Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Temat zakładam na prośbę Maciaszek.
Pies przebywa w katowickim schronisku, jest to mix asta.Pies jest bardzo agresywny w stosunku do innych psów.Zagryzł już w schronie 2 psy:-( . Obecnie siedzi w boksie sam, ale gdy schron znów się przepełni, będzie musiał zwolnić boks, czyli zostanie... Ma około 1-2 lata. Został oddany prze właściciela, bo nie umie zostawać sam w domu. Jego numer 847/07.Trzeba by go stamtąd szybko zabrać. Do ludzi jest łagodnie nastawiony.Jeżeli mu nie pomożemy pies zostanie uśpiony:-(.
Jak się uda to w poniedziałek pojedziemy do niego tylko nie wiem czy pozwolą nam go wyciągnąć gdyż się psa po prostu boją.Pies pilnie potrzebuje domu ale takiego w którym nie będzie innych psów, nie wiemy jak reaguje na inne zwierzęta i dzieci.

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękny:( Jak ja kocham takie mordki:(
A czy on jest taki agresywny tylko do psów-samców?Może suki traktuje łagodniej?
Taka wiadomość na pewno by się przydała..

Może warto byłoby kiedyś w schronie spytać.. Tak przy okazji

Posted

Dzięki za założenie wątku :) :loveu:.

Facet, który oddał psa (:angryy: :mad:) twierdzi, że w stosunku do dzieci pies zachowuje się pozytywnie (sam miał w domu półtoraroczne dziecko). Ale na 100% oczywiście zagwarantować tego nie możemy (tym bardziej, że facet to jakiś oszołom był...:angryy:).
Ja miałam okazję nawiązać kontakt z psiakiem tylko przez kraty boksu. Podszedł, powąchał moją rękę, dał się posmerać po policzku, ale nie był wylewny, raczej było mu obojętne co robię.

Sprawa jest pilna, bo gdy tylko zabraknie miejsc dla psów w innych boksach (a to nastąpi lada dzień) to pies będzie musiał zwolnić ten, w którym przebywa, a że umieścić go nie ma gdzie to pójdzie za TM...:-(

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Piękny:( Jak ja kocham takie mordki:(
A czy on jest taki agresywny tylko do psów-samców?Może suki traktuje łagodniej?
Taka wiadomość na pewno by się przydała..

Może warto byłoby kiedyś w schronie spytać.. Tak przy okazji

Taka okazja będzie w poniedziałek. Spytamy. Tylko najprawdopodobniej nie dowiemy się niczego konkretnego, bo nikt nie sprawdzał czy psiak się dogaduje z sukami, a teraz też się tego nie sprawdzi...
Kiedy trafił do schronu był jeszcze bardziej agresywny niż teraz. Warczał na wszystko i wszystkich (na ludzi też...), ale myślę, że to miało związek z nowym stresującym miejscem i malutkim boksem, w którym siedział. Teraz kiedy już oswoił się trochę z sytuacją jest spokojniejszy.

Posted

Witaj Ulv :) Jaki masz zębisty avatar ;)

Nie wiem co robić... :( Chyba podnosić wątek (im więcej osób go zobaczy tym lepiej) i rozpuszczać wici.
Na to, że ktoś z dogomaniaków go weźmie nawet nie liczę...:shake:.

Posted

[quote name='Pianka']Nie damy go uśpić:mad:
Niestety niewielki mamy na to wpływ... Jak będzie potrzebny wolny boks dla innych psów to jedyną ochroną przed uśpieniem będzie zabranie go stamtąd. Tylko gdzie?

Marillka, pewnie, że szukać :)

Posted

Niestety nie mam najlepszych wieści:-(. Byłyśmy dzisiaj w schronie i widziałyśmy biedaka, psiak szczekliwy przez kraty da się pogłaskać ale bez entuzjazmu.Niestety jak poprosiłyśmy o wyciągnięcie psiaka z boksu ten ugryzł bez powodu pana który chciał mu zapiąć smycz:-(.Jedyna szansa to osoba bardzo doświadczona w zajmowaniu się i wychowaniu agresywnych psów:-(

Posted

To musiałby być cud prawie ekspresowy... :(. Ast długo tam nie przetrwa...
Umówiłam się z panią w schronie, że zadzwoni do mnie jak uśpią psa. Przyjdzie mi teraz czekać na ten przykry telefon...

Posted

może jeszcze nie wszystko stracone...pies w schronisku zupełnie inaczej się zachowuje...obce miejsce,brak właściciela,masa ujadających,przerażonych i agresywnych zwierząt...to może wywołać agresję...w normalnych,domowych warunkach ten pies może się okazać rozkosznym psiakiem;) ale na pewno nie może trafić w przypadkowe ręce...