debilek ;) Trochę się pobawiłam i będzie dobrze. W tygodniu się muszę zabrać porządniej.

to ciesze się,że mogłam Ci choć trochę pomóc:razz:

Posted

Yorija napisał(a):
I czym sie to skończy? Wycieczką do Elbląga? Piękny nietoperz - a mnie przypomina moją Dusieńkę - ale uszy to ma trzy razy większe :-)

Niestety nie skończy się wycieczką :shake: ale zrobiłam Majuni ogłoszenia, może chociaż ktoś ją zauważy. Śliczna jest sunia i rzeczywiście ma coś z Twojej Dusieńki :razz:

Posted

tak tu sobie czytam i widzę....że Wy sobie czeszecie a ja wyskubałam
całą powierzchnię olbrzyma miejsce po miejscu:crazyeye: jezdem miszcz :evil_lol::loveu:

a ta Maja, rzeczywiście niezwykle urokliwa sunia :loveu:

Posted

Czesc dziewczynki :),

widze, ze tu trymerkowe pogadanki - ja akurat bardzo lubie moje Mc CLELLANy i recznie robione dunskie trymerki, choc i Marsy uzywam tez :).

Weszko trzymam mocno kciuki za sliczny wyglad Dirki na Poznan, bo wiem co to znaczy robic pieprzaka, czarny to latwizna przy nim ;)

Posted

eria: niektórymi trymerami się nie skubie,a jak byś tym 326 wyskubała Gass to własnoręcznie bym Cię zabiła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ka-Vanga: a czym się różni czarny od pieprzaka przy robieniu????Bo ja zielona jestem:crazyeye:

Posted

[quote name='ariss']Ka-Vanga: a czym się różni czarny od pieprzaka przy robieniu????Bo ja zielona jestem:crazyeye:

przede wszystkim tym, ze czarny ma jednolity kolorek, a pieprzak trojkolorowy wlos aguti i jesli cos zrobisz nie tak u pieprzaka to zaraz bedziesz miala "plame", "late" czy jak tam to sobie chcesz nazwac ;)

Posted

[quote name='weszka']Niestety nie skończy się wycieczką :shake: ale zrobiłam Majuni ogłoszenia, może chociaż ktoś ją zauważy. Śliczna jest sunia i rzeczywiście ma coś z Twojej Dusieńki :razz:

Jeżeli to problem z organizowaniem wycieczki to chętnie pomogę. Ciekawa jestem jak wygląda na żywo. A do Dusi podobna jak nic - pewnie Dusia wyglądała tak samo jak była szczeniakiem.

Maja - 1 rok

Dusia - 10 lat

Posted

Od-Nowa napisał(a):
nocną porą się witam ;)
Dirki tulę a Ciebie szturcham,żebyś i przez sen o nas pamiętała :cool3::evil_lol:

Pamiętam o Was zawsze i wszędzie o każdej porze dnia i nocy :loveu:

Doginka napisał(a):
Weszko, odpisałam Ci na temat łapek u siebie w foto...;)

Wielkie dzięki - zaraz lecę czytać :cool1:

eria napisał(a):
tak tu sobie czytam i widzę....że Wy sobie czeszecie a ja wyskubałam
całą powierzchnię olbrzyma miejsce po miejscu:crazyeye: jezdem miszcz :evil_lol::loveu:

No ja trzeba to się skubie miejsce po miejscu, a jak sie trymerkiem czesze to się czesze :razz: Mój rekord to wyskubanie dwóch olbrzymek za jednym zamachem pod rząd - ponad 5 godz. roboty :-o i ręce plus kręgosłup miałam do wymiany ;)

ariss napisał(a):

Ka-Vanga: a czym się różni czarny od pieprzaka przy robieniu????Bo ja zielona jestem:crazyeye:

Ka-Vanga napisał(a):
przede wszystkim tym, ze czarny ma jednolity kolorek, a pieprzak trojkolorowy wlos aguti i jesli cos zrobisz nie tak u pieprzaka to zaraz bedziesz miala "plame", "late" czy jak tam to sobie chcesz nazwac ;)

Otóż to Olu :cool1: Z pieprzakiem nie dość że trzeba trafić w odpowiednią długość i strukturę włosa to jeszcze wycelować z kolorem. Po skubaniu inny kolor, w trakcie odrastania inny, a przy przeskubywaniu i trzymaniu przez jakiś czas na show to już się trzeba dobrze nagimnastykować. A poprawki to masakra - jakiekolwiek pomyłki widać jak na dłoni. Na czarnym się zawsze jakoś zleje i tak nie odcina. Zawsze mam tremę jak robię szlif przed wystawą żeby czegoś nie spartolić.

Yorija napisał(a):
Jeżeli to problem z organizowaniem wycieczki to chętnie pomogę.

Wycieczka to dopiero początek problemów. Ja niestety nie mam warunków ani na tymczasowiczkę ani na hotelowiczkę :shake:

Posted

No ja jakbym miała pieprzaka to miałabym w łatki. Bo ja tak nieregularnie cokolwiek robię ze zwierzyńcem ... :cool3::evil_lol:
Jedynie regularnie udostępniam miejsce pod kołdrą. :razz: Nawet dla całej czwórki - tylko wtedy trochę niewygodnie.

Posted

weszka napisał(a):
Otóż to Olu :cool1: Z pieprzakiem nie dość że trzeba trafić w odpowiednią długość i strukturę włosa to jeszcze wycelować z kolorem. Po skubaniu inny kolor, w trakcie odrastania inny, a przy przeskubywaniu i trzymaniu przez jakiś czas na show to już się trzeba dobrze nagimnastykować. A poprawki to masakra - jakiekolwiek pomyłki widać jak na dłoni. Na czarnym się zawsze jakoś zleje i tak nie odcina. Zawsze mam tremę jak robię szlif przed wystawą żeby czegoś nie spartolić.

a jeszcze jest "wesolo" jak na zolto odrosnie co :diabloti:

Posted

Aniu to dobrze że masz tylko miniaturki ;) bo z olbrzymami to byś się chyba nie pomieściła :D

Ka-Vanga napisał(a):
a jeszcze jest "wesolo" jak na zolto odrosnie co :diabloti:

Tiaaa :diabloti: albo przynajmniej trochę żółtawego podszerstka nabierze :razz: