Avaloth Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 jeziorko w pełnej okazałości xd jedno z 3 albo i więcej i jakieś dwa starocie na zapełnienie: na dziś amen ;) Quote
Tengusia Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 mowilam to nie raz i powiem raz jeszcze ... niesamowite psisko z niego :loveu: http://i45.tinypic.com/2iji1wi.jpg Quote
Tepes Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ahhh Chesti:loveu::loveu: a te jeziorko żeście fajne mieli:D hah tymbark wymiato xD Quote
Czarnulka Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 http://wd5.photoblog.pl/lvp3/201005/65/66444244.jpg ślicznoości:loveu: Quote
Avaloth Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 [quote name='Tengusia']mowilam to nie raz i powiem raz jeszcze ... niesamowite psisko z niego :loveu: http://i45.tinypic.com/2iji1wi.jpg może ja Ci go dam ? :D:D zamiana za Fazową ? ;> [quote name='Anula & Bono']ahhh Chesti:loveu::loveu: a te jeziorko żeście fajne mieli:D hah tymbark wymiato xD no, w tym tygodniu już pewnie nie będzie.. a w sumie pewnie i tak nie pojedziemy, bo o 11 w środku parku, jeszcze drzewa tam ścieli, to ja nie wytrzymam, o psach nie mówiąc. no ba, tymark prawdę Ci powie :D [quote name='deer_1987']Stanowczo za malo fotek dajesz! całe 20 xd co za dużo to niezdrowo :D [quote name='Czarnulka']http://wd5.photoblog.pl/lvp3/201005/65/66444244.jpg ślicznoości:loveu:\ dziękujemy :) a ja umieram z duszności. Z godzinę przesiedziałam z psem w garażu, bo tam chłodno. A Chester kurde głupi jest. Ma dwie miski z wodą, obydwie w cieniu, więc woda jest chłodna a on w ogóle nie pije. Za to jak mu podstawie miskę pod nos, to żłopie jakby wody od dwóch dni nie miał -.- matoł. Ale mi się nic nie chceee.. Poopalałabym się, ale wtedy jeziorko pod ręką by się przydało, a żadnego nie mam. Bez wody nie wytrzymam na takim słońcu/ Quote
Kisses Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Iś, my tez zdychamy. Masakra jakaś -.- Chodź do mnie, okradnę sąsiadom dmuchany basenik! :D Quote
Avaloth Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 łaaa basenik *.* ja mam w ogródku 'basenik' dla krowy, czyli piaskownicę w kształcie żółwia z wodą :D ale Krów nie korzysta z niego, a teraz się już woda za grzał.. a i tak dla mnie za mały :D Dzisiaj byłam świadkiem idealnej sytuacji pt: jak doprowadzić do walki między psami ^^ Siedzą trzej właściciele na ławeczce, psy latają dookoła. Podchodzi Krów, bokser pokazuje mu zęby, właściciel go łapie, boks się zaczyna rzucać i szczekać, Krów ucieka, beagiel zaczyna szczekać, właścicielka go łapie, obydwa złapane psy się rzucają na trzeciego, jedynego puszczonego luzem kundla. Dopiero jak właściciel kundliszona krzyknął na babe od beagla żeby go puściła to wszystko się uspokoiło, bo beagiel od razu spokojny, powarczał trochę i koniec. Jakby psy były silniejsze i wyrwały się to tragedia gwarantowana. A gdyby obydwoje nie złapali psów to by nie było kompletnie nic. Mogliby ludzie się trochę chociaż wyedukować bo doprowadzą do tragedii kiedyś, a potem psy będa konsekwencję ponosić. A mój tata jest taki sam, mówie mu, daj Krowie spokój, a on łazi za nim 10 kroków prawie non stop. Idziemy do bramki, Krów stanął wąchać, a tata już się wraca. Mówie mu, to idzie znów kawałek do przodu i za chwile znowu -.- I podczas dzisiejszego spaceru dwa razy doprowadził do sytuacji że Chester zeby innemu pokazał, a bez tego jestem pewna że by nic nie było. I gadaj tu z ludźmi -.- Quote
wenia41 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 No z psia inteligencją różnie bywa - wczoraj wracam sobie spokojnie z moim DONKIEM ze spacerku, powoli za ulicą stoi pancia z piesem małym promenada-myszoł i gada ze znajomymi, pieso oczywiście na smyczce, ale wrzeszczy na mojego jakby go ze skóry obdzierali. My oczywiście zero reakcji idziemy sobie dalej, az tu nagle od tyłu atakuje moje i zębiskami łapie kurdupelek panci. Ta za nim leci z nieboskim krzykiem. Mój zdziwiony co go za ogon i łapy tylne szczypie odwraca się chcąc to małe chociaż zobaczyć. Psinka uspokoiła się zdiwiona jak krzyknęłam do niej - poszła do pani!!!! Pancia roztrzęsiona dopadła osłupiałego piesa. Okazało się, że mała wścieklizna zerwała smycz, przebiegła ulicę aby poskubać futerko większemu od siebie. Quote
sugarr Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Hej Czy ostatnio byłaś na AWF 11.06? Bo ciekawa jestem czy tam dalej jeszcze jest jeziorko, fajna sprawa i chcę się wybrać jutro jak dopisze pogoda :) Quote
Avaloth Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Niestety nie, jakieś dwa tygodnie przez 11.06. W każdym razie dawno, z 3-4 tygodnie temu. I w najbliższym czasie chyba nie będę, bo podobno tą hale się już przymierzają budować i szkolenie nam przenieśli stamtąd.. Wenia psy różnie mają :D mój Krów jak jeszcze był młody, koło roku miał, zerwał się ze smyczy tylko po to, żeby dolecieć do grubego jamnika, strasząc przy okazji ludzi, stanąć przed nim i stać jak zagubiona sirota xdd Quote
Tengusia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Iś & Chester napisał(a):może ja Ci go dam ? :D:D zamiana za Fazową ? ;> z checia tylko nie wiem co by Bolek na to powiedzial :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Izabela124. Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 http://wd9.photoblog.pl/lvp5/201005/41/66327618.jpg to fajne zdjęcie http://i50.tinypic.com/35ivs7n.jpg :evil_lol: http://i47.tinypic.com/10dfhqr.jpg i tak mnie nikt nie dogoni :lol: Quote
Cavy Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Krówska, żyjecie? :lol: http://i45.tinypic.com/2iji1wi.jpg :loveu: Quote
Avaloth Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Żyjecie :D Acz powiem Wam, że w czwartek rano złapałam mocnego stracha, aż mi gorąco od środka było, przestraszyłam się że Krówcia babeszjozę złapała. Ale byłam z nim wczoraj i dzisiaj u weta, dostał antybiotyk i kroplówkę na żołądek i mu przechodzi, więc na 99% to nie tamto. Mam nadzieję że mu się całkiem wyleczy do poniedziałku, jak nie to idziemy na badanie krwi, lepiej sprawdzić niż żeby potem coś było. Bo ogólnie jeść mi przestał, osowiały był strasznie i słaby. Ale już coraz lepiej, na spacery dalej chętnie chodzi, jak się go karmi z ręki to je grzecznie i już się rusza coraz więcej, więc spokojniejsza jestem :). A poza Chesterem to miałam w czwartek 18stkę dla znajomych :D. W domu robiłam, teoretycznie jeszcze z drugą koleżanką, ale poza tym że się składałyśmy na jedzenie i picie i że było kilu jej znajomych to była głownie moja imprezka xd Mam 558 najgłupszych zdjęć :D muszę je ocenzurować jakoś, bo niektóre mogą być niezłe xd a ja z tych 558 zrobiłam góra z 10 xdd Ogólnie było super jak dla mnie, bałam się ze coś nie wypali ale wszystko było dobrze, nawet nikt się nie schlał bardzo, poza jednym malutkim incydentem nic się nie stało, nic się nie rozwaliło :D O Chestera się bałam, jak zareaguje na tyle osób, jeszcze pijących alkohol osób, ale że był troszkę przymulony przez tą chorobę był grzeczniutki :D a jak mu dałam coś na gorączkę, bo też miał, to zaczął szaleć, kradł pizze, łącznie z 3 kawałki chyba zjadł wstrętny, bez mojej wiedzy -.- Ale wszyscy go polubili i super ogólnie :) I dzisiaj mam mega pozytywny nastrój ogólnie xd a zdjęcie jutro, pojutrze albo kiedyś :D są wakacje, mam czas ;) buziaki dla wszystkich < 3 dzisiaj kocham cały świat :D Quote
taxelina Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 No to spokojnie czekam na zdjecia! Fajnie ze impreza sie udala, bedziesz miala co wspominac :) Quote
Avaloth Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Dzisiaj już odetchnęłam całkiem, Chester ożył, je już wszystko, żebra, lata z zabawką :) Postaram się dzisiaj zdjęcia wrzucić, ale nie obiecuje ^^ Quote
wenia41 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 No jak się już uspokoiłaś to o fotki proszę. Krów kondycję już odzyskał więc nie ma przeszkód na foto-sesję. Quote
Bewarka Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Świetnie, że się impreza udała. To ty stara już jesteś, wiesz? :eviltong: Joke. Dawaj foty...:D Quote
Moniek193 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Ale skooki http://wd6.photoblog.pl/lvp3/201005/CB/66528385.jpg :D http://wd9.photoblog.pl/lvp5/201005/41/66327618.jpg :loveu: Quote
przeszlus Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Za kadzym razem kiedy szukam waszej galerii patrze do krótkowłosych :pac: Quote
Talia Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Witamy :hand: Chester jest słodki :loveu: i ten skok :loveu: Quote
Avaloth Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Przeslus a Chester wygląda jak krótkowłosy ? xd mam nadzieję że nie :D dzięki wszystkim ^^ zdjęć mi się tak nie chce wrzucać no.. :D jakby mi photobucket albo fotosik działał to no problem, ale tak, każde pojedynczo to mi się nie chce. zresztą praktycznie całe dnie jestem poza domem, chodzę sobie teraz na kurs fotografii przez dwa tygodnie do jutra, codziennie, czasem od 9 rano do wieczora. ogólnie jest świetnie, ludzie super i w ogóle ;) a od poniedziałku planuję iść na wolontariat do schroniska w miarę możliwości. tradycyjnie, jakieś z photobloga xd krakowski wróbel xd Fiona, cudowny mix bullka, pies sąsiadów domku letniego koleżanki :D generalnie jej wakacyjny pies ;) i Plutek, 'mój' kochany pies z mojego Kacwina *.* a i uwaga, chwalę się Krowem :D jakoś dwa tygodnie temu Krów z tatą zdał egzamin ^^ pierwszy raz przystąpiliśmy bo zawsze wcześniej coś wypadało ;P ale nasz pan szkoleniowiec stwierdzi że ja włożyłam w to tyle samo pracy co tata to też zostałam wpisana w dyplom xd ogółem Krów dostał ocenę -bdb :) a oceny cząstkowe: przychodzenie do nogi: -bdb chodzenie przy nodze bez smyczy i ze smyczą: doskonały siadanie, wariowanie, stanie(przy nodze): doskonały zostawanie na odległość: dosk znaki optyczne(komendy na odległość bez głosu): -dosk warowanie(należało się mniej xd) i stanie z marszu: +bdb siadanie z marszu: dosk zatrzymywanie i siadanie z przywołania: dosk warowanie z przywołania: bdb wysyłanie naprzód: bdb (należało się więcej xd) aportowanie(normalnie umie, ale tam mu się nie chciało xd), dawanie głosu: brak xd niepodejmowanie pokarmu z ziemi i od obcych: brak xd (Monika mu dawała a ją zna :D a dzień wcześniej od nikogo nie brał -.-) reagowanie na bodźce zewnętrzne(skaczący dookoła człowiek, rzucający czymś itp, a pies ma być cały czas w komendzie wydanej przez właściciela): +bdb przegląd weterynaryjny(reakcja na obmacywanie xd): dosk :) Quote
Recommended Posts