Jump to content
Dogomania

Trust - pozostaje na zawsze w u p. Teresy:-) wiedziałam........

Recommended Posts

Posted

Tylko lojalnie mówię, że ona się nie podejmie wykonania operacji. W takim wypadku trzeba będzie myśleć o transporcie.
Rozmawiałam z nią i mowi, że na razie mógłby być w lecznicy. To ni ejest luksusowa klinika, tylko wiejska lecznica, ale wetka jest naprawdę dobrym internistą, wcześniej miała praktykę w Warszawie i wycofała się na wieś.

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oświadczam, ze pisząc o domu z ogrodem i dwoma psami NIE MIAŁAM na myśli personalnie Neigh. Czuję się jak w przedszkolu, wycofuję się z tego wątku. WYsłuchiwanie od znajomych jaka to jestem podła przekracza moje mozliwości psychiczne.

Posted

Dziewczyny, jeżeli któraś się pokłóciła z Neris proszę się natychmiast przeprosić! ;-)
Nie ma czasu na jakieś ceregiele, podejrzewam, że Neigh odebrała post Neris na temat dwóch psów i ogródka jako uderzenie do niej, ale skoro Neris napisała, że tak nie było, to nie ma co się wkurzać, tylko cieszyć się, że Neris jest chętna i może jakoś pomóc oferując hotelik u znajomej wetki.

Jeśli poszło o coś innego i źle strzeliłam, to wyjaśnijcie to sobie na spokojnie i proszę was nie zachowujmy się jak w przedszkolu.

Na dogo często padają jakieś oskarżenia względem innych osób, czasem słuszne czasem nie, trzeba umieć ze sobą rozmawiać i wyjaśniać wszystko na bieżąco. Nie dajmy się kochane zwariować.

Posted

Jeśli będziemy coś sobie wyjaśniać, to jak sądzę możemy to zrobić w inny sposób niż za pomocą dogomanii. W końcu i numery telefonów znamy i miejsce zamieszkania ( przynajmniej ja ) też.
Owszem, uwagę Neris wzięłam do siebie.......tak się składa, że mam ogródek i dwa psy.

Na pewno nie będę tu wchodzić w żadne polemiki. Ani dochodzić, co poeta miał na myśli.

Sprawę uważam za zamkniętą - nikogo do wchodzenia na wątek ani wychodzenia namawiać nie będę. Z bardzo prostej przyczyny czy przedszkole, czy gimnazjum jest mi obojętne - pies sie liczy

Howgh.

Posted

Eh głupota, masz racje dogomania nie jest miejscem do wyjaśniania sobie tego typu spraw, możecie inaczej ze sobą porozmawiać, ale myślę, że źłe zrozumiałaś Neris i nie ma co się na siebie droczyć, pies się liczy, a my zamiast sobie pomagać to często się obrażamy, robimy fochy, nadinterpretujemy i jakże ciężko nam się ze sobą pogodzić ze względu na dobro psa.

To rozumiem, że sprawa z hotelikiem dla Trust-a się rypła?

Posted

Dziewczyny, błagam spokojnie. Dopiero wczoraj była " kłótnia " o donos Arki na Pajunię.
Ja mam dobrą wetkę w Warszawie na Zaciszu. Jest świetną diagnostką i również operuje. Nie jest droga. A jak wie, że to dla wolontariuszy robi to taniej. Tylko dowiezienie Truścika do wetki jest możliwe dopiero po zabraniu Go ze schroniska i zapewnieniu mu hoteliku. A gdzie ten hotelik sie znajduje??

Posted

Jakby tę wiadomość rozpowszechnić na innych wątkach to może by się udało. Przy np. piętnastu osobach to tylko po 30 zeta miesięcznie. Taką sumę deklaruję się wygospodarować. Kto jeszcze????
Ja nie umiem nic wklejać w podpis, ale Wy Dziewczyny jesteście zdolne. Zróbcie reklamę sprawie i mam nadzieje znajdziemy chętnych. Szkoda tego staruszka !!!!!

Posted

[quote name='Eva']Jakby tę wiadomość rozpowszechnić na innych wątkach to może by się udało. Przy np. piętnastu osobach to tylko po 30 zeta miesięcznie. [/quote]
Ja bym też mogła co miesiąc wpłacać 30 zł ale dopiero od końca listopada albo początku grudnia :oops:

Posted

No oczywiście ja.....tzn ja się też zobowiązuję płacić.

Jeśli chodzi o weta, to nie jest żaden problem, podobnie jak transport do weta, Trąbiłam tysiąc razy, że zawiozę, odwiozę, przywiozę. A mój wet za wizytę nie policzy W OGÓLE, operację zaś po kosztach zrobi.

Właśnie wróciłam od weta - Sake ma babeszjozę ( moja osobista mastiffka ).
Ja nie wiem przeklął mnie ktoś czy jak.

Posted

A może zrobić zbiórkę pieniędzy w okolicznych szkołach? Np. pod hasłem "Uratuj życie Trustowi". Konkurs plastyczny (rysunki potem wystawić na allegro) + zbiórka pieniędzy (jak jakaś większa szkoła to mogą kilkaset zł uzbierać), a przy okazji można trochę darów dla schroniska zebrać.

Czy dobrze, zrozumiałam, że jest problem z zabraniem psa na leczenie z tego schroniska?

Posted

lika - problemu z zabraniem psiaka nie ma, problem jest ze znalezieniem mu tymczasu, jak na razie w grę wchodzi hotelik jakiś, a na to trzeba środków...

No i mamy ruszyć z ogłoszeniami w GW, ja miałam przeglądnąć portal wczoraj, ale nie miałam czasu, przepraszam, dziś usiądę do tego ponownie, tylko co umieścić w ogłoszeniu?

Posted

Mam 5 minut.
Ale to być może najważniejsze 5 minut w życiu Trusta.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że znalazłam tymczas.

Pani może go zabrać za miesiąc, w miedzyczasie ma wesele syna, musi też postawić drugi kojec.
Nie będę się wdawać w szczegóły. W każdym razie nie dziś:-). Ma być tak: pies ma wyjść ze schronu i być leczony, diagnozowany gdzieś w szpitalu, przez ten właśnie miesiąc. Potem jedzie do Pani, a ja (i mam nadzieję nie tylko ja )zobowiązałam się robić ile w mojej mocy by dalej szukać domu docelowego. Innymi słowy jest go gdzie zabrać za miesiąc.
Teraz potrzebny więc: dobry szpital i hotelik na miesiąc. Myślę, że wszystko da się załatwić, brakuje tylko kasy.

Po dołożeniu ode mnie jest - 300 zł. Zakładam, że brakuje około 400, no może 500 zł. Pokryje to hotel i leczenie.

I co Panie ( i Panowie ) na to?

Posted

NIe śledziłam całego wątku, ale deklaruje, ze dorzuce 30,00 na hotel.
(komu wyslac kaske dzis? bo mam dostep do netu tylko do 17:00 a potem 9 dni mnie nie bedzie)

Posted

A bo ja wiem? Na już :-).
Skądś sie te 300 brakujące weżmie. Mój wet wraca 10.10. Jagielskiego ( onkolog ) trzeba umówic. No w ogóle huk roboty. Ale faaaaaaaaajnie KURDE!