Jump to content
Dogomania

Dramat Puszka, maltretowany psychicznie i głodzony psiak szuka domu natychmiast!!!!

Recommended Posts

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki sliczny piesek:lol:czy jeszcze ma chorobe skory?na co byl chory?
ile cm ma do grzbietu?gdyz wysokosc do kolanek jest rozna,zalezy od dlugosci nog dogomanianek;)

Posted

Puszek cierpi na alergiczne zapalenie skóry odpchelne. Każda pchła, która go ugryzie powoduje, ze otwieraja mu się ranki, drapie się itd, itp.

Będę go widziała w poniedziałek i pójdę z cm. zmierzę dokładnie, bardzo dokładnie.

Posted

Niestety nikt do mnie nie odezwał się w sprawie Puszka.
Jest mi bardzo cięzko, bo gdy patrzę na niego, a on spojrzy tymi swoimi przpastnymi oczyskami to robi mi sie gorąco.

Posted

Jeszcze nie powiedziałam jednego. Jego "właścicielka" zgodziła się go oddać, bo w przerwie między ciągami zdaje sobie sprawę z tego, ze nie może mu zapewnic żadnej opieki, a i tak ta opieka jest nijaka. Ale powiedziała: " Wie Pani, pani Małgosiu, (nie wiem dlaczego tak sie do mnie zwraca), że Puszek musi pokochac nowego pana, bo bez jego miłosci nic z tego nie wyjdzie. Powiem Wam, ze mnie tym zdaniem zaskoczyła.

Szukajmy takiego Pana, którego Puszek pokocha.

Posted

" Wie Pani, pani Małgosiu, (nie wiem dlaczego tak sie do mnie zwraca), że Puszek musi pokochac nowego pana, bo bez jego miłosci nic z tego nie wyjdzie.

Święta prawda,ja równiez szukam takiej pani dla mojej Essi,takiej którą ona pokocha.

Posted

Pies zyje w opłakanych warunkach. Cała rodzina chora na chorobę alkoholową, ale chyba nie zawsze tak było? To oni uratowali życie Puszkowi gdy był maly zdejmując go z płotu z rozprutym brzuszkiem, zajmowali sie nim przez tyle lat, nawet teraz nie można powiedzieć, ze sie nad nim znęcają (bija).
I słowa przytoczone przez Hanię świadczą, ze tym ludziom mimo wszystko leży na sercu los psiaka. Jednego można żałować, ze takich ludzi dopadła ta choroba, a Puszek stał się ofiarą nałogu - bezbronny i zależny od opiekunów, którzy przeważnie żyją w zaburzeniu świadomości.