kama_i_ja Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Noo w naszym wypadku najlepiej byłoby gdyby pociąg miał wagon rowerowy.. Tam przeważnie są pustki i z takim psem można by wejść bez ryzyka wyrzucenia;] Jak już będziemy tak daleko to trzeba będzie przedzwonić czy nasz pociąg taki wagon będzie miał.. No, ale myśle, że choćby był niegrzeczny.. to po pierwsze to, że jest w kagańcu, a po drugie to, że schroniskowy (to na ludzi dobrze działa!), mam nadzieje, że ułaskawi osoby będące w pociągu. Niestety, w jego wypadku widać, że schroniskowy..:( Sprawdzałam ten bilet weekendowy. Okazało się, że nazywa się on 'biletem turystycznym':PJest to bilet "imienny, ważny na pociągi osobowe i pospieszne spółki PKP PRZEWOZY REGIONALNE Uprawnia do przejazdu od godz. 18.00 w dniu roboczym poprzedzającym bezpośrednio następujące po sobie dni wolne od pracy, do godz. 6.00 pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach" Przekładając z Polskiego na nasze: od piątku godz 18.oo do poniedziałku godz. 6.oo. Bilet kosztuje 60 zł więc gdybyśmy miały jechać w weekend to zawsze te 12 zł zaoszczędzone. Teraz pytanie brzmi: kto się tego podejmie? Quote
andzia69 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 maciaszek - ale pies wcześniej nie wykazywał agresji do ludzi - tylko do psow. Można mu dac sedalin - to go trochę wyciszy - od biedy można poprosić weta o danie mu glupiego jasia... Może ktoś zliczyć ile mamy kasy???? I gdzie go w koncu dajemy??? Quote
andzia69 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 a koszt 36 biletu - to ulgowy??? czy normalny??? nikt nie studiuje??? Z kielc do Kołobrzegu ulgowy kosztuje 38 zł - a odleglosc jest znacznie większa niż z Katowic do Wrocka... Gdyby kiddy zgodzila sie go odebrać to ja zadzwonię jeszcze do KasiK z wrocka, ktora razem z kiddy transportowala Ksenkę - na pewno pomoże w transporcie Quote
kama_i_ja Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 andzia69 napisał(a):a koszt 36 biletu - to ulgowy??? czy normalny??? nikt nie studiuje??? Z kielc do Kołobrzegu ulgowy kosztuje 38 zł - a odleglosc jest znacznie większa niż z Katowic do Wrocka... Te 36 zł to za bilet normalny pociągiem pospiesznym (nie wiem czy to ma znaczenie). Ulgowy, jeśli dobrze myślę to 33% zniżki - więc byłoby coś ponad 22 zł w tedną stronę. Co do studiowania.. Ja nawet więcej bo jeszcze się uczę. Tak po cichu myślę, żeby pogadać o tym z rodzicami, ale na razie w ogóle mnie nie bierzcie pod uwagę.. Po ostatnim razie są zdecydowanie na nie jeśli o tego typu sprawy chodzi.. Nie wiem czy uda mi się ich przekonać.. Poza tym to chyba oczywiste, że jak już to wolne mam tylko weekendy (i to nie wszytskie;/) A pomoc w transporcie baaardzo nam się przyda. Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 gdyby weekend to ja moge jechac pociagiem ale dobrze by bylo z kims chyba..mimo, iz studiuje jestem juz poza zasiegiem znizki na bilet.. ale zakladajac, ze zalatwie te sprawe jako przyjemne z pozytecznym, to moge zostac na weekend u mojego faceta we wro wiec bilet bylby gartis.. Quote
Jenny19 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 uaktualniłam jego wątek na forum amstaffów z prośbą o pomoc może ktoś się odezwie...:-( Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 moze sie zdublowalysmy? ja tez go tam oglosilam na forum astow i to w dwoch miejscach..bo nie wiedzialam, w ktorym powinien byc... wlasnie sprawdzilam, moj watek bedzie usuniety jako ze duplikuje juz istniejacy.. ale niestety nikt sie tam nie odezwal. Quote
Jenny19 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 a gdzie mu zakładałaś wątek? ja na amstaff-pitbull,amstaff-civ i amstaff.info w kategorii szukających domu...nawet jeśli ma dwa to nic,większe prawdopodobieństwo,że ktoś przeczyta i pomoże;) Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 ja na fundacji na rzecz niechcianych zwierzat ast. ale juz go usuwaja.. Quote
doddy Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Na forum Fundacji informacja o nim jest. Wpisałaś go jeszcze raz 2 razy. Więc jeden temat został usuniety, drugi zamknięty a trzeci otwarty. Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 co do pieniedzy: mysle ze mamy kase na pierwszy miesiac ale bez wyzywienia: 200 zl juz jest z allegro po onku(na watku onka trzeba przeforsowac przerzucenie kasy) 200 zl deklaracja Andzia 69 50 zl deklaracja Kama i Ja 50 zl deklaracja Dariaopole 50 zl dam ja Dziewczyny, czy mozecie potwierdzic swoje deklaracje? gdzie mozemy przelac kase? trzeba jeszcze pomyslec o ewentualnym leczeniu.. Quote
doddy Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Fundacja AST może zasponsorować worek jedzenia na początek. Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 super! no to mamy komplet na 1 miesiac! DODDY! czy ten worek do nas przyjedzie?lub czy dostaniemy pieniadze na konkretna karme z konkretnego sklepu, czy tez Wy zaplacicie za karme a sklep ja dostarczy na podany adres hotelu? teraz sprawa do Kiddy! czy ten hotel bedzie Ci odpowieadal: http://www.armaka.prv.pl/hotel/ jezeli nie, to czy mozesz zasugerowac inny? Quote
doddy Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Możemy np. wysłać worek lub zapłacic za fakturę. Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 to moze w sklepie internetowym kupicie karme a wysylka bedzie na hotel? Quote
maciaszek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Wyczytałam na stronie tego hoteliku, że pies musi mieć szczepienia: - przeciw wściekliźnie (i to ast Kasto powinien mieć) - przeciw wirusówkom (a tego Kasto najprawdopodobniej nie ma...). Jedne i drugie szczepienia muszą być wykonane MINIMUM 14 dni przed przyjęciem psa! Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 hmm facet mial juz do czynienia z psami ze schronu wiec moze bedzie wyrozumialy.. Quote
kako80 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 jutro do niego zadzwonie i porozmawiam o ile Kiddy bedzie ten hotel pasowal. Quote
kiddy Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Co do hoteliku jutro znajdę jakiś we Wrocławiu a jeśli nie wyjdzie to wtedy będzie ten pod Wrocławiem tylko wtedy będę mogła jeździć tylko w wolne weekendy. Quote
kiddy Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Kochani jeśli chodzi o transport psa jeśli będzie to pociąg mogę z wami jechać jeśli byłby to weekend dysponuję czasem od 8.00 do 14.00. No i było by prościej bo w razie potrzeby mogę psu zrobić zastrzyk na uspokojenie. No i mogłabym poznać psa:) Quote
andzia69 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Sluchajcie - ja myślę tak - co do wplat - wszystko zależy od tego gdzie go damy. Jeśli tam gdzie dzwonila kako - to trzeba chyba zaplacic z gory - więc kasę musi mieć dziewczyna, ktora go tam dowiezie! A potem można zbierać na fundację AST - o ile ciotka doddy się zgodzi - i po przeslaniu rachunku fundacja z pieniędzy zebranych zaplaci. Co wy na to??? Muszę pomyśleć o aukcji cegielkowej... a - i mam taki pomysl, nie wiem czy wykonalny - ale dobrze by było, żeby osoba, ktora mialaby psa zawozić chodzila do schronu jak najczęściej np. ze smakolykami,żeby psa z sobą trochę oswoić. Quote
Recommended Posts