Jump to content
Dogomania

Pomeraniany (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

:loveu:.. ciesze sie ze Pimpus sie podoba:)).. szczerze mowiac nawet nie wiem do jakiego stopnia moze wyliniec taki siersciuszek:roll:
ostatnio po czesaniu zostaje troche siersci na szczotce.. mam tylko nadzieje ze troche zostanie jej na Pimpku poniewaz zbliza sie powoli wystawa w Opolu.. a tam bedzie pierwszy powazny wystep naszego rudzielca:multi:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Imparato']bardzo fajny ten wzorzec sędziego a zdjęcie dziewczynki z pomeranianem z wystawy Eurazja prześliczne a jaki to byłby piękny obraz olejny.[/quote]
Filonku,ja czekam na obiecany obraz zrobiony ze zdjęcia :modla:

Posted

[quote name='anyia']:loveu:.. ciesze sie ze Pimpus sie podoba:)).. szczerze mowiac nawet nie wiem do jakiego stopnia moze wyliniec taki siersciuszek:roll:
ostatnio po czesaniu zostaje troche siersci na szczotce.. mam tylko nadzieje ze troche zostanie jej na Pimpku poniewaz zbliza sie powoli wystawa w Opolu.. a tam bedzie pierwszy powazny wystep naszego rudzielca:multi:[/quote]

Wierzę w Pimpusia! jest piękny! Widać, że ma serce szpica, więc pewnie się pieknie zaprezentuje. Trzymam kciuki! Zobaczysz, że przywiezie zloto!

Posted

Kochani! Zaplanujcie urlopy na lipiec. Gdynia robi wystawę w Pucku, w przecudnym miejscu. 20 lipca moglibyśmy sie tam spotkać. Pani Teresko, Neutralko, co wy na to? Marianko, musisz dojechać! Marta, jak twoja Rysia, będzie juz w formie? Ula, przyjeżdżaj z JJ! Może chłopaki też dojadą? Będę ich namawiać. Może uda nam się znowu spotkać? Sędziuje p. Fiszdon. Może NA BIS tez by dojechał? Przemyslcie. Wiola będzie gospodarzem. mamy jeszze troche czasu na zorganizowanie się.

Posted

dzięki filonku za to foto. czy mogę jeszcze jakieś fotki podesłać co raz,w miarę na bieżąco? samej ciężko byłoby mi to zrobić. dzięki też za próbę nauczenia mnie czegokolwiek. chyba jako jedyna zrobiłaś to w tak prosty i zrozumiały dla mnie sposób. poprostu muszę się tego na pamięć nauczyć. najlepiej było by mieć dwa monitory.jeden do czytania drugi do robienia tego co ten pierwszy każe. tyle aby rozbawić towarzystwo. a na tą chwilę życzę powodzenia tym co wybierają się do katowic w ten weekend. ja bawię się jeszcze w nianię i nawet nie popatrzę sobie tak jak zawsze. czy będzie ktoś robił zdjęcia szpicom ? będę wdzięczna jeśli znajdzie się ktoś z aparatem kto popatrzyłby też na te ciut większe kruszynki. napewno będzie ich dużo mniej niż pomeranianów. ja obiecuję odwdzięczyć się w innym czasie,jak tylko nauczę się robić zdjęcia. ale jeszcze kupno aparatu mnie czeka.już w niedługim czasie. proszę abyście panie i panowie, rtaktowali mnie z lekką wyrozumiałością. jestem z techniką komputerową dużo do tyłu. z racji sposobu życia i formy pracy, za bardzo nie mam możliwości zetknięcia się z tym i szybkiego nauczenia się czegoś.trochę to musi potrwać zanim was dogonię. a dla rozbawienia i rozładowania nerwów może mogłabym do tego czasu zmienić swój nick z edie21 na ciamcia-lamcia 21? co wy na to? czy takim sposobem kupię sobie troszkę waszej pobłażliwości? jeszcze raz powodzenia wszystkim co się szykują właśnie na wystawę.

Posted

Pani Mariolko,pomysł na lipiec świetny.Więcej napiszę po powrocie z Katowic.Teraz już zaczęłam przygotowania do jutrzejszej wystawy i zastanawiam się czy zdązę się ze wszystkim wyrobić.

Posted

[B]Pani Tereso [/B]
[quote name='Imparato']Filonku,ja czekam na obiecany obraz zrobiony ze zdjęcia :modla:[/quote]

żaden ze mnie grafik komputerowy
to tez i dzieło może mało wytworne :)

ale jak obiecałam tak wstawiam :)

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/2311/1111jn5.jpg[/IMG]

[B]Edie21

[/B]nie martw sie - wysylaj do mnie zdjęcia :) jak tylko bedę mogła to zawsze je umieszcze w Twoim imieniu :)

Posted

ja z niecierpliwością czekam na ploteczki z wystawy. taką chęć miałam pojechać ale trudno. akurat dziś nie było żadnej zastępczej niani. isia(I-TAKA) dobrze sobie radzi ale na tak długo opieka przydała by się też jej samej. napewno pani Teresa wróci zadowolona i mam nadzieję że jakieś napisze. filonku, czy moje foto z 10godz.doszło na twój mail? jeśli nie,to muszę jeszcze raz coś poprawić, nigdy nie wiem jaki jest efekt moich potyczek z komputerem. jest jakaś metoda aby sprawdzić w jakiej formie lub kiedy taka wiadomość zostaje doręczona? a tak już pozostając przy głównym temacie, to zdjęcie u ciebie na podpisie to jest pomarańczowe szczenię, czy to jest już widoczne co z niego za kolorek wyrośnie? wiem że do tej pory już może widać ponieważ urósł ale samo zdjęcie mnie zastanawia.pomarańcz czy jakiś sobol, ale sobol to chyba ciemny się rodzi tak jak wilczaste psy? te brązy,które widywałam mają jaśniejszą oprawę oczu i nosa,wyglądają jak wątróbki drobiowe,ile dni ma ten maluszek i czy dobrze mi się wydaje że ok.tydzień?

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']ja rowniez oczekuje na wiadomosci z Katowic :)
[/quote]
no wlasnie:cool1:... chcemy gratulowac ale nie wiemu komu i czego:oops:.... prosze... medalisci odezwijcie sie:multi:

Posted

ja jeszcze czekam a w między czasie pożartuję:

cierpliwości anyia. dopiero niektórzy próbują wracać do domu, jestem z racji profesji kierowcą "na swoim" z własnym, pracującym na siebie autem, do tego prawie z północno-wschodniej części,samego centrum polski, obok warszawy,tej koło wołomina,niedaleko ciebie,wiem jak długo czasem wracam, wszyscy znamy te "obrzędy".
-jeśli nic na wystawie nie wpadło w paszczę,to najpierw polowanie w kuchni. potem:
-jeśli pamiętamy to:
kuweta
trawa
a czasem inne rozwiązania toaletowo np,krzakowe...jeśli gdzieś "na drodze",koło drogi...
do tego jeszcze:
-telefony,maile,spanie i jazda autem w jednym czasie,pociągiem czy innym typem "męczyduszy".
no i w końcu stan sklerozy!!!
jeśli pamiętamy, a czasami zawsze i z reguły, staramy się nie zapomnieć.i to wtedy padamy na ryjek,pyszczek czy mordkę i dochodzimy do wniosku: jutro!!!! JUTRO SIĘ DO NICH ODEZWĘ!!! tak jakby już spali.

Posted

anyia
czekając,próbowałam się czegoś dowiedzieć o was,poznać bliżej,w sensie info w internecie i o to tym sposobem dowiedziałam się że jeden z twój piesek jest z tej samej hodowli co babcia mojej czekoladki. babcia to ADELKA z Niedżwiedziej Gawry. mamusia mojej I-TAKI Mumuru. proszę przekazać hodowczyni maluszków z Niedżwiedziej Gawry,(bo ja jeszcze kontaktu z nią nie mam) że wyhodowała bardzo dobrą mamusię(adelkę) a ta też przekazała tą zdolność swojej córeczce. tak się one wszystkie starają o swoje dzieci... napewno te u ciebie mogą się tą samą zaletą poszczycić. właściwie to chyba one wszystkie starają się o swoje dzieci tak samo. ale
koniec z tym rozczulaniem się. wybiera się ktoś na maraton do grudziądza i do inowrocławia? 19 i 20 kwiecień?

Posted

fakt:)). Pimpus jest z hodowli p Ewy.U. z ktora mam staly kontakt... a Grazynke ,, mamusie'' I-Taki tez znam swietnie tyle ze obie wyprowadzilysmy sie z Woclawia i spotykamy sie bardzo rzadko... albo na wystawach albo w ZK.
przy najblizszej okazji pogratuluje p. Ewie tak fajnych psiakow.. :loveu:
dodam ze z Niedzwiedzia Gawra laczy mnie szczegolny setyment bo moja pierwsza juz nie zyjaca malamutka tez miala ten przydomek... no i stad wzial sie wlasnie Pimpus
pozdrawiam.. i w dalszym ciagu czekamy na wiesci;)

Posted

Katowice 2008
Szpic miniaturow- psy
klasa młodzieży-Powerpom -Born To Success/JJ/-nieobecny
klasa championów-CH.AKC.Starlight's Fun Time-nieobecny
Suki:
klasa szczeniąt:
Little King's Candy Girl-suczka naszej Mariannki-wybitnie obiecująca
klasa młodzieży:
Coco Fantazja Szpic Moll-nieobecna
Klasa otwarta:
Irish Caffe Pinoccio Stella- dostała wszystko

Posted

szpic mały kolorowy
psy:
Klasa pośrednia-
Cypisek Bobrolandia-V2
Martini Boy Złote GWIAZDY Szkocji-V1
Klasa championów:
Fantazy Alden Imparato-dostał wszystko

Posted

[quote name='Imparato']szpic mały kolorowy
psy:
Klasa pośrednia-
Cypisek Bobrolandia-V2
Klasa championów:
Fantazy Alden Imparato-dostał wszystko[/quote]
wielkie gratulacje!:multi:..

Posted

[quote name='Imparato']szpic mały kolorowy
psy:
Klasa pośrednia-
Cypisek Bobrolandia-V2
Klasa championów:
Fantazy Alden Imparato-dostał wszystko[/quote]Witam Wszystkich po przerwie/problemy techniczne/ do tego doszły problemy z głową/diabelska:diabloti::diabloti::diabloti: MIGRENA tzw 3- dniówka czyli 3 dni przerwy w życiorysie:angryy::placz::placz::placz:
Teresko -gratuluję SUKCESU:loveu::multi::multi::multi:.
Marianko-gratuluję dziewuszce z LITTLE KING'S i TOBIE KOCHANA.
Jeżeli chodzi o POMKI to w KATOWICACH posucha:crazyeye:
Brak jakiejkolwiek konkurencji-dla Sędziego też nie jest to przyjemnością-nie mieć mozliwości jakiegokolwiek wyboru między róznymi psami.
Powiem Wam szczerze-że jadąc na wystawę gdzie nie ma konkurencji i wygrywając wszystko nie jesteśmy zachwyceni i usatysfakcjonowani w pełni:shake:-lubimy ten dreszcz emocji,który towarzyszy Nam podczas ocen psiaków i to nawet w większej ilości-gdzie mamy rózny przekrój typów,umaszczeń, eksterierów.
Wtedy wiemy,że emocje będą i dziubek w miłym gronie jest do kogo otworzyć.
Także z Katowic na zdjęcia konkurujących Pomków na ringu chyba sobie nie popatrzymy.
Chyba,że Tereniu ty jakies będziesz miała,a moze nasza forumowa <Marianka.Pozdrawiam Wszystkich serdecznie:lol::lol::lol:

Posted

Smocze Pole, to świetny pomysl z tym pomeranianowym zjazdem w Pucku!
Te informacje o zjezdzie dogomanialow w Sierakowie od dłuższego czasu podpowiadaly mi, ze mogliby gdzies sie spotkac na luzie Pomomaniacy. A Twoja sugestia wciela moje niewypowiedziane chęci w czyn! Ja sie pisze na takie spotkanie.:multi:

Posted

Powiem Wam szczerze-że jadąc na wystawę gdzie nie ma konkurencji i wygrywając wszystko nie jesteśmy zachwyceni i usatysfakcjonowani w pełni:shake:-lubimy ten dreszcz emocji,który towarzyszy Nam podczas ocen psiaków i to nawet w większej ilości-gdzie mamy rózny przekrój typów,umaszczeń, eksterierów.
Wtedy wiemy,że emocje będą i dziubek w miłym gronie jest do kogo otworzyć.
Także z Katowic na zdjęcia konkurujących Pomków na ringu chyba sobie nie popatrzymy.
Chyba,że Tereniu ty jakies będziesz miała,a moze nasza forumowa <Marianka.Pozdrawiam Wszystkich serdecznie:lol::lol::lol:[/quote]

Violu,to co napisałaś to "święta prawda" podpisuję się pod Twoim postem obiema rękami.Może będę miała zdjęcia mojego Fantusia.Współczuję Ci z powodu migreny,wiem że może zatruć życie człowiekowi na wiele dni.Dziękuję za gratulacje .
A kto wybiera się na wystawę majową do Łodzi?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...