Jump to content
Dogomania

Piękna Benia w swoim domku jak za snów dochodzi do zdrowia. Dziękujemy :)!

Recommended Posts

Posted

Oto co piszą o niej na schroniskowej stronie:

"Starsza suczka bernardynka, lat mniej więcej niż 8-10, do schroniska trafiła jako bezdomna. Grzeczne, spokojne suczydełko. Widać, że była wykorzystywana jedynie do rodzenia szczęniąt na sprzedaż. Pewnie nie może już rodzić i dlatego trafiła na ulicę."

Człowiek to bydlę i kat. Potwierdza sie to po raz kolejny.
Chęć zysku zaślepia, sprawia, że stajemy się po prostu nieobliczalni. Co z oczu to z serca. Wykorzystać, wyrzucić, zapomnieć.

Wstyd mi, że jestem człowiekiem...

Kochanej Beni potrzebna jest pomoc. Natychmiast.
Z relacji schroniskowych wynika, że i tak juz wyniszczony organizm suni zaczyna niedomagać. Sunia wymaga opieki weterynaryjen, zdiagnozowania jej stanu zdrowia.
A przede wszystkim potrzebuje ciepłego kąta u boku wspaniałych ludzi na ostatnie lata jej życia.

Pomóżmy kolejny raz zmienić obraz człowieka...

Pozmóżmy jej...

Oto sama Benia:

Mała ma allegro i ogłoszenia na:

postaram się ją wstawić jeszcze na bernardyny.

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa, dzieki za watek....obecnie suczydlo jest w budynku. Niedomaga jej zdrowie.
Tutaj mail od p.kierownika jako odpowiedz na zapytanie czy Benia moglaby mieszkac w mieszkaniu :
[FONT=Arial]

[FONT=Arial]Benia w tej chwili jest na hali gdzie jest drewniana podłoga. Boję się czy po przyjściu do mieszkania nie załatwi się w domu. Jeżeli chodzi o piętro to jeszcze lekko spuchnięta łapka i wiek nie bardzo wskazuja na spacery po schodach choćby dwa razy dziennie. Jeżeli chodzi o inne zwierzęta to ją wogóle nie interesują. [/FONT]
[/FONT]

Posted

Tyle lat rodzila...pewnie jeszcze niedawno miala szczeniaki....czy schronisko jest zaplata za jej bol i cierpienie.

Zycze jej 'wlascicielowi', zeby sie do konca zycia meczyl i mial wszelkiego rodzaju problemy nie do rozwiazania :angryy: a na stare lata niech siedzi w najgorszym domu starcow w Polsce.

Posted

Justynna napisał(a):
EWa....i chyba żeby się NIE mógł podrapać...:cool1:...pierun jeden...

dokładnie ;)
ja czasem szybciej mysle jak robie :eviltong:
ale juz dziadowi poprawiłam :mad:

Posted

Justynka byla w schronisku, zawiozla witaminy i karme dla Beniusi,
niestety trafila na TA PANIA :mad:
Nie pozwolila Justynce zrobic zdjec :no-no-no:

Justynka zaraz napisze jak bylo...:roll:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Justynka byla w schronisku, zawiozla witaminy i karme dla Beniusi,
niestety trafila na TA PANIA :mad:
Nie pozwolila Justynce zrobic zdjec :no-no-no:

Justynka zaraz napisze jak bylo...:roll:

Nie do wiary!!!!!:angryy:

Posted

hehehe...ale było super!

Była ULUBIENICA wszystkich ludzi, którzy znają mieleckie realia...Jak zwykle była bardzo miła...absolutnie nie pozwoliła sobie na rzadne złośliwości...Niestety była straszliwie zapracowana i zajęta, więc o zdjęciach nie było mowy :]

Szarpnęłam się u weta na specjalne tabletki pomagające w rekonwalestnecji, zrastaniu się tkanek mięśniowych, przeciwzapalne, łagodzące stres i inne :) i 10 kg żarełka w puszkach. Powiedziałam Pani z dziesiec razy, że to jest TYLKO dla Beni zobaczymy co z tego wyjdzie. Aga, mysle ze trzeba bedzie napisac do P. Izy co by dopilnowała tego.

no i sprawa rzekomej adopcji. Nie pozwoliła zrobić rzadnych zdjęc bo sunią jest zainteresowa ponoc jakas pani. P. Iza z nią koresponduje. Babeczka ponoć pisze czesto z róznymi zapytaniami, wczoraj wysłali jej maila z dokładnym opisem stanu Beni. Zobaczymy. Oby sie udało. Tylko konieczie trzeba napisac do P. Izy! aga, jak masz dużo innych spraw wyslij mi jej maila to napisze.

no i tak to jest w tym naszym Mielcu-Szmelcu...

Posted

Terra,
Justynka trafila po prostu na cerbera mieleckiego schroniska, byla o niej mowa w duzej ilosci na mieleckim watku na akcjach.
Kto byl i mial przyjemnosc te ze lzami w oczach wita Pania Ize lub Basie i przed przyjazdem do schronu modli sie, zeby one mialy dyzur.

O tutaj wklejam Pania IZE bohaterke PAMIETNIKA BABUNI

Justynko, wielkie dzieki za to co zrobilas dla Beniusi :Rose: :calus:
Oby dziewczynka znalazla domek na stare lata.

Posted

niestety nie mam miejsca w domu, ale moze ktos sie zglosi.... dziekuje za

informacje postaram sie znalesc jej dom...

pozdrawiam

mail od tej moderatorki bernarydynkowego forum :) Ale qrcze teraz, to nie wiadomo co robić, jest ta chetna czy nie ma? chulera...

Aga, sorki ze jestem taka upierdliwa, ale co z P. IZa? Pisałas? Ja mam napisac? Bo szkoda, żeby te tabletki przeleżały w świetlicy.

Posted

Justynko,
tak napisalam od razu po Twoim poscie...i zapytalam od razu o ten domek potencjalny, z ktorym koresponduje pani Iza. Ale pani Iza bedzie chyba jutro rano dopiero.