Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekujemy :)
a z frodziowym oczkiem juz lepiej ale ciagle zakraplamy lekarstwa; pani doktor łobaczewska za ostatnia wizyte nic nie policzyla, wiec zaoszczedzilismy 60 zl ktore od razu poszly na szkolenie oneczki (bylismy u pana Grzegorza Dudy z pomocnej łapy :)
teraz z vegusia cwiczymy "nieciagniecie na smyczy" a frodzik znakomicie sobie radzi w glebokim sniegu; wczoraj dokopal sie do myszki i zanim zauwazylam chyba prawie cala zeżarł... chyba ze znalazl juz taka nadjedzona... no paskudny jest i tyle ;)

Posted

jego to chyba zycie nauczylo...
wydaje mi sie ze on sobie musial dlugo radzic sam; to prawdziwy cud, ze przezyl; ze nikt go nie przejechal, nie otrul - wczoraj widzialam na tvn24 reportaz o otrutych bezdomnych psach; ludzie odkopali ze sniegu; nikt sie nie przyznaje; dobrze, ze sie o tym glosno mowi - przynajmniej wiadomo ze na to nie ma przyzwolenia spolecznego - kiedys bylo gorzej; moze za kilka lat bedzie jeszcze lepiej; ludzie zaczynaja reagowac - to dobrrze wróży; wiadomo, ze zwyrodnialcy wszedzie i zawsze sie trafia, ale nie bedzie obojetnosci innych, a to juz duzo;

Posted

Dokladnie ludzie zaczynaja reagowac, dzwonia, zglaszaja. W tym reportazu mozna bylo zobaczyc, ze nawet ludzie ze wsi, gdzie pies nisko stoi w hierarchii, sa naprawde odwazni i smialo mowia do kamery co mysla. Super te kobitki sie zachowaly, gorzej z urzedasami.

Posted

Ja też mam wrażenie, że jednak co raz więcej jest głośnych, miedialnych interwencji w sprawach zwierząt. Nareszcie TV zauważyło, że takie tematy jednak cieszą się oglądalnością. Żeby jeszcze tak władze tym się przejęły ...

Posted

Kakadu ! Wskoczyłam od razu na tę stronkę z listem i dalej czytałam, płakałam i czytałam. Nie wiem czy słów mi najpierw brakło czy łez. Przy okazji obudziły się we mnie wszystkie uśpione wspomnienia bólu i samotności po moich miłościach. Ja wierzę, że będziesz jeszcze kiedyś w przyszłości miała zwierzaka, w którego duszy i ciele zamieszka Rysia. Nie pukajcie mi w czoło. Miałam spanielkę odeszła 2001 r., a donk 2009 r. Od roku mam młodego Donka i wierzcie mi jak na niego patrzę, jak widzę jego miny, ruchy zachowania to przed oczami staje mi moja spanielka nie donk tylko ta mała pannica. Tak jakby ona siedziała w tym dużym psie. Czasami nawet pytam się młodego czy jest Etką - podobieństwo oczywiście nie zewnętrzne jest przeogromne.:evil_lol:

Posted

weniu, bardzo ci dziekuje za te slowa; ja codziennie rozgladam sie (tylko sie nie pukajcie w czolo) za rysiem; nawet dzis rano jak jechalam samochodem przez rozne wioski to myslalam czy on tam gdzies sie nie blaka...
strasznie chcialabym go miec przy sobie :(

Posted

Ja tez mialam taka koteczke Sissi, ktora byla wyjatkowa i nieporownywalna. Szukamy podobnej, ale chyba nie znajdziemy. Kot-znajda Rysiek, ktory mieszka u nas juz 5 lat jest zupelnie inny z charakteru i wygladu. Kazdy z nas mial tego jedynego, wyjatkowego zwierzaka, za ktorym tęskni.

Posted

troche zdjec frodzikowych, jeszcze zimowych choć z marca :)

czasem trudno mi uwierzyc ze to ten sam pies :roll::

tu frodzik przechodzi przez drzwiczki do domku :)

a tu na nowym poslanku

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyny zakraplajcie psy przeciw kleszczom! vega zlapala babeszjoze - na szczescie w pore zauwazylismy zmiane zachowania i psa udalo sie uratowac, ale nie ma z tym cholerstwem zartow

Posted

Matko, dobrze, ze w pore zauwazyliscie, ze cos jest nie tak z Vega. I ze mieszkacie blisko Wawy, to weci jacys madrzejsi niz na prowincji.

Moje dziewczyny nosza obroze Kiltix. W ubieglym roku tez nosily obroze i nie zlapaly kleszczy. Polecam.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Matko, dobrze, ze w pore zauwazyliscie, ze cos jest nie tak z Vega. I ze mieszkacie blisko Wawy, to weci jacys madrzejsi niz na prowincji.

Moje dziewczyny nosza obroze Kiltix. W ubieglym roku tez nosily obroze i nie zlapaly kleszczy. Polecam.

ale ona o tyle niedobra, ze w niej pies nie moze nawet zmoknac, o kapieli w rzece nie wspomne...:roll:

• 1 month later...
Posted

dostalam smsa od pani izy (tej od rehabilitacji) ze wlasnie oto na jej oczach wniscli do lecznicy basen rehabilitacyjny!!! :crazyeye:
obiecala dac znac jak wszystko ruszy i wtedy (choc bedzie pewnie bolesnie drogo) pojedziemy na jedna sesyjke plywania, zeby przyjrzec sie na czym to polega i czy aby nie robimy czegos zle namaczajac frodzia w basenie :)
przyznam sie wam w tajemnicy, ze juz mam troche dosyc tych masazy...
wydaje mi sie, ze one wcale nic nie daja...
z utesknieniem czekam na sezon basenowy, zeby frodzia znowu rozciagac w wodzie;
ten masazer tez nie za dobry chyba, bo tam napisane, zeby nie przy stawach uzywac, a w takiej frodziowej nozce to przeciez same stawy sa...
wiec zarzucilam uzywanie i masuje znowu lapami; 3 razy w tygodniu frodzio jest masowany; czasem czesciej; wiem, ze powinnam codziennie, ale tyle do zrobienia w ogrodzie i w ogole...
glupio mi przed frodziem...

dziewczynki, mam prosbe, zajrzyjcie na watek pieska ktorego zaczelam dokarmiac; moze bedziecie mialy jakies pomysly bo ja utknelam w czarnej d. i nie wiem co dalej...:
http://www.dogomania.pl/threads/185853-czarny-wtorek-(w-typie-ON)-na-rondzie-pod-legionowem?p=14699479#post14699479

Posted

nie wiem czy juz wstawialam to zdjecie ale chyba nie; wiec pokaze wam jak frodzio dzielnie u boku mureczki wyglada sobie przez okno na swiat :) a potem jak z kola sobie wygladaja i tak dalej :)

oj, tu akurat spia :)u vegusi na poslaniu :)

tu wygladaja z mureczka :)

tu ze sznupcia :)

a tu frodzio wyleguje sie na trawce

i dla ciotek frodzikowych kwiatuszki wlasnorecznie wyhodowane przeze mnie (pierwsze w zyciu moje wlasne tulipany :)), w ktore pewnego dnia wpadla vega i... zdobila im jesien sredniowiecza nie powiem z czego ;)

:)

Posted

Frodzio z Murką w świetnej komitywie :loveu:A początki znajomości, jak dobrze pamiętam, nie były najlepsze;)
Za tulipanki dziękujemy :loveu: Moja Vega też wpadła w tulipany u teściów mojego syna, i też zrobiła tam "porządki";)