jayo Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Fela']Pewnie nie wszyscy zdają sobie sprawę, ale miesięczne koszty utrzymania zwierząt, króre wzięliśmy jako Stowarzyszenie NICZYJE pod opiekę idą w tysiące złotych (pięć tysięcy miesięcznie to nie jest rekord, lecz średnia!). My nie prowadzimy działalności gospodarczej i nie mamy żadnych źródeł dochodu. Jeśli narobimy długów w lecznicach, nie będziemy mogli pomagać już żadnym zwierzętom. Nasze bankructwo oznacza, że wszystkie zwierzęta, chore i zdrowe, natychmiast wracają do schroniska. Ci, którzy byli w schronisku, wiedzą, co to znaczy. Nie możemy finansować pobytu kolejnego psa w lecznicy na Gagarina. Czy ktoś może zająć się zbiórką pieniędzy dla tego nieszczęśnika? Inaczej będzie musiał opuścić lecznicę. Nie stać nas na jego pobyt Mysle, ze reszta wymiany informacji na temat rozliczen Stowarzyszenia musie sie przeniesc na inny watek - tu nie miejsce na to. Najlepiej ostrowski. Quote
Szczurosława Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 piękny pies, a wszstkie kosteczki na wierzchu...:shake: Quote
evula Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Czarnulku kochany śliczny:-(, moje fundusze choć juz bardzo bardzo skromne:shake:, ale znalazlam i dla Ciebie czastęczkę i przelałam juz na konto fundacji. Zdrowiej!!! :bluepaw: Quote
Witokret Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Dorotko, skoro akurat ten pies nie moze zostac objety pomoca stowarzyszenia my oczywiscie tez jakos pomozemy. Kochani, pomozmy temu psiakowi!! On juz tyle przeszedl :shake: Quote
beam6 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Proszę, nie kłóćmy się :shake:, tym bardziej publicznie :oops: Quote
Witokret Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Stawiam na to, ze ktos sie po prostu psa pozbyl. Wywiozl, porzucil i zostawil. Przeciez to normalka :shake: Dobrze byloby umiescic kilka jego zdjec w pierwszym poscie. Np takich: Quote
asiuniap Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Byłam dziś u niego w Multiwecie. Wpłaciłam na jego konto 100 zł, już miał nazbierane na koncie 80 parę zł za leczenie. Wyniki krwi nie wskazują na konieczność transfuzji, ma anemię. Jest kochany, spokojny, łagodny. Na spacerze na widok starszych kobiet zaczynał machać ogonem. Stawiam na to, że mieszkał z kimś starszym, ten zmarł, a kreatywna rodzina wywiozła go i się pozbyła, choć mogę się mylić. Może pobiegł za suczką w cieczce, ale wówczas nie warowałby w tamtym jednym miejscu, raczej został porzucony. Zdjęcia wstawię później. Aha, wg mnie on nie jest czarny tylko ciemnobrązowy wręcz czekoladowy :cool3: Quote
Ziutka Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 asiuniap napisał(a): Wyniki krwi nie wskazują na konieczność transfuzji, ma anemię. Asia, czyli psina nie ma na szczęście bebeszjozy :roll: Quote
asiuniap Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Babeszjozy nie stwierdzili, choć nie wiadomo czy jej nie ma przy takim zatrzęsieniu kleszczy. Jest wymizerowany i wycieńczony. Na wszelki wypadek bierze leki na babeszję. Ciotki, wpłaty na psinka będą bardzo potrzebne. Jest podejrzenie poważnej choroby, napisze wam o tym Jayo. Bardzo prosimy o wpłaty, bazarki, cegiełki na allegro, cokolwiek!!! Tu niuniek siusiał, długo i dostojnie, dlatego taka dziwna postawa :cool3: Moim zdaniem był kiedyś psem domowym. Quote
evula Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Moj Boze jaki biedulek :-(:shake: Asiuniap, pisz prosze na bierzaco, co z piesiem, ja caly dzien siedze na dogomanii i czekam na nowe wiesci o nim. Quote
Witokret Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Ale z niego bida :-( Mimo wszystko piekne z niego stworzenie :loveu: Quote
hop! Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Bazarek na leczenie bezimiennego bidulka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91411 Podbijajcie! Licytujcie! Potem zmontuję jeszcze jakieś bazarki. Na razie wzrosła mi temperatura (efekt grypy). Quote
jayo Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Czarnuch ma podejrzenie raka jader. Anemia moze wynikac tez z choroby nowotworowej. Niezbedna bedzie kastracja, ale musi najpierw sie wzmocnic. Dzis mial miec robione kolejne badania, zeby wykluczyc przerzuty. Nie jest dobrze. I nie bedzie tanio. Mysle, ze zabierzemy go stamtad szybko w miare mozliwosci - i na konsultacje do Jagielskiego trzeba zawiezc. Quote
hop! Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Kolejne bazarki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91431 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91436 Quote
jayo Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='hop!']Kolejne bazarki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91431 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91436 hop! - dzieki wielkie.. Quote
Poker Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 jeżeli nie ma przerzutów,to rokowanie nie jest złe.Może by jednak nadac mu imię?Wpadł mi do głowy Cyryl. Quote
hop! Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Cyryl? Czemu nie? Zdecydujcie. Na razie jest "bidulkiem" na kolejnym bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91456 Quote
desdemona Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 nie dosyc, ze pies nic nie jadl od jakiegos czasu to jeszcze te kleszcze... dobrze, ze trafil na czlowieka z sercem. Quote
KingaW Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Przepraszam, ale czy on nadal siedzi na Gagarina? Dziewczyny, jeśli tylko siedzi i ma podawane kroplówki, a większość badań już ma zrobionych, to dajmy go gdzieś indziej. W Radości jest w tej chwili tylko Luna, prawda? Moze tam go dać? Mam spytać p. Maćka? NAPRAWDĘ NIE MAMY PIENiĘDZY NA TO, ŻEBY LECZYC PSY W NAJDROŻSZEJ LECZNICY! :shake: Sama operacja, jeśli, tfu, tfu nie ma przerzutów moze się odbyć na Tatarkiewicza, albo i w Radości. Na 100% będzie taniej niż na Gagrina. Ja rozumiem, że do Gagarina większosć z nas ma duze zaufanei, ale póki nie chą nam dac zniżek (a nie chcą gadałam z miesiac temu z manager lecznicy) leczenie tam powinno mieć miejsce tylko jeśli w innych lecznicach z jakiś wzgledów nie można... Ja rozumiem, że wszytkie psiaki są kochane i powinny mieć leczenie full wypas, ale to jest nieracjonalne gospodarowanie tą marną resztką kasy, która nam została. :-( To tak jakby pięcioro chorych dzieci z domu dziecka leczyć w Lux Medzie , a reszty w ogóle nie leczyć, bo kasy zabrakło.... Jayo, a te konsultacje, to płatne? Quote
jayo Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='KingaW']Przepraszam, ale czy on nadal siedzi na Gagarina? Dziewczyny, jeśli tylko siedzi i ma podawane kroplówki, a większość badań już ma zrobionych, to dajmy go gdzieś indziej. W Radości jest w tej chwili tylko Luna, prawda? Moze tam go dać? Mam spytać p. Maćka? NAPRAWDĘ NIE MAMY PIENiĘDZY NA TO, ŻEBY LECZYC PSY W NAJDROŻSZEJ LECZNICY! :shake: Sama operacja, jeśli, tfu, tfu nie ma przerzutów moze się odbyć na Tatarkiewicza, albo i w Radości. Na 100% będzie taniej niż na Gagrina. Ja rozumiem, że do Gagarina większosć z nas ma duze zaufanei, ale póki nie chą nam dac zniżek (a nie chcą gadałam z miesiac temu z manager lecznicy) leczenie tam powinno mieć miejsce tylko jeśli w innych lecznicach z jakiś wzgledów nie można... Ja rozumiem, że wszytkie psiaki są kochane i powinny mieć leczenie full wypas, ale to jest nieracjonalne gospodarowanie tą marną resztką kasy, która nam została. :-( To tak jakby pięcioro chorych dzieci z domu dziecka leczyć w Lux Medzie , a reszty w ogóle nie leczyć, bo kasy zabrakło.... Jayo, a te konsultacje, to płatne? Operacja nie odbedzie sie na Gagarina. mam nadzieje ze zabieg i konsultacje beda na Bialobrzeskiej. Pies jest na mojej glowie, nie Stowarzyszenia, zgodnie z decyzja Feli i Owcy. Licze na wsparcie dogomaniakow, ale jak go nie bedzie, tez jakos ucigane. Dlug stowarzyszenia na Gagarina splacilam. Szukam dla niego tymczasu, wiec jesli w Radosci lub Teresinie bedzie miejsce to oczywiscie chetnie go tam jak najszybciej odstawie. Problem jest w odleglosci - wiec jeszcze namawiam perzana, ktory oferowal pare dni u siebie, ale jeszcze czekamy na decyzje. po dignozie w przyszly wtorek mysle, ze spokojnie moge psa zwiezc dalej od Wawy - i przywiezc tu na zabieg. Quote
evula Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='jayo']Operacja nie odbedzie sie na Gagarina. mam nadzieje ze zabieg i konsultacje beda na Bialobrzeskiej. Pies jest na mojej glowie, nie Stowarzyszenia, zgodnie z decyzja Feli i Owcy. Licze na wsparcie dogomaniakow, ale jak go nie bedzie, tez jakos ucigane. Dlug stowarzyszenia na Gagarina splacilam. Szukam dla niego tymczasu, wiec jesli w Radosci lub Teresinie bedzie miejsce to oczywiscie chetnie go tam jak najszybciej odstawie. Problem jest w odleglosci - wiec jeszcze namawiam perzana, ktory oferowal pare dni u siebie, ale jeszcze czekamy na decyzje. po dignozie w przyszly wtorek mysle, ze spokojnie moge psa zwiezc dalej od Wawy - i przywiezc tu na zabieg. Moze zadam glupie pytanie, ale martwie sie o niego, to taka chudzina.... Czy jest regularnie karmiony? Quote
jayo Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 evula napisał(a):Moze zadam glupie pytanie, ale martwie sie o niego, to taka chudzina.... Czy jest regularnie karmiony? Jest karmiony, i to nienajgorzej. Zjada wszystko co dostaje i prosi o jeszcze... Jutro kolejne badanie krwi, zeby jeszcze raz sprawdzic babeszie. Co do sparwdzenia przerzutow to USG i RTG nic nie wykazalo !!!!!!! Wiec nie jest ostatecznie pewne czy to rak, ale jeszcze sie zbadamy. Na wtorek sprobujemy sie wpisac na liste rezerwowa do Jagielskiego, bo oczywiscie pierwszy wolny termin odlegly (6listopad).. Jutro psiak bedzie do odebrania :shake: :shake: A ja nie mam gdzie go umiescic - sunia znajda ze szczeniakiem ode mnie nie wyszla jeszcze.. Quote
beam6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 jayo napisał(a): Licze na wsparcie dogomaniakow, ale jak go nie bedzie, tez jakos ucigane. Dlug stowarzyszenia na Gagarina splacilam. Niewiele mogę ale pomogę. Żeby nie było do rymu: macie pewność wpłaty 50 zeta :oops: więcej nie mam :oops: Quote
jayo Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 beam6 napisał(a):Niewiele mogę ale pomogę. Żeby nie było do rymu: macie pewność wpłaty 50 zeta :oops: więcej nie mam :oops: beam, dziekuje... :oops: Quote
Recommended Posts