Niewiasta_21 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Rex ma juz swój wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7956811#post7956811 Quote
hanka456 Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Puszek, ma 8 lat tak przynajmniej twierdzą jego właściciele. Sięga do kolana, jest szczupłej budowy ciała. Ale przede wszystkim ma piekne wyraziste oczy. Quote
szajbus Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Puszek chce byc zdrowy, ale w tych warunkach w jakich przebywa ma małe szanse na całkowite wyleczenie i bez nawrotów. Kto ko przygarnie pod swój dach? Quote
Moriaaa Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Czy Puszek już do końca musi mieszkać w takim syfie??? Quote
xxxx52 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Jaki sliczny piesek:lol:czy jeszcze ma chorobe skory?na co byl chory? ile cm ma do grzbietu?gdyz wysokosc do kolanek jest rozna,zalezy od dlugosci nog dogomanianek;) Quote
hanka456 Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Puszek cierpi na alergiczne zapalenie skóry odpchelne. Każda pchła, która go ugryzie powoduje, ze otwieraja mu się ranki, drapie się itd, itp. Będę go widziała w poniedziałek i pójdę z cm. zmierzę dokładnie, bardzo dokładnie. Quote
szajbus Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Puszek w takich warunkach nigdy nie pozbędzie sie pcheł. Nawet go skutecznie przed nimi nie zabezpieczy najcudowniejszy preparat. Domku, pokaz się! Quote
Szyszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Puszek szuka cudnego domku, w ktorym bedzie mogl zyc godnie w zdrowiu. Quote
szajbus Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Puszkek czeka na pomoc w szukaniu domku Quote
Szyszka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Puszku spij dobrze, mam nadzieje, ze domek sie w koncu znajdzie Quote
szajbus Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Cały czas ma tego jednego obserwatora. Haniu czy choc raz ktoś odezwał się w jego sprawie? Quote
hanka456 Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Niestety nikt do mnie nie odezwał się w sprawie Puszka. Jest mi bardzo cięzko, bo gdy patrzę na niego, a on spojrzy tymi swoimi przpastnymi oczyskami to robi mi sie gorąco. Quote
szajbus Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 i jak tu wierzyc w obserwatorów na allegro. Wzbudzaja tylko niepotrzebne nadzieje. Dobrze sie chyba przy tym bawią szastając cierpieniem psa Quote
Szyszka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Też tak to odbieram, albo nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji, albo.... nie wiem jak to wytłumaczyć. Quote
szajbus Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 na allegro pojawił się drugi obserwator. Albo ma poważne zamiary, albo chce mnie wkurzyć. Za kilka godzin kończy mu się aukcja, ale oczywiście mu odnowię. Quote
hanka456 Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Jeszcze nie powiedziałam jednego. Jego "właścicielka" zgodziła się go oddać, bo w przerwie między ciągami zdaje sobie sprawę z tego, ze nie może mu zapewnic żadnej opieki, a i tak ta opieka jest nijaka. Ale powiedziała: " Wie Pani, pani Małgosiu, (nie wiem dlaczego tak sie do mnie zwraca), że Puszek musi pokochac nowego pana, bo bez jego miłosci nic z tego nie wyjdzie. Powiem Wam, ze mnie tym zdaniem zaskoczyła. Szukajmy takiego Pana, którego Puszek pokocha. Quote
hanka456 Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Puszek czeka na domek pełen miłości i zrozumienia dla jego doświadczeń. Quote
Niewiasta_21 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 " Wie Pani, pani Małgosiu, (nie wiem dlaczego tak sie do mnie zwraca), że Puszek musi pokochac nowego pana, bo bez jego miłosci nic z tego nie wyjdzie. Święta prawda,ja równiez szukam takiej pani dla mojej Essi,takiej którą ona pokocha. Quote
szajbus Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Pies zyje w opłakanych warunkach. Cała rodzina chora na chorobę alkoholową, ale chyba nie zawsze tak było? To oni uratowali życie Puszkowi gdy był maly zdejmując go z płotu z rozprutym brzuszkiem, zajmowali sie nim przez tyle lat, nawet teraz nie można powiedzieć, ze sie nad nim znęcają (bija). I słowa przytoczone przez Hanię świadczą, ze tym ludziom mimo wszystko leży na sercu los psiaka. Jednego można żałować, ze takich ludzi dopadła ta choroba, a Puszek stał się ofiarą nałogu - bezbronny i zależny od opiekunów, którzy przeważnie żyją w zaburzeniu świadomości. Quote
Recommended Posts