Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
Wyczytalam w tytule ze brakuje 8 DT, to znaczy ze macie juz pozostale 22? I czy nie mozna psów odebrac i umiescic chocby w schronie, gdzie bédá karmione?

Tak, dla 16 dorosłych i 7 szczeniąt mamy, a brakuje dla ok. 6-7 dorosłych.
Schroniska są przepełnione, a poza tym, które zechce wziąć te psy do siebie? Znasz takie, to pomóż nam znaleźć miejsce, ale musi to być uczciwe schronisko, a takich jest niwiele i są przepełnione.

Posted

Witam!
Są trzy szczeniaki do adopcji (odebrane z Zamku), dwie suczki i jeden piesek. Suczki powinny być zabrane już teraz, choćby na tymczasy, aby je rozdzielić, a piesek musi pozostać, aby dał sie lepiej zsocjalizować - obecnie trójka zajmuje się za bardzo sobą, a piesek tyranizuje siostry - jest od nich 2 x większy.
Czy ktoś zechciałby wziąć którąś suczkę na tymczas albo zechciałby zaadoptować, wtedy nawet obie razem?
Proszę o kontakt ze mną albo przez stronę www.wroclaw.toz.pl
Szczepan Kawski

Posted

TOZ Wrocław napisał(a):
Tak, dla 16 dorosłych i 7 szczeniąt mamy, a brakuje dla ok. 6-7 dorosłych.
Schroniska są przepełnione, a poza tym, które zechce wziąć te psy do siebie? Znasz takie, to pomóż nam znaleźć miejsce, ale musi to być uczciwe schronisko, a takich jest niwiele i są przepełnione.

Czyli jesli dobrze rozumiem, te 16 doroslych i 7 szczeniát juz sá w DT a pozostale psiaki zostaly tylko na posesji?

Posted

Drodzy Internauci - Miłośnicy Zwierząt!
Pragniemy Wam zaproponować otrzymywanie naszych "newsletterów", w których będziemy Was informować o różnych nowościach na naszej stronie (wieści i ciekawostki z kraju i ze świata oraz o naszych działaniach, prośbach i apelach).
W naszych e-gazetkach będziemy informować Was o tym co ważne.
Będziemy się starać przesyłać Wam gazetkę raz na tydzień, choć co dnia można przeczytać u nas coś nowego.
Aby otrzymywać e-maile z naszymi wiadomościami musicie zarejestrować się na naszej stronie i założyć swoje konto.
www.wroclaw.toz.pl
Pozdrawiam,
Szczepan Kawski

Posted

Zapraszam na naszą stronę www.wroclaw.toz.pl , na której zamieszczamy wiele ważnych i ciekawych informacji, a także porad i opinii. Nasz serwis edukacyjno-informacyjny jest dla Was - możecie na nim zamieszczać zdjęcia swoich zwierząt, dawać ogłoszenia, pisać komentarze do artykułów i możecie otrzymywać newslettery, i to wszystko będzie dla Was dostępne o ile założycie sobie na naszej stronie konto (czyli o ile zarejestrujecie się), a potem po zalogowaniu możecie korzystać z możliwości jakie daje nasza strona. Dodatkowo, do swojej skrzynki pocztowej będziecie otrzymywać wiadomości z naszej strony.

Posted

Mateo93 napisał(a):
Na początek chciałbym wszystkich przywitać:p Mieszkam 5 km od Kamieńca .W środę pojechałem nakarmić psy, kupiłem im karmę i zawiozłem biedakom...na miejscu psy na mnie szczekały jak to zawsze z psami....kiedy otworzyłem pierwszą puszkę z jedzeniem psy po prostu o mało co nie wywarzyły bramy...a najbardziej było mi szkoda 4 szczeniaków które były w tym momencie najbardziej poszkodowane ponieważ dorosłe psy nie pozwalały im dojść do jedzenia, szczeniaki są gryzione i nie rozumiem dlaczego „ktoś” kto się orzeka szefem TOZ (co jest totalną bzdurą) prowadzi tą sprawdę jeszcze ich z tamtąd nie zabrał skoro jest pozolenie i są domy zastępcze!!! Te szczeniaki są gryzione przez dorosłe psy!!! A tu się tylko gada! Trzeba ruszyć w końcy za przeproszeniem dupę i je uratować z tego piekła!!!

Witaj na dogo.
Potrzeba jeszcze kilku DT, żeby wszystkie zabrac:(
One są i biedne i głodne....
Biedne szczeniaczki:( Help...:placz:

Posted

z tego co się orientuję to krakowski toz zaoferował miejsce dla 9 psów,
a ile psów zabiera wrocławski?
1??!!
ponoć jest nakaz prokuratorski,ale policja zapukała,oni nie otworzyli i policja poszła,no bo co oni biedacy mają zrobić.....
jak wy WTOZ to pilotujecie,co?kraków ma zbierac psy z całej polski ?????:angryy:mimo,że wy je macie pod nosem??:angryy:
jednym słowem :robić żeby za bardzo się nie narobić...
ale za to jaką macie ładniutką stronę,no bardzo śliczna.:-o
a psy się zjadają.

Posted

emilia2280 napisał(a):
No ja tez nie rozumiem, pytalam i odpowiedzi nie dostalam- psów nie mozna zabrac bo brakuje kilku DT,a ze majá juz DT dla PRAWIE wszystkich i nie zabiorá tych co mogá- to paranoja!!

Czyli wszystko stoi w miejcu? A one tam umieraja....:shake::placz:

Posted

Tiaaa, pan wójt nie pozwolil, cytujé ze stronki wroclawskego TOZu:

"W rezultacie podjął decyzję niezgodną z naszym wnioskiem, bo wydał decyzje na odebranie tylko 9 psów i 7 szczeniąt i to w dodatku tylko na 6 miesięcy, a przecież nikt nie wie jak długo będzie trwało dochodzenie prokuratorskie i następnie postępowanie sądowe, zanim zapadnie wyrok i zostanie wydane orzeczenie o przepadku psów. W naszych wnioskach domagaliśmy się odebrania wszystkich psów (23 dorosłe i 7 szczeniąt).
Mimo tego wszystkiego Wójt do tej pory kluczy i mataczy szukając różnych kruczków prawnych oraz nie dopełniając swoich obowiązków, byle tylko odwlec moment odbioru.
W międzyczasie odebraliśmy w trybie art. 7 ust. 3 trzy szczenięta, które były skrajnie wyczerpane z powodu zagłodzenia i odwodnienia. Były to kolejne szczenięta, których nie było 18 marca br.
Śmiertelność szczeniąt w Zamku jest niewyobrażalna, bo na 5 miotów o łącznej liczbie urodzonych piesków 27, przeżyły resztki tylko 2 miotów w łącznej liczbie 7 szczeniąt, a zatem 20 piesków padło.
Średnia wieku psów jest niska 3-4 lata i wszystkie psy są do siebie podobne w dwóch odmianach barwnych, Jest tylko 5-6 psów, które wyglądem odbiegają od większości."

A tu link, jak chcecie poczytac wiécej:
http://zotozwro.org.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=594&Itemid=198

Taki "wójt" przez kogo jest mianowany? Na taczce go wywiezc i jemu podobnych i zastápic ludzmi te bestie bezduszne :angryy::angryy::angryy: Nie mozna wyslac wniosku o obalenie tego dziadostwa?

Posted

chwała bogu, ze krakowski toz chce wziąć połowe psiaków-ale oni mają schronisko i tam je umieszczą, a my nie... wiec tu jest problem.
Schronisko we Wro jest TOZu ale Zarządu Głównego...:shake: nie mamy tu nic do gadania...
Poza tym to nie toz wrocław załatwia te sprawę tylko Mrunio- choc moze przez strone, która sie przewija w wątkach tak by to wyglądało.

Ja też nie wiem czemu nie zabrano jeszcze psiaków. Ale wiem, ze dzis przyszło z prokuratury pismo, że uchylono w całosci decyzje wójta o tymczasowym odebraniu zwierząt. Czyli gdyby się je odebralło, prawnie powinno sie je oddać...:shake: ja kur** nie wiek kim jest ten Sobiech, skoro prokuratura sobie takie jaja robi:shake:

Posted

trzeba znać troszke strukturę TOZ ów. Bo TOZ we Wrocławiu, a krakowski TOZ nie mają sie ni jak do siebie, prócz podobnej nazwy.

Tego wójta powinno sie porządnie prześwietlić:angryy: bo to jest nie wyobrażalne... żeby Sobiech był taką szychą i nie można by było go ruszyc.

PRzecież nawet zamek dzierżawi go mimo umowy nie romontuje, popada w ruinę... To też nie zgodne z prawem i nic nie można mu zrobić- tu o coś wiecej chodzi:shake:

normalnie trzeba by im wpierd*** w ciemnym kącie, to im sie należy.

I uderzyć do sejmu czy do jakiś wyższych buraków, żeby ich prześwietlili:angryy: