Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

Posted

justynavege napisał(a):
a w mediach chyba byli bardzo skorzy do pomocy :cool3:
czy się mylę ??

Tu nie trzeba by lo walki. Był plan i miało byc dobrze. problem w tym że po tych 2-3 dniach nie miałyśmy gdzie zabrać tych psów:(
Do miejsca gdzie miały pojechać, mogą ale za ok miesiąc bo po prostu nie ma miejsca w tej chwili:(:(:(
Stawałam na głowie, ale nie wyszło:(
Przykro mi:placz::placz::placz:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

justynavege napisał(a):
5 tys za psa za msc??? :crazyeye::crazyeye:

Tak , a psów naj mniej dwadzieścia:(
Poszaleli.:placz:
Pan od decyzji ( nazwosko podam na pw, jak ktoś chce), bardzo nie miły, oschły.
Powiedział " A co mnie obchodzą te psy". ...:mad:
Szkoda, że nie nagrałam tej rozmowy:(

Posted

Edi100 napisał(a):
Tak , a psów naj mniej dwadzieścia:(
Poszaleli.:placz:
Pan od decyzji ( nazwosko podam na pw, jak ktoś chce), bardzo nie miły, oschły.
Powiedział " A co mnie obchodzą te psy". ...:mad:
Szkoda, że nie nagrałam tej rozmowy:(

ja poproszę nazwisko na pw\
domyslam sie ale chce miec pewnosc

Posted

majku33krakow ty sobie nie grab bo jak zaraz hop zrobisz to zobaczysz:angryy:

jutro też jadę także oboje zdamy relacje...:-( aż się boję co w środku zobacze:-(

Posted

jednego nie rozumiem za nic. przecież dzierżoniów specjalnie dla tych psów budował kojce! to o co sie teraz rozchodzi? bądźcie gotowi zabrać jutro chociaż te, których zyce wisi na włosku.
cackacie sie z tymi urzedasami tam, tyle wam powiem. tvn i polsat załatwiłyby sprawę... o*******ić władzez góry na dół, jedyna możliwość. schron był dogadany, specjalnie rozbudowany, a teraz w picki sobie leci? :shake:

Posted

Dobranoc wszystkim. Jak coś - oferuję swoje dwie ręce i serce w tej sprawie. Być może uda mi się jeszcze jedno auto z kierowcą do transportu skombinować następnym razem. Niestety tylko tyle, bo wszystkie możliwości adopcyjne z mojej strony wyczerpałam na Ligocie. Może ktoś z Was, ktoś z TOZ-u, zagada do ludzi ze schronu w Gaju? Albo w Jarocinie?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
jednego nie rozumiem za nic. przecież dzierżoniów specjalnie dla tych psów budował kojce! to o co sie teraz rozchodzi? bądźcie gotowi zabrać jutro chociaż te, których zyce wisi na włosku.
cackacie sie z tymi urzedasami tam, tyle wam powiem. tvn i polsat załatwiłyby sprawę... o*******ić władzez góry na dół, jedyna możliwość. schron był dogadany, specjalnie rozbudowany, a teraz w picki sobie leci? :shake:

Tak, to dziwne:(:shake:

Posted

Bardzo mi przykro, że się Wam nie udało... nie wiem dokładnie jak miała Wasza akcja wyglądać, ale się domyślam i przykro mi, że nic z tego... w dodatku z tego, co przeczytałam wnioskuję, że wszystko przez jedną osobę z Dzierżoniowa :shake: ręce opadają... mi z bezsilności jaką czuję... a co dopiero Wam... włożyliście tyle pracy, tyle serca... a tu co?... :shake:

Nie znam szczegółów i pewnie nie poznam, bo nie biorę udziału w akcji i rozumiem, że nie wtajemniczacie postronne osoby, żeby nie zaszkodzić dobru sprawy... zresztą pewnie i tak nie mogłabym pomóc w żaden sposób :oops: nie mogę wspomóc finansowo, nie mam wpływowych znajomości, nawet nie znam nikogo z dogo... i jak przeczytałam odpowiedź skierowaną do mnie - mieszkam za daleko :oops: ...jednak trafiłam na Wasz wątek i te biedne psy nie dają mi zasnąć, dlatego ciągle tu wchodzę i czytam, czy coś się zmieniło na lepsze.
Widzę, że trochę się zrobiło nerwowo, więc mam nadzieję, że mi się nie oberwie za to podczytywanie wątku i trzymanie kciuków... jestem pełna podziwu, że w ogóle odważyliście się ruszyć tą sprawę! Oby Wasze działania zostały wynagrodzone satysfakcją z uratowania tych psów.

Posted

justynavege napisał(a):
ja poproszę nazwisko na pw\
domyslam sie ale chce miec pewnosc

Ja tez poprosze nazwisko na pw
wczoraj osobiście gadałam z Burmistrzem przy okazji innej sprawy i
jego wypowiedz brzmi,,nikt do mnie nie telefonował w sparawie psow z Kamieńca,,
Ludzie co tu jest grane?
Justynavege ,kto jak kto ale Ty doskonale wiesz ze nie mozna zabrac psów ktore pochodzą z innej miejscowości do schroniska nielegalnie.
Owszem rozmawiałam z Prezesem i chciał złamac prawo i wziąć je na 2-4 dni ...ale bez kasy nie moze je leczyc,szczepić i przechowywac
a przeciez kasa jest ,lezy w Gminie.Pierwotnie tez miały być u nas do miesiąca najdłuzej....Ja wiem ze kazdy znajdzie kamien aby uderzyc...ale czy jesteśmy wszyscy bez grzechu zaniechania?
Jezeli juz to proponuje uderzyc w Panią Ś..... i Pana K........
i to bedzie dobry cel..........słuszny.To sa ludzie którzy potrafią jątrzyć
aby pózniej schować sie za nasze plęcy:mad:

Posted

giselle ale po co zabierać do schroniska nielegalnie?
Przecież chyba Legalnie przyjmują ze swojej gminy , z gmin z którymi mają podpisane umowy też legalnie a jak nei mają umów to też legalnie tylko za dodatkowe pieniądze
tylko dlaczego aż tak duże zaproponowali??

I nie trzeba tu żadnego prawa łamac

tym bardziej ze wypowiada się tu ktoś , że wolne miejsca są!
[url=http://www.dzisiajdzierzoniow.pl/wiadomosci.php?artykul=2609]Dzisiaj Dzier

Link mi nie chce wejsc , chętnie wyślę go na pw każdemu kto zechce

Posted

....Ja mowie ze miejsca nie uzywane -czysciutkie
stoja i czekają...ale powinno być wszystko zgodnie z prawem
Rozumiemy to wszyscy,justyna płakac mi sie chce bo ogólnie taka jestem
ze nierozumiem krzywdy jaką maja psy.....uwierz ze to nie Prezes mówił o takiej sumie i w ogóle o sumie:mad:Dajcie to nazwisko na PW a taka wojnę zrobie ze bedzie słychac do Wrocławia:crazyeye:.Ja nie jestem mała dziewczynką i nie mozna mną manipulowac .....dogaduje sie z ludzmi
ale mnie trafia jak słysze oskarzenia tylko nie do sprawców tej katorgi jaką przechodzą psy.Pan Sobiech to niech sie smazy w piekle ale w doborowym towarzystwie Pani Ś i Pana K.....

Posted

Granula napisał(a):
Bardzo mi przykro, że się Wam nie udało... nie wiem dokładnie jak miała Wasza akcja wyglądać, ale się domyślam i przykro mi, że nic z tego... w dodatku z tego, co przeczytałam wnioskuję, że wszystko przez jedną osobę z Dzierżoniowa :shake: ręce opadają... mi z bezsilności jaką czuję... a co dopiero Wam... włożyliście tyle pracy, tyle serca... a tu co?... :shake:

Nie znam szczegółów i pewnie nie poznam, bo nie biorę udziału w akcji i rozumiem, że nie wtajemniczacie postronne osoby, żeby nie zaszkodzić dobru sprawy... zresztą pewnie i tak nie mogłabym pomóc w żaden sposób :oops: nie mogę wspomóc finansowo, nie mam wpływowych znajomości, nawet nie znam nikogo z dogo... i jak przeczytałam odpowiedź skierowaną do mnie - mieszkam za daleko :oops: ...jednak trafiłam na Wasz wątek i te biedne psy nie dają mi zasnąć, dlatego ciągle tu wchodzę i czytam, czy coś się zmieniło na lepsze.
Widzę, że trochę się zrobiło nerwowo, więc mam nadzieję, że mi się nie oberwie za to podczytywanie wątku i trzymanie kciuków... jestem pełna podziwu, że w ogóle odważyliście się ruszyć tą sprawę! Oby Wasze działania zostały wynagrodzone satysfakcją z uratowania tych psów.

Burmistrza wczoraj nie było.Podano mi numer do Pana od azyli i to z Nim rozmawiałam.
Po rozmowach z kilkoma osobami, powiedziano mi żebym uzyskała zgodę od władz Dzierzoniowa, ale znacie stawkę:(
W Schronie miały być chwilę. Tam miały zostać zbadane, zaszczepione i zaczipowane.
Kochani, nie ma co roztrząsać. Dziś nici z zabrania by były wogle, ponieważ NIKT na zamek nie wszedł. Sobiech chory i go nie było:placz::placz::placz: Mateo i Demi zdadzą relację, ja wiem tylko tyle z smsa:(:(:(

Posted

diuna_wro napisał(a):
Pewnie moja propozycja wyda się śmieszna, awanturnicza i bezwartościowa, ale może wydrukujmy na dużym formacie zdjęcia tych psów, jakieś hasła i fakty, jedźmy tam w weekend gdy są turyści i spacerowicze i zróbmy pikietę:oops: Wiem, że to nielegalne, ale może uda się jakoś obejść prawo i dostać pozwolenie na zgromadzenie/marsz/manifest. Nie wiem..,..

Czy część hotelowa zamku jest otwarta/czynna?

Demi decyduje. Co kolwiek postanowi, ja się podpisuję obiema rękami. Zaczekajmy na Nią.

Posted

no to tak. Od 8 czekałem z demi na reszte ekipy. O 10 wszyscy się już zjechali taj jak byliśmy umówieni;)(PIW, Fundacja Mrunio i Pan Kawski, biegły weterynarz z Opola, policja oraz kilka osób z gminy)

Pani Ania z gminy zadzwoniła do pana Sobiecha który wcześniej został poinformowany o planowanej kontroli. Ale okazało się że bidak zachorował i nic z tego:angryy: to połaziliśmy wokoło zamku. Za bramą było 9 psów. Znależliśmy fragmenty czaszek 2 innych psów, były zakopane.

Po godzinnym oczekiwaniu i newach jakich w zyciu nie miałem pojechaliśmy do urzędu spisać protokół.... Zeszło nam tam z 2 godziny.

Potem poszliśmy do pana Wójta ale to demi powie o czym gadaliśmy bo nie wiem czy ja moge.

I dla osób niektórych: GMINA STARA SIĘ I CHCE POMÓC W URATOWANIU PSÓW! TO ŻE TO SIE TAK CIAGNIE TO WINA 2 OSÓB. NIE POWIEM JAKICH!

to na tyle, więcej powie może demi. Ja ide się uczyć na jutro. Niedawno wróciłem dopiero...

To dobrej nocy wszystkim!