kakadu Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 to ja poprosze zdecydowanie nasionka tej pieknotki :) ja nabylam biala, ale taka zwykla - tyz pikna dam zdjecia jak przestanie padac bo nawet nie bylo jak cyknac przez te strugi wody... :( Quote
enia Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 nastawiłam się już psychicznie na zbieranie nasion z jeżówek :) Quote
kakadu Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 o rany ja tez :) bedziemy sie wymieniac :) ale zrewanzuje sie bociankiem sfotografowanym w drodze z pracy; szczesciem mialam aparat :) Quote
terra Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 No, no niczego sobie prezent :) Chyba sobie sama w końcu zrobię prezent, bo mi smaka zrobiłyście ;) Chyba bociek nie będzie na latarni gniazda budował? Quote
enia Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 ja sie czaje na tą papayę, ale kurna droga a przesyłka jeszcze bardziej... może nasiona gdzieś upoluję, bo zaczynam wierzyć w powodzenie naszej akcji... a ja mam gdzieś w stodole metalowe rusztowanie po dziadkowej folii:evil_lol: a ten bocian to kakadu SZTUCZNY????:eviltong: Quote
terra Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Papayę chcesz ,hodować? Kup w markecie owoc, miękki, dojrzały i nasionka jak znalazł ;) Quote
kakadu Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 sztuuuuuuczny - jasna sprawa, ze sztuczny ;) tz sie wspial na lampe, zainstalowal, a ja cyknelam fote :eviltong: nie, gniazda nie bedzie budowal, bo juz za pozno; tak tylko przysiadl na chwilke, zeby pokontemplowac okolice i dac nogom odpoczac ;) a co do tej hodowli jezowek - to skoro to cholerstwo takie drogie to moze by faktycznie sie za to wziac? hot papaya przepiekna jest i hot lava tez, ale tangerine dream to juz bomba po prostu - strasznie lubie pomarańczowe kwiatki; a tu dla ciotek moj skromny bialy zwyklak (akurat na chwile wyszlo slonce, ale podloga tarasu plywa w wodzie): i szczawik purpurowy - moja duma wielka ;) dzwonek karpacki: Quote
kakadu Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 i last but not least, najbardziej pozadany, oczekiwany z nadzieja.... FRODZIO OKRUSZYNSKI WE WLASNEJ OSOBIE :) tu ledwie go widac, za to kolezanka w pelnej krasie (choc z mokra broda ;)) rzecz sie dzieje na ganku tu sie uklada (kolezance na zewnatrz zostal juz tylko tyleczek bo postanowila sie schowac do domu - jak one sie mieszcza w te dziure w scianie...:niewiem:): a tu juz sobie lezy :) uwaga: onka vega obecna umownie w postaci swoich wszedobylskich kłakow (w rzeczywistosci asystujaca panciowi, ktory robi COŚ BARDZO WAŻNEGO w garazu) ;) Quote
enia Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 piękne psiury, one pewno mają oko na wszystko z tego sienniczka :) szczawik dorodny, mój zmarzł bo ciapa nie schowała doniczki do piwnicy tylko pod drzewem zostawiła.... Quote
kakadu Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 nie za bardzo maja powiem szczerze, bo zazwyczaj drzw na ganek sa zamkniete i mozna ewentualne wygladac przez duza onkowa klapke, ale to wtedy juz nie z sienniczka bo lezy za daleko ;) frodzio najbardziej to lubi siedziec na schodkach zaraz przy drzwiach - dupka wyzej, przednie nozki nizej :evil_lol: Quote
Isabel Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Świetnie urządzony ten ganeczek, psy mają wszelkie udogodnienia :) Quote
Ulka18 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Mialam to samo napisac co Isabel, super ganek dla psiakow. Widac, ze go lubia. Frodzio ma tez chyba dobre stanowisko obserwatorskie :D Quote
kakadu Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 frodzio to w domu siedzi, czasem tylko, jak goraco, to do vegi budy na noc wychodzi spac, bo vega spi w domu (buda widoczna na koncu ganku z wystajacym rekawem od mojego zimowego plaszcza ;)) kola calkiem na ganku nie siedzi, a vega to tez watpie - chyba ze w zimie jak zimno jest na dworze, bo tam grzejnik zamontowany :) tak wiec taki cudny ganek calkowicie sie marnuje ;) Quote
terra Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Ganek się marnuje? Nie dobrze, zrób coś z tym ;) Frodzio książę na sienniczku :) Quote
kakadu Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 w sumie niby nie wykorzystany ten ganek, a jak dzis wychodzilismy do pracy to byl na nim tlok, bo kot lezal na swoich poduszkach na dachu budy, w vegowej budzie lezal frodzio, a potem sie do niej wepchnela jeszcze (mimo frodziowych protestow, czyli warczenia) jeszcze sama vega; frodzio zostal wywabiony na chałkę do domu, zeby vedze bylo wygodniej, bo choc buda duza, to jednak lepiej, zeby w niej spala rezydentka i prawowita wlascicielka; dlatego ten sienniczek tez lezy bo jakby frodzio nie pozwolil vedze wejsc do srodka to zeby sie miala na czym polozyc ;) pozwolcie, ze poinformuje, ze wczoraj zostal oficjalnie otwarty kolejny sezon rehabilitacyjny; oto dokumentacja zdjeciowa z wydarzenia (eventu jak to sie teraz mowi ;)) tu juz otrzasanko z wody: i dalsze ablucje ;) Quote
kakadu Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 tu gryzienie szyszki zabranej sznupci: i frodzio w calej swojej krasie :) Quote
enia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 na drugim zdjęciu jak foczka wygląda, słodziaczek mały:loveu: a to wczoraj słonko mieliście? Quote
kakadu Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 troszke swiecilo wiec postnowilismy zainaugurowac, ale zanim sie zebralismy to chmurki przyszly niestety wiec tylko na jednym zdjeciu jest troszke slonka; a potem wieczorem sie rozpadalo i pada, az do teraz :( no, ale przynajmnie nie bede musiala podlewac ;) Quote
terra Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ojejujeju, jak tymi łapeczkami przebiera :) To musiało być nie lada wydarzenie, reszta zwierzaczków sprawdza, czy z Frodziem wszystko porządku :) http://i54.tinypic.com/2dr780i.jpg Quote
kakadu Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 fajnie przebiera i cale szczescie, ze psy maja taki odruch bo dzieki temu mozna je rehabilitowac :) a wydarzenie bylo, bo kola podeszla (na pierwszym zdjeciu) i powachala frodzika ostroznie, zeby sprawdzic czy ten sam egzemplarz co byl wsadzany do basenu, ten basen wlasnie opuscil :evil_lol: nawet murka zrezygnowala z polowania na muchy i przydreptala popatrzec :lol: Quote
Nadziejka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 :crazyeye::crazyeye::iloveyou::iloveyou:jak tam u ciebie cudnie cioteczkoooooooooo i nawet ganeczek uroczy:multi::multi:cudenkosci raj poprostu:loveu::modla::bye::painting::kociak:pozdrawiamy sercem cala ekipe Okruszkowa Quote
enia Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 wpadam podczas urlopowania się, witam i proszę o głos na Pipi- w końcu mamy szanse na karme z krakvetu, prosze Was o głos, to dla psów i kotów Pipi na DT szansa, dziewczyna ma naprawdę b. cięzko je wykarmic... http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13906 a w nagrodę sadzonki kuklika pomarańczowego kto chce lub floksy lub coś innego....:lol:;) prosze pomóżcie nam wygrac!!!!:modla::modla::modla: Quote
kakadu Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 mam 3 nowe (choc z zimy) zdjecia frodzika: głaskanko :) (pańcio glaszcze) tu sie bawimy patyczkiem z pańciem a tu sie bawimy z kolinką :loveu: Quote
Recommended Posts