Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Irviers napisał(a):
A my dzisiaj poznałysmy Weszkowe dziewczyny :loveu::loveu: Są cudowne a Vesper ... brak słów :) :loveu::loveu::loveu: Mała lizawka:loveu::loveu: Straszny słodziak :loveu:

a fotki trzech pieprzastych są ? :cool3:

Posted

Doginka napisał(a):
Ja dalej się obijam:evil_lol::evil_lol:

Pozazdrościć :mad:

Justa napisał(a):
Podklejone maleństwo :loveu:

Pewnie nie wybieracie się do Warszawy? :placz: A tak bym chciała Was poznać :placz:

Konstrukcja plastrowa trzyma się o dziwo od niedzieli rano :-o i wytrzymuje wszystkie zabawy i szarpaniny. Dzisiaj odpadł zewnętrzny plaster ale od spodu trzyma mocno.
Właściwie to myślałam żeby się wybrać bo nie byłam nigdy na wystawie w stolycy ale sama nie wiem :roll: ... mam czas do piątku bo to wtedy sa zgłoszenia chyba że przedłużą :razz:

Irviers napisał(a):
A my dzisiaj poznałysmy Weszkowe dziewczyny :loveu::loveu: Są cudowne a Vesper ... brak słów :) :loveu::loveu::loveu: Mała lizawka:loveu::loveu: Straszny słodziak :loveu:

Bardzo się miło spacerowało :)
A jaki z Figi słodziak :loveu: Takie cudne kształtne maleństwo :loveu:
Miałyśmy szczęście że zdążyłyśmy zwiać przed deszczem :razz:

Doginka napisał(a):
Ja poznam Vesper za prawie 2 tygodnie;):multi:

Jak ją wpuszczą na wystawę :cool3: hihi

eria napisał(a):
a fotki trzech pieprzastych są ? :cool3:

Kilka jest ale marnych bo coś nie miałam natchnienia. Wstawię wieczorem.

Posted

Oj Weszko, to się zastanów mocno :p
Nie będę Ci truć, że Warszawa jest piękna, bo nie jest :diabloti: I ze wystawa świetnie organizowana co roku - bo nie :diabloti:
Ale mogę Wam fotki porobić i wymiziać Ci psy za wszystkie czasy :loveu:

Posted

Justa napisał(a):
Oj Weszko, to się zastanów mocno :p
Nie będę Ci truć, że Warszawa jest piękna, bo nie jest :diabloti: I ze wystawa świetnie organizowana co roku - bo nie :diabloti:
Ale mogę Wam fotki porobić i wymiziać Ci psy za wszystkie czasy :loveu:

To że zbyt piękna W-wa nie jest to akurat wiem :evil_lol: ale nie o zwiedzanie tu chodzi :razz:
Wycieczkę musimy jednak odłożyć na przyszły rok. Vesper musi podrosnąć to będą startować obydwie. Wtedy twoja pomoc w foceniu i mizianiu będzie nieoceniona :cool1:

bina66 napisał(a):
Dirki sama w Krakowie??
szkoda, ze nie mogłam być :(
Jakie następne wystawy?? Chciałabym poznać Vesper.
Życzę sukcesów!!

Ano sama. Planów na ten rok nie mam bo Dirki w sumie już to niepotrzebne, a Vesper w tym roku i tak za mała. Zastartujemy od nowego sezonu :razz:

I mam złą wiadomość dla tych którzy chcieli poznać Vesper na krakowskiej wystawie - raczej to nie będzie możliwe. Byłam z nią u weta żeby zaszczepić p/wściekliźnie ale jest lekko przeziębiona i nie została zaszczepiona. A bez tego może być ciężko wejść bo akurat w dniu wystawy będzie miała 3 mies. i 2 dni, a od 3 mies. jest obowiązek szczepienia. Poza tym jak nie jest całkiem zdrowa to nie będę jej wlec w takie skupisko psów :shake: Jeśli całkiem sie wyleczy to może jakoś pomyślę nad przemytem :cool3:
I druga zła wiadomość to Sympa która miała robione profilaktycznie badania krwi i ma bardzo nieładny wynik jeśli chodzi o mocznik i kreatyninę :shake: Dzisiaj jeszcze bedzie miała robione badanie moczu i zobaczymy co się tam dzieje :shake: Nawet nie chcę o tym wszystkim myśleć...

Posted

Justa napisał(a):
Hmm.. no dobrze, ewentualnie mogę się zgodzić :diabloti:
Ale zgłaszam się na naczelnego pilnowacza suk wówczas i nie ma wykrętów :multi:

Masz fuchę już teraz zaklepaną :p

Posted

Dziękuję za kciuki. Bardzo się przydadzą.

A teraz na polepszenie nastroju kilka beznadziejnych fot z bardzo udanego spaceru z Irvier's.

mini i maxi :)

cudna mała dziewczynka Figa

Posted

mala_czarna dziękujemy za komplement :) Irvier's też pewnie dziękuje bo mała pieprzaczka jest właśnie jej ;) Przy okazji usuń proszę zdjęcia z cytatu - nie cytujemy zdjęć pod groźbą wkurzenia moda!

A teraz o Sympie. Nie jest całe szczęście tak źle jakby sie mogło wydawać. Wynik moczu może mógłby byc lepszy ale najważniejsze że nie ma w nim białka!!!! Na początek zmiana diety na niskobiałkową żeby odciążyć nerki - tzn. obcięcie o 1/3 porcji którą je teraz i dodanie jarzyn. Przy okazji może troszkę schudnie sucz bo z tym też kłopot.
Za miesiąc kontrolne badania i zobaczymy czy coś się poprawiło. Oby. Na problemy kręgosłupowe Symp dostał Depo-Medrol - niestety steryd bo przez te wyniki nie może dostać niesterydowych p-zapalnych. Powinna być poprawa na 2-3 tyg. a może i na dłużej. Ech... starzeje się Sympa, która zawsze była traktowana jak młodzik bo przecież to Bunia była stara... :( a teraz i ona już jest mocno dojrzała suką.

Posted

AnkaG napisał(a):
Rośnie maleństwo - teraz waży tyle co dorosły mini sznup. :evil_lol::loveu:

Ile lat ma Sympa? Życzymy zdrówka dla słoneczka.

Niby rośnie bo ważyła 7,6 jak przyjechała ale jakoś tego nie widzę. Choć z pewnością jest wyższa i taki pajęczak się z niej zrobił.
A Sympa skończyła w styczniu 11 latek.

Posted

Meldujemy się w ostatni dzień pracy :multi: Strasznie ciężko było wstać ale za to poranny spacer udany - 2 sznaucery mini, amstaffka, golden no i Dirki + Vesper :cool1: Psiaki się pobawiły, ubrudziły, Vesper została przez wszystkich ludziów wymiziania - czyli pełnia szczęścia :loveu: Najgorsze jest jak wrócimy i trzeba wymyć te 8 łap utytłanych w rosie i pyle :angryy: a i tak wszystkiego się nie wymyje i jak wracam po pracy to mam mini plażę w mieszkaniu - Dirki obeschnie i wszystko z niej spada :diabloti:

Posted

Najbardziej mi się podoba zdjęcie z wszystkimi w jednym dołku :evil_lol::lol: Trzy kopruszki :loveu::loveu:

Też liczę na to że jeszcze niejeden wspolny spacer przed nami bo było świetnie!!! :)

Bieda Sympa! Oby jej się szybko poprawiło.

Mam nadzieję, że uda Ci się przemycic Vesper na wystawę , bo z kim sie bedzie bawiła przemycona Figa?? :lol:

Posted

Irviers napisał(a):

Też liczę na to że jeszcze niejeden wspolny spacer przed nami bo było świetnie!!! :)

Z pewnością będzie okazja. Jak będziesz w Krakowie to dawaj znac - my zawsze chętnie jak tylko czas będzie.

Irviers napisał(a):

Bieda Sympa! Oby jej się szybko poprawiło.

Zobaczymy za miesiąc jak powtórzymy badanie krwi.

Irviers napisał(a):

Mam nadzieję, że uda Ci się przemycic Vesper na wystawę , bo z kim sie bedzie bawiła przemycona Figa?? :lol:

Przemyt to jedno, a drugie i ważniejsze to zdrowie. Jak nie przestanie pokasływać to nie będe podejmować prób przemytu żeby się nie doprawiła :shake: Bardzo bym ją chciała zabrać ale zobaczymy jak wyjdzie.