esperanza Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Co może być w taki razie powodem takiej wysokiej temperatury? Quote
Owieczka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 ronja napisał(a):zaraz wszyscy się poobrażają:( a przecież wszyscy chcemy jak najlepiej i dla Kromki i Fifki wyszło jak wyszło. Kromce też staramy się pomóc. Jesli Kromka jutro przyjedzie i nie bedzie transportu do Feniksa i o ile bedę miała samochód, zawioze ją do lecznicy. Przedpołudnie odpada u mnie na pewno, bo mam zajęcia, a Bartek jedzie na wieś. Po południu mogłabym raczej. Są jakieś zdjęcia Fifki?Trzeba jej założyć wątek i allegro z prośbą o wsparcie Kromcia moze jutro przyjechac , ale musze wiedzieć czy ją przyjma i ten transport ... quasimodo powiedziała że w niedzile będzie ok albo poniedziałk czyli co ... przywozić ?? Dajcie mi znac na kom 511-233-970 bo jutro do południa siedze w szkole i mogę porozumiewac się tylko przez sms-y A Agnieszka jedzie jutro ok 9 rano !! Czy może ktoś miałaby ochotę z nia pojechac ? Quote
quasimodo Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Jeśli by się udało, to w niedzielę byłoby nam o wiele łatwiej zawieźć Kromcię ... W poniedziałek byłby spory problem - ewentualnie jakoś między 10.00 a 16.00 ( o 16.00 to już musiałoby sie zdążyć z powrotem do W-wy), ale nie wiemy, czy w tych godzinach, to odpowiadałoby domkowi tymczasowemu - czy ktoś mógłby ją odebrać...:shake: Może by się więc udało ustawić transport na niedzielę? Quote
Wilejkaros Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Quasimodo, Owieczka napisała, że musi rano wiedzieć, bo Agnieszka jest o 9 w schronie. Napisz do Niej SMSa, bo nie wiadomo czy wejdzie na wątek przed szkołą. Może wszystko się uda i Kromka będzie spała w ciepełku ;) Quote
Owieczka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Nie otrzymałam odpowiedzi od esperanzy , czy DT ewentualnie zgadza się na sterylke i czyszczenie zębów. A także czy i kiedy na Siemiatyckiej przyjma kromkę. Tak więc Kromka przyjechac nie mogła :shake: Kromcia może przyjechać w poniedziałek , ale musi ktoś zarezerwować jej miejscówkę w jakiejś klinice i dopasować transport ( który jeszcze nie stracił do nas cierpliwośi ). I w końcu ustalić z DT czy zajmie się jej sterylką ( w co watpię , że wogóle będziemy jej robić) Mnie nie ma do poniedziałku . Quote
jayo Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Owieczka napisał(a):Nie otrzymałam odpowiedzi od esperanzy , czy DT ewentualnie zgadza się na sterylke i czyszczenie zębów. A także czy i kiedy na Siemiatyckiej przyjma kromkę. Tak więc Kromka przyjechac nie mogła :shake: Kromcia może przyjechać w poniedziałek , ale musi ktoś zarezerwować jej miejscówkę w jakiejś klinice i dopasować transport ( który jeszcze nie stracił do nas cierpliwośi ). I w końcu ustalić z DT czy zajmie się jej sterylką ( w co watpię , że wogóle będziemy jej robić) Mnie nie ma do poniedziałku . A kto po nia jedzie? Quote
esperanza Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Sterylizacja w Siedlcach i czyszczenie zębów są możliwe, ale Kromka musi pojechać do dt przebadana i zdiagnozowana. Jeśli nie była szczepiona, musi to być zrobione. Quote
Owieczka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 esperanza napisał(a):Sterylizacja w Siedlcach i czyszczenie zębów są możliwe, ale Kromka musi pojechać do dt przebadana i zdiagnozowana. Jeśli nie była szczepiona, musi to być zrobione. Ja nie rozumiem , przecież wszystkie mają szczepienia na wściekliznę , a na wirusówki tylko część. Więc w czym problem . Odrobaczyc , zrobic badania i ciao :roll: Quote
Owieczka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 jayo napisał(a):A kto po nia jedzie? Teraz to nie wiem , kto po nią pojedzie... Mogła przyjechać dzisiaj, ale nie wiadomo do której kliniki ja wstawić. Czy może ktos obdzwonić na dobę i za jaką sume ogólne badania starszej psiny ? Quote
Kanzaj Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Gdzie jest Kromka????????????? Nadal w schronie, czy już w klinice???????? Quote
Kanzaj Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Czemu tu nikt nie zagląda??? Co się stało??? Quote
ronja Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Kromka zapewne jest w schronisku Owieczka obiecała,ze się zajmie, na razie nie mam jej na dogo Quote
Kanzaj Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Czy ten DT w Siedlcach jest aktualny??? I kiedy mała ma tam jechać? Quote
esperanza Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 dt w Siedlcach jest aktualny i czeka na Kromkę. Ja nie jestem w stanie czuwać nad Kromką, chętnie kontakt do dt przekażę osobie, która zajmie się sunią począwszy od załatwienia pobytu w lecznicy i badania, na kontaktowaniu się z dt oraz szukaniu Kromce domu docelowego kończąc. Quote
Kanzaj Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Jeśli Kromka nie ma Allegro - to mogę Jej jutro zrobić. Quote
Fela Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Kanzaj, Babcia cały czas na allegro jest: http://www.allegro.pl/item280137784_malenka_babulenka_nie_przezyje_zimy_pomoz_.html Całe szczęście dla Fifi, że przez pomyłkę przyjechała do Wawy zamiast kromki. Ale Kromka nadal w schronisku, jakoś się cała "akcja" po kościach rozeszła. Kto może zająć się babcią? jest dom tymczasowy, to przecież tak dużo! Quote
Kanzaj Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Czy nikt nie jedzie w najbliższym czasie do Ostrowi, żeby Kromkę przywieźć do W-wy? Quote
Kanzaj Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 ronja napisał(a):brakuje koordynatora akcji Co to dokładnie znaczy? Quote
Fela Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Potrzebna jest osoba, która: 1. skontaktuje się z domem tymczasowym 2. umieści w lecznicy na 1 dobę (rozumiem, że trzeba zrobić morfologię i poczekać na wyniki) 3. ustali transport do Siedlec (był ktoś chętny, trzeba z nim się skontaktować) 4. będzie zbierał pieniądze na opłacenie badań Kromeczki (bo u nas bida piszczy) 5. będzie w kontakcie z domem tymczasowym i osobami, które ją ogłaszają To niby nic, oczywiście mogłabym się tym zająć. Ale uczciwie mówię: nie dam rady. Już i tak nie doganiam własnego ogona Quote
ronja Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 ja też nie, tym bardziej, ze za jakis czas w ogóle nie bedę miała netu Quote
Kanzaj Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Kurcze, też do posiadaczy wolnego czasu nie należę, ale coś pomyślę, bo mi los Kromki strasznie na serduchu leży... Quote
Wilejkaros Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Fela, a ewentualnie Kromka mogłaby przyjechać w poniedziałek czy niekoniecznie? Quote
Fela Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 To będzie trudne (Ewa, która wiezie małą Dodusię, czyli sunię boksiowatą) wyrusza od siebie bardzo rano i nie będzie jechała przez Ostrów. Ale w tym tygodniu można będzie załatwić transport Kromki do Wawy na 100 poroc., tylko ktoś przytomnyy musi ją od razu przejąć i dalej pokierować Quote
Recommended Posts