Jump to content
Dogomania

Dramat Puszka, maltretowany psychicznie i głodzony psiak szuka domu natychmiast!!!!

Recommended Posts

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Niewiasta_21']Biedny Puszek,Boze ta bezradnosc jest najgorsza. Co mozemy dla niego jeszcze zrobic?
Gdyby tak znalazł sie sponsor dla Puszka to było by łatwiej....

Dziewczyny we łbie się nie mieści i skóra mi cierpnie jak czytam ten wątek...ale do rzeczy...Co rozumiecie pod pojęciem sponsor (doraźny zastrzyk pieniędzy, pomoc stała)? Ile by musiał zadeklarować miesięcznie? Jaka kwota jest potrzebna na dzień dobry by psu pomóc (jeśli ma to pójść na leki to jasna sprawa, że trzeba dopilnować podawania). Czy jest jakaś szansa na hotelik?
Ponadto- czytam Doktor- zastrzyki, alergiczny (popchelny) stan zapalny skóry). Zastrzyk to ogólnik. Interesuje mnie, co konkretnie jest podawane psu (może uda się załatwić dany lek taniej? Nie obiecuję ale spróbuję, zostałaby tylko kwestia podania go u weta.). Czy dostaje jakieś leki doustne (tabletki), jeśli - proszę o nazwę.
Jaka jest poza zapaleniem skóry diagnoza weta, szczegółowiej- czy na coś jeszcze choruje? Jeżeli tak, jakie leki są potrzebne lub kasa na jakie leki. Żeby móc pomóc, a nie deklarować pusto i w ciemno pomocy muszę znać odpowiedź na te pytania i rozpatrzeć się w forsie (lub załatwieniu leków), zwłaszcza, że jestem zagotowana Amorkiem (katowany rotweiller) i czuję się w obowiązku pomocy bokserowi Palmerowi (vel Tolkowi, inaczej Śrutkowi), którego zgarnęłam z ulicy (został ostrzelany ale miał farta, dostał tymczas tylko potrzebna jest kasa na kolejne operacje:roll:). Słowem masakra.
Odpiszcie mi proszę w wolnym momencie.
Pędź Puszeńku na pierwszą stronkę!!!

Posted

Pisząc sponsor miałam na mysli kogoś kto by stale,co miesiąc pokrywał hotelowanie Puszka (300 zł),az do momentu kiedy chłopak nie znalazłby nowego domu. My mamy juz tyle psów ze nie wyrabiamy finansowo.

Posted

Puszek ma opiekę lekarska, naprawdę bardzo dobrą pod każdym względem.
Oprócz skóry nic mu nie dolega. Gdyby znalazł sponsora w kwestii hotelowania, tak jak Niewiasta napisała 300,- zł miesięcznie jego zdrowie w tempie blyskawicy poprawiłoby się. Jemu potrzebna jest higiena.

Przecież to prawdy stare jak świat i znane równiez. Wyobraźcie sobie człowieka leżącego w " gównach", co wtedy po pewnym czasie dzieje się z jego skórą?
Nie jesteście sobie wyobrazic warunków w jakich zyje ten pies.

O pomoc w kwestii hotelowania bardzo proszę przede wszystkim.

Posted

[quote name='hanka456']Puszek ma opiekę lekarska, naprawdę bardzo dobrą pod każdym względem.
Oprócz skóry nic mu nie dolega. Gdyby znalazł sponsora w kwestii hotelowania, tak jak Niewiasta napisała 300,- zł miesięcznie jego zdrowie w tempie blyskawicy poprawiłoby się. Jemu potrzebna jest higiena.
HIGIENA, TO ZROZUMIAŁE. LECZONY TAM GDZIE JEST TO WALKA Z WIATRAKAMI...CO SIĘ UZYSKA TO SIĘ ZNIWECZY WARUNKAMI PUSZKA.

Przecież to prawdy stare jak świat i znane równiez. Wyobraźcie sobie człowieka leżącego w " gównach", co wtedy po pewnym czasie dzieje się z jego skórą?
Nie jesteście sobie wyobrazic warunków w jakich zyje ten pies.
NIE MUSZĘ WYOBRAŻAĆ SOBIE TEGO. WIEM CO TO NAJBARDZIEJ ŚMIERDZĄCE LUDZKIE ODLEŻYNY, GNIJĄCE CIAŁO I WZROK CZŁOWIEKA LEŻĄCEGO WE WŁASNYM KALE Z BŁAGALNYM SPOJRZENIEM KRZYCZĄCYM- "POMOCY !!!". ZNAM TEŻ TAKIE WARUNKI, INACZEJ MÓWIĄC PIEKŁO, W JAKICH ŻYJE TEN PIES. NIESTETY ZNAM :-(...

O pomoc w kwestii hotelowania bardzo proszę przede wszystkim.

NA TEN MOMENT JESTEM WŁADNA POMÓC PUSZKOWI KWOTĄ 100ZŁ (TO I TAK DLA MNIE ZDROWE WYZWANIE).
KROPLA TO W MORZU POTRZEB ALE MUSZĘ PAMIĘTAĆ O TYCH ZWIERZAKACH, KTÓRE JUŻ SĄ NA MOJEJ I MOJEJ MAMY GŁOWIE,
A JEST ICH NAŚCIE.
JESTEM ZDANIA, ŻE TRZEBA ZROBIĆ ROZEZNANIE KTO I ILE JEST W STANIE POMÓC BY DYSPONOWAĆ NA TYLE DUŻĄ KWOTĄ BY BYŁ SENS LOKOWANIA PSINKI W HOTELIKU. SŁOWEM, ZAPASEM KASY STWORZYĆ MU SZANSĘ ODŻYCIA W NORMALNYCH WARUNKACH (MARTWIĘ SIĘ BY NAGLE SIĘ NIE OKAZAŁO, ŻE NP. PO 2 TYGODNIACH W HOTELIKU PIENIĄŻKI SIĘ KOŃCZĄ I PODLECZONY PIES WRACA SKĄD PRZYBYŁ). UZGODNIJCIE PROSZĘ NA JAKIEJ KWOCIE STOIMY,
PIENIĄDZE DOSTARCZĘ PRAKTYCZNIE W KAŻDYM MOMENCIE.

Z POKREWNEJ BECZKI- O JAKIM HOTELIKU MYŚLICIE? JEST JUŻ JAKIŚ KONKRET???

Posted

Kasia napisał(a):
Zapoczątkowałam cegiełki na allegro.
Mam nadzieję, że cos się teraz ruszy :lol:

Super jeśli ruszą i oby ruszyły. Ja nie będę klikać 20razy. Czekam na Wasze hasło śledząc wątek i podrzucam pieniążki (konkretnej wskazanej przez Was osobie). 100zł jest jak najbardziej aktualne.
Jedyna rzecz o jakiej marzę to zobaczyć Puszka w nowym, lepszym miejscu i rozpatrzeć w jego innych, ewentualnych potrzebach.
Mogę obserwować wątek w dni pracujące tylko w godzinach 7-12 (zawsze to coś). Dla dobra Amorka, któremu dałam tymczas musiałam opuścić swoje mieszkanko, stąd "ograniczenie komuterowe".
Czekam wobec tego na wieści.

Posted

Hej Skarbie, pędź na pierwszą stronę i przypomnij, że pragniesz być wyrwany z piekła. Powiedz wszystkim czytającym, że swoją alergią skóry na pchły, mimo pewnie parszywego jej wyglądu, nie zarazisz żadnego stworzenia !!!:Dog_run: