Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to ja poprosze zdecydowanie nasionka tej pieknotki :)
ja nabylam biala, ale taka zwykla - tyz pikna
dam zdjecia jak przestanie padac bo nawet nie bylo jak cyknac przez te strugi wody... :(

Posted

No, no niczego sobie prezent :)
Chyba sobie sama w końcu zrobię prezent, bo mi smaka zrobiłyście ;)
Chyba bociek nie będzie na latarni gniazda budował?

Posted

ja sie czaje na tą papayę, ale kurna droga a przesyłka jeszcze bardziej...
może nasiona gdzieś upoluję, bo zaczynam wierzyć w powodzenie naszej akcji...
a ja mam gdzieś w stodole metalowe rusztowanie po dziadkowej folii:evil_lol:

a ten bocian to kakadu SZTUCZNY????:eviltong:

Posted

sztuuuuuuczny - jasna sprawa, ze sztuczny ;)
tz sie wspial na lampe, zainstalowal, a ja cyknelam fote :eviltong:

nie, gniazda nie bedzie budowal, bo juz za pozno; tak tylko przysiadl na chwilke, zeby pokontemplowac okolice i dac nogom odpoczac ;)

a co do tej hodowli jezowek - to skoro to cholerstwo takie drogie to moze by faktycznie sie za to wziac?
hot papaya przepiekna jest i hot lava tez, ale tangerine dream to juz bomba po prostu - strasznie lubie pomarańczowe kwiatki;

a tu dla ciotek moj skromny bialy zwyklak (akurat na chwile wyszlo slonce, ale podloga tarasu plywa w wodzie):

i szczawik purpurowy - moja duma wielka ;)

dzwonek karpacki:

Posted

i last but not least, najbardziej pozadany, oczekiwany z nadzieja....

FRODZIO OKRUSZYNSKI WE WLASNEJ OSOBIE :)

tu ledwie go widac, za to kolezanka w pelnej krasie (choc z mokra broda ;))
rzecz sie dzieje na ganku

tu sie uklada (kolezance na zewnatrz zostal juz tylko tyleczek bo postanowila sie schowac do domu - jak one sie mieszcza w te dziure w scianie...:niewiem:):

a tu juz sobie lezy :)

uwaga: onka vega obecna umownie w postaci swoich wszedobylskich kłakow (w rzeczywistosci asystujaca panciowi, ktory robi COŚ BARDZO WAŻNEGO w garazu) ;)

Posted

piękne psiury, one pewno mają oko na wszystko z tego sienniczka :)

szczawik dorodny, mój zmarzł bo ciapa nie schowała doniczki do piwnicy tylko pod drzewem zostawiła....

Posted

nie za bardzo maja powiem szczerze, bo zazwyczaj drzw na ganek sa zamkniete i mozna ewentualne wygladac przez duza onkowa klapke, ale to wtedy juz nie z sienniczka bo lezy za daleko ;)
frodzio najbardziej to lubi siedziec na schodkach zaraz przy drzwiach - dupka wyzej, przednie nozki nizej :evil_lol:

Posted

frodzio to w domu siedzi, czasem tylko, jak goraco, to do vegi budy na noc wychodzi spac, bo vega spi w domu (buda widoczna na koncu ganku z wystajacym rekawem od mojego zimowego plaszcza ;))
kola calkiem na ganku nie siedzi, a vega to tez watpie - chyba ze w zimie jak zimno jest na dworze, bo tam grzejnik zamontowany :)
tak wiec taki cudny ganek calkowicie sie marnuje ;)

Posted

w sumie niby nie wykorzystany ten ganek, a jak dzis wychodzilismy do pracy to byl na nim tlok, bo kot lezal na swoich poduszkach na dachu budy, w vegowej budzie lezal frodzio, a potem sie do niej wepchnela jeszcze (mimo frodziowych protestow, czyli warczenia) jeszcze sama vega; frodzio zostal wywabiony na chałkę do domu, zeby vedze bylo wygodniej, bo choc buda duza, to jednak lepiej, zeby w niej spala rezydentka i prawowita wlascicielka; dlatego ten sienniczek tez lezy bo jakby frodzio nie pozwolil vedze wejsc do srodka to zeby sie miala na czym polozyc ;)

pozwolcie, ze poinformuje, ze wczoraj zostal oficjalnie otwarty kolejny sezon rehabilitacyjny;
oto dokumentacja zdjeciowa z wydarzenia (eventu jak to sie teraz mowi ;))

tu juz otrzasanko z wody:

i dalsze ablucje ;)

Posted

troszke swiecilo wiec postnowilismy zainaugurowac, ale zanim sie zebralismy to chmurki przyszly niestety wiec tylko na jednym zdjeciu jest troszke slonka; a potem wieczorem sie rozpadalo i pada, az do teraz :(
no, ale przynajmnie nie bede musiala podlewac ;)

Posted

fajnie przebiera i cale szczescie, ze psy maja taki odruch bo dzieki temu mozna je rehabilitowac :)
a wydarzenie bylo, bo kola podeszla (na pierwszym zdjeciu) i powachala frodzika ostroznie, zeby sprawdzic czy ten sam egzemplarz co byl wsadzany do basenu, ten basen wlasnie opuscil :evil_lol:
nawet murka zrezygnowala z polowania na muchy i przydreptala popatrzec :lol:

Posted

:crazyeye::crazyeye::iloveyou::iloveyou:jak tam u ciebie cudnie cioteczkoooooooooo i nawet ganeczek uroczy:multi::multi:cudenkosci raj poprostu:loveu::modla::bye::painting::kociak:pozdrawiamy sercem cala ekipe Okruszkowa

• 3 weeks later...
Posted

wpadam podczas urlopowania się, witam i proszę o głos na Pipi- w końcu mamy szanse na karme z krakvetu, prosze Was o głos, to dla psów i kotów Pipi na DT szansa, dziewczyna ma naprawdę b. cięzko je wykarmic...
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13906
a w nagrodę sadzonki kuklika pomarańczowego kto chce lub floksy lub coś innego....:lol:;)
prosze pomóżcie nam wygrac!!!!:modla::modla::modla: