natalia_aa Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 LINUX: Byłyśmy wczoraj z Adą w odwiedzinach u Linuxa Pies wygląda wspaniale, troszkę przytył, jest lśniący, pachnący i... szczęśliwy! Poznał nas od razu, zaczął się wygłupiać, przyniósł wszystkie swoje zabawki, by się pochwalić. Jest po prostu psem, o jakim każdy marzy. Linux idealnie wpasował się do rodziny, a i ona nie może wyjść z podziwu i zachwytu, że trafił im się psi ideał, który zalizał, by wszystkich i który w rodzinie dostał ksywę Lizak. Przedświąteczny remont, kucie ścian i tym podobne przespał, nie zważywszy na to, co się w okół niego dzieje. Niestety sylwestrowych wystrzałów boi się niesamowicie, chodzi niespokojnie po mieszkaniu i się telepiąc. Łakomczuchem nie jest, kurczak nie, schab nie, kości nie, żwacze nie, wędzone uszy nie, acana a i owszem :] Ale ku zaskoczeniu właścicieli przy nas żwaczami zajadał się z apetytem. Klasycznie dla większości naszych spotkań poadopcyjnych, słyszymy od właścicieli"on tak nigdy nie robił", tu było tak samo Linux, który jak są goście posiedzi chwilę i ucieka na posłanie, leży i śpi, podczas naszych odwiedzin, przesiedział z nami 2.5h w pokoju, bawił się wygłupiał, zajadał tym czego zwyczajnie nie jada, właściciele niuńka, byli w szoku, iż tak się cieszył i popisywał. Sąsiedzi go uwielbiają. Pozostawiony sam w domu (według ich) nawet nie przemieszcza się po domu, gdyż go nie słychać, po prostu przesypia całe dnie. Na spacerach właściciele spotykają się z samymi pozytywnymi opiniami dotyczącymi tych psów, mówią, że sami są w szoku. Pies ogólnie jest w rewelacyjnej kondycji, na łapach coraz widoczniejsze są kształtujące się mięśnie, a pies generalnie problemy ma tylko, gdy polata za długo po lesie. Zdjęć niestety nie mam żadnych, bom nie miała aparatu, ale p. Piotr obiecał coś podesłać w najbliższym czasie :] Przepraszam za ogólny haos w tym poście, ale trudno opisywać 2.5h spotkanie w kilku zdaniach Powiem krótko Linux jest szczęśliwy, jak nigdy, a ja życzyłabym sobie w nowym roku więcej takich właścicieli! Quote
Kana Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Jeeej !! To nie Drixon!!! Psa podmienili noo !!! Rewelacjaa!!! Quote
natalia_aa Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 GALAXY vel Łatka, Hej, wysyłam obiecane fotki naszej brygady:) Jak widać w Święta były ubrane na galowo;) A Cezarek w nowej fryzurze:) Można im, szczególnie Łatce, zdjęcia robić tylko jak śpią, bo tak to latają i nie ma szans... Pozdrawiam, Ania Łatka wraz z Cezarem (znalezionym w lesie przy drzewie westem), Quote
Kana Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wszystkie mają u mnie nowe : Alegratkę Trójmiasto CafeAnimal Quote
dczn Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Oby po tym Nowym Roku Was nie przybywało :) i w ogóle na 2010 życze sobie- abyście ze schronow poznikali .... Wszystkiego dobrego Quote
Kana Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Fixacja już u mnie na DT. W domu zwana Bubbą. Jest cudowna. Nie bylo żadnego problemu z komunikacją miejską. Sama chętnie wskoczyla do autobusu. Calą drogę spala. W domu jak by byla u siebie ! Wlazla powąchala i polozyla się na dywanie. Potem zaczela się bawić gryzakami ale ciocia Kana musiala przerwać tą sielankę i zaciągnąć malą do kąpieli ! Teraz czyściutka i pachnąca turla mi się pod nogami ! Cudowna jest! Quote
Uru Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 kana Ty to masz szczęscie do tych boskich stworzeń:) Fixsacjo jestes piekna! Quote
Kika9004 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Zaznaczam i zamierzam obserwować wątek :) Psiaki są prześliczne i na pewno szybciutko znajdą domek :D Quote
arjuna Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Natalia, proszę o kontakt! kubraki czekają od kilku dni, a ja nadal nie mam NIPu schroniska. Nie dogadałyśmy się także co do sposobu platności za kubraki. Quote
Kana Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Jutro jedziemy na sterylkę z Bubą! Mam nadzieje że wszystko pójdzie jak z platka ;) Quote
Recommended Posts