Jump to content
Dogomania

Kielce - 6-letnia Miki koczuje na wycieraczce-JUŻ W NOWYM DOMU!!!!

Recommended Posts

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli nie będzie żadnego lepszego DT, to , tak jak już o tym była chyba mowa, u mnie jest wolne miejsce.

Owszem: buda, ale kojce są zadaszone, a w budach koce i materace.
Poza tym sunia nie wyglada na chudą i zabiedzoną, jest duża i chyba nawet trochę za gruba, zreszta od czego pies posiada sierść?
Rozumiem, że ona podobno całe (?) życie mieszkała w bloku i nawet spała w łóżku, ale psy posiadają niesamowitą zdolność adaptacji (vide historia Bazyla), ponadto do zimy jeszcze kawałek i jest jeszcze stosunkowo ciepło. No i wiele innych psów do zabawy.
Chyba lepiej, żeby przeczekała w jakimś bezpiecznym miejscu, a dom wcześniej, czy później się znajdzie (jeszcze się tak nie zdarzyło, żeby się nie znalazł).

Nie narzucam się z pomocą. Ale u mnie teraz trochę ruszyły adopcje i zupełnie wyjątkowo mam wolne miejsca. Szkoda byłoby to zmarnować.
Tak, czy siak, mam nadzieję, że sunia szybko zostanie zabrana z tej klatki (i nie przez pracowników schronu).

Posted

[quote name='weszka']
A może na początek wysłać do p. Magdy Hejdy zdjęcia i opisać tragiczną sytuację suni???[/quote]

Jestem w kontakcie z red. Hejdą, ale tutaj może być problem.
Po pierwsze: 2 "Kundle" mają wypaść z październikowej ramówki z powodu wyborów (chyba).
Po drugie: P. Magda mówiła mi ostatnio, że odczuwa przesyt smutnych, tragicznych historii, że za dużo ich ostatnio w "Kundlu", że nie do końca taka miała być formuła tego programu i że czasami, dla odmiany, chciałaby od tego odetchnąć i pokazać ludziom coś weselszego i luźniejszego.

Sama chciałam zaprezentować tam na żywo Frankę, ale na razie chyba nic z tego.
Zresztą, może dziewczynom z Krakowa się uda, czego życzę :kciuki:.

Posted

Moim zdaniem Mice lepiej będzie w azylu niż na klatce schodowej. I na pewno lepiej niż w klatce w kieleckim schronie.
Jeśli problemem jest transport, to ja mogę Mikę do Jędrzejowa zawieźć.

Posted

Patia , jeszcze raz Cię zapytam, nie znasz tej kobiety spod Wieliczki, o której pisałam na pw?

Jeżeli nie będzie szansy na DT w Krakowie, to oczywiście Potter,że skorzystamy z Twojej propozycji.:loveu:

Posted

Erka , teraz odczytałam Twoją wiadomość , nie wiem jak to się stało , że nie wyświetliło się powiadomienie:roll:

Czy znasz nazwisko tej pani? Zadzwonię do niej .

Posted

Dziewczyny i chłopaki :loveu:, chyba jest tymczas a może nawe stały domek w Krakowie !!!!

Erka , to ta pani , której numer mi podałaś .

Pani ma teraz spotkanie i nie może rozmawiać , mam dzwonić za godzinę ale powiedziała , że tak , jak najbardziej pomoże. Trzymajcie kciuki ! Zaraz napiszę po telefonie .

Posted

[quote name='Patia']Dziewczyny , chyba jest tymczas a może nawe stały domek w Krakowie !!!!

Pani ma teraz spotkanie i nie może rozmawiać , mam dzwonić za godzinę ale powiedziała , że tak , jak najbardziej pomoże. Trzymajcie kciuki ! Zaraz napiszę po telefonie .
trzymam bardzoo mocno !
oby się udało...musi się udać

Posted

[quote name='Patia']Dziewczyny , chyba jest tymczas a może nawe stały domek w Krakowie !!!!

Nie jestem dziewczyną, ale też trzymam kciuki:thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Gem , poprawiłam :oops:

Jest miejsce dla suni .Dzwoniłam już . Panią znam , pomagałam mi , gdy miałam na tymczasie Misia z Olkusza. Pani ma psie staruszki , łagodne , dom z ogrodem , może przyjąć sunię w każdej chwili! :multi::multi:

Posted

[quote name='Patia']Gem , poprawiłam :oops:

Jest miejsce dla suni .Dzwoniłam już . Panią znam , pomagałam mi , gdy miałam na tymczasie Misia z Olkusza. Pani ma psie staruszki , łagodne , dom z ogrodem , może przyjąć sunię w każdej chwili! :multi::multi:[/quote]
Dzięki za korektę ;)

A jeśli chodzi o tę panią to wielkie HURRA :multi: :)

Czy to tymczas, czy domek stały?

Posted

Patia, nie dzwon, jestem tu caly czas (znaczy z przerwami).

Ja nie pojade w tym tygodniu, tylko przyszlym.
A poza tym Henia nam odchodzi i walcze o nia, wiec tym bardziej sie nie rusze....

Spytam kolege, czy moze przejechac przez Kielce i zabrac sunie jutro, moze byc? Zwykle jezdzi popoludniu - bylby w Krakowie wieczorem, ale ktos musi ja od niego odebrac ok. 20 pewnie na wjezdzie do Krakowa.

I oczywiscie nie wiemy jak suka sie zachowuje w samochodzie, a on zadnego doswiadczenia nie ma.