Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Właśnie miałam kontakt z osobą która była chętna na sukę amstaffkę. Oprócz tego, że prowadzi pseudohodowlę Yorków i amstaffów, to byłoby OK. Odgoniłam ją, mówiąc, że szukam odpowiedzialnego domu, a ona mi na to, że nie mam serca. Cóż, taka to właśnie jest ta Rybcia- bezsercowna...

2966788 8:08:05
a ty niby odopwiedzialna hahaha za jeje śmierc przy budzie
2966788 8:08:25
powinnaś miec nick villas

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Gonitwa napisał(a):
Aniu mam nadzieję że nie mówiłaś że ona jest w schronisku? Bo to zaden problem pojechać i ją po prostu zabrać...

Skoro dowiedziała się o suczce z forum, to chyba jasne jest, że wie. :shake: ( przecież mi wytykała że powinnam mieć nick Villas).
Nie przyjedzie, bo powiedziałam, że jej psa nie oddam

Posted

[quote name='Rybc!a']Aktualności z dnia 8 września:
Kwarantanna:
-- dog niemiecki, rudy w czarne pręgi,

.
Dziewczyny czy ten dog tam jeszcze jest??? Czy jest szansa na jakies zdjęcia i wiecej informacji????

Posted

Shanara napisał(a):
Dziewczyny czy ten dog tam jeszcze jest??? Czy jest szansa na jakies zdjęcia i wiecej informacji????

Zdjęcie mam, ale czy pies nadal tam jest- nie wiem. Miałam dla niego dom z dużym ogrodem, ale ostatecznie nie dowiedziałam się, czy pies tam trafił (ludzie sami mieli po niego jechać).
Sprawdzę to przy najbliższej okazji

Posted

Rybc!a napisał(a):
Zdjęcie mam, ale czy pies nadal tam jest- nie wiem. Miałam dla niego dom z dużym ogrodem, ale ostatecznie nie dowiedziałam się, czy pies tam trafił (ludzie sami mieli po niego jechać).
Sprawdzę to przy najbliższej okazji
będę bardzo wdzięczna.. jak będziesz cos wiedzieć daj mi prosze znać na pw ;) i z góry dziękuję

Posted

Shanara napisał(a):
będę bardzo wdzięczna.. jak będziesz cos wiedzieć daj mi prosze znać na pw ;) i z góry dziękuję

Na pewno będę o Tobie pamiętać :)

Posted

Kilka aktualności:
Ze schroniska dzięki adopcjom prowadzonym przeze mnie (dziękuję WSZYSTKIM którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do pomocy psom) wyszła ostatnio Tollerka.

Uratowany został Bazyli- rottweiler.
Był w bardzo ciężkim stanie.
Zdjęcia mówią same za siebie.

Oprócz tego forumowa Daisy zabrała z naszego schroniska dwie małe suczki- do Szwecji ;)

Posted

Rybc!a napisał(a):

Biedactwo..:roll:,
sama tydzień temu adoptowałam rottka.
A Tobie należą się ogromne podziękowania i gratulacje :loveu:i oczywiście "ekipie" także :lol:

Posted

Prosilam o obdukcje psa ,ale bezskutecznie !Tam kierownikiem jest lekarz weterynarii. Pies w takim stanie byl oddany do adopcji,nawet nikt go nie opatrzył.Parę dni temu dalmiś wyszedl z raną cietą glowy.Nic nie zrobię gdy ludzie nie chcą zeznawać !
Nie mogę na to patrzeć i mieć zwiazane ręce.

Posted

Zdjęcia amstaffów:
Samiec pręgowany-oaza spokojności wobec ludzi i zwierząt

Szczenięta z boksu mogą robić z nim wszystko, co chcą

Samiec beżowy, z dziwnymi brodawkami:

Suczka:

Posted

basia0607 napisał(a):
Prosilam o obdukcje psa ,ale bezskutecznie !Tam kierownikiem jest lekarz weterynarii. Pies w takim stanie byl oddany do adopcji,nawet nikt go nie opatrzył.Parę dni temu dalmiś wyszedl z raną cietą glowy.Nic nie zrobię gdy ludzie nie chcą zeznawać !
Nie mogę na to patrzeć i mieć zwiazane ręce.

To potworne... czy zdjęcia nie wystarczą??? Może zgłosić to do TOZ'u..sama nie wiem czy to coś da :shake:

Posted

TOZ dał nam pisemną reprymendę ,że psujemy dobry wizerunek schroniska.Jesteśmy Obroncami Zwierząt legalnie działajacymi.
Więc na temat TOZu nic dobrego napisac nie mogę. W ogole nie moge podawac konkretów poniewaz zainteresowone osoby wszystko śledzą na Dogo , wyniku czego giną psy .

Posted

Nawet, jak w taka idiotyczną sytuacje wejdzie jakaś fundacja, robi sie duzo krzyku, zamieszanai i stan wraca do poprzedniego (jakw Krzyczkach :-()

Posted

[quote name='basia0607']TOZ dał nam pisemną reprymendę ,że psujemy dobry wizerunek schroniska.Jesteśmy Obroncami Zwierząt legalnie działajacymi.
Więc na temat TOZu nic dobrego napisac nie mogę. W ogole nie moge podawac konkretów poniewaz zainteresowone osoby wszystko śledzą na Dogo , wyniku czego giną psy .[/quote]
ok,rozumiem :roll:
tzn. nie rozumiem jak w "cywilizowanym" karju moga się takie rzeczy dziać..i to nie w jednym miejscu ale w wielu schroniskach na terenie całego kraju..szlag człowieka trafia jak mam pomyślę,że psów potrzebujących pomocy przybywa zamiast ubywać..:-( i na dokładke ludzie,którzy tą pomocą zajmują się "zawodowo" zamiast pomagac to jeszcze przeszkadzają..wrrrrr

Trzymajcie sie dziewczyny ;)