basia0607 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ręce opadają ! wszyscy wiemy o co tu chodzi !!! Ci co śledzą moją działalność też ! Quote
Rybc!a Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 basia0607 napisał(a):Ręce opadają ! wszyscy wiemy o co tu chodzi !!! Co co śledzą moją działalność też ! Nie tylko Twoją, Basiu... Quote
malagos Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 A niech sobie śledzą! My też ich śledzimy i NAS jest wiecej! Rybeczko, a pamietasz o czarnej jamnisi? Jest jeszcze? Quote
Rybc!a Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 malagos napisał(a):A niech sobie śledzą! My też ich śledzimy i NAS jest wiecej! Rybeczko, a pamietasz o czarnej jamnisi? Jest jeszcze? Jest jamnisia, ale zdjęcia nie zrobiłam, bo nie miałam jak. Pracownicy byli zajęci, a ja widziałam tylko jej nogę w budzie. A po co mi takie zdjęcie... ? :( Quote
Rybc!a Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Zbiórka finansowa- 3 psy mają szansę wyjść ze schroniska. Trzeba je wykupić i zawieźć do Warszawy: potrzebujemy 210zł ! Quote
madzia828 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 podnosze potrzebna pomoc finansowa Quote
doddy Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Kurde z tymi amstaffami u Was to totalna porażka... My mamy obecnie 5 psów leczonych i nie mamy możliwości nic dołożyć do naszej bandy... Postaramy się pomóc. Tylko potrzebne nam zdjęcia. Quote
Rybc!a Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Przy ostatniej wizycie w schronisku widziałam tylko dwa amstaffy. Ten z kwarantanny, na którego zdjęcia czekam i ten: Quote
basia0607 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Ten z kwarantanny wyglada na zadbanego.Kopiowane uszy ,szeroka klatka persiowa.Na ciele widzialam brodawki tzn,na zadzie i w okolicy oka. Ogolnie jest to bardzo ladny pies.Stal spokojnie ,czekając na dotyk ludzkiej ręki.Mam zdjecie ,postaram sie pózniej wkleić. Quote
Rybc!a Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 Moje zdjęcia tego amstaffa o którym pisze Basia: Quote
Gonitwa Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Ciekawe jak Ani udała się wyprawa do Warszawy z trzema suczkami;) Niestety bez Filipa- ale o tym to napisze Ania bo ja nie znam szczegółów;) Quote
Rybc!a Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 Tak jak napisała Gonitwa- Filip z nami nie pojechał. Musiałam kierować się rozsądkiem, a to był identyczny typ psa jak Bella. To młodzi ludzie, dopiero zaczęli życie na swoim, nie mają jako takiego doświadczenia z psami, dlatego zdecydowałam , że żabiorę zamiast niego Sarę-Kajzerkę. Ona dopiero od miesiąca była w schronisku, potrafi chodzić na smyczy i tak bardzo prosiła... Pani troszkę popłakała, bo tak bardzo nastawiła się na Filipka. Ale dzwoniąc do niej usłyszałam " Może być ta Sara, teraz to mi już chyba obojętne, jestem tak spragniona psa, że możecie przywieźć każdego!". Wszystko udało się pomyślnie. Jutro zdjęcia. Quote
Rybc!a Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Zdjęcia z transportu dodam kiedy indziej, teraz ważniejsze sprawy. Aktualności z dnia 14-15 września. W boksie nr 18 aktualnie przebywa 26 dorosłych, dużych suk. Na kwarantannie- dog niemiecki, dalmatyńczyk, amstaff, kilka owczarków. Dzisiaj: zaadoptowany jeden pies, oddany jeden pies. Kotów: ok. 50. Doddy, specjalnie dla Ciebie i fundacji Ast, nowe zdjęcia wszystkich naszych bullowatych (2 psy, 1 suka). Pierwszy samiec. Drugi samiec. Quote
basia0607 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Też tą ranę widziałam ! Nie opatrzona ,zainfekowana. Nie zdziewię sie ,że astka znowu zginie jako dowód zaniedbań weterynaryjnych !Pozatym pies jes młody ,wydaje się być łagodny.Tulił sie do moich rąk.Dziwna jest ta rana.Nie wygląda na pogryzienie przez innego psa. Malych ,zaropiałych kociakow też juz nie ma ! Quote
Gonitwa Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Wydaje mi się że sunia sama sobie to zrobiła- z nerwów, stresu- psy tak reagują. Nawet Orient w stresujących sytuacjach samookalecza się.... Quote
doddy Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Dzięki ciotka! Zdjęcia bardzo dobre. Niestety jak zwykle z miejscem klapen dupen. Czy ta sunia z ranką to ta co poprzednio miała na sobie łańcuszek? Przytyło jej się... Jak ten rudy reaguje na ludzi i zwierzątka? Tj. głównie chodzi mi o to, czy np. kłóci się z psami obok w boksie? Quote
Gonitwa Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 dody suczka to ta sama- wiem bo sama się Ani pytałam. Quote
Rybc!a Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 doddy napisał(a):Dzięki ciotka! Zdjęcia bardzo dobre. Niestety jak zwykle z miejscem klapen dupen. Czy ta sunia z ranką to ta co poprzednio miała na sobie łańcuszek? Przytyło jej się... Jak ten rudy reaguje na ludzi i zwierzątka? Tj. głównie chodzi mi o to, czy np. kłóci się z psami obok w boksie? Przytyło się? Chuda jest, może na zdjęciach nie widać, ale żebra nadal na wierzchu :shake: Rudas w oczach pracowników jest kochany, nigdy nie zareagował agresywnie w stosunku do nich, ani do mnie. Bardzo przygnębiony piesek. Nie zauważyłam, żeby warczał lub wykazywał negatywne stosunki do psów z boksu obok. Raczej jest obojętny, na wszystko. Sunia nie pozwala innym zaglądać w miskę jak je. Quote
doddy Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 A z jakiego powodu rudy został oddany do schroniska przez właściciela? Quote
Rybc!a Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 doddy napisał(a):A z jakiego powodu rudy został oddany do schroniska przez właściciela? Właściciel nie podał powodu. Quote
doddy Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Rybcia podaj mi proszę jeszcze tel pod który dzwonić w sprawie adopcji, bo posiałam gdzieś Wasze telefony. Quote
Rybc!a Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 doddy napisał(a):Rybcia podaj mi proszę jeszcze tel pod który dzwonić w sprawie adopcji, bo posiałam gdzieś Wasze telefony. Mój numer: 691364660 Quote
Recommended Posts