GreenEvil Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Benka zobaczylam w zeszlym tygodniu w schronisku w Wolominie. Lezal sobie spokojnie w klatce, podeszlam - machnal ogonem, zwrocilam uwage na jego oczy - zaropiale okrutnie... zadumalam sie chwile nad nieszczesnymi przypadlosicami ocznymi molosowatych, i szepnelam mu na uszko, ze jesli tylko uda mi sie wyadoptowac ktoregos zwierza z sggw to go tam zabiore.... tak bylo w zeszlym tygodniu. Dzisiaj pojechalam zobaczyc jak sie czuje podeszlam do klatki. Zero reakcji. Od pracownika sucha wiadomosc - psy go gryza. Z klatki dolatuje mnie mdly zapach ropy.. Boże tylko nie to. Ja już nie wyrabiam ze zbieraniem pieniędzy na psy które są w trakcie leczenia, nastepny pogrąży mnie jeszcze bardziej.. może jednak nie jest tak źle... cmoknelam z nadzieja, ze tylko przysnal... zero reakcji. Przyjzalam sie blizej - z psa cieknie ropa, zbiera sie na karku tworzac pokazna gule. Tu skonczylo sie moje racjonalne myslenie. Benek zostal zapakowany do samochodu. Wyladowal w klinice. Gdyby nie winda, moj TZ musialby znosic 40kg psa po schodach na rekach - Benek nie mial sil isc...Szybkie badania - podwyższone proby watrobowe, fatalny stan, ostre zapalenie. Tutaj zdjecia Benka z Kliniki, juz po pierwszych zabiegach: gdyby ktos zechcial pomoc w oplaceniu kosztow leczenia Benka: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda Numer konta: VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 z dopiskiem "Benek" Wiecej info: 501-293-791 pozdrawiam GreenEvil Quote
andzia69 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 o matko - jaka bida:placz::placz::placz::placz: Green - ponieważ Zgredzio przekazał część pieniążków ze swojej skarpety na konto asta Jovanka - a on poszedł do właścicieli, czy zechciałabyś połowę tej kwoty przekazać na benia???? A drugą połowę dać spowrotem na konto Zgredzia, aż znowu jakas bida astkowata byłaby w potrzebie???? Quote
fona Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Chlopaku, trzymaj się. Ciotka jakies bazarki bedzie wymyslac koniecznie. Quote
GreenEvil Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Dzieki Andziu :loveu: jestem dzisiaj doslownie przybita... Benek, w Wolominie usypiali AST-a po walkach - pies byl doslownie w strzepach... a jeszcze musze oddac swojego psa na operacje. To ostatnie bym jakos przezyla, ale moj Felu ma 14 lat :placz: pzdr GreenEvil Quote
GreenEvil Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Dzieki Ciociu Fono :loveu: Ktos moglby go wrzucic na forum molosow? Bede wdzieczna :oops: pzdr GreenEvil Quote
oktawia6 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 matko boska Green:crazyeye: :shake: :placz: Quote
solito Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Green-aniele:loveu: , dobrze, że dzięki Tobie jest już bezpieczny! Quote
Agata-Poznań Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 W poniedziałek wpłacę 30 zł na tego biedaka,chociaż tyle mogę pomóc:-( Quote
andzia69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 zaraz polecę na molosy i jeśli go tam nie ma to zaraz będzie!!! Wołomin.....z czym mi sie kojarzy...walki..biedny aścik Quote
Lemoniada Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Cioteczko Green, czy Ty masz zamiar kiedyś odpocząc?:( Quote
GreenEvil Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Stan Benka bez zmian - nadal lezy, choc juz laskawie ruszyl uchem na moj widok. Rany nadal wygladaja fatalnie... W karcie wpisali mu leonberger - on jest podobny? bo wstyd sie przyznac, ale z duzych molosow odrozniam tylko doga niemieckiego i bernardyna... on nie jest podobny do zadnego :lol: Oczka juz wyczyszczone. Benek lezac dzisiaj pod kroplowka pomrukiwal sobie pod nosem jak maly niedzwiadek :) Zdjec nie mam - baterie mi padly w aparacie :/ pzdr GreenEvil Quote
andzia69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 mnie on przypomina jednak bernardyna - tylko ma dużo rudego, ale łeb ma calkiem bernisiowy! Quote
GreenEvil Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 andzia69 napisał(a):mnie on przypomina jednak bernardyna - tylko ma dużo rudego, ale łeb ma calkiem bernisiowy! no ale to umaszczenie ma zupelnie nieteges na bernisia. Rudo bezowy bernis?? pzdr GreenEvil Quote
Katie Blackss Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Psiak ma rzeczywiście bernisiowy łeb. Mam nadzieje, że szybko wyzdrowieje i znajdzie nowy domek. Quote
betinka24 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Wpłaciłam na Benka 30 zlotych wiem ze to nie wiele ale zawsze moze sie troszke przyda Quote
oktawia6 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 poproszę Misiaczek o piękny banerek dla niego w kilku rozmiarach! póki co:oops: Quote
GreenEvil Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Benek, do gory pzdr GreenEvil Quote
Izabella Hossa Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Co za bezduszni ludzie , Wołomin to pogotowie-przechowalnia dla bezdomnych zwierząt , tymczasem Lekarz patrzy na to wszystko i nie reaguje. Jest również gabinetem lekarskim dla zwierząt które mają domy i choć i za leczenie psów domowych , jak i za bezdomne (z Gmin)dostaje pieniadze to leczy jedynie te które przyjdą ze swymi włascicielami. Sadysta pi...... ! Szlag mnie trafia, że Prokuratura wciąz uwaza , że tam nie ma nic niepokojącego i szlag mnie trafia, ze taki człowiek jest nadal lekarzem.Codziennie widzi cierpienie i rany zwierząt i nic nie robi.... Dlaczego pozwolił na to by gryzły go inne psy ,dlaczego nie opatrzył ran, to nie jest schronisko gdzie jest 500 psów i pracownicy nie są w stanie tego zauważyć. Tu wszystko widać jak na dłoni. Krzyczki 2 ! Quote
oktawia6 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 oto banerek od Misiaczek!: Alonda-Ty jako pierwsza weź go do swego podpisu! masz wolne całe miejsce!:evil_lol: jutro będą w innych rozmiarach! Quote
GreenEvil Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Benek slicznie dziekuje za banerek :loveu: pzdr GreenEvil Moj rabniety kot walsnie warczy przez sen :-o Quote
oktawia6 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Misiaczek jutro resztę wykona-ja tylko tło wybieram i napisik-ona taka zdolna i resztę tworzy:loveu: . Green nie wiedziałam, że koty umieją warczec:evil_lol: Quote
Anashar Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Benku hopaj w górę. Mój pies po 4 dniach walki o życie wyszedł ze stanu zapalnego, a jest mniejszy więc Ty tym bardziej musisz sobie poradzić! :loveu: Quote
GreenEvil Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [quote name='oktawia6']Misiaczek jutro resztę wykona-ja tylko tło wybieram i napisik-ona taka zdolna i resztę tworzy:loveu: . to zdolny z Was tandem :) [quote name='oktawia6'] Green nie wiedziałam, że koty umieją warczec:evil_lol: Sil potrafi dodatkowo szczekac i robic "gęgęgę" , LaLa potrafi gruchac a Basza bulgotac [SIZE=2] pzdr GreenEvi Quote
oktawia6 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 dałam też znak do Dagi - ona jest od Leonbergerów-a on jest Leonbergerem-na 95%!-tylko niedożywiony, starszy i pogryziony!:placz: Quote
Recommended Posts