Edi100 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 demi napisał(a):chwała bogu, ze krakowski toz chce wziąć połowe psiaków-ale oni mają schronisko i tam je umieszczą, a my nie... wiec tu jest problem. Schronisko we Wro jest TOZu ale Zarządu Głównego...:shake: nie mamy tu nic do gadania... Poza tym to nie toz wrocław załatwia te sprawę tylko Mrunio- choc moze przez strone, która sie przewija w wątkach tak by to wyglądało. Ja też nie wiem czemu nie zabrano jeszcze psiaków. Ale wiem, ze dzis przyszło z prokuratury pismo, że uchylono w całosci decyzje wójta o tymczasowym odebraniu zwierząt. Czyli gdyby się je odebralło, prawnie powinno sie je oddać...:shake: ja kur** nie wiek kim jest ten Sobiech, skoro prokuratura sobie takie jaja robi:shake: To jest chyba jakis dowcip!!!!!???????????? Szlag mnie trafia! Nie ma bata na tego typa?:angryy::angryy::angryy: a tam psy cierpią:placz::placz::placz: Quote
Edi100 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Co do prokuratury, złóżmy wszyscy doniesienia o papełnianym cały czas przestępstwie! Quote
Koperek Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Przeczytałam tytuł i mam pytanie. Czy może mi ktoś podpowiedzieć, jakie psiaki potrzebują jeszcze DT?? Albo w którym poście są pokazane i jakieś opisy do nich?? Wiem, że może glupio pytam, ale 8 psów jeszcze zostało, tak?? Quote
ayla1 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 demi napisał(a):chwała bogu, ze krakowski toz chce wziąć połowe psiaków-ale oni mają schronisko i tam je umieszczą, a my nie... wiec tu jest problem. Schronisko we Wro jest TOZu ale Zarządu Głównego...:shake: nie mamy tu nic do gadania... Poza tym to nie toz wrocław załatwia te sprawę tylko Mrunio- choc moze przez strone, która sie przewija w wątkach tak by to wyglądało. Ja też nie wiem czemu nie zabrano jeszcze psiaków. Ale wiem, ze dzis przyszło z prokuratury pismo, że uchylono w całosci decyzje wójta o tymczasowym odebraniu zwierząt. Czyli gdyby się je odebralło, prawnie powinno sie je oddać...:shake: ja kur** nie wiek kim jest ten Sobiech, skoro prokuratura sobie takie jaja robi:shake: psy z kamieńca nie będą umieszczone w schronisku tylko w hotelach!!! Quote
emilia2280 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ayla1 napisał(a):psy z kamieńca nie będą umieszczone w schronisku tylko w hotelach!!! te które dozyjá do tej interwencji... Quote
Edi100 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 emilia2280 napisał(a):te które dozyjá do tej interwencji... Obawiam się że masz rację...:placz: Quote
ayla1 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 to przerasta moją wyobraźnię... inspektor tozu jedzie z policja i z nakazem i co? jest tam toz w tym wrocławiu?czy tylko strone ma?:angryy::crazyeye: oświeci mnie ktoś? u nas jak inspektor jedzie z policją-to wraca z psem!!!!!! jakieś inne są zasady u was? Quote
demi Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 my kochana też nie raz wracamy z psami. Większość z nas ma tyle zwierząt na dt z interw że się w głowie nie mieści. Ale tu jest coś nie tak. Bo jak juz był nakaz to policja nie pozwoliła wejść TOZowi i MRUNIO. Poza tym powiatowy doczepił sie do transportu- kraków taki kawał przyjechał, z super samochodami dla psów a oni nie wpuścili ich. Ja też tego nie mogę pojąć. Ale jak patrze na tą mordę wójta (tylko sie głupio uśmiecha...) to naprawde muszą tu wchodzić jakieś większe klocki, ale jakie? :angryy: Nigdy jeszcze czegoś takiego nie było... Quote
demi Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ayla1 napisał(a): jakieś inne są zasady u was? u nas nie, ale widocznie policja, wójt i powiatowy ma jakieś inne zasady niż reszta Polski... Quote
demi Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 co do piesiów to potrzeba kilku dt dla wilczurkowatych piesków, wszytskie są takie same... mnożą sie miedzy sobą i w ogóle koszmar:-( Quote
TOZ Wrocław Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Witam! UWAGA! POMÓŻCIE! Pilnie szukamy domu tymczasowego lub opiekunów dla ok. 3 miesięcznej suczki mieszańca (to jedna z 3 szczeniąt uratowanych już wcześniej z Zamku - jest już gotowa do adopcji), o docelowej wielkości niewielkiego owczarka niemieckiego, która nadaje się do domu z ogrodem. kontakt telefoniczny 602-732-179 lub e-mail [email protected] Quote
Gosiapk Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Mateo93 napisał(a):Dzisiaj jadę do Kamieńca.....zawioze tym biedakom trochę karmy...przy okazji powiem Wam co się tam dzieje tylko nie dawaj jej właścicielowi, tyko daj psom od razu, a resztę zabierz, bo jeszcze sprzeda. Quote
demi Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 to czekamy na zdjecia;) napewno nic nie zostanie... głodziaki biedne:-( Quote
emilia2280 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Mateo93 napisał(a):Dzisiaj jadę do Kamieńca.....zawioze tym biedakom trochę karmy...przy okazji powiem Wam co się tam dzieje Mateo, pisz co zastales... Quote
emilia2280 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Mateo93 napisał(a):No i byłem...nic się nie zmieniło!! Zawiozłem biedakom 3 kg karmy...tak się rzuciły że o mało co jednorazówki nie zjadły:placz: jadły tak łapczywie że o mało co się nie podusiły tą karmą:placz: wszystkich psów jest 10 w tym jeden na łańcuchu przy samej bramie...piją wodę z kałuży....jednym słowem tragedia. Nie rozumiem dlaczego człowiek który ma tak wielki zamek nie karmi tych psów...i nie rozumiem dlaczego nic się z tym nie robi oprócz tego że się do TV lata i koniec:mad:....a psy głodne chodzą i piją brudną wodę.....spróbóję dodać zdjęcia jak mi się uda to jeszcze dzisiaj:razz: To piéknie! :angryy::angryy::angryy: Czy TOZ nie moze w miédzyczasie zajác sié dokarmianiem tych biedaków, zanim wójt laskawie podejmie decyzjé o odebranie psów? Czego potrzeba zeby tym sié zajác? Prosze o odpowiedz. Quote
Gosiapk Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Mateo93 napisał(a): Daję im karmę ze zbiórek w szkole, fakt nie dużo ale zawsze coś. Poza tym codziennie jeżdzić 70 km w jedną stronę się nie opłaca:shake: chyba ze raz na tydzień karmę przywiezie się do mnie a ja bym ją woził codziennie w małych ilościach. Ale najpierw trzeba karmę:cool3: To brzmi rozsądnie! Quote
Poker Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 jakie są jeszcze psiaki u tego bandziora :mad:,czy są jakieś małe? Quote
emilia2280 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Mateo93 napisał(a):daję im karmę ze zbiórek w szkole, fakt nie dużo ale zawsze coś. Poza tym codziennie jeżdzić 70 km w jedną stronę się nie opłaca:shake: chyba ze raz na tydzień karmę przywiezie się do mnie a ja bym ją woził codziennie w małych ilościach. Ale najpierw trzeba karmę:cool3: To wspaniale co robisz, ale czy TOZ jako organizacja nie moze Ci w tym pomóc, np. w postaci zakupu karmy na te psy? Jako wolontariusz TOZ narazie dzialasz na wlasná réke- sam jezdzisz na wlasny koszt i dajesz wlasná karmé (tzn. ze zbiórki w szkole). Jaka w tym rola samego TOZu? Czy tylko z nazwy? Quote
Gosiapk Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Mateo93 napisał(a):TOZ jest biedny że piszczy:-( gdyby nie TOZ to wogóle bym nie wiedział o tych psach. Miesiecznie dostajemy około 900 kg karmy dla karmicieli. Postaram się cos załatwić. I nie ważne że robię wszystko na swój koszt;p...jadę tam rowerem więc żadnych kosztów nie ponoszę:cool3: i sam chce pomagać.....dla mnie to przyjemność i zbieram karmę dla TOZu sam bym nie mógł:cool3: Chwała Ci za to i mniejsce w niebie. :loveu: Quote
demi Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 no niestety, ale to właśnie te pare osób, które można policzyć na palcach jednej ręki ten TOZ utrzymują i na własna ręke pomagają. Używa sie tej nazwy przy interwencjach, a tak to sami po chałupach upychamy animalsy po interwencja etc. wiekszość z nas- bo wiadomo człowiek jak człowiek...- wypruwa sobie tutaj żyły. w toz są tacy sami ludzie jak i na dogo, ale każdy robi wszystko we własnym zakresie- tyle ile moze:roll: Quote
ayla1 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Mateo,daj mi czas do jutra z fotami,bo mam chwilowy problem-chyba-z ich otwarciem...:oops: Quote
Recommended Posts