ayla1 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Witam, jak wygląda stan prawny na dzień dzisiejszy?ktoś to pilotuje odgórnie? Quote
emilia2280 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Wyczytalam w tytule ze brakuje 8 DT, to znaczy ze macie juz pozostale 22? I czy nie mozna psów odebrac i umiescic chocby w schronie, gdzie bédá karmione? Quote
Edi100 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Za cicho tutaj:( A psy czekają na zmiłowanie...:placz: Quote
TOZ Wrocław Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 emilia2280 napisał(a):Wyczytalam w tytule ze brakuje 8 DT, to znaczy ze macie juz pozostale 22? I czy nie mozna psów odebrac i umiescic chocby w schronie, gdzie bédá karmione? Tak, dla 16 dorosłych i 7 szczeniąt mamy, a brakuje dla ok. 6-7 dorosłych. Schroniska są przepełnione, a poza tym, które zechce wziąć te psy do siebie? Znasz takie, to pomóż nam znaleźć miejsce, ale musi to być uczciwe schronisko, a takich jest niwiele i są przepełnione. Quote
TOZ Wrocław Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Witam! Są trzy szczeniaki do adopcji (odebrane z Zamku), dwie suczki i jeden piesek. Suczki powinny być zabrane już teraz, choćby na tymczasy, aby je rozdzielić, a piesek musi pozostać, aby dał sie lepiej zsocjalizować - obecnie trójka zajmuje się za bardzo sobą, a piesek tyranizuje siostry - jest od nich 2 x większy. Czy ktoś zechciałby wziąć którąś suczkę na tymczas albo zechciałby zaadoptować, wtedy nawet obie razem? Proszę o kontakt ze mną albo przez stronę www.wroclaw.toz.pl Szczepan Kawski Quote
emilia2280 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 TOZ Wrocław napisał(a):Tak, dla 16 dorosłych i 7 szczeniąt mamy, a brakuje dla ok. 6-7 dorosłych. Schroniska są przepełnione, a poza tym, które zechce wziąć te psy do siebie? Znasz takie, to pomóż nam znaleźć miejsce, ale musi to być uczciwe schronisko, a takich jest niwiele i są przepełnione. Czyli jesli dobrze rozumiem, te 16 doroslych i 7 szczeniát juz sá w DT a pozostale psiaki zostaly tylko na posesji? Quote
wandul 66 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 poniewaz to trwało długo , mój tymczas narazie nieaktualny - jutro przyjada do mnie inne szczeniaki , tez potrzebujące pomocy!!! Quote
Charly Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 to ja zrobie na razie ile moge czyli podrzuce:oops: Quote
TOZ Wrocław Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Drodzy Internauci - Miłośnicy Zwierząt! Pragniemy Wam zaproponować otrzymywanie naszych "newsletterów", w których będziemy Was informować o różnych nowościach na naszej stronie (wieści i ciekawostki z kraju i ze świata oraz o naszych działaniach, prośbach i apelach). W naszych e-gazetkach będziemy informować Was o tym co ważne. Będziemy się starać przesyłać Wam gazetkę raz na tydzień, choć co dnia można przeczytać u nas coś nowego. Aby otrzymywać e-maile z naszymi wiadomościami musicie zarejestrować się na naszej stronie i założyć swoje konto. www.wroclaw.toz.pl Pozdrawiam, Szczepan Kawski Quote
Edi100 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Gosiapk napisał(a):Kto może wziąć na DT szczeniaczki? Jejku, ile ten horror będzie jeszcze trwał????????:placz: Quote
demi Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 czemu szczeniaki, skoro dla wszystkich dt już jest, tylko, ze jeszcze nie zostały odebrane z zamku? Quote
demi Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 oj, przepraszam. nie doczytałam... a moze jakiś ds by sie zaczeło szukać:razz: Quote
Charly Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 niestety. nie moge pomoc na dzien dzisiejszy. moze ktos inny zobaczy ten watek. Quote
TOZ Wrocław Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Zapraszam na naszą stronę www.wroclaw.toz.pl , na której zamieszczamy wiele ważnych i ciekawych informacji, a także porad i opinii. Nasz serwis edukacyjno-informacyjny jest dla Was - możecie na nim zamieszczać zdjęcia swoich zwierząt, dawać ogłoszenia, pisać komentarze do artykułów i możecie otrzymywać newslettery, i to wszystko będzie dla Was dostępne o ile założycie sobie na naszej stronie konto (czyli o ile zarejestrujecie się), a potem po zalogowaniu możecie korzystać z możliwości jakie daje nasza strona. Dodatkowo, do swojej skrzynki pocztowej będziecie otrzymywać wiadomości z naszej strony. Quote
Edi100 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Mateo93 napisał(a):Na początek chciałbym wszystkich przywitać:p Mieszkam 5 km od Kamieńca .W środę pojechałem nakarmić psy, kupiłem im karmę i zawiozłem biedakom...na miejscu psy na mnie szczekały jak to zawsze z psami....kiedy otworzyłem pierwszą puszkę z jedzeniem psy po prostu o mało co nie wywarzyły bramy...a najbardziej było mi szkoda 4 szczeniaków które były w tym momencie najbardziej poszkodowane ponieważ dorosłe psy nie pozwalały im dojść do jedzenia, szczeniaki są gryzione i nie rozumiem dlaczego „ktoś” kto się orzeka szefem TOZ (co jest totalną bzdurą) prowadzi tą sprawdę jeszcze ich z tamtąd nie zabrał skoro jest pozolenie i są domy zastępcze!!! Te szczeniaki są gryzione przez dorosłe psy!!! A tu się tylko gada! Trzeba ruszyć w końcy za przeproszeniem dupę i je uratować z tego piekła!!! Witaj na dogo. Potrzeba jeszcze kilku DT, żeby wszystkie zabrac:( One są i biedne i głodne.... Biedne szczeniaczki:( Help...:placz: Quote
ayla1 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 z tego co się orientuję to krakowski toz zaoferował miejsce dla 9 psów, a ile psów zabiera wrocławski? 1??!! ponoć jest nakaz prokuratorski,ale policja zapukała,oni nie otworzyli i policja poszła,no bo co oni biedacy mają zrobić..... jak wy WTOZ to pilotujecie,co?kraków ma zbierac psy z całej polski ?????:angryy:mimo,że wy je macie pod nosem??:angryy: jednym słowem :robić żeby za bardzo się nie narobić... ale za to jaką macie ładniutką stronę,no bardzo śliczna.:-o a psy się zjadają. Quote
emilia2280 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 No ja tez nie rozumiem, pytalam i odpowiedzi nie dostalam- psów nie mozna zabrac bo brakuje kilku DT,a ze majá juz DT dla PRAWIE wszystkich i nie zabiorá tych co mogá- to paranoja!! Quote
Edi100 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 emilia2280 napisał(a):No ja tez nie rozumiem, pytalam i odpowiedzi nie dostalam- psów nie mozna zabrac bo brakuje kilku DT,a ze majá juz DT dla PRAWIE wszystkich i nie zabiorá tych co mogá- to paranoja!! Czyli wszystko stoi w miejcu? A one tam umieraja....:shake::placz: Quote
emilia2280 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Tiaaa, pan wójt nie pozwolil, cytujé ze stronki wroclawskego TOZu: "W rezultacie podjął decyzję niezgodną z naszym wnioskiem, bo wydał decyzje na odebranie tylko 9 psów i 7 szczeniąt i to w dodatku tylko na 6 miesięcy, a przecież nikt nie wie jak długo będzie trwało dochodzenie prokuratorskie i następnie postępowanie sądowe, zanim zapadnie wyrok i zostanie wydane orzeczenie o przepadku psów. W naszych wnioskach domagaliśmy się odebrania wszystkich psów (23 dorosłe i 7 szczeniąt). Mimo tego wszystkiego Wójt do tej pory kluczy i mataczy szukając różnych kruczków prawnych oraz nie dopełniając swoich obowiązków, byle tylko odwlec moment odbioru. W międzyczasie odebraliśmy w trybie art. 7 ust. 3 trzy szczenięta, które były skrajnie wyczerpane z powodu zagłodzenia i odwodnienia. Były to kolejne szczenięta, których nie było 18 marca br. Śmiertelność szczeniąt w Zamku jest niewyobrażalna, bo na 5 miotów o łącznej liczbie urodzonych piesków 27, przeżyły resztki tylko 2 miotów w łącznej liczbie 7 szczeniąt, a zatem 20 piesków padło. Średnia wieku psów jest niska 3-4 lata i wszystkie psy są do siebie podobne w dwóch odmianach barwnych, Jest tylko 5-6 psów, które wyglądem odbiegają od większości." A tu link, jak chcecie poczytac wiécej: http://zotozwro.org.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=594&Itemid=198 Taki "wójt" przez kogo jest mianowany? Na taczce go wywiezc i jemu podobnych i zastápic ludzmi te bestie bezduszne :angryy::angryy::angryy: Nie mozna wyslac wniosku o obalenie tego dziadostwa? Quote
demi Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 chwała bogu, ze krakowski toz chce wziąć połowe psiaków-ale oni mają schronisko i tam je umieszczą, a my nie... wiec tu jest problem. Schronisko we Wro jest TOZu ale Zarządu Głównego...:shake: nie mamy tu nic do gadania... Poza tym to nie toz wrocław załatwia te sprawę tylko Mrunio- choc moze przez strone, która sie przewija w wątkach tak by to wyglądało. Ja też nie wiem czemu nie zabrano jeszcze psiaków. Ale wiem, ze dzis przyszło z prokuratury pismo, że uchylono w całosci decyzje wójta o tymczasowym odebraniu zwierząt. Czyli gdyby się je odebralło, prawnie powinno sie je oddać...:shake: ja kur** nie wiek kim jest ten Sobiech, skoro prokuratura sobie takie jaja robi:shake: Quote
demi Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 trzeba znać troszke strukturę TOZ ów. Bo TOZ we Wrocławiu, a krakowski TOZ nie mają sie ni jak do siebie, prócz podobnej nazwy. Tego wójta powinno sie porządnie prześwietlić:angryy: bo to jest nie wyobrażalne... żeby Sobiech był taką szychą i nie można by było go ruszyc. PRzecież nawet zamek dzierżawi go mimo umowy nie romontuje, popada w ruinę... To też nie zgodne z prawem i nic nie można mu zrobić- tu o coś wiecej chodzi:shake: normalnie trzeba by im wpierd*** w ciemnym kącie, to im sie należy. I uderzyć do sejmu czy do jakiś wyższych buraków, żeby ich prześwietlili:angryy: Quote
Recommended Posts