Rybc!a Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 monita napisał(a):Ja wystawię bazarek :oops: Super, podaj później adres do wątku :) Quote
BlackSheWolf Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 też bym pomogła... ale u nas w schronie też się nie przelewa :( a tak wogóle nie mam 18 lat żeby mieć konto w banku i bazarek zrobić ;( ale trzymam kciuki, zebyście kase uzbierali :) i psiaki HOP po domek :) Quote
Rybc!a Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 BlackSheWolf napisał(a):też bym pomogła... ale u nas w schronie też się nie przelewa :( a tak wogóle nie mam 18 lat żeby mieć konto w banku i bazarek zrobić ;( ale trzymam kciuki, zebyście kase uzbierali :) i psiaki HOP po domek :) Wystarczy 13 lat , żeby mieć swoje konto. :cool3: Quote
monita Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ile :crazyeye: Tym samym podnoszę wątek ;) Quote
Rybc!a Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 No, 13, 13. Jest taka opcja Izzy, czy jakoś tak, tylko, nie pamiętam w jakim banku. Quote
monita Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ale numer ;) Szkoda, że nie wiedziałam o tym, jak miałam 13 lat ;) Quote
Rybc!a Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Okej, ja biorę się za tworzenie ostatnich wątków- potem czekają ogłoszenia. Quote
Valeur248 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Można mieć konto ale żeby przelać pieniądze z tego konta musi być zgoda osoby pełnoletniej?? Quote
Rybc!a Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Valeur248 napisał(a):Można mieć konto ale żeby przelać pieniądze z tego konta musi być zgoda osoby pełnoletniej?? Szczerze mówiąc to właściwie nie wiem, bo jakoś mało się tym interesowałam, tylko tak w pamięć mi się wbiła ta opcja. Ja korzystam z konta taty i jest okej. Quote
Inkaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Valeur248 napisał(a):Można mieć konto ale żeby przelać pieniądze z tego konta musi być zgoda osoby pełnoletniej?? Nie ;) Można założyć konto w Mbanku za zgodą rodziców i potem normalnie wpłacać , wypłacać , przelewać :lol: Quote
Rybc!a Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Jutro będzie głośniej- sobota. Zabieram do schroniska nową forumową Elblążankę- Agniesię774. Quote
malagos Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 :cool3: O, to będzie Ci raźniej! Dobra robota, dziewczyny! Quote
Gonitwa Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Podnoszę, Ania ja w sobotę jeździć nie mogę, ale w tygodniu po południu jak najbardziej. Quote
Rybc!a Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 malagos napisał(a)::cool3: O, to będzie Ci raźniej! Dobra robota, dziewczyny! Wcale raźniej mi nie było, bo Agnieszka nie przyszła w umówione miejsce. :-( Czekałam pół godziny. Było tak zimno, że zabrałam tyłek i poszłam do schroniska tylko z koleżanką w moim wieku. Na szczęście wpuścili mnie. Gonitwa napisał(a):Podnoszę, Ania ja w sobotę jeździć nie mogę, ale w tygodniu po południu jak najbardziej. A ja nie mogę w tygodniu po południu. Przychodzę do domu średnio o 14/15. Zanim bym się zabrała i dojechała byłoby już ciemno. A co ja wtedy załatwię? Quote
Valeur248 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 I wystawiła cię do wiatru? A zadzwoniła chociaż wcześniej? A co nowego w schronisku?? Quote
malagos Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Rybcia, nie martw się... Dużo dobrego robisz i jesteś super dziewczynką! kazdemu zdarzają sie niepowodzenia - czytałam watek o zaginionym adoptowanym piesku i komentarzach osób, które zawsze tak komentują :angryy: Quote
Rybc!a Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Poczytajcie... Witaj Jestem użytkownikiem portalu dogomania, ale wolałabym zachować anonimowość. To co tam się ostatnio dzieje zniechęca człowieka to każdego rodzaju działania. Widziałam wątek basseta założony przez Rybcię. NIe wiem ile wiecie o tej dziewczynce ale powiem szczerze- radziłabym unikać jej i jeśli jest możliwość kontaktować się ze schroniskiem. Nawet w najgorszym schronisku można się dogadać, tylko trzeba wiedzieć jak. Rybcia to 15 letnia panienka której obsesją jest dogomania i adopcje. Niestety jest dość arogancka i bezczelna, schronisko traktuje jak swój kawałek na ziemi- nikomu nie pozwala się kontaktować z nimi. A czemu? Najgorsze jest to że moderatorzy widzą co się dzieje i niestety przymykają na wszystko oko bo to dziecko...... a ja ci mogę napisać że to dość cwane dziecko. Zauważyłam że na allegro dała kontakt do siebie- ale ciekawe co 15 latka może wiedzieć o rasie o jej potrzebach..... Zapoznajcie się z kilkoma linkami- czy ten basset ma tak skończyć? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88996 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=7782461&postcount=1 A tutaj- wyadoptowana na drugi koniec Polski suka- bez kontroli, Rybcia nie wiedziała nawet jaki pies ma charakter.... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77798&page=20 Suczka uciekła.... ale karawana idzie dalej, kogo by obchodził los kundelki która zaginęła, Rybcia ogarnięta manią wielkości i swojej misji brnie dalej. Powtarzam raz jeszcze to jest dziecko, ale dość sprytne i bezczelne . Nikt dojrzały nie ma nad nią kontroli. Ona jeździ z ojcem i wykupuje psy a potem wysyła je do nowych domów. Dodatkowo działą tak irracjonalnie że wszędzie są długi- tu za transport 400 zł, tam za tymczas 300 zł..... i potem na każdym forum żebra o pieniądze- nie jest przygotowana ani zabezpieczona na ewentualność sporych kosztów finansowych- potem każdy musi ratować jej tyłek. Ona sobie nie da powiedzieć że coś źle robi, na wszystko się oburza i atakuje. A wybacz za słowa ale dla mnie to jest gówniara której się w głowie pomieszało i powinna się zająć nauką- a na dogomanii jeszcze ją traktują jak coś nietykalnego. Finał może być taki że ktoś do niej zadzwoni i ona psa upcha gdziekolwiek, bo nie zna się na rasach i na ich potrzebach- już widziałam jej mądrości forumowe. Moja rada - kontaktujcie się ze schroniskiem i z nimi ustalajcie wszystko. A ja się zastanawiam czy nie porozmawiać z kierowniczką schroniska o działalności Rybnci- co powiedzą na fakt że wydali na drugi koniec polski niewysterylizowaną sukę która zaginęła i prawie nikogo nie obchodzi jej los. Mam nadzieję że znajdziecie dla basseta dobry i odpowiedzialny dom, będę trzymała kciuki , a te historie które ci pokazałam możesz przekazać dalej- bo na waszym forum ludzie poznali się na Rybci. Kto jak kto ale basseciarze lepiej wiedzą jak pomóc swojej ukochanej rasie. Quote
hop! Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Rybc!a, zamiast wklejać anonimowe wypowiedzi na Twój temat odpowiedz na moje pytania na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77798 Quote
Recommended Posts