Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

quasimodo napisał(a):
Czy ktoś byłby tak miły i wytłumaczył, jak można pomóc tej sunieczce?
Mijają tygodnie i wciąż nic nie udaje sie zrobić, a starutka sunia marznie, choć mogłaby od dawna byc w DT... :shake:

No własnie..........

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

quasimodo napisał(a):
Tak, to bardzo przykre, że tak nic nie udaje się zrobic dla tego starutkiego maleństwa :shake:
W ten sposób, to ona nie ma co liczyć na pomoc...

Były już kiedyś informacje, że jest DT, a potem, że ktoś ze schronu może Ją tam zawieźć i nic...:shake:

Posted

Kanzaj napisał(a):
Czemu malutka nie ma szczęścia...

Może nam wspólnie udałoby się jej się jakoś pomóc...
Tylko od kogo tu dowiedzieć się czegokolwiek???
Jakoś na tym wątku panuje taka niemożność zdziałania czegokolwiek :shake:
Niby jest DT skłonny ją przyjąć (o ile jeszcze jest), ale miesiącami mała siedzi w schronie i nie dzieje się nic :shake:

Posted

Z tego co się orientuję, namiary na DT w Siedlcach ma Fela i esperanza. Transport Ostrów Maz. - Siedlce też miał być. Nie wiem czy problemem nie są te wspomniane badania (było coś takiego na początku wątku). Przed samymi Świętami był transport ze schronu do Warszawy z 3 psami, więc pewnie nie mógł się odbyć do Siedlec. Zadzwonię jutro do ciotek i napiszę co dalej z Kromeczką.

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Rozmawiałam z ciotką Felą. Problemem jest brak kontaktu z potencjalnym DT w Siedlcach. Przed Świętami nie odbierali telefonu, dzisiaj będzie kolejne podejście.

Może po prostu gdzieś wyjechali na święta. A czy ten DT jest dobrze sprawdzony???

Posted

Wilejkaros napisał(a):
DT sam się zgłosił, że weźmie jakiegoś starszego pieska na przetrzymanie. Dlatego Fela chciała go przeegzaminować i rozmowę poważną przeprowadzić.

Tzn., że domek nieznany do tej pory, ale jakoś sprawdzony i pewny?

Posted

Hm, wcześniej zrozumiałam, że ten domek już był jakoś sprawdzony..., to starsza sunia, więc tym bardziej trzeba poznać zapatrywania tych ludzi na różne rzeczy. A czy tam są inne psiaki? I skąd domek znalazł "namiary" i na kogo???

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Domek chyba kontaktował się z esperanzą albo ronją. Nic więcej nie wiem.

Aha. W takim razie pozostaje nam poczekać aż domek będzie "dostępny". Może wtedy osoba, która z domkiem porozmawia, zdradzi więcej szczegółów i będzie można zacząć coś konkretnego robić - tzn. przewieźć tam małą, bo rozumiem, że domek niezmotoryzowany.

Posted

ja nic na temat domku tymczasowego nie wiem i mówiłam od początku, ze nie dam rady pociągnąć Kromki. mam Szamana i Grzyba i własne problemy. prosiłam na wątku, by ktoś podjął się ustalenia warunków tymczasu i całej reszty. Owieczka była chetna...

Posted

Przepraszam, ronja. Już nie chciałam się przekopywać przez cały wątek. Pamiętałam tylko, że kontakt do domku miała esperanza i jakoś pomyślałam o Tobie dodatkowo (tak mi do głowy jakoś przyszłaś). Fela miała zadzwonić i z domkiem porozmawiać. Musimy poczekać na wieści.