Equus Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='łolkiee']błagam nie!![/QUOTE] Co "nie"? Bo nie rozumiem chyba o co Ci chodzi Quote
łolkiee Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 luka siedzi całymi dnzień przed ślimakami, i tyko woła jak sie ruszą:diabloti: Quote
luka1 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 nie prawda, nie cały dzień, ale faktem jest że je lubię. A tylko cztery Ci się wykluły? Bo nam jak posypało to około 200 było. Łolkiee dwoiła się i troiła żeby się ich godnie pozbyć. Zostało siedem - pięć moich i dwa łolkiee. Quote
Equus Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 iredalei są o tyle trudne, że się nie wykluwają (wtedy sobie można zaplanować liczbę) tylko są żyworodne więc będzie ile będzie... na razie jest ich 8 ale to niekoniecznie koniec Quote
luka1 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Equus']iredalei są o tyle trudne, że się nie wykluwają (wtedy sobie można zaplanować liczbę) tylko są żyworodne więc będzie ile będzie... na razie jest ich 8 ale to niekoniecznie koniec[/QUOTE] O kurcze, ale się wygłupiłam. Ale nadrobię zaległości edukacyjne. :oops: Quote
Equus Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 młody a. iredalei: [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/9193/dsc06317f.jpg[/IMG] dla porównania a. fulica w podobnym wieku: [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/5565/dsc06319rm.jpg[/IMG] Quote
korek221 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 słodkie te maluszki:loveu: moje ślimaczki właśnie się dorwały do makaronu - dawno nie słyszałam takiego mlaskania:crazyeye::lol: Quote
Eva_31 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Witam.Poszukuje białego afrykańczyka dla córki na prezent.Corka ma prawie 12 lat,wiec chyba nie jest zbyt mała na takie stworzenie,tym bardziej ze ma psa juz ponad 2 lata. Prosze o kontakt na gg 10324474.Pozdrawiam. Quote
weszka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='korek221']słodkie te maluszki:loveu: moje ślimaczki właśnie się dorwały do makaronu - dawno nie słyszałam takiego mlaskania:crazyeye::lol:[/QUOTE] Makaronu???? Muszę moim zaserwować ;) Quote
Iniek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 O kurcze jakie fajne hobby :D Ile razy dziennie karmi się takiego ślimaka? I ile razy w tygodniu sprząta? Quote
luka1 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Iniek']O kurcze jakie fajne hobby :D Ile razy dziennie karmi się takiego ślimaka? I ile razy w tygodniu sprząta?[/QUOTE] Karmi się sześć razy dzienne, rano najlepsze są potrawy mleczne, trzeba pamiętać o wygodnych miseczkach żeby się nie rozlało. Południe obowiązkowo bukiet z warzyw, kolacja podobnie. Sprząta sie dwa razy dziennie jeśli ślimak nie jest alergikiem bo inaczej trzeba częściej. I jeśli pali trzeba pamiętać o popielniczkach. Najlepiej zainstalować dzwonek to ślimaki sygnalizują kiedy coś potrzebują. Quote
Iniek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='luka1']I jeśli pali trzeba pamiętać o popielniczkach.[/QUOTE] :???::crazyeye: Quote
łolkiee Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Iniek']:???::crazyeye:[/QUOTE] ona sobie jaja robi :) Quote
zmora0 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Kto chce ślimy, kto chce? :D Bo mam kilka.. nascie. Przez siostre ktora uparla sie, zeby je zostawic. Maluchy juz duze. :) Quote
zmora0 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 a. fulica. rozmiar - ok. 5cm, jedne wieksze, inne mniejsze Quote
korek221 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 jako że sezon na kurki się już w lesie zaczął - moje muszelki wcinają grzybki zagryzając arbuzem - niezły mają spust:crazyeye::lol: Quote
Equus Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 a ja przypominam, że mam około 30 iredalei do oddania :D Niebawem ogłoszę na forum terrarystycżnym więc się pewnie szybko rozejdą Quote
Equus Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 a gdzie mieszkasz bo niepamiętam - może jakos przy okazji jakichś psich transportów by się udało? Quote
MagdaH Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='luka1']Karmi się sześć razy dzienne, rano najlepsze są potrawy mleczne, trzeba pamiętać o wygodnych miseczkach żeby się nie rozlało. Południe obowiązkowo bukiet z warzyw, kolacja podobnie. Sprząta sie dwa razy dziennie jeśli ślimak nie jest alergikiem bo inaczej trzeba częściej. I jeśli pali trzeba pamiętać o popielniczkach. [B]Najlepiej zainstalować dzwonek [/B]to ślimaki sygnalizują kiedy coś potrzebują.[/QUOTE] Lepsza elektroniczna niania, odbiornik można nosić ze sobą, w razie czego przybiegać i karmić na żądanie. Luka zapomniała wspomnieć o serwetkach i kieliszkach do wina dla winniczków :p Quote
luka1 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='MagdaH']Lepsza elektroniczna niania, odbiornik można nosić ze sobą, w razie czego przybiegać i karmić na żądanie. Luka zapomniała wspomnieć o serwetkach i kieliszkach do wina dla winniczków :p[/QUOTE] Nie zapomniałam - to jest oczywiste Quote
Recommended Posts