Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
A niech sobie śledzą! My też ich śledzimy i NAS jest wiecej!

Rybeczko, a pamietasz o czarnej jamnisi? Jest jeszcze?

Jest jamnisia, ale zdjęcia nie zrobiłam, bo nie miałam jak. Pracownicy byli zajęci, a ja widziałam tylko jej nogę w budzie. A po co mi takie zdjęcie... ? :(

Posted

Kurde z tymi amstaffami u Was to totalna porażka... My mamy obecnie 5 psów leczonych i nie mamy możliwości nic dołożyć do naszej bandy...

Postaramy się pomóc. Tylko potrzebne nam zdjęcia.

Posted

Ten z kwarantanny wyglada na zadbanego.Kopiowane uszy ,szeroka klatka persiowa.Na ciele widzialam brodawki tzn,na zadzie i w okolicy oka.
Ogolnie jest to bardzo ladny pies.Stal spokojnie ,czekając na dotyk ludzkiej ręki.Mam zdjecie ,postaram sie pózniej wkleić.

Posted

Tak jak napisała Gonitwa- Filip z nami nie pojechał.
Musiałam kierować się rozsądkiem, a to był identyczny typ psa jak Bella. To młodzi ludzie, dopiero zaczęli życie na swoim, nie mają jako takiego doświadczenia z psami, dlatego zdecydowałam , że żabiorę zamiast niego Sarę-Kajzerkę. Ona dopiero od miesiąca była w schronisku, potrafi chodzić na smyczy i tak bardzo prosiła...

Pani troszkę popłakała, bo tak bardzo nastawiła się na Filipka. Ale dzwoniąc do niej usłyszałam " Może być ta Sara, teraz to mi już chyba obojętne, jestem tak spragniona psa, że możecie przywieźć każdego!".

Wszystko udało się pomyślnie.
Jutro zdjęcia.

Posted

Zdjęcia z transportu dodam kiedy indziej, teraz ważniejsze sprawy.
Aktualności z dnia 14-15 września.
W boksie nr 18 aktualnie przebywa 26 dorosłych, dużych suk.
Na kwarantannie- dog niemiecki, dalmatyńczyk, amstaff, kilka owczarków.
Dzisiaj: zaadoptowany jeden pies, oddany jeden pies.
Kotów: ok. 50.

Doddy, specjalnie dla Ciebie i fundacji Ast, nowe zdjęcia wszystkich naszych bullowatych (2 psy, 1 suka).
Pierwszy samiec.

Drugi samiec.

Posted

Też tą ranę widziałam ! Nie opatrzona ,zainfekowana. Nie zdziewię sie ,że astka znowu zginie jako dowód zaniedbań weterynaryjnych !Pozatym pies jes młody ,wydaje się być łagodny.Tulił sie do moich rąk.Dziwna jest ta rana.Nie wygląda na pogryzienie przez innego psa.
Malych ,zaropiałych kociakow też juz nie ma !

Posted

Dzięki ciotka! Zdjęcia bardzo dobre.
Niestety jak zwykle z miejscem klapen dupen.
Czy ta sunia z ranką to ta co poprzednio miała na sobie łańcuszek? Przytyło jej się...

Jak ten rudy reaguje na ludzi i zwierzątka? Tj. głównie chodzi mi o to, czy np. kłóci się z psami obok w boksie?

Posted

doddy napisał(a):
Dzięki ciotka! Zdjęcia bardzo dobre.
Niestety jak zwykle z miejscem klapen dupen.
Czy ta sunia z ranką to ta co poprzednio miała na sobie łańcuszek? Przytyło jej się...

Jak ten rudy reaguje na ludzi i zwierzątka? Tj. głównie chodzi mi o to, czy np. kłóci się z psami obok w boksie?

Przytyło się? Chuda jest, może na zdjęciach nie widać, ale żebra nadal na wierzchu :shake:

Rudas w oczach pracowników jest kochany, nigdy nie zareagował agresywnie w stosunku do nich, ani do mnie. Bardzo przygnębiony piesek.
Nie zauważyłam, żeby warczał lub wykazywał negatywne stosunki do psów z boksu obok. Raczej jest obojętny, na wszystko.

Sunia nie pozwala innym zaglądać w miskę jak je.