Jump to content
Dogomania

jamniczka 95%, zaniedbana i przerażona Elbląg- W DOMU we Wrocku!!

Recommended Posts

Posted

NUTKA wczoraj przyjechała do Warszawy do DT ze schorniska w Elblągu, gdzie przebywała od kwietnia. Rybc!a nie mogła jej nigdy zrobić choć zdjęcia, bo Nutka przez cały ten czas siedziała przerażona w budzie, prawienie nie wychodziła:-(.
I taka jest: nieśmiała, łagodna i delikatna.
Nic dobrego jednak w jej przed schroniskowym życiem nie zaznała. POmimo wieku ok. 3-4 lat, ma ząbki w opłakanym stanie (a nawet braki), pazury tak długie, że ledwo chodzi. To się nie stało przez ostatnie miesiące:shake:. A poza tym uciaka i kuli się na podniesiony głos, na gwałtowny ruch.

Do psów i suk jest nie nachalna i zachowujaca dystans.
Bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. To taka suńcia na kolanka i do łóżeczka.:loveu:

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i przywędrowałam tutaj i ja. I pozdrawiam Cioteczkę Tanitkę i inne zaprzyjaźnione Ciotki, i już nie martwię się o jamnisię, bo zanim sie obejrzymy, to będzie grzała dupkę w jakimś ciepłym łóżeczku u boku kochającego Człowieka...

Posted

Nutka jest coraz odważniejsza, uwielbia spacerki i bawi się z Kubusiem. Reaguje juz na swoje imię i wogóle jest bardzo grzeczna i pojętna. Najchetniej siedziałaby mi na kolanach i spała pod kołdrą. No ale niestety u mnie musi ustąpic pierwszeństwa domownikom.:roll:
Szukam więc dla Nutki kolanek i łóżeczka na wyłączność, no może być drugi piesek do towarzystwa.:lol:

Posted

sterylka i zabiegi leczniczo-kosmetyczne ząbki- pazurki. Planuje je na przyszły tydzień.

A suńka jest niemożliwa, bo zaczyna moje pieski ode mnie odpędzać, bo przecież ona ma być KRÓLEWNĄ!!!:huh:

Posted

Tanisiu, a co Twoje panny na Krolewne?

Sliczna jest :loveu: Po sterylce pewnie szybko znajdzie dom... fanow jamnikow na szczescie jest duzo, co widac bylo na jamniczej paradzie w Krakowie ;)

Krolewna sie przypomina

Posted

Moje suczki ją ignorują na szczęscie:lol:.

Dowodem na to że NUtka ma się coraz lepiej jest dzisiajsze tarzanie sie plerkami po dywanie i bieganie za własnym ogonkiem.:evil_lol:

Niestety, po przyjściu z pracy znalazłam na podłodze wypadnięty ząbek, jak nic to ząbek Nutki.:-(

Dziś byłyśmy u weta i Nutka nie dała sie nawet dotknąć, kłapała paszczą, trzęsła się jak galareta, aż zęby dzwoniły.
Co ta psinka musiał przejść.
sterylka i zabiegi stomatologiczne zamówione są na piątek na 15.00.

Posted

dziś podczas mojej obecności w pracy przyszła moja Mama do domu i Nutka obszczekiwała ja potępieńczo i nie dała się dotkąć, dopiero przekupywanie kawałkami kiełbaski doprowadziło do zbliżenia;)