Jump to content
Dogomania

Starachowice! 7 wyrzuconych, zachudzonych, 4ro tygodniowych maluchów!mają domki!

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
W Sosnowcu wiem,że dzialają Lucy i Ambra - nie wiem kto jeszcze....chyba Pianka też...

Dzięki Andzia69 Już Je odszukuje na mapie dogo

Posted

andzia69 napisał(a):
boshe:-( i jak się tu nie powiesić.....:placz:

tylko, czemu siebie a nie takiego, który próbował je przejechać? albo tego, który je wyrzucił? podłość ludzka nie zna granic.

Posted

Czy to matka nie przeżyła nawet pierwszej nocy? Bo tak zrozumiałam. Może matka z wycieńczenia padła bo wykarmić 7 szczeniąt nie mają nic do jedzenia, pozostawiona sama sobie. Nie mogła odejść za pokarmem i zostawić maleństw a cały czas karmiła więc efekt katastrofalny był. po prostu wyssały z niej dzieci życie ... :placz:

Posted

Maja co o tym sądzisz:
maluchy z innego wątku - na zdjęciu mają ok.4 tyg niby:

i zalozycielka tamtego wątku napisala :"choc to tez 4 chłopaków i 2 dzieczyny, ale maja 6 tygodni."

i :

"Szczeniąt było 9, dom dla jednego pomógł znależc b. porządny weterynarz ze Starachowic - dr Blicharz, drugiemu znalazłyzmy z córka tez wspaniały dom, kolejne ze szczeniat nie chodziło,( poczatkowo była mowa o eutanazji opinia lekarza,bo nigdy nie bezie chodzic), ale dzieki leczeniu u wspomnianego dra i moim staraniom piesek chodzi i znalazłam mu dom, ale dopiero za jakiś czas bedzie pzrewieziony do Krakowa, a te pozostałe 6 szukajadomów i naprawde jest potzrebna pomoc, bo opiekun piesków ma 80 lat i ledwie sam chodzi. Zreszta popatrz na zdjecia, to inne psy."

dlaczego ja mam wrażenie,że to te same psy???:cool3:

Posted

To nie matka odeszła za TM, tylko jedno ze szczeniąt - bo to na nie polowano samochodem :angryy: :angryy:

Andzia69, DuDziaczek odpisałam na kieleckim wątku tak:
[quote name='Majaa']Spokojnie, to nie te same psiaki, które masz na myśli, znalezione w niedzielę niby dobki. Gwarantuję za to, choć znalezione były faktycznie niedaleko.
Sprawę, o której pisze maryd znam, a o ile się nie mylę, to i maryd miałam okazję poznać :lol: (razem z dr Blicharzem przywieźliśmy ludzi z Ostrowca, którzy mieli wziąść psiaka i wówczas również dr badał tego szczeniaczka, który miał kłopoty z chodzeniem)
Wiem również , że tak, jak pisze maryd szczeniaki są wciaż u tego Pana.

Teraz trochę przełożę to, co napisała maryd na naszą dogo - gwarę:
Matka szczeniąt jest w typie lekko ONkowatym, ale jest od ONa sporo mniejsza. Myślę, że ma w granicach max. 42-45 cm w kłębie. Szczenięta zróżnicowane w wielkości - samce zdecydowanie większe (sytuacja sprzed 3 tygodni, kiedy szczenięta widziałam), w dużej części czarne podpalane, o ile pamiętam .....

Maryd prześlij zdjęcia na [email protected] Wkleimy szczeniaki do wątku głównego naszego i założymy im osobny wątek, choć zazwyczaj nie zajmujemy się psami urodzonymi u kogoś, z bardzo prostej przyczyny bezdomnych psów na ulicach Starachowic są setki, ale w tym przypadku, wiemy, że i suka była bezdomna, a Twojego Tatę i Jego dom sama sobie wybrała. Choć naprawdę ciagle pamiętamy o tych szczeniętach ....
Czy suka zostaje u Taty?

Ah no i jeszcze jedna prośba, maryd, opisz dokładnie sytuację, w jaki sposób Tata stał się opiekunem szczeniąt. W wersji, którą my znamy od Gutka, jest bardzo wzruszajaca, a to nie ukrywam, pomaga w przy adopcjach ..... a nie chciałabym wprowadzić żadnego przekłamania ...