Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja napisał(a):
zaraz wszyscy się poobrażają:(
a przecież wszyscy chcemy jak najlepiej i dla Kromki i Fifki

wyszło jak wyszło. Kromce też staramy się pomóc. Jesli Kromka jutro przyjedzie i nie bedzie transportu do Feniksa i o ile bedę miała samochód, zawioze ją do lecznicy. Przedpołudnie odpada u mnie na pewno, bo mam zajęcia, a Bartek jedzie na wieś. Po południu mogłabym raczej.

Są jakieś zdjęcia Fifki?Trzeba jej założyć wątek i allegro z prośbą o wsparcie

Kromcia moze jutro przyjechac , ale musze wiedzieć czy ją przyjma i ten transport ... quasimodo powiedziała że w niedzile będzie ok albo poniedziałk
czyli co ... przywozić ??
Dajcie mi znac na kom 511-233-970 bo jutro do południa siedze w szkole i mogę porozumiewac się tylko przez sms-y
A Agnieszka jedzie jutro ok 9 rano !!
Czy może ktoś miałaby ochotę z nia pojechac ?

Posted

Jeśli by się udało, to w niedzielę byłoby nam o wiele łatwiej zawieźć Kromcię ...
W poniedziałek byłby spory problem - ewentualnie jakoś między 10.00 a 16.00 ( o 16.00 to już musiałoby sie zdążyć z powrotem do W-wy), ale nie wiemy, czy w tych godzinach, to odpowiadałoby domkowi tymczasowemu - czy ktoś mógłby ją odebrać...:shake:
Może by się więc udało ustawić transport na niedzielę?

Posted

Quasimodo,
Owieczka napisała, że musi rano wiedzieć, bo Agnieszka jest o 9 w schronie. Napisz do Niej SMSa, bo nie wiadomo czy wejdzie na wątek przed szkołą. Może wszystko się uda i Kromka będzie spała w ciepełku ;)

Posted

Nie otrzymałam odpowiedzi od esperanzy , czy DT ewentualnie zgadza się na sterylke i czyszczenie zębów. A także czy i kiedy na Siemiatyckiej przyjma kromkę. Tak więc Kromka przyjechac nie mogła :shake:

Kromcia może przyjechać w poniedziałek , ale musi ktoś zarezerwować jej miejscówkę w jakiejś klinice i dopasować transport ( który jeszcze nie stracił do nas cierpliwośi ). I w końcu ustalić z DT czy zajmie się jej sterylką ( w co watpię , że wogóle będziemy jej robić)
Mnie nie ma do poniedziałku .

Posted

Owieczka napisał(a):
Nie otrzymałam odpowiedzi od esperanzy , czy DT ewentualnie zgadza się na sterylke i czyszczenie zębów. A także czy i kiedy na Siemiatyckiej przyjma kromkę. Tak więc Kromka przyjechac nie mogła :shake:

Kromcia może przyjechać w poniedziałek , ale musi ktoś zarezerwować jej miejscówkę w jakiejś klinice i dopasować transport ( który jeszcze nie stracił do nas cierpliwośi ). I w końcu ustalić z DT czy zajmie się jej sterylką ( w co watpię , że wogóle będziemy jej robić)
Mnie nie ma do poniedziałku .

A kto po nia jedzie?

Posted

esperanza napisał(a):
Sterylizacja w Siedlcach i czyszczenie zębów są możliwe, ale Kromka musi pojechać do dt przebadana i zdiagnozowana. Jeśli nie była szczepiona, musi to być zrobione.

Ja nie rozumiem , przecież wszystkie mają szczepienia na wściekliznę , a na wirusówki tylko część. Więc w czym problem . Odrobaczyc , zrobic badania i ciao :roll:

Posted

jayo napisał(a):
A kto po nia jedzie?

Teraz to nie wiem , kto po nią pojedzie... Mogła przyjechać dzisiaj, ale nie wiadomo do której kliniki ja wstawić. Czy może ktos obdzwonić na dobę i za jaką sume ogólne badania starszej psiny ?

Posted

dt w Siedlcach jest aktualny i czeka na Kromkę.
Ja nie jestem w stanie czuwać nad Kromką, chętnie kontakt do dt przekażę osobie, która zajmie się sunią począwszy od załatwienia pobytu w lecznicy i badania, na kontaktowaniu się z dt oraz szukaniu Kromce domu docelowego kończąc.

Posted

Potrzebna jest osoba, która:
1. skontaktuje się z domem tymczasowym
2. umieści w lecznicy na 1 dobę (rozumiem, że trzeba zrobić morfologię i poczekać na wyniki)
3. ustali transport do Siedlec (był ktoś chętny, trzeba z nim się skontaktować)
4. będzie zbierał pieniądze na opłacenie badań Kromeczki (bo u nas bida piszczy)
5. będzie w kontakcie z domem tymczasowym i osobami, które ją ogłaszają

To niby nic, oczywiście mogłabym się tym zająć. Ale uczciwie mówię: nie dam rady. Już i tak nie doganiam własnego ogona

Posted

To będzie trudne (Ewa, która wiezie małą Dodusię, czyli sunię boksiowatą) wyrusza od siebie bardzo rano i nie będzie jechała przez Ostrów. Ale w tym tygodniu można będzie załatwić transport Kromki do Wawy na 100 poroc., tylko ktoś przytomnyy musi ją od razu przejąć i dalej pokierować