malagos Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Rzeczywiście mała jest rewelacyjna! :loveu: niepokoi mnie ten brak siusiania....Czy pije wodę? Ma apetyt? Może nie piszcie "ratlerek", tylko "pinczer", moze będzie blizej prawdy?....;) Quote
miniulka91 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 to nie ratrerek tylko sarenka:p Quote
miniulka91 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 u mnie chwyciła się tylkko gerbberka wlasnej roboty(dobrze ze go miałam w zamrazalniku,moja fretka już gerberów nie lubi woli surowe mieso):p jak poczuła go to zaczeła skakac jak małpka ,wylizała calą miske,nic innego się nie chwyciła Quote
Jagienka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 miniulka i fochistka świetna akcja... gratuluje!!!! Sunia jest boska!!! Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 fochistka napisał(a): Jeśli chcesz przygarnąć ufnego i przyjaznego pieska zadzwoń Dzwoń dzwoń, tylko pod jaki nr????????????:razz: Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Wstawiłam na allegro, ale podajcie ten nr telefonu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=230388268 Quote
fochistka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 501739229 wrocilam z pracy i pedze do weta do 18zdazyc chce, wysiusiala sie rano. w kuchni of kors.wode pije tylko uszkami cos trezpie wiec idziemy sie odpchlic i dorobaczyc i zobaczyc co w uchach, napisze jak wroce Quote
fochistka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 zdążyłyśmy, uf mała jest podręczna tylko na krótkich dystansach:roll: ma około 8 miesięcy, w uszach miała więcej syfu niż sama waży a waży 4,5kilo. ale pasożytów nie ma ani stanu zapalnego. odpchlona, odrobaczona, dostała książeczkę zdrowia. nie wiem czy nie ma początku cieczki bo dobierał się do niej jakiś buras. ona suchego nie tyka, natomiast jak zobaczyła, że mięsko jej obieram to jej tak dupcia latała, podskakiwała, przymilała się, cudna jest poprostu.zjadła w sekundę. bardzo wesoły piesek. i pięknie zajarzyła jak się chodzi na smyczy:lol: Quote
Jagienka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 No cudne wiadomości.... to maleństwo można juz ogłaszać rozumiem :cool3: Od września bedzie kundel, może Zuzia (imie zostało?) się załapie... Quote
fochistka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 no oczywiście, że ogłaszać:)na szczepienie narazie nie mam kasy, zresztą może być osłabiona po tych robalach i pchłach(właśnie zwymiotowała robale). poczekamy z tym trochę. a imię?mi jakoś nie podchodzą ludzkie imiona u zwierzaków, ja bym ją nazwała jakoś z francuska:cool3: Quote
miniulka91 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 no to ładnie pchły robaki by ja zjadły zywcem:-( ale fajnie ze się otworzyła:p Quote
miniulka91 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 widzicie jakie to malenstwo 4,5kg jeszcze mniej niż przypuszczałam,e tam ja ja bym nosiła całe dnie :cool3: Quote
AniaB Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [quote name='fochistka'] o bozie - jakie słodkosci..:loveu: :loveu: :loveu: Uwielbiam patrzeć na śpiace psiaki..Wtedy są takie kochaniutkie i mają takie niewinne minki..:) Quote
fochistka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 blak szip dzięki za allegro:loveu: Kinga ona już bardzo ładnie chodzi na smyczy ale boi się jak zobaczy ludzi którzy idą z przeciwka np. i boi się mężczyzn, do mojego taty za nic nie chciała podejść. mojego brata tylko lubi.tylko czemu toto nie chce się załatwiać na polu to jest zagadka dla mnie. dziś rano zapiszczała głośno i pobiegła do kuchni się odlać i wykupkać. muszę teraz obczająć, żeby zdążyć ją wynieść zanim zacznie. no bo przecież ja ma wyrzuty sumienia jak jej fe głośniej powiem bo ona od razu się tak kuli...i jak ją tu nauczyć Quote
miniulka91 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 to fajnie ,dobrze ze w kuchni a nie na panele,bo moja fretka leje na panele i juz za biurkiem mi się podniosły i mi pruchnieje:p jak skomli toi ja tyrzeba czybko brac na rece i ubierac się znia na rekach,bo na rekach sie nie zleje i wnogi na pole:cool3: Mężczyzn to ma prawo się bać ,bo ja starszy facet wywalił ,a niewiadomo co znia wczesniej robił,aha no w domu czuje się pewnie a pole ją przeraza Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [quote name='fochistka']blak szip dzięki za allegro:loveu: :p Już dodałam nr telefonu A nawet już jedna osoba obserwuje;) Psinka jest podobna do mojej Majki, i nawet historia podobna;) Quote
fochistka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 ale ta mała jest no, byłam z nią na spacerku to ani siku ani kupka. wracamy do domu a ta leje w kuchni znowu.ona chyba wogóle na zewnątrz nie wychodziła.musze jej pokazać że inne pieski siusiają na polku Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 ło, to moja Majcia nie wysika się w domu! Ale aniola mam;) Quote
agamika Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 mam takie pytanie, czy ewentualnie, bylibyście skłonni ją dac do rodzinnego domu dziecka? Niedawno odszedł pies co tam był, i dzieciaki strasznie rozpaczają. Mam znajomą w MOPSie, w sumie to pytała sięmnie czy nie dałabym tam Trusi co jest u mnie na tymczasie, ale Trusia nie bardzo nadaje siędo dzieci, krzywduy nie zrobi, ale woli trzymać dystans. Moim zdaniem lepsza by byłą włąśnie młodsza sunia.To oczywiście nie jest nic pewnego na razie. Wiec w sumie moje pytanie brzmi czy chcecie żeby ta moja znajoma sięspytała czy by nie chcięli przygarnąć małej? Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Mi się wydaję, że taka suczka znajdzie dom, choćby z allegra... a jeśli ten domek fajny, to może większą psinke, na tyle dzieci:) Quote
agamika Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Nie wiem jakiego mieli psiaka , ale to nie jest Dom Dziecka, ale Rodzinny DOm Dziecka, a to wielka różnica. Psiak bedzie na 100% w domu, a nie w ogrodzie. Tam nie ma kilkudziesęciu dzieciaków jak w typowych placówkach. Jakby dom nie był ok, to Kaska na opewno by mi nie proponowała go. Black troche Twoja wypowiedz zabrzmiała jakby danie tam psiaka to była ostateczność z przymusu:shake: ...bo nie mozna mu znaleść domku.:-( Jakby tam z jakiegośpowodu byłoby psu gorzej z załozenia niz w tym z allegro czy innego ogłoszenia edit: powiem Kasce zeby nie pytała w takim razie Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Nie, ja tylko miała na myśli, że z tym pieskiem pewnie lepiej pójdzie niż z innymi! Nie pisz nic do Kasi, ja tylko tak głośno myślę:( Nie napisałam przecież, że to zły domek, napisałam przeciez, że to pewnie fajny dom. Nie wiem jak mogłaś to tak zrozumieć! I wiem co to rodzinny dom dziecka... Quote
agamika Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 no to przepraszam, ja trochę przeczulona na to jestem moze... a wyszło mi to po tym ze "taka" sunia znajdzie dom choćby z allegro, stąd wyszło mi załozenie ze kazdy inny dom będzie juz z załozenie lepszy niz ten i daltego nie warto sie pytać Quote
black sheep Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Faktycznie jesteś przeczulona, ani przez myśl mi coś takiego nie przeszło. Poprostu, z tą suczką (tak myślę ) nie będzie problemu, ze znalezieniem domku. Może się tak zdarzyć, że już jutro ktoś będzie ją chciał, bo się zakocha na zabój i co wtedy? Wtedy się nam to nie kalkuluje, bo zamiast wydać dwóch psów, wydamy jednego. Ale to tylko moje myśli Quote
Recommended Posts