Potter Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Jeśli nie będzie żadnego lepszego DT, to , tak jak już o tym była chyba mowa, u mnie jest wolne miejsce. Owszem: buda, ale kojce są zadaszone, a w budach koce i materace. Poza tym sunia nie wyglada na chudą i zabiedzoną, jest duża i chyba nawet trochę za gruba, zreszta od czego pies posiada sierść? Rozumiem, że ona podobno całe (?) życie mieszkała w bloku i nawet spała w łóżku, ale psy posiadają niesamowitą zdolność adaptacji (vide historia Bazyla), ponadto do zimy jeszcze kawałek i jest jeszcze stosunkowo ciepło. No i wiele innych psów do zabawy. Chyba lepiej, żeby przeczekała w jakimś bezpiecznym miejscu, a dom wcześniej, czy później się znajdzie (jeszcze się tak nie zdarzyło, żeby się nie znalazł). Nie narzucam się z pomocą. Ale u mnie teraz trochę ruszyły adopcje i zupełnie wyjątkowo mam wolne miejsca. Szkoda byłoby to zmarnować. Tak, czy siak, mam nadzieję, że sunia szybko zostanie zabrana z tej klatki (i nie przez pracowników schronu). Quote
Potter Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='weszka'] A może na początek wysłać do p. Magdy Hejdy zdjęcia i opisać tragiczną sytuację suni???[/quote] Jestem w kontakcie z red. Hejdą, ale tutaj może być problem. Po pierwsze: 2 "Kundle" mają wypaść z październikowej ramówki z powodu wyborów (chyba). Po drugie: P. Magda mówiła mi ostatnio, że odczuwa przesyt smutnych, tragicznych historii, że za dużo ich ostatnio w "Kundlu", że nie do końca taka miała być formuła tego programu i że czasami, dla odmiany, chciałaby od tego odetchnąć i pokazać ludziom coś weselszego i luźniejszego. Sama chciałam zaprezentować tam na żywo Frankę, ale na razie chyba nic z tego. Zresztą, może dziewczynom z Krakowa się uda, czego życzę :kciuki:. Quote
Gem Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Moim zdaniem Mice lepiej będzie w azylu niż na klatce schodowej. I na pewno lepiej niż w klatce w kieleckim schronie. Jeśli problemem jest transport, to ja mogę Mikę do Jędrzejowa zawieźć. Quote
DuDziaczek Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 wujcio Gem :loveu: teraz to chyba decyzja w rekach Erki... choc to dobry pomys a jak erka pisala ten pan krorz co miesiac wplaca na nawsze siaki bylby w stanie zaplacic za jeje pobyt :roll: Quote
erka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Patia , jeszcze raz Cię zapytam, nie znasz tej kobiety spod Wieliczki, o której pisałam na pw? Jeżeli nie będzie szansy na DT w Krakowie, to oczywiście Potter,że skorzystamy z Twojej propozycji.:loveu: Quote
Patia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Erka , teraz odczytałam Twoją wiadomość , nie wiem jak to się stało , że nie wyświetliło się powiadomienie:roll: Czy znasz nazwisko tej pani? Zadzwonię do niej . Quote
Patia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Dziewczyny i chłopaki :loveu:, chyba jest tymczas a może nawe stały domek w Krakowie !!!! Erka , to ta pani , której numer mi podałaś . Pani ma teraz spotkanie i nie może rozmawiać , mam dzwonić za godzinę ale powiedziała , że tak , jak najbardziej pomoże. Trzymajcie kciuki ! Zaraz napiszę po telefonie . Quote
ewelinka_m Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='Patia']Dziewczyny , chyba jest tymczas a może nawe stały domek w Krakowie !!!! Erka , to ta pani , której numer mi podałaś . Pani ma teraz spotkanie i nie może rozmawiać , mam dzwonić za godzinę ale powiedziała , że tak , jak najbardziej pomoże. Trzymajcie kciuki ! Zaraz napiszę po telefonie . trzymam bardzoo mocno ! oby się udało...musi się udać Quote
Gem Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='Patia']Dziewczyny , chyba jest tymczas a może nawe stały domek w Krakowie !!!! Erka , to ta pani , której numer mi podałaś . Pani ma teraz spotkanie i nie może rozmawiać , mam dzwonić za godzinę ale powiedziała , że tak , jak najbardziej pomoże. Trzymajcie kciuki ! Zaraz napiszę po telefonie . Nie jestem dziewczyną, ale też trzymam kciuki:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
weszka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: tfu tfu żeby nie zapeszyć! Quote
andzia69 Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 tak, tak - trzymamy!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
DuDziaczek Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 juz prtawie za godzine!!!! :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Patia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Gem , poprawiłam :oops: Jest miejsce dla suni .Dzwoniłam już . Panią znam , pomagałam mi , gdy miałam na tymczasie Misia z Olkusza. Pani ma psie staruszki , łagodne , dom z ogrodem , może przyjąć sunię w każdej chwili! :multi::multi: Quote
Gem Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='Patia']Gem , poprawiłam :oops: Jest miejsce dla suni .Dzwoniłam już . Panią znam , pomagałam mi , gdy miałam na tymczasie Misia z Olkusza. Pani ma psie staruszki , łagodne , dom z ogrodem , może przyjąć sunię w każdej chwili! :multi::multi:[/quote] Dzięki za korektę ;) A jeśli chodzi o tę panią to wielkie HURRA :multi: :) Czy to tymczas, czy domek stały? Quote
Patia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Pani powiedziała , że zobaczymy . Myślę , że chodzi o to , że jeśli domek się nie znajdzie to sunia będzie bezpieczna u pani dozywotnio. Quote
Patia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Oczywiście jeśli Erka i Andzia to zaakceptują . Quote
erka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 To świetnie:loveu:, Patia, mam jeszcze rozmawiać z tą panią, czy trzeba organizować trasport? Quote
Patia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Jayo wspominała cos o transporcie , zadzwonię do niej jutro . Quote
jayo Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Patia, nie dzwon, jestem tu caly czas (znaczy z przerwami). Ja nie pojade w tym tygodniu, tylko przyszlym. A poza tym Henia nam odchodzi i walcze o nia, wiec tym bardziej sie nie rusze.... Spytam kolege, czy moze przejechac przez Kielce i zabrac sunie jutro, moze byc? Zwykle jezdzi popoludniu - bylby w Krakowie wieczorem, ale ktos musi ja od niego odebrac ok. 20 pewnie na wjezdzie do Krakowa. I oczywiscie nie wiemy jak suka sie zachowuje w samochodzie, a on zadnego doswiadczenia nie ma. Quote
Recommended Posts