Poker Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 widziałam wczoraj Brutusa u cioci ULV.Wyładniał chłopak, :lol: sierść mu odrosła, pysio ma bardzo ładne.Ale chyba ma jeszcze pchły ,bo się gryzie . No, i chciał mi odgryźć kawałek ręki, :mad: gdy go zaczęłam dotykać na grzbiecie w pobliżu ogona.Ma tam pełno strupów i może jest to bolesne miejsce. Kupiłam u cioci trochę materiałów na obrusy i zostawiłam parę groszy na Brutusa. Zdjęcia zrobione, :cool3:co dalej z nimi? :crazyeye: Quote
ulvhedinn Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Wrzuciłabyś na wątek? Zmusze Age do odświeżenia ogłoszeń i porobienia nowych... No i do gazety trzeba go wysłać, ale mi nie zawsze drukują, nie wiem, co źle robię :shake: Ta pupka jest leczona, mamy specjalny szampon i płyn do psikania ;) I tak jest lepeij niz było. Poza tym chciałabym zrobić Brutkowi prześwietlenie kręgosłupa i tylnych łapek, bo coś go chwilami bola. Ma tez zaniki mięśni w tylnych łapkach, nie wiem, czy od totalnego braku ruchu, czy to coś poważniejszego... Quote
oktawia6 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Poker'] [B]Zdjęcia zrobione, :cool3:co dalej z nimi? :crazyeye:[/B] [/quote] no masz jeszcze pyta:mad:na wątek je dawaj bez ociągania!:eviltong: Quote
irysek Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 wlasnie poker, czekamy na zdjecia, dobrze ze tej reki ci nie odgryzl, bo jeszcze sporo psow do uratowania chodzi poswiecie, a z jedna reka bylabys o 50% mniej skuteczna. Quote
oktawia6 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 FOTY:zly7::zly7:!!! Ulv-dałam dziewczynie namiary na Twje konto-pytałą mnie na priv o Twoje namiary więc dokładnie podałam. ma ten nick jakbyś w przelewie nie skojarzyła: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=64663"]uulaa[/URL] to nowa osoba, chce pomóc to dobrze-bo dla Brutusa każdy grosz się liczy! a ciotki zapraszam po ciepłe buty na moją aukcję-a nie w slepie kupowac:mad: Quote
Poker Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 jak wrócę z odwiezienia Bossa,to bedą foty ,nie lmam czasu , nie mówiąc o tym ,że nie lubię tego robić. NIe krzyczeć mi tu na mnie :mad: , bo będę :placz::placz: Quote
zdrojka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Jak nie lubisz zmniejszać i wstawiać, to ślij do mnie na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], ja to akurat baaardzo lubię :p Quote
Erica Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Tu podobno jakieś nowe fotki mają byc? Ja tu mam bnanner robic a zdjęc nie ma.... [B] Poker - [/B]prześlij je po prostu do mnie ( [email][email protected][/email]) ja je sobie przytnę wg potrzeb. Quote
ulvhedinn Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Przyszła wpłata od uulaa (dobrze piszę?), pieknie dziękujemy!!!! No i teraz nieco gorsze wieści. Brutus ma ewidentne problemy z tyłem. Chyba kręgosłup... Wczoraj nie mógł wstać, drżał... :-( Ale jak mu przeszło, to poszedł na spacer. Był cały czas kontaktowy, ale wyrażnie go bolało. Musimy zrobić dokładne badania i wtedy cos bedzie wiadomo. Dzisiaj umawiam się na prześwietlenie- mam obawy, bo pewnie będzie potrzebny głupi jaś, albo narkoza, a u Brutka to ryzykowne :shake: Quote
MagYa^^ Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Brutusku trzymaj sie maly! Lada moment powinnam dostac pare groszy na Brutuska za bazarek (o ktorym na smierc zapomnialam :oops:) dodam cos od siebie. Dziwie sie, ze przelew z Miskowej skarpety nie przyszedl :( Napisze do dziewczym z AFN.. dlug musi zniknac! Quote
Poker Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 No,już dobrze,zmobilizowałam sie i wstawiam zdjęcie Brutusa. Nie jest najlepszej jakości,bo ktoś pozyczył ode mnie aparat(nawet wiem kto) i mi go poprzestawiał:mad:, a ja gapa nie zauważyłam tego :angryy: [IMG]http://img137.imageshack.us/img137/1316/bossik005bo5.jpg[/IMG] Prawda,że wygląda jak dostojny lew? Quote
irysek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 fakt, jak lew, a zdjecie jest dobrej jakosci, ciekawe kto namieszal w aparacie pokera??? Quote
Poker Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 uderz w stół , :mad:a nozyce sie odezwą :angryy: Quote
oktawia6 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='ulvhedinn'] Przyszła wpłata od uulaa (dobrze piszę?), pieknie dziękujemy!!!! No i teraz nieco gorsze wieści. Brutus ma ewidentne problemy z tyłem. Chyba kręgosłup... Wczoraj nie mógł wstać, drżał... :-( Ale jak mu przeszło, to poszedł na spacer. Był cały czas kontaktowy, ale wyrażnie go bolało. Musimy zrobić dokładne badania i wtedy cos bedzie wiadomo. Dzisiaj umawiam się na prześwietlenie- mam obawy, bo pewnie będzie potrzebny głupi jaś, albo narkoza, a u Brutka to ryzykowne :shake: [/quote] ja patrzę i widzę od razu, że coś nie jest tak-on cierpi:roll:-jego wyraz pyska Quote
ulvhedinn Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 On jest przede wszystkim psem smutnym i niepewnym... często patrzy z takim pytaniem w oczach "już bedzie dobrze, na pewno? Nie wywalisz mnie? nie odejdziesz?" :shake: Trudno sobie wyobrazić jak ten psiak straszliwie cierpiał- po śmierci ukochanego właściciela, na dodatek zmuszony do zachowania kłócącego się z całym jego dotychczasowym życiem, zapomniany, odrzucony... dawno nie spotkałam psa tak zmaltretowanego psychicznie :shake: Za to jak się cieszy, kiedy idzie na spacer, albo na widok cioci, albo przy głaskanku...:p Quote
Poker Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 to prawda, w jego oczach jest wielki smutek i pytanie czy będzie dobrze. Jak byłam u cioci ULV ,to w rozmowie powiedziała,że gdyby nie względy finansowe,to mógłby u niej zostać.KOszt jego utrzymania oceniła na.ok 100 miesięcznie. To może lepiej się składać na tą 100 .i niech juz bedzie u cioci.W kilka osób to nie jest dużo.Ja dam 20 zł.co miesiąc,kto da jeszcze? Ostatecznie musi wypowiedzieć się ta miła pani. I co ULV na to? Quote
Erica Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 OJ tam marudzicie baby :eviltong: Zdjęcie jest w porządku. [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/3267/bossik005bo5copyit8.jpg[/IMG][/URL] A ja mam pytanie- czy Brutus jest adoptowalny? Tak do mieszkania ze starszym, emerytowanym małżeństem? Dziadkowie coś wspominali o chcicy na jakiekoś ładnego pieska :) Banner będzie, tylko mnie dziś strasznie czas goni,a i 'szop' cały czas w użyciu :shake: Aaaa właśnie, prawie zapomniałam. Dziewczyny powiedzcie- czy jest jakiś ogólny wątek wrocławskich psów do adopcji? Przydałby się.... Quote
ulvhedinn Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Jak najbardziej adoptowalny ;) Z mieszkaniem u cioci to sa jeszcze inne problemy (chociaz ciocia ma bardzo dobre serduszko i najchętniej by pomogła wszystkim nieszczęściom...). Po pierwsze- ciocia ma kłopoty zdrowotne. Po drugie, Pałek się z Brutusem nie polubili, a to wyklucza lub ca najmniej utrudnia wspólne wyjazdy, czy opiekę zastępczą (czasem jest tak, że ciocia się zjamuje Pałkiem, albo ja jej zwierzami). Po trzecie- gdyby np. Brutus wymagał zniesienia ze schodów, to ciocia nie da rady... :shake: Tak, że ja uważam że Brucio powinien szukac domu- jak dla mnie idealny byłby dom u starszego, w dobrej kondycji pana, lub małżeństwa- tak, żeby miał zapewnione towarzystwo (on bardzo potrzebuje człowieka) i dłuższe, chociaż spokojne spacerki... Odpada konieczność chodzenia po piętrach, czyli albo mieszkanie do max. 2go piętra, albo winda.;) Podsumowując- Brutus jest spokojnym, dobrze wychowanym dżentelmenem. Nie sika w domu, nie szczeka, nie niszczy. Ceni dłuższe spokojne spacery, dobre jedzonko (chociaż wybredny nie jest) i miękką kanapę :evil_lol: I bardzo kocha człowieka, chociaz potrzebuje odrobiny czasu, żeby mu zaufać... Nie jest agresywny wobec ludzi, czy zwierząt, choć umie pogonić natreta od miski, lub posłania :eviltong: Quote
Poker Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Byłam dziś u Brutusa i jego opiekunki.Ciocia ULV powiedziała,że go oczywiście nie wyrzuci,ale woli,żeby znalazł domek,bo ona ma teraz na stanie jeszcze 2 koty i piesię.Więc trzeba szukac domku.A na razie wspomóc obecna panią finansowo. Brutus jest miły ,ale nieufny.Ktoś musiałby miec podejście do niego na początku i nie zrażać się jego dystansem.Trochę poszczekał jak dzwoniłam do drzwi.ale krótko.W sumie to dobrze. Co do stanu jego zdrowia to ULV najlepiej może go ocenić. Quote
oktawia6 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 jutro/tj dzisiaj:evil_lol:w sumie-kończy się aukcja kozaczków na Brusia=będzie 50 zł Ulv:p! Quote
oktawia6 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 wiedziałam Ulv, że nie śpisz:diabloti: ta aukcja jest skończona: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100483[/URL] [B]wygrała Nanul 50 zł[/B] jesteś ulubiienicą Nanul:eviltong:-więc obowiązkowo i szybko pośle Ci pieniążek-podałam tam nr Twego konta:p. Quote
nanul Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 [quote name='oktawia6'] jesteś ulubiienicą Nanul:eviltong:-więc obowiązkowo i szybko pośle Ci pieniążek-podałam tam nr Twego konta:p.[/quote] Wszystko się zgadza! :lol::eviltong: Pieniążek posłany, a że nabytek odbiorę sama to dorzuciłam jeszcze zaoszczędzone koszty przesyłki... Quote
basiaap Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Jejku, Ulv, to Ty jeszcze i Brutusa przygarnęłaś:-o Dopiero przeczytałam. Złote masz serce, naprawdę, dziewczyno:buzi: Życzę bardzo domeczku dla piesia. Quote
zdrojka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 To ja 30 zł miesięcznie mogę dorzucić do czasu znalezienia domku stałego. Tylko trzeba mi będzie przypominać i się nie krępować, bo pamięć mam dobrą, ale krótką :oops: Quote
Recommended Posts