Jump to content
Dogomania

Mlody molos, ciezko pogryziony walczy o zycie.... JUZ W SWOIM DOMU !!!

Recommended Posts

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szkoda Vinci ze nie napisalas zanim wyjechalam z torunia ..mam syrop o podobnym dzialaniu-eurespal -i dziala podobnie ,KK przerabialam 2 lata temu ,momo ze psy szczepione na to to mam pudelko z syropem waznym data ..........
Namawiajcie ja dalej:evil_lol: ..Benek poszedlby w super rece:loveu:

Posted

oktawia6 napisał(a):
to poczekajcie dziewczęta jak mu sesję zrobię-foty rozbroją Vinci dokumentnie:loveu: :evil_lol:

tylko załóż mu kubraczek - to nie będzie widac tych ran - będzie sie prezentować super!!!:lol:

Posted

Bardzo sie ciesze,ze zaufalyscie mi na tyle,żeby mnie namawiac na adopcje Benka...ale ja chce mu zapewnic naprawde swietne warunki, a nie ew. przemieszczanie sie w miedzyczasie,remont i inne mogace sie pojawic kwiatki zwiazane z niepewnoscia miejsca naszego zamieszkania i nerwowosci innych zwierzat.
Dlatego pomyslalam o moim wuju, ktory ma ogromne serce dla psow i co najwazniejsze miejsce dla niego i spelnia w/g mnie wszystkie rygorystyczne warunki, ktore ja w myslach ulozylam dla wlasciciela Benka.
Bylam dzisiaj u niego ze zdjeciami Benka.
Zastanawia sie ....ale nie nad tym czy go wziac, ale jak najlepiej ulozyc jego stosunki z pozostalymi psami. Pewnie w przyszlym tygodniu przyjedzie go odwiedzic i porozmawia z lekarzami i z GreenEvil.
Daleka jestem od tego,aby mu "wciskac" Benka "bo piesio jest sliczny i Biedny". Wazne sa emocje, ale w tym przypadku rozum wazniejszy - wiazemy sie z psem na lata i nie mozemy go zawiezc nieodpowiedzialnym zrywem emocji, a pozniej kombinowac co dalej.
Benek jest duzym psiakiem, wymaga sporo miejsca, mozliwosci dlugiego przebywania na zewnatrz, stalej opieki lekarskiej.
Oczywiscie, jezeli jednak nie znalazlby domu - nie dam go oddac do schroniska...moze na mnie liczyc...

Posted

Daleka jestem od tego,aby mu "wciskac" Benka "bo piesio jest sliczny i Biedny". Wazne sa emocje, ale w tym przypadku rozum wazniejszy - wiazemy sie z psem na lata i nie mozemy go zawiezc nieodpowiedzialnym zrywem emocji, a pozniej kombinowac co dalej.

:klacz:
bardzo dobre podejscie.

Posted

A właściwie to jak wygląda taki sączek, może mi ktoś wyjaśnić? Próbowałam dopatrzeć się czegoś na tej ostatniej fotce (makabra), ale nie widzę tu jakoś żadnych ciał obcych... Gdzie on jest?

[quote name='oktawia6']

Biedny Leoś:placz:

Posted

a tutaj Leon sam w sobie:loveu: :

z ciasteczkiem-jeszcze na sponiewieranym kocyku

był bardzo delikatny:loveu:
a ponżej na nowiutkim posłaniu i kocyku-od darczyńcy z dzisiaj:cool1: :

on potrzebuje dobrego room-service:evil_lol:

Vinci-widziałam karmę wetrynaryjną RC:p -dla ras olbrzymi super! ale taki woreczek na kilka dni mu jeszcze starczy:-(

jeśli możesz kolejnym razem z koleji skombinowac mu miskę-z 2 korytkami:

pojemnośc 2 litry-link:
http://www.ewet.pl/product_info.php?cPath=34_31&products_id=117

kosztuje tylko 30 zł:modla: :modla: :modla:

miałby biedak odpowiednie dla swoich olbrzymich rozmiarów-takie malutkie to mają moje miniaturki:oops:

jest wspaniałym psem, delikatnym i bardzo cierpiącym-mimo swoich rozległych ran-wszystkie zabiegi są wkonywane przez lekarzy bez żadnego zabezpieczenia-tj. bez kagańca, widac, że jest bardzo mądry i potrzebuje przede wszystkim odpowiedzialnego i przestronnego mieszkania:evil_lol: :loveu: -jego oczami (bo ma problemy okulistyczne) z koleji zajmuje się dr Warzecha - okulista od drGarncarza-bardzo dobra specjalistka.

P.S. odpowiem, bo widzę pytanie powyżej: żadnego sączka nie ma-miał założny-ale sobie skutcznie po potrząchnięciu usunął, kroplówek nie dostaje na dzień dzisiejszy-gdyż nie ma zasadności.

Posted

Bo ta karma miala byc na pare dni. Zamowiony jest worek 14 kg, ale jeszcze nie doszedl:-((((
Takie miski dostanie w nowym domu:-)
Wole na dzien dzisiejszy skupic sie na Mucosolvanie, dobrej karmie i dobrych lekach.
Dzieki,ze dzisiaj go zaopatrzylas w nowe rzeczy:-)

Posted

To nie jest dobry pomysl z ta obroza :shake: bardzo niedobry :shake:... musze z nimi porozmawiac :mad:

p.s. SGGW zoperowalo mojego 14 letnie koondla. Pies zyje i co najwazniejsze ma sie dobrze, choc nie jest zbyt szczesliwy faktem udawania lampy teraz. Pisze to chyba po to, bo "zszedl" ze mnie stres, ktory mialam przez ostatni tydzien ;) Bo choc dr. Wawryka tlumaczyl mi, ze operowal i starsze psy i wogole, to mialam jak najczarniejsze mysli. Dobra wygadalam sie ;)

[SIZE=2]pzdr
GreenEvil

Posted

Vinci...........:razz:co to jest .........w "nowym domu":razz:? Pisz bez bicia!:mad:;)
Oczywiście jakby coś nie wypaliło to skombinuję mu takie poidło-on jest olbrzymem-jest się do czego przytulic:loveu:
Technik dzisiaj powiedział-bo zapytałam, o kołnierz- powinien nosic go później , gdy rany zaczną się całkiem goic-bo zacznie swędziec.
Najlepiej zmieniac mu wodę po każdym wypicu-bo zostawia gluty-a świeżą łyka natychmiast!:crazyeye:woli zdecydowanie taką-ale to nie dziwota-bo każdy pies taką woli:evil_lol::eviltong:.
Vinci z jakiej dzielnicy jesteś? Ja z Rembertowa-do SGGW mam 2 autobusami.

Vinci bierz baner do swojego podpisu Benia:

GreenEvil-trzymam kciukasy za Twego dziadunia:thumbs:, dobrze będzie.

Posted

Widze,ze byl dzisiaj w zabiegowym, a nie w kojcu...Przynajmniej jak ja bylam u niego w kojcu to mial inne miski, zreszta udokumentowane na zdjeciach , no i nie byl przywiazany. O domu pisalam we wczesniejszych postach...Od rana nic sie nie zmienilo w tej kwestii, to powazna decyzja.
I zgadzam sie z Green,ze te obroze powinien miec zdejmowana, bo mu drazni rany. Rozumiem,ze na spacer i zabiegi ma zakladana.
Mam do Benka niedaleko,mieszkam na Mokotowie.

Green- zycze psiakowi rychlego powrotu do zdrowia!!!!

Posted

w boksie nigdy żaden pies nie jest przywiązany-tutaj musi byc-bo może wejśc inny pies-to gabinet dzienny, przy wetach-więc dzisiaj miał świąteczną miejscówkę.
Vinci jak Moktów to faktycznie rzut beretem;)