Jump to content
Dogomania

Mlody molos, ciezko pogryziony walczy o zycie.... JUZ W SWOIM DOMU !!!

Recommended Posts

Posted

Benka zobaczylam w zeszlym tygodniu w schronisku w Wolominie. Lezal sobie spokojnie w klatce, podeszlam - machnal ogonem, zwrocilam uwage na jego oczy - zaropiale okrutnie... zadumalam sie chwile nad nieszczesnymi przypadlosicami ocznymi molosowatych, i szepnelam mu na uszko, ze jesli tylko uda mi sie wyadoptowac ktoregos zwierza z sggw to go tam zabiore.... tak bylo w zeszlym tygodniu.
Dzisiaj pojechalam zobaczyc jak sie czuje podeszlam do klatki. Zero reakcji. Od pracownika sucha wiadomosc - psy go gryza. Z klatki dolatuje mnie mdly zapach ropy.. Boże tylko nie to. Ja już nie wyrabiam ze zbieraniem pieniędzy na psy które są w trakcie leczenia, nastepny pogrąży mnie jeszcze bardziej.. może jednak nie jest tak źle... cmoknelam z nadzieja, ze tylko przysnal... zero reakcji. Przyjzalam sie blizej - z psa cieknie ropa, zbiera sie na karku tworzac pokazna gule. Tu skonczylo sie moje racjonalne myslenie.

Benek zostal zapakowany do samochodu. Wyladowal w klinice. Gdyby nie winda, moj TZ musialby znosic 40kg psa po schodach na rekach - Benek nie mial sil isc...Szybkie badania - podwyższone proby watrobowe, fatalny stan, ostre zapalenie.

Tutaj zdjecia Benka z Kliniki, juz po pierwszych zabiegach:

gdyby ktos zechcial pomoc w oplaceniu kosztow leczenia Benka:

Alarmowy Fundusz
Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda
Numer konta: VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

z dopiskiem "Benek"

Wiecej info: 501-293-791

pozdrawiam
GreenEvil

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko - jaka bida:placz::placz::placz::placz:

Green - ponieważ Zgredzio przekazał część pieniążków ze swojej skarpety na konto asta Jovanka - a on poszedł do właścicieli, czy zechciałabyś połowę tej kwoty przekazać na benia???? A drugą połowę dać spowrotem na konto Zgredzia, aż znowu jakas bida astkowata byłaby w potrzebie????

Posted

Dzieki Andziu :loveu:
jestem dzisiaj doslownie przybita... Benek, w Wolominie usypiali AST-a po walkach - pies byl doslownie w strzepach... a jeszcze musze oddac swojego psa na operacje. To ostatnie bym jakos przezyla, ale moj Felu ma 14 lat :placz:

pzdr
GreenEvil

Posted

Stan Benka bez zmian - nadal lezy, choc juz laskawie ruszyl uchem na moj widok. Rany nadal wygladaja fatalnie...
W karcie wpisali mu leonberger - on jest podobny? bo wstyd sie przyznac, ale z duzych molosow odrozniam tylko doga niemieckiego i bernardyna... on nie jest podobny do zadnego :lol:

Oczka juz wyczyszczone. Benek lezac dzisiaj pod kroplowka pomrukiwal sobie pod nosem jak maly niedzwiadek :) Zdjec nie mam - baterie mi padly w aparacie :/

pzdr
GreenEvil

Posted

andzia69 napisał(a):
mnie on przypomina jednak bernardyna - tylko ma dużo rudego, ale łeb ma calkiem bernisiowy!

no ale to umaszczenie ma zupelnie nieteges na bernisia. Rudo bezowy bernis??

pzdr
GreenEvil

Posted

Co za bezduszni ludzie , Wołomin to pogotowie-przechowalnia dla bezdomnych zwierząt , tymczasem Lekarz patrzy na to wszystko i nie reaguje. Jest również gabinetem lekarskim dla zwierząt które mają domy i choć i za leczenie psów domowych , jak i za bezdomne (z Gmin)dostaje pieniadze to leczy jedynie te które przyjdą ze swymi włascicielami.
Sadysta pi...... ! Szlag mnie trafia, że Prokuratura wciąz uwaza , że tam nie ma nic niepokojącego i szlag mnie trafia, ze taki człowiek jest nadal lekarzem.Codziennie widzi cierpienie i rany zwierząt i nic nie robi....
Dlaczego pozwolił na to by gryzły go inne psy ,dlaczego nie opatrzył ran, to nie jest schronisko gdzie jest 500 psów i pracownicy nie są w stanie tego zauważyć. Tu wszystko widać jak na dłoni.
Krzyczki 2 !

Posted

[quote name='oktawia6']Misiaczek jutro resztę wykona-ja tylko tło wybieram i napisik-ona taka zdolna i resztę tworzy:loveu: .

to zdolny z Was tandem :)
[quote name='oktawia6']
Green nie wiedziałam, że koty umieją warczec:evil_lol:
Sil potrafi dodatkowo szczekac i robic "gęgęgę" , LaLa potrafi gruchac a Basza bulgotac
[SIZE=2]
pzdr
GreenEvi