Jagoda1 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Marsiku, kolejny dzień mija... Biedne te starsze psiaki...:shake: Quote
Jagoda1 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Tak, to prawda, w przypadku starych psiaków, brak słów...:shake: Quote
Gajesia Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Ale może ktoś szuka właśnie starego psiaka dla siebie i tu zajrzy? Quote
Gajesia Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Zasłużył, zasłużył...na wakacje, a przede wszystkim na dom. Całe życie w schronie, echh... Quote
Gajesia Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Jejku, nikt tu nie zagląda...:( Widziałam, że Mars ma przedłużone allegro - jakiś odzew, ma jakiś obserwatorów? Quote
Yona Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Nikt ostatnio nie pytał, obserwatorów na chwilę obecną ZERO :shake: Oglądalność ogłoszenia też do niczego... Quote
brazowa1 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 niech ma swoj watek i ludzi,ktorzy o nim pomysla,bo domu powiedzmy sobie szczerze... Byl dzis na spacerku,wachal trawe..takie male radosci schroniskowego zycia:( Quote
brazowa1 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Bo ja sie do niego przyzywczailam,widzialam,jak sie starzeje i w sumie dopiero dzis na fotkach zobaczylam,jaki on jest straszny...no.... Quote
Yona Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Tę wiadomość dostałam w sprawie Marsa od pewnej pani z allegro: "Treść wiadomości: Od razu, bez zastanowienia, dałabym mu dom. Mamy dwa schroniskowce, w porywach bywało tu i do 4 psów, i kilka kotów ;-) Niestety, nie mam transportu :( Nie mogę po niego pojechać mając czwórkę małych dzieci. Gdyby ktoś mógł dowieźć, pokryłabym koszty, ale wątpię żeby ktoś się znalazł. To daleko. Napisałam, bo czułam, że powinnam. Może akurat okaże się, że ktoś jedzie w stronę Poznania... Pozdrawiam." 10 minut później ta sama pani przesłała mi kolejną wiadomość w sprawie suńki, którą również wystawiam: "Treść wiadomości: Oglądam te aukcje i wiem, że muszę przestać, bo nie mogę wziąć wszystkich... Myślałam, że już się wyleczyłam (...). Mogę wziąć jeszcze najwyżej dwa psy. Nieistotny jest wiek czy wygląd. Ważne, by dogadały się z małymi dziećmi (6 i 5 lat oraz rok i najmłodsza - 3 miesiące) i dwoma naszymi psimi rezydentami (ze schronisk w Poznaniu i Swarzędzu). No i ten nieszczęsny transport... Jakby co, jestem pod nr... Nie dzwonię, bo nie mogę nic zaproponować w kwestii dowozu :( Ale jeśli ktoś by się znalazł... - Bajeczka jest niezwykle podobna do zaginionej suni mojej kochanej teściowej. A, oczywiście nasze psy są totalnie kanapowe :) Pozdrawiam najgoręcej" Quote
brazowa1 Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 nie wiem,chyba ta Pani za duzo ma w sobie emocji...10 minut i juz nastepny piesek?Dwa pieski nowe,dziadki,a w domu dziecko trzymiesieczne.I kilkoro innych...chyba za duzo chce wziac na siebie. Quote
Yona Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Najbardziej zaskakuje mnie to, że w ciągu 10 minut pani zdążyła przeczytać kolejne ogłoszenie, podjąć decyzję o adopcji kolejnego psa i jeszcze napisać takiego długieeego maila :lol: Ja bym tak nie umiała :lol: Quote
Jagoda1 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Może ktos mógłby sprawdzić dom? Na dg jest kilka osób z Poznania i okolic. Czy Pani podoła obowiązkom, mając czwórkę małych dzieci? Quote
brazowa1 Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 :shake:czworka dzieci w tym jedno 3miesieczne.Nikt tak nie da rady. Quote
Gajesia Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Jejku, ale może ma kogoś do pomocy, podjęła decyzję w ciągu 10minut, ale wcześniej to przemyślała dokładnie?Może warto byłoby to jednak sprawdzić...?Yona- masz jakiś kontakt z tą panią, odezwała się jeszcze, jak się sprawy mają? Quote
Yona Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Dzisiaj napisałam do pani i poprosiłam o telefon do Wioli. Zobaczymy... Ja mam nadzieję, że te psiaki to maleńkie kurdupelki :) Quote
Recommended Posts