Jump to content
Dogomania

Pierwsza zima od 97 roku,gdzie Mars ma cieplo,sucho i miekko...Balbinka [']

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tę wiadomość dostałam w sprawie Marsa od pewnej pani z allegro:

"Treść wiadomości:
Od razu, bez zastanowienia, dałabym mu dom. Mamy dwa schroniskowce, w porywach bywało tu i do 4 psów, i kilka kotów ;-) Niestety, nie mam transportu :( Nie mogę po niego pojechać mając czwórkę małych dzieci. Gdyby ktoś mógł dowieźć, pokryłabym koszty, ale wątpię żeby ktoś się znalazł. To daleko. Napisałam, bo czułam, że powinnam. Może akurat okaże się, że ktoś jedzie w stronę Poznania... Pozdrawiam."

10 minut później ta sama pani przesłała mi kolejną wiadomość w sprawie suńki, którą również wystawiam:

"Treść wiadomości:
Oglądam te aukcje i wiem, że muszę przestać, bo nie mogę wziąć wszystkich... Myślałam, że już się wyleczyłam (...). Mogę wziąć jeszcze najwyżej dwa psy. Nieistotny jest wiek czy wygląd. Ważne, by dogadały się z małymi dziećmi (6 i 5 lat oraz rok i najmłodsza - 3 miesiące) i dwoma naszymi psimi rezydentami (ze schronisk w Poznaniu i Swarzędzu). No i ten nieszczęsny transport... Jakby co, jestem pod nr... Nie dzwonię, bo nie mogę nic zaproponować w kwestii dowozu :( Ale jeśli ktoś by się znalazł... - Bajeczka jest niezwykle podobna do zaginionej suni mojej kochanej teściowej. A, oczywiście nasze psy są totalnie kanapowe :) Pozdrawiam najgoręcej"

Posted

nie wiem,chyba ta Pani za duzo ma w sobie emocji...10 minut i juz nastepny piesek?Dwa pieski nowe,dziadki,a w domu dziecko trzymiesieczne.I kilkoro innych...chyba za duzo chce wziac na siebie.

Posted

Najbardziej zaskakuje mnie to, że w ciągu 10 minut pani zdążyła przeczytać kolejne ogłoszenie, podjąć decyzję o adopcji kolejnego psa i jeszcze napisać takiego długieeego maila :lol:
Ja bym tak nie umiała :lol:

Posted

Jejku, ale może ma kogoś do pomocy, podjęła decyzję w ciągu 10minut, ale wcześniej to przemyślała dokładnie?Może warto byłoby to jednak sprawdzić...?Yona- masz jakiś kontakt z tą panią, odezwała się jeszcze, jak się sprawy mają?