klusek04 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Potzreba jeszcze sześć domków. Kto przygarnie choć jedną bidę? Quote
Majaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 andzia69 napisał(a):W Sosnowcu wiem,że dzialają Lucy i Ambra - nie wiem kto jeszcze....chyba Pianka też... Dzięki Andzia69 Już Je odszukuje na mapie dogo Quote
zasadzkas Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 andzia69 napisał(a):boshe:-( i jak się tu nie powiesić.....:placz: tylko, czemu siebie a nie takiego, który próbował je przejechać? albo tego, który je wyrzucił? podłość ludzka nie zna granic. Quote
malagos Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Czyli jedna suczka szczeniak nie przeżyła nawet pierwszaj nocy? :shake: Quote
klusek04 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Czy to matka nie przeżyła nawet pierwszej nocy? Bo tak zrozumiałam. Może matka z wycieńczenia padła bo wykarmić 7 szczeniąt nie mają nic do jedzenia, pozostawiona sama sobie. Nie mogła odejść za pokarmem i zostawić maleństw a cały czas karmiła więc efekt katastrofalny był. po prostu wyssały z niej dzieci życie ... :placz: Quote
KamaG Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 w rozmowie na gg ta potencjalna chętna o której pisze Majaa była mocno zainteresowana i wogóle przejęta losem bezdomnych psiaków Quote
andzia69 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 podnoszę maluszki...Maja - i co wet powiedzial??? bardziej terierki czy bardziej dobki???? Quote
andzia69 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Maja co o tym sądzisz: maluchy z innego wątku - na zdjęciu mają ok.4 tyg niby: i zalozycielka tamtego wątku napisala :"choc to tez 4 chłopaków i 2 dzieczyny, ale maja 6 tygodni." i : "Szczeniąt było 9, dom dla jednego pomógł znależc b. porządny weterynarz ze Starachowic - dr Blicharz, drugiemu znalazłyzmy z córka tez wspaniały dom, kolejne ze szczeniat nie chodziło,( poczatkowo była mowa o eutanazji opinia lekarza,bo nigdy nie bezie chodzic), ale dzieki leczeniu u wspomnianego dra i moim staraniom piesek chodzi i znalazłam mu dom, ale dopiero za jakiś czas bedzie pzrewieziony do Krakowa, a te pozostałe 6 szukajadomów i naprawde jest potzrebna pomoc, bo opiekun piesków ma 80 lat i ledwie sam chodzi. Zreszta popatrz na zdjecia, to inne psy." dlaczego ja mam wrażenie,że to te same psy???:cool3: Quote
DuDziaczek Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 andzia jakos tez mnie ogarniaja taki przypuszczenia.... xD A ten kto to pisal skad jest?? Quote
Majaa Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 To nie matka odeszła za TM, tylko jedno ze szczeniąt - bo to na nie polowano samochodem :angryy: :angryy: Andzia69, DuDziaczek odpisałam na kieleckim wątku tak: [quote name='Majaa']Spokojnie, to nie te same psiaki, które masz na myśli, znalezione w niedzielę niby dobki. Gwarantuję za to, choć znalezione były faktycznie niedaleko. Sprawę, o której pisze maryd znam, a o ile się nie mylę, to i maryd miałam okazję poznać :lol: (razem z dr Blicharzem przywieźliśmy ludzi z Ostrowca, którzy mieli wziąść psiaka i wówczas również dr badał tego szczeniaczka, który miał kłopoty z chodzeniem) Wiem również , że tak, jak pisze maryd szczeniaki są wciaż u tego Pana. Teraz trochę przełożę to, co napisała maryd na naszą dogo - gwarę: Matka szczeniąt jest w typie lekko ONkowatym, ale jest od ONa sporo mniejsza. Myślę, że ma w granicach max. 42-45 cm w kłębie. Szczenięta zróżnicowane w wielkości - samce zdecydowanie większe (sytuacja sprzed 3 tygodni, kiedy szczenięta widziałam), w dużej części czarne podpalane, o ile pamiętam ..... Maryd prześlij zdjęcia na [email protected] Wkleimy szczeniaki do wątku głównego naszego i założymy im osobny wątek, choć zazwyczaj nie zajmujemy się psami urodzonymi u kogoś, z bardzo prostej przyczyny bezdomnych psów na ulicach Starachowic są setki, ale w tym przypadku, wiemy, że i suka była bezdomna, a Twojego Tatę i Jego dom sama sobie wybrała. Choć naprawdę ciagle pamiętamy o tych szczeniętach .... Czy suka zostaje u Taty? Ah no i jeszcze jedna prośba, maryd, opisz dokładnie sytuację, w jaki sposób Tata stał się opiekunem szczeniąt. W wersji, którą my znamy od Gutka, jest bardzo wzruszajaca, a to nie ukrywam, pomaga w przy adopcjach ..... a nie chciałabym wprowadzić żadnego przekłamania ... Quote
DuDziaczek Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Coz szczeniory szuaja domkow... tyle ich jest... Quote
Fifek_Miśki Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Maluszki szybko na góre po domki! Quote
aagaaciaa Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 I jeszcze raz ! Hoooop po domki! Quote
Majaa Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Czekamy na kontrolę domku w Sosnowcu dla jednego malucha Fifek_Miśki dzięki wielkie :loveu: Czekamy na opinię ... Quote
KamaG Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 jak myślicie ile one mają z dobka, można je w ogłoszeniach puścić jako dobkomixy? Nie chciałabym ludzi w butelkę nabijać Quote
saga_86 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 TYle szczeniaków jest jeszcze bez domków:shake: Quote
klusek04 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Szkoa słów na bezduszność ludzką. Te psiaczki szukają pilnie domków. Starachowice zapsione są bardzo. Tyle nieszczęść teraz jest na ulicy. Quote
Recommended Posts